Gość: Marian P. IP: *.gorzow.mm.pl 21.05.03, 18:37 Ciekawy jestem jak się czują pracownicy prywatnego PPKS w trzecim roku po wystrajkowanej prywatyzacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elli Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 18:45 Oj zmienił nam się pan prezes, zmienił. Szkoda że tak bardzo na gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 21.05.03, 21:42 A nie o to srajkowaliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.04, 11:20 Na temat PKS Nowa Sól to już mówił pan Brachmański wyrażając swoją wściekłość że to PKS-y z Gorzowa i Żar będą pomagały kolegom z Nowej Soli w prywatyzacji . Pan Brachmański dał do zrozumienia że za to że nie będzie to PKS Zielona Góra to on będzie naciskał na Marszałka Województwa żeby ten wywołał konkurencję "szczególnie w północne części województwa". Panie Częstochowski nowe wyzwanie ?! -nie dajcie się !Zielona Góra niech pierw uzdrowi się sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re:Psy szczekają, a karawana jedzie dalej IP: 62.141.254.* 28.05.03, 13:26 Jestem pracownikiem GORZOWSKIEGO PKS-u. I powiem Wam, że jestem z tego dumny. Mam pracę, dostaję pobory regularnie, mamy przyzwoity socjal.Nie było u nas żadnych masowych zwolnień, nasi szefowie to ludzie, którzy w firmie pracują " od zawsze ". Znają nas, a my ich. Jesteśmy ze sobą od wielu lat. Ja im ufam. Może napiszecie coś o URSUSIE, STOLBUDZIE, ZREMBIE, GOMADZIE, SILWANIE, ZAKŁADACH MIĘSNYCH, GOZAMECIE, itp. Co tam słychać, jak ludziom tam się pracuje? Byłaby to ciekawa lektura. Jestem przekonany, że obroniliśmy swój zakład pracy przed losem firm, ktore wymieniłem wcześniej. My, wszyscy - pracownicy, bo mieliśmy poparcie kierownictwa zakladu oraz to wlaśnie kierownictwo, bo było silne naszym poparciem. I chwała Bogu, że tak właśnie się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re:Psy szczekają, a karawana jedzie dalej IP: *.gorzow.mm.pl 29.05.03, 01:53 Ja też jestem pracownikiem PKS-u lecz z przykrością muszę powiedzieć że chyba już dłużej tu nie wytrzymam. Kiedyś było normalnie. Przynajmniej ja tak to odczuwałem. Ale od czterech lat, kiedy zarządca wymarzył sobie przejęcie firmy wszystko się popsuło. To kłamliwe przekonywanie o jedynej słusznej drodze prywatyzacji, ta zawziętość w zwalczaniu wszystkich inaczej myślących to była tylko przygrywka do teatru jaki odbył się w czasie styczniowego strajku 1980r. oraz do atmosfery obecnie panującej w przedsiębiorstwie. A jest strasznie. Jeden boi się drugiego. Wróciło donosicielstwo jakie było w latach 80-tych. Za słowo krytyki można wylecieć z pracy. Gdzie podziały się związki zawodowe które winny bronić pracowników a nie namawiać do odsprzedawania swoich udziałów. Piszesz "Janku" że ufasz szefom. Ja też SAM SOBIE UFAM. Porównujesz prezesie swój PKS do URSUSA, STOLBUDU, ZREMBU itd. Przeciesz PKS to monopolista na lokalnym rynku. Przewozy pasażerów szczególnie uczniów muszą istnieć. Rodzącą się konkurencję typu Tatarzyńscy tępicie w sposób gangsterski. Co to znaczy przyzwoity socjal? To tylko ustawowy odpis. Zwolnień masowych nie ma? Tak, to tylko masowa wymiana załogi. Za kilka lat zostanie tylko kilkudziesięciu zauszników. Reszta będzie nowa, bez udziałów i bez znajomości historii obłudnej prywatyzacji PKS-u. Jestem ja i wielu moich kolegów przekonany, że zrobiliśmy wielki błąd strajkując w 2000r. na polecenie kierownictwa zakładu. Trudno, za błędy się płaci. Będziemy dalej (tak jak nas prezesie ciągle uczyłeś) jeść tą małą łyżeczką. Wy zaś szefowie PKS-u objadajcie się tymi pełnymi chochlami. Może w końcu przyjdzie jakaś sprawiedliwość. Jak psy będą głośno szczekać to karawana stanie. A może wtedy wsiądzie do niej jakiś PROKURATOR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re:Psy szczekają, a karawana jedzie dalej IP: *.gorzow.mm.pl 29.05.03, 02:04 W wierszu 6 pomyłka. Winien być rok 2000. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 21.05.03, 23:52 A ja jestem ciekawy ilu jeszcze starych pracowników zostało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 22.05.03, 00:00 Zastanawiam się też dla kogo skupywane są wszystkie sprzedawane udziały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 22.05.03, 00:03 Wszyscy o tym wiemy, dla Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elli Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 17:58 Nie tylko dla prezesa Cz. dla w-ce prezesa B. również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.infoman.com.pl 27.05.03, 20:18 no i sami jesteście sobie winni Drodzy Pracownicy PPKS:) ustawiajcie się pomału w kolejkę do Urzędy Pracy po zasiłek:) i tam spóbujcie zmontować jakiś strajk:) haha Odpowiedz Link Zgłoś
hiro to nie było śmieszne! 29.05.03, 18:19 Gość portalu: pasażer napisał(a): > no i sami jesteście sobie winni Drodzy Pracownicy PPKS:) > ustawiajcie się pomału w kolejkę do Urzędy Pracy po zasiłek:) > i tam spóbujcie zmontować jakiś strajk:) > haha hiro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: to nie było śmieszne! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 30.05.03, 12:50 No to wychodzi na to, że kto miał rację z tym strajkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gnomek Re: to nie było śmieszne! 30.05.03, 21:25 Gość portalu: . napisał(a): > No to wychodzi na to, że kto miał rację z tym strajkiem? Niech zgadnę. Jan Majchrowski? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: to nie było śmieszne! 31.05.03, 21:54 gnomek napisała: > Gość portalu: . napisał(a): > > > No to wychodzi na to, że kto miał rację z tym strajkiem? > > Niech zgadnę. Jan Majchrowski? :) =-------pudło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez pracownik Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: 213.155.185.* 04.06.03, 23:50 W pełni potwierdzam prawdziwość opisanej wyżej atmosfery panującej obecnie w prywatnym folwarku rodziny Częstochowskich. Obawiam się bardzo o bezpieczeństwo przewożonych pasażerów. Jak w takim ciągłym stresie mogą bezpiecznie jeździć kierowcy autobusów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: PKS IP: 62.141.252.* 07.06.03, 12:24 Mam radę dla tych wszystkich płaczących. Chcieliscie kapitalzmu, wolności, nowej demokracji a la wałęsa? Chcieliście! To macie. Kto was tu trzyma. Wolna droga. Do Tatarzyńskiego np. Zapytjcie o prace w URSUSIE, SILWANIE, ZAKŁADACH MIĘSNYCH, GOMADZIE,GOZAMECIE, STOLBUDZIE itp. Nikt was tu nie trzyma. Po co macie się męczyć. Tam wszędzie tacy jak wy już rządzili. To wasi kolesie. Udajcie się ze swoimi żalami do nich, oni wam doradzą. Krzyżyk na droge. Jakiś palant tytułuje mnie Prezesem. Dziekuję, to zaszczyt. Ale i tym razem nie masz,kochasiu, racji. Jestem zwykłym kierowcą-mechanikiem. Ale jak ci wygodnie,mogę być dla ciebie prezesem, niech ci będzie. Tyle twojego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: PKS IP: *.gorzow.mm.pl 07.06.03, 13:09 Teoretycznie masz rację. Odejść mogę w każdej chwili. Ale dlaczego? Przecież pracuję tu kilkanaście lat, mam swoje udziały, przyjaciół którzy mają podobne krytyczne spojrzenie jak ja. Jest nas coraz więcej. Będziemy krytykować wszystkie wasze błędy, oszustwa, malwersacje. To prawda że nie na zebraniach zakładowych. Ci co odważyli się to robić w ten sposób już nie pracują, Wykończyliście ich. Na całe szczęście FORUM jest odpowiednim do tego miejscem. O waszej obłudzie dowie się każdy i nie tylko z Gorzowa. Coś ci prezesuniu puszczają nerwy. Porównujesz nas do szczekających psów, teraz wyzywasz mnie od palanta. To tylko świadczy o tobie. Wszyscy ocenią przecież ciebie po twoich wypowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: PKS IP: 62.141.254.* 10.06.03, 17:15 Wszystko ci sie pokręciło,pracowniku od siedmiu boleści. Z uporem lepszej sprawy tytułujesz mnie mianem prezesa.Ale jezeli tak ci wygodnie, możesz do mnie zwracać się w ten sposób. Nie ma sprawy. Poradzę ci coś. Jak ci tak źle, po co masz się męczyć. Wiesz,gdzie są kadry. do swoich kolesi,którzy już pokazali,jak się rządzi. Wymienić ci: URSUS,itp. Masz swoją wymarzoną, wyśnioną demokrację. O to walczyleś. To sie ciesz. Najzabawniejsze jest to, że mimo szczekania takich palantów jak ty, nic nie możecie zmienić. Nic. Pozostaje ci tylko pusta,kretyńska pisanina, z której nic nie wynika. Możesz napisać książke, dwie, ale koła historii nie zatrzymasz. Na zawsze zostaniesz żalosnym zerem, któremu odwagi wystarcza tylko na wypisowanie głupot i szemranie po kątach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: PKS IP: *.gorzow.mm.pl 10.06.03, 22:02 Dlaczego określasz mnie pracownikiem od siedmiu boleści. Pracowników należy szanować, wsłuchiwać się w to co myślą i mówią o twoim rządzeniu. Oni mają prawo wypowiadać się o swojej firmie. Są przecież jej udziałowcami takimi jak ty. To prawda że mamy tylko po kilkanaście lub kilkadziesiąt udziałów a ty kilkaset razy więcej. Miałeś z czego kupić, przez pięć lat łupiłeś kasę firmy biorąc dziesięciokrotność naszych zarobków. A teraz? I ty masz czelność naśmiewać się z demokracji którą tak łapczywie wykorzystałeś dla swoich prywatnych celów. Teraz my korzystając z dobrodziejstw tej samej demokracji krytykujemy to co zrobiłeś, jak zrobiłeś i co dalej robisz. Szanuj nasze prawo do wypowiedzi. Nazywanie mnie szczekającym palantem to zwykłe chamstwo. Tak mówi tylko cham. Radzisz mi odejście z firmy. O nie tak szybko. Czasy powoli ale się zmieniają. Nadchodzi czas rozliczeń z twojego zarządzania, tego z przeszłości i tego obecnego. Pilnuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: uwaga, pacjent-Napoleon! IP: 62.141.254.* 17.06.03, 13:18 Ależ uparciuszek z Ciebie, Napoleon. Masz chyba nieposkromione ambicje bycia kimś ważnym. W psychiatrii określa się to " syndromem Napoleona ". Wiesz,jak się coś komuś rzuci na mózg, że jest np. prezesem, prezydentem albo inną ważną osobą. Tak jak u ciebie. Wyraźnie widać, że masz problemy ze swoją osobowością. Ale to się zdarza. Radze niezwłocznie udać się na Walczaka, tam już na takich Napoleonów, jak ty, czekają. Dyskusja z toba pozbawiona jest sensu. Jesteś zakompleksionym, żałosnym facecikiem, któremu nic się nie udaje. Jak ci pozwolą, to troche jeszcze popracujesz w tym znienawidzonym przez siebie zakładzie. A swoją drogą jakie to musi być dla ciebie stresujące. Codziennie patrzeć na Częstochowskiego i innych członków kierownictwa firmy. Jak ty musisz sie męczyć. Nie dziwię się, że jesteś potencjalnym pacjentem doktora Zmyślonego. No cóż, męcz się dalej,kolego. Taki twój wybór. I strasz rewolucją wszytkich wokół. Oni już się ciebie boją. Byłoby to nawet śmieszne, gdyby nie było takie żałosne. Zresztą, ty i tak tego nie rozumiesz, Napoleonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: uwaga, pacjent-Napoleon! IP: *.gorzow.mm.pl 18.06.03, 08:53 Mylisz mnie Prezesie Cz. ze sobą. To ty uparcie, po trupach dązyłeś do swojej prezesury. A w swojej wypowiedzi mimowolnie się zdradziłeś że i prezydentura rzuca ci się na mózg. Lecz wyborów demokratycznych już nie uda ci się wystrajkować. A skąd ty wiesz że doktor Zmyślony zajmuje się takimi przypadkami. Czyżby z autopsji. Dziwię się tylko jednemu, dlaczego taki facet jak ty wstydzi się przyznać do swojego nazwiska. Ja mówię szczerze. Duże bezrobocie, nie chcę zostać bez pracy. A ty czego się wstydzisz. Nazwisko nawet ładne. Tylko z postępowaniem i uczciwością coś nie tak. Smutne ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: uwaga, pacjent-Napoleon! IP: *.gorzow.mm.pl 18.06.03, 23:19 To zaczyna robić sie zabawne. Masz naprawdę przekonanie, że Częstochowski poświeciłby takiemu komuś jak ty trochę uwagi?? A wierz sobie w co chcesz. To twoja sprawa. Wiesz co to takiego kompleks maniakalny? Jeżeli nie wiesz, a jestem o tym przekonany, to zapytaj, kochasiu, lekarza. Być może uda ci sie coś zrozumieć. Chociaż osobiście w to wątpię. Przecież ty nie wiesz, na jakim świecie żyjesz. Tamte czasy, kiedy tacy jak ty, mogli mieć jakiś wpływ na bieg wydarzeń już minęły mój drogi Napoleonie. Sam się do tego przyczyniłeś. Wiec nie narzekaj. A jeżeli masz wiedzę o przestępstwach popełnionych przez Częstochowskiego, o tym, że kradł - to do prokuratora! Na co czekasz, Napoleon. A propos!! Odwazny to ty jesteś, Napoleon. Może wieć ujawnisz się, odasz swoje nazwisko. Przecież rządasz tego od innych. Daj, Napoleon przykład. Ukaż swoją bezkompromisowość. Powiem ci, że za cienki Bolek na to jesteś. Tak jak ci juz pisałem, zdany jesteś na połykanie żółci na szemranie po kątach. Tylko tyle. Nic więcej, Napoleon. Właśnie po kątach. Tam jest twoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 14.06.03, 22:12 No dalej, pracownicy, kierowcy i prezesi piszcie dalej całą prawdę o tym folwarku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: 217.153.52.* 16.06.03, 12:02 A prywatnie Prezes Cz. jakim wozem jeżdzi i czy poprawił swoje warunki mieszkaniowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 18.06.03, 01:19 A jeździ sobie jeżdzi tylko nie tym Tico co tak się w nim pokazywał przed kamerami telewizyjnymi w styczniu 2000r. Mieszkanko też zmienił. Ładne, po remoncie wykonanym przez powiązaną z PKSem firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz student Ludzie wy chyba nie wiecie jak macie dobrze! IP: 194.175.243.* 18.06.03, 16:20 Witam wszystkich serdecznie. Jestem studentem zaocznym na Uniwersytecie w Szczecinie, a także koncze (tez zaocznie) Wyzszą Szkołę Komunikacji i Zarządzania w Poznaniu. Z usług gorzowskiego PKSu korzystam bardzo często i musze powiedzieć, że właśnie w ostatnich latach ta firma zaczęła wychodzić do klienta i dbac o niego. Wprowadziła zniżki studenckie na trasach przeze mnie uczęszczanych, tabor na tych liniach jest przyzwoity, tylko z kierowcami bywa rożnie. Zdarzają sie bardzo mili, ale są i tacy którzy nie bardzo rozumieją, że to ja im płacę pensję i oni oraz wasze kierownictwo zyją tylko i wyłacznie dzięki mnie i podobym do mnie!!! - nie rozumieją,ze maja robic wszytko zebym byl zadowolony!!! Nie zgodził bym sie calkowicie z opinią jakiegos pracownika pieniacza, ktory twierdzi ze nie ma konkurencji. Włascicieli busow, ktorzy chca mnie wozić jest pełno, to samo z prywatnymi przewoznikami, ktorzy zrobia wszystko zebym u nich wynajal autobus. Tak to niestety jest ze pewni pracownicy starszego pololenia, ktorzy cale zycie spedzili za biurkiem i nie widza co to jest podejscie do klienta nie maja pojecia o realiach rynkowych i nie wiedza jak im jest dobrze. Ja jestem studentem dwoch uczelni, pracuje takze w dwoch firmach (nieregularne godziny) i niestety nie placa mi (pewnie nawet lacznie) tak dobrze jak w waszym znienawidzonym PKSie. Nie wychodze sobie o 15:00 majac wszystko w dupie, tylko siedze tak dlugo jak musze. Wczoraj np. wyszedlem z pracy o 23:00, ale nie poszedlem do domu, bo jeszcze trzeba bylo zabrac klienta na kolacje i uzgodnic z nim pewne szczegoly. W domu bylem o 2:00 w nocy, a w pracy rano znowu o 8:00. I gdzie tu jest sprawiedliwosc!!! Wy macie firme, która jest jeszcze w wielu aspektach firma panstwowa! Macie socjal o kim malo kto slyszal w innych przedsiebiorstwach, macie placone miesiecznie i terminowo wynagrodzenie i nie zalezy ono od ilosci faktycznej korzyscie jako przynosicie firmie, czyli np. prowizji od sprzedazy. Macie po prostu dobrze i tego nawet nie rozumiecie,ale jak stracicie kiedys prace to dopiero sie o tym przekonacie. Bo latwo jest zrzedzic, a czy zastanawilsicie sie kiedys co wy zrobiliscie dla dobra waszej firmy,bo z tego co pisaliscie macie jakies udzialy. Ja powiem wam, ze bardzo chcialbym, zeby moj szef Andrzej byl najbogatszym czlowiekiem na ziemi, mimo ze nie jest on moim nalepszym przyjacielem,ale go szannuje i zawsze bede. A wiecie dlaczego chce zeby byl najbogatszy, bo tak dlugo jak on bedzie mial pieniadze i bedzie dobrze dzialal tak dlugo ja bede mial wyplacana pensje!!! Tylko, ze niektorzy pieniacze tego nie rozumieja, sluchaj kolego, a wlasciwie Panie czy Pani Pracowniku, bo po tonie wypowiedzi wnioskuje, ze jestes ode mnie o jakies 30 lat starszy i o tyle samo pewnie bardziej zacofany ciesz sie z tego co masz i rob swoja dla dobra siebie i swojej rodziny! Przestan zazdroscic innym i szkodzic swojej firmie, bo to wlasnie robisz mowiac o tym na forum, a nie np. Twojejmu przelozonemu, kierownikomi czy prezesowi prosto w oczy, brak Ci po prostu odwagi i jestes tchorzem. Boisz sie, ze nie masz wystarczajacych argumentow na poparcie swoich slow, bo jak bys mial cos sensownego do powiedzienie, co mogloby Tobie i Twojej firmie przyniesc korzyscie to na pewno zostalbys wysluchany i jeszcze otrzymal pochwale.Co tu duzo mowic, jestes jedna z tych typowych polskich osbob, ktora majac otrzymac 2000 zlotych za darmo, nie wziela by ich gdyby sie dowiedzila,ze jak je przyjmie to jej znienawidzony (tu prosze wstawic prezes, sasiad, kolega z pracy, tesciowa...) otrzyma 10 000. Ot coz polskie piekielko. Troche sie rozpisalem, ale nie moge juz wytrzymac jak Ci wszyscy starsi ludzie przyjmuja ciagle postawe roszczeniowa, ciagle chca i mysla, ze im sie nalezy. Kurcze ludzie do roboty!!!! Zakladajcie swojej firmy i zobaczcie jak to jest, a jak wam brak odwagi to prznajmniej robcie wszystko, zeby wasza firma przynosila zyski, jezdzijcie jej autobusmami, kupujcie jej produkty - nie wiem czesci do samochodow, paliwo na swojej stacji i tak dalej. Bo czy wy nie kumacie, ze jak firma padnie to wy stracicie prace i to wam bedzie duzo trudniej ja znalezc niz waszym szefom czy prezesom!!! Przykladow panstwowych PKSow ledwo wiazacych koniec z koncem nie brakuje, ja np. dawno nie widzialem, zeby Zielona Gora ostatnio cos kupila, a wy czy Mysliborz prosze Scanie, te srebrne autobusy - tylko pozazroscic. Co znaczy, ze wasi szefowie dobrze inwestuja i nie przejadaja pieniedzy jak gdzie indziej. No to koncze i wracam do pracy, bo pewni przez ten dzisiejszy tekst posiedze kolejne 30 minut dluzej w pracy i nikt mi za to nie zaplaci. Zycze milych przmyslen i przeanalizowania dobrych rad od mlodego pokolenia. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Ludzie wy chyba nie wiecie jak macie dobrze! IP: *.gorzow.mm.pl 18.06.03, 23:37 Brawo student!!!Widzisz, udało Ci się napisać dokladnie to, o co chodzi. Zapewne jacyś nawiedzeni i zakompleksieni durnie napiszą, że ty, to Częstochowski. Te typy tak mają. Ich miejscem jest polskie bagienko. Oni najlepiej tam się czują. Całe szczęście, że rośnie młode pokolenie,które patrzy na świat, Polskę i swoją firmę tak, jak ty. A starymi pierdołami się nie przejmuj. Mamuty i dinozaury też wyginęły, chociaż miały więcej rozumu niż przywoływany przez Ciebie " pracownik-Napoleon ". Spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Ludzie wy chyba nie wiecie jak macie dobrze! IP: 62.141.238.* 23.06.03, 00:42 Brawo student! My znamy tę mowę. Jeszcze księgowa się wypowie i będzie cała rodzinka w komplecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Napoleon nie zawodzi IP: 62.141.253.* 25.06.03, 18:21 Napoleon - jednak mnie nie zawiodłeś. Byłem przekonany,że będziesz twierdził, że student to Częstochowski. Jednym wszystko kojarzy sie z np. dupą - tobie z prezesem twojej firmy. Miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Napoleon nie zawodzi IP: 62.141.238.* 26.06.03, 08:25 A jaka jest w/g ciebie różnica w tym gdy treść wymyślasz ty jako Bęben (lub w innym miejscu drugi lizus) a potem idziesz ją zatwierdzić u Częstochowskiego, (otrzymujesz pozwolenie na jej wysłanie oraz pochwałę za dobrą reklamę firmy lub cięty jezyk w stosunku do mojej osoby) a dalej wysyłasz ją jako pracownik czy student. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Ludzie wy chyba nie wiecie jak macie dobrze! IP: 62.141.238.* 25.06.03, 19:26 "Mamo, chwalą nas. Kto? Ty mnie a ja was" Ha, ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re:Napoleon????? IP: *.gorzow.mm.pl 27.06.03, 23:14 Jakoś minął zapał nijakiemu Napoleonowi. Cicho jakoś,smutno,nijako!!Napoleon, nie bądź taki, napisz coś śmiesznego!!! A może wyjechałeś w trasę, np. na Kudowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona pracownika Re:Napoleon????? IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.03, 15:38 Jak tak mocno będziesz się zastanawiał kto jest kim to wyłysiejesz obłudniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik-PKSu Re:Napoleon????? IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.03, 23:56 Zgadzam się z Tobą ! To wiadomość do ( pracownika PPKS ) również jestem pracownikiem PPKS i uważam ,że to co sie obecnie dzieje w firmie to kłamstwo! Kiedyś było normalnie i każdy miał jakieś swoje zdanie teraz jest odwrotnie ! I mam nadzieje ,że to się zmieni! Nie będe pisał o "oszustwach" w firmie o ,których się dowiedziałem! Forum nie jest do tego ! jeśli ktoś chce się dowiedzieć niech napisze odpowiedź do tej wiadomości żebym mógł sie z nim skontaktować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re:Napoleon????? IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.03, 00:30 Co prawda nie zgadzam sie z Tobą że forum nie jest odpowiednim miejscem na wymianę informacji o oszustwach prezesa PPKSu. Lecz jeśli Tobie na tym zależy to proszę o informacje na konto anrdzejppks@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pracownik Re:Napoleon????? IP: *.gorzow.mm.pl 14.07.03, 12:15 No i co. Miałeś pisać na podany adres i nic. Myślałeś że jestem głupszy od ciebie. Chyba to tobie przyda się ten kaftanik. Żegnam lizidupo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re:kaftan Napoleona IP: *.gorzow.mm.pl 14.07.03, 20:00 Zaplatałeś się, Napoleon w tych swoich cieniutkich kombinacjach. Biednyś. Wiesz, po Gorzowie chodzą sami Częstochowscy. Lepiej to sprawdź.Ruszaj, Napoleon, do walki!!!!Wcześniej nie zapomnij wylozać...... Wiesz, o czym piszę, prawda. Lubisz to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re:Napoleon????? IP: *.gorzow.mm.pl 04.07.03, 15:12 Cicho, smutno gdyż wstydzę się za Zarząd Spółki, ponieważ brak rozkładu jazdy na naszych stronach internetowych. Czyżby w PPKS -ie trwało tylko poszukiwanie knąbrnych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re:Brud w autobusach i na dworcu IP: *.gorzow.mm.pl 08.07.03, 10:06 Jeszcze musisz się powstydzić za brudne autobusy i teren dworca szczególnie w okolicach palarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agis Jesteście niesprawiedliwi. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 21:48 Jesteście niesprawiedliwi. Gorzowski PKS został uratowany wspólnym wysiłkiem i deerminacją załogi i ówczesnego Dyrektora, a obecnego prezesa Częstochowskiego. Firma od tamtego czasu, nie upadła, nie utonęła w morzu długów, jak wiele innych. Nie przeprowadziła grupowych zwolnień, płaci godziwie i w terminie, nie wyzbywa się majątku i nie wyprowadza go do podejrzanych spółek-córek. Jest dobrze zarządzana. Prezesowi nie można zarzucić pazerności i niekompetencji. Sądzę że gdyby nie ówczesny strajk i wybrana forma prywatyzacji, dziś firma by nie istniała, lub egzystowała by na granicy bankructwa z parudiesięcioosobową załogą. Za to że tak nie jest, Częstochowskiemu należą się gratulacje. Natomiast inną sprawą jest Jego zmiana zachowań i wyniosły styl bycia. Panie Prezesie, więcej skromności, mniej wielkopańskich manier. Mówię to jako osoba postronna, patrząca z boku na to co w gorzowskim PKS, w ostatnich latach się wydarzyło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Jesteście niesprawiedliwi. IP: *.gorzow.mm.pl 09.07.03, 22:45 W pełni zgadzam się z wypowiedzią Agisa. Tylko ciemniak / Napoleon!!!! / może twierdzić inaczej. Ale miejsce Napoleona to szpital i pokój bez klamek. Jego bredzenie powinno się ignorować. Agis myli sie w jednym. Oceną zachowania się Prezesa Krzysztofa Częstochowskiego. Nie ma w Nim żadnej wyniosłości. Jest taki, jak przed laty: sprawiedliwy, wyrozumiały, myślący o firmie i ludziach w niej pracujący. Znam Go bardzo długo. Wiem co piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pracownik Re: Jesteście niesprawiedliwi. IP: *.gorzow.mm.pl 10.07.03, 23:22 Wiesz za ile piszesz. Ty, jak by ci prezes kazał to byś mu d..ę nawet wylizał. Lizidupo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Nerwy i Napoleon IP: *.gorzow.mm.pl 11.07.03, 16:58 O, proszę. Napoleon się zdenerwował!!!! Widoczny postęp choroby. Teraz dla niego wszyscy to Częstochowski. Myślę, że czas już pomyśleć o kaftaniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pracownik Re: Nerwy i Napoleon IP: *.gorzow.mm.pl 22.07.03, 19:26 Dzisiaj lizidupo urodziny twego pana. Przypominam ci bo w swojej nienawiści do mnie o tym zapomniałeś. Zrobiłeś już swoje? Jak nie to niedługo będą imieniny. Życzę przyjemnego lizania. A jak mowa o szympansie to przeciesz ty jesteś do niego bardzo podobny. Nie tylko z zachowania ale i wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pracownik do (nie) postronnego Agisa IP: *.gorzow.mm.pl 10.07.03, 23:15 Ciekawy jestem przed czym został uratowany gorzowski PKS. Już wcześniej ktoś wyjaśniał że PKS-u nie można porównać do innych przedsiębiorstw. Jest on monopolistą na lokalnym rynku przewozów osobowych. Do większości kursów otrzymuje z Sejmiku Województwa dotacje które wyrównują wszelkie straty. PKP zlikwidowała część kursów lokalnych naganiając tym PKS-owi nowych pewnych klientów. Nierentowne kursy do których nie chcą dopłacać samorządy lokalne są likwidowane. Rodzącą się konkurencję likwiduje się w sposób wręcz bandycki np. Tatarzyńskich. Dla PKS-u warunki prowadzenia firmy nie zmieniają się od lat. Jest nawet łatwiej niż było kiedyś. Niewątpliwie jest w tym również znacząca zasługa byłego dyrektora a obecnego prezesa Częstochowskiego. Ale tylko w tym. Gratulować Częstochowskiemu za to że normalnie wypłaca pensje to przesada. Nie robi żadnej łaski. Niekompetencji zarzucić mu nie można to prawda, ale pazerny to on jest oj jest i to bardzo. Czytając jednak wypowiedzi pracowników zauważa się ich obawy i strach przed klimatem jaki został wytworzony w ich firmie. Piszą o narastającym donosicielstwie i zastraszeniu. Oni też zauważają tak jak pan że prezes się zmienił na gorsze. Czy pieniądze zawsze tak mocno zmieniają ludzi? Pozdrawiam nie będąc przekonanym do pańskiej bezstronności w przeszłości i obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agis Re: do (nie) postronnego Agisa IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 23:34 Patrzę na to z boku. Nigdy nie byłem pracownikiem PKS, ani kumplem Częstochowskiego. Mam w tej firmie paru znajomych, prezesa znam bardzo pobieżnie. Na zmiany w jego zachowaniu, zwróciłem uwagę wcześniej. Co do kompetencji i prowadzenia spraw waszej firmy, będę się upierał przy wcześniej wyrażonej opinii. Aby daleko nie szukać popatrzcie na PKS w Szczecinie. Niedawno sprywatyzowany a juz stoi na krawędzi bankructwa. Tam zaległości w wypłacaniu pensji już przekroczyły dwa miesiące. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: do (nie) postronnego Agisa IP: *.gorzow.mm.pl 16.07.03, 16:34 Agis, z kim ty dyskutujesz. Przecież to widać bardzo wyraźnie, że to żaden zatroskany o swój zakład pracy pracownik PKS-u wypisuje tutaj swoje żale. Średnio inteligentny szympans pozna, że ktoś z zewnątrz firmy podszywa się pod pracownika i wypisuje głupoty. Znamienne, że kilka razy powoływał się przy tym na firmę pana Tatarzyńskiego. Ja Ci tylko powiem, że prędzej ten przywoływany wcześniej szympans zrozumie, co się do niego pisze, niż pojmie to pracownik - Napoleon. Sorry. Pracownik nie PKS-u oczywiście. Pozdrowienia dla Agisa. PS. Napoleon jest przekonany, że Ty to Częstochowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 28.08.03, 23:07 Gość portalu: Marian P napisał(a): > No dalej, pracownicy, kierowcy i prezesi piszcie dalej całą prawdę o tym > folwarku. Wakacje się kończą. Urlopy też. Warto chyba wrócić do do przerwanego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.trybunal.gov.pl 01.09.03, 12:43 to co? strajk w styczniu 2000 był przeciwko interesom załogi - bo realizował tylko interes dzisiejszych właścicieli. Ludzie dali się raz jeszcze oszukać? Czyżby wyszło na to, że w tamtym sporze rację mieli pan Szeliga (przypomnę - wtedy szef zakładowej "S") i p. Majchrowski (przypomnę - wtedy wojewoda)? Stawiam na końcu znak zapytania - choć mam własną opinię, ale wolę jej nie publikować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 01.09.03, 12:55 Widzę,że co ktoś lubi odgrzewać stare kotlety. Smacznego. Możecie pisać sobie do u.......j śmierci o swoim Szelidze i Majchrowskim. Tylko to Wam pozostało. A my sobie spokojnie pracujemy i takimi śmieciami nie zawracamy sobie głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 06.09.03, 22:59 Ja miałem wyprowadzać strajkujących pracowników. Teraz tak sobie myślę, ilu z nich ma jeszcze swoje udziały a ilu musiało już je sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stały pasażer Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 20.12.03, 23:01 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia, życzę pracownikom PPKS-u, tym zadowolonym i tym gnębionym, tym odważnym i tym zastraszonym, tym pracującym i tym już zwolnionym a także właścicielowi i wszystkim korzystającym z usług przewozowych najlepsze życzenia: zdrowia, szczęścia i wszelkiej pomyślności oraz Szczęśliwego Nowego Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer Re: Życzenia IP: 62.141.211.* 24.12.03, 11:44 Ja również, jak stały klient gorzowskiego PKS-u składam wszystkim pracownikom serdeczne życzenia świąteczne i noworoczne. Życzę samych sukcesów w życiu rodzinnym i zawodowym. Niech Wasza firma dalej się rozwija - tak prężnie i dynamicznie, jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 12.11.03, 21:26 Po półtorarocznej przerwie niesprawiedliwie, dyscyplinarnie zwolniony kierowca autobusowy Piotr Sawoch zostaje przez Sąd przywrócony do pracy. Witamy pana panie Piotrze z wielką radością. Gratulujemy odwagi i determinacji w pana walce o sprawiedliwość. Życzymy przyjemnej pracy na nowym stanowisku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Sprawiedliwość w/g Częstochowskiego IP: *.gorzow.mm.pl 16.11.03, 12:06 Pisząc 12 listopada o przywróceniu do pracy Pana Piotra Sawocha przez Sąd Pracy, gratulując mu odwagi i determinacji w walce o sprawiedliwość i życząc przyjemnej pracy nie spodziewaliśmy się że otrzymał on już pismo rozwiązujące z nim umowę o pracę w trybie ustawowym. Czyżby ślepa nienawiść i chorobliwa mściwość WIELKIEGO WODZA CZĘSTOCHOWSKIEGO, zgodnie z powiedzeniem „Sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie” zwyciężyła? Panie Piotrze, mamy nadzieję że i teraz odwołasz się do Sądu Pracy. Przecież jesteś pracownikiem w okresie przedemerytalnym podlegającym szczególnej ochronie. Życzymy powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Częstochowski się opamiętał? IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.04, 19:10 Z nieukrywaną satysfakcją informuję, że Pan Prezes Częstochowski powiedział swojej ślepej nienawiści i chorobliwej mściwości „ZACZEKAJ DO BARDZIEJ SPRZY- JAJĄCEGO MOMENTU”. Otóż po otrzymaniu wezwania na rozprawę w Sądzie Pracy o ustalenie wypowiedzenia Pana Piotra Sawocha za niezgodne z prawem, wystraszył się i sporne wypowiedzenie anulował. Tym samym uniknął kolejnej kompromitacji przed Sądem Pracy. Panie Prezesie, kto Panu tak doradza? Proponuję pogonić MECENASA STANISŁAWA ŻYTKOWSKIEGO za złe rady prawne. Nie ma sensu dłużej się kompromitować w imię solidarności partyjnej. Dług wdzięczności został już po czterech latach spłacony z nawiązką. W naszej wspólnej kasie spółki zostanie więcej pieniędzy. Gratuluję kolejny raz Panu Piotrowi Sawochowi odwagi i determinacji w jego osamotnionej walce o sprawiedliwość, życząc w Nowym Roku dużo zdrowia oraz miłej pracy w oczekiwaniu na zasłużoną emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotnow Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.wpia.uw.edu.pl 09.09.03, 10:15 Odpowiadam... Dobrze się czują - szczególnie ten, co siedzi cały dzień przy klawiaturze służbowego komputera i odpowiada niezadowolonym na listy w tej rubryczce, podpisując się "pracownik". Panie "pracownik" - Pan chyba jesteś z Zarządu, bo gdybyś był kierowcą - to byś nie miał czasu, żeby w powszedni dzień w godzinach pracy bawić się komputerem. Ojej - przepraszam, a może ten PRACOWNIK - to On Sam? Wielki Wódz i Pierwszy Szofer III RP? Sam Pan Właściciel CZ... Może to dlatego tak alergicznie zareagował na Szeligę i Majchrowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wystraszon pasażer Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 12.09.03, 19:18 Wielki Wódz i Pierwszy Szofer III RP sam Pan Właściciel Cz. ma teraz nowy problem. W Dzienniku Gorzowskim Nr 1 gorzowiacy wyczytali że, od dwudziestu paru lat, zawsze oczekując na stanowiskach odjazdowych gorzowskiego dworca PKS byli i są nadal zatruwani pyłami azbestu fruwającymi pod wiatami przystankowymi z łamiących się płyt azbestowo – cementowych przykrywających te wiaty. Czy On o tym nie wiedział? A może jest tak zapracowany skupowaniem (oczywiście od dobrowolnie sprzedających pracowników) pozostałych jeszcze w ich rękach udziałów? Jaką korzyść będzie miał pasażer z jazdy nawet nowym wygodnym autobusem kiedy oczekując na niego będzie oddychał rakotwórczym pyłem azbestu? Wielki Wodzu Cz. ! Kogo będziesz woził jak wszyscy pasażerowie poumierają na raka płuc wdychując pył azbestu na twoim dworcu? Tu nie ma co czekać. Trzeba ratować zagrożone od tylu lat zdrowie i życie pasażerów. To azbestowo-cementowe zadaszenie musi zniknąć natychmiast. Na spłatę firmy masz dziesięć lat. Nie musisz wszystkie zyski wydawać na przedwczesny jej wykup. Ratuj zdrowie twoich pasażerów. PKS i tak będzie w całości twój. Najwyżej rok później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alergik Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 15.09.03, 20:41 Jeżeli to prawda z tymi pyłami azbestu to gdzie przez te lata był Sanepid. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: następny wystraszo Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 15.10.03, 23:30 A ja boję się już jeździć autobusami PKS. Przecież oczekiwanie na autobus na holu dworca to ryzyko narażania się w na ciężkie pobicie przez agresywnych pasażerów. Żeby chociaż pracownicy dworca reagowali na chamskie zaczepki i agresywne zachowania części pasażerów. Reagują, tak, ale uspokajając nielicznych odważnych którzy stają w obronie napadniętych. Oj tchórzliwych masz pracowników Wielki Wodzu, tchórzliwych. A może najwyższy czas zatrudnić ochraniarzy na dworcu. Najwyżej będziesz miał troszeczkę mniejszy zysk. Jak myślisz, co jest ważniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
gtk Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP 16.11.03, 14:59 Ponieważ wystraszony pasażer raz po raz się tu wypowiada, to i ja pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze. Otóż muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z usług sprywatyzowanego PKS. Autobusy są czyste, jest wiele nowych, bardzo wygodnych (nie wszystkie, niestety, ale spodziewam się, że to kwestia czasu), widać, że firma reaguje elastycznie (są ciekawe oferty cenowe i np. do mniejszych miejscowości w pobliżu Gorzowa jeżdżą mniejsze autobusy); nie byłem wprawdzie świadkiem tego, ale opowiadano mi, że w przypadku większej ilości pasażerów, niż miejsc w autobusie, podstawiany jest drugi pojazd; kiedy wracam z Poznania, kierowca zawsze zatrzymuje się koło Beverly Hills, co ułatwia wielu pasażerom dostanie się do domu itd. Sprywatyzowany PKS jest zupełnie inną firmą - moim zdaniem znacznie lepszą. I nigdy nie spotkałem się z agresją na dworcu. I jeszcze informacja dla bes-ta: nie wziąłem za ten tekst ani złotówki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP 16.11.03, 15:05 gtk napisał: > ie spotkałem się z agresją na dworcu. > mnie też ksiądz w kościele jeszcze nigdy nie pobił -dziwne nie? > I jeszcze informacja dla bes-ta: nie wziąłem za ten tekst ani złotówki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: PKS Gorzów IP: *.gorzow.mm.pl 16.11.03, 23:33 Ja jestem bardzo zadowolony z usług gorzowskiego PKS-u. Pracuję w delegacjach, więc często jeżdżę autobusami tej firmy. Widzę znaczną poprawę na przestrzeni ostatnich lat. Autobusy są coraz nowocześniejsze, czyste, sprawne i co najważniejsze, punktualne. Na obsługę nie mogę powiedzieć złego słowa. Ostatnio jechałem do Wrocławia. Nie mogłem się nadziwić. Autobus europejskiej klasy. Często jeżdże po terenie byłego województwa gorzowskiego, zawsze autobusami gorzowskiego PKS-u. Potwierdzam opinię, że sprywatyzowany PKS w Gorzowie jest inną, lepszą firmą. Nigdy też nie spotkałem się z agresją na dworcu PKS w Gorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.12.03, 11:24 W pełni to potwierdzam. Jeżdze co tydzień do Szczecina i naprawde widać różnicę w autobusach szczecińskich a gorzowskich. Szczecin to po prostu szroty takie że strach czy to dojedzie :/ Zresztą taka jest opinia wszystkich moich znajomych. Po za tym widać, że się zmieniło nastawianie tak jak gtk tu napisał, jak jest zapotrzebowanie to jadą 2 autobusy albo nawet 3 i to zazwyczaj w miarę porządne :) Więc z punktu widzenia pasażera wg mnie wszystko się zmienia na lepsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też student Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 26.12.03, 20:29 A jak myślisz? Dlaczego tylko tak wysoka ulga dla studentów jest teraz i tylko na kurs o godz. 19. Naprzód chcą wykończyc prywatnego przewoźnika a potem wszystko będzie po staremu. Starego komucha jak Częstochowski nie zmienisz. On tylko potrafi się przyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer z Miedzyrz Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 26.12.03, 20:38 A jak myślisz? Wcześniej nie mógł Częstochowski obniżyc ceny biletów z Międzyrzecza do Gorzowa. Dopiero jak prywatny przewoźnik zaczął jeździc taniej to wtedy mógł? Oj kawał drania jest z tego Częstochowskiego. Życzę w Nowym Roku wszystkim prywatnym przewoźnikom: otwierajcie nowe linie, wtedy monopolista Częstochowski też upuści z cen a my po prostu będziemy jeździc taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer Re: PKS w Gorozie Wlkp. IP: *.gorzow.mm.pl 27.12.03, 11:21 Wychodzi na wierzch to " niby " pisanie " niby " zatroskanych pasażerów. Śmieszne to jest i żałosne jednocześnie. Wyzwiska, inwektywy ze strony prywatnych przewoźnikow, którzy przegrywają z dobrze zarządzaną spółką. Brawo, Panie Prezesie Częstochowski. To tylko świadczy o tym, że znakomicie zarządza Pan firmą, że współpracuje pan z doskonałymi fachowcami. A burki trochę poszczekają, zwiną ogon i schowają się do budy. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P Re: PKS w Gorozie Wlkp. IP: *.gorzow.mm.pl 27.12.03, 20:13 Gdybyś Pasażerze dokładnie przeczytał wszystkie wypowiedzi tego wątku to byś zauważył że to właśnie Częstochowski i jego klakierzy obrażają wszystkich którzy w sposób spokojny starają się przekazać atmosferę panującą w tym sprywatyzowanym PPKS-ie. W zasadzie nie wyczytałem nigdzie krytyki wyników ekonomicznych PPKS-u. Wszędzie była krytyka sposobu zarządzania, stosunku do pracowników, obłudy i zastraszania jakie panują w tej firmie. A trudno się dziwić pasażerom zatroskanym o to że latami muszą wdychać rakotwórcze pyły azbestu na dworcu autobusowym w Gorzowie. Jakoś w tym temacie nie było żadnej odpowiedzi ze strony Częstochowskiego. Twoje określenia szanowny panie jakoś tak nieodparcie przypominaja mi jednak ten sam styl w jakim rozprawiano sie wyżej z tymi którzy odważyli się skrytykować rządy najlepszego kierowcy Gorzowa pana Cz. Dla Ciebie ktoś krytykujący określone zachowanie to burek? Wstydź się. Mimo wszystko życzę Ci wiele radości w Nowym 2004 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwestrowicz Re: PKS w Gorzowie Wlkp. IP: *.gorzow.mm.pl 31.12.03, 11:55 Może odpowie na moje pytanie Prezes PPKS-u dlaczego w Nowy Rok stali pasażerowie tej firmy nie mogą korzystać z jej usług. Przeciesz jest to firma użyteczności publicznej i właśnie w ten dzień z powodów wszystkim znanych (alkochol na balach i prywatkach), było by więcej niż w inny dzień chętnych do podróży. Jakoś czasy się zmieniają a myślenie po staremu. A może są jakieś ważniejsze powody? Oczekuję szczerego wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: PKS w Gorzowie Wlkp. IP: *.gorzow.mm.pl 31.12.03, 12:06 Ty, sylwestrowicz! Dlaczego takie brednie wypisujesz? Napisz coś o bankach, poczcie, sklepach, urzędach, komisariatch, itp. Uważasz, że wszyscy powinni w tym dniu pracować? Twoja sprawa. Tylko, że jesteś fałszywy i w prymitywny sposób starasz się dokuczyć Prezesowi Częstochowskiemu. Ale przecież jest cała zgraja prywatnych przwoźników. Oni zawiozą Cie tam , gdzie sobie życzysz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwestrowicz Re: PKS w Gorzowie Wlkp. IP: *.gorzow.mm.pl 31.12.03, 14:18 Mam całkowicie obojętny stosunek do Częstochowskiego ale nie do tego jak wypełnie swoje obowiązki jako Prezes firmy użyteczności publicznej. No właśnie komisariaty, szpitale, PKP, komunikacja miejska służą w tym dniu ludziom. Lepiej lub gorzej ale służą. A komunikacja autobusowa nie. Czy ty aby nie obrażasz prywatnych przewoźników określając ich zgrają. Podobne określenia obrażające osoby krytykujące Częstochowskiego były już wcześniej. Przygodny internetowy pasażer winien mieć do drugiego stosunek przynajmniej obojętny a ty twierdzisz że jestem fałszywy i prymitywny. Wnioski o tym kim jesteś pozostawiam czytającym ten wątek. Oczekuję nadal od Prezesa uczciwej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwestrowicz Re: PKS w Gorzowie Wlkp. IP: *.gorzow.mm.pl 02.01.04, 22:11 Jak myślicie, dlaczego Prezes nie odpowiada na moje pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: PKS w Gorzowie Wlkp. IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.04, 23:57 My kierowcy cieszymy się z takiego rozwiązania. Ale decyzja Prezesa napewno nie wynika z chęci ułatwienia nam życia. Po prostu za pracę w Nowym Roku należy sie pracownikowi 100% dodatek i dzień wolny. Jest to już za dużo. Wąż w kieszeni Prezesa na to nie pozwala. A pasażerowie? O nich to już napewno najmniej troszczy się nasz Prezes. I mamy odpowiedź na twoje pytanie sylwestrowiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: PKS w Gorzowie Wlkp. IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.04, 16:55 Mam propozycje dla kierowcy. Nikt nie trzyma Cię na siłę w tej firmie. Jak Ci się nie podoba - fora ze dwora. Kto Ci każe pracować w gorzowskim PKS-ie. Złóż podanie o pracę u innego przewoźnika. Żaden problem. Tylko jeteś na to za cienki. Tacy jak Ty potrfią tylko kwilić po kątach. A i tak uznają to za akt odwagi. Albo załóż swoją prywatną firmę. I pokaż, jaki jesteś wielki. Do końca swoich dni bedzież facetem, co to liże pańską rękę, patrzy z uwielbieniem w oczy swojego przełożonego, merda ogonem. A po kątach narzeka. Narzekaj sobie dalej. I tak nikt nie zwraca na takich uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: PKS w Gorzowie Wlkp. IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.04, 16:47 Janku. Ja tylko wyjaśniłem sylwestrowiczowi dlaczego w dniu 1 stycznia (Nowy Rok) cały PKS nie pracuje. Czy napisałem nieprawdę? Dlaczego mam od razu się zwalniać. Kim ty jesteś, że składasz mi takie propozycje. Może IRA kilka postów dalej miał(a) rację. Ja nie kwilę po kątach, nie liżę pańskiej ręki, nie patrzę z uwielbieniem w oczy swojego przełożonego, nie merdam ogonem. Zastanów się nad sobą, nad twoim stosunkiem do innych osób. Coś za wysoko tą swoją główkę nosisz. Żeby przytrzeć ci nosa to tylko powiem, że słowo będziesz nie pisze się bedzież. I co synalku, wstydzisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwestrowicz Re: PKS w Gorzowie Wlkp. IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.04, 22:09 Dziękuję Panu kierowcy za szczerą wypowiedź. Przykre to że zwiększony koszt noworocznej pracy kierowców jest przyczyną utrudniania życia pasażerom. Dziwi mnie tylko to, że Prezes Częstochowski nie miał odwagi przyznać się do tego. No cóż, prezesi bywają nieraz tchórzami. Pozdrawiam Pana - Sylwestrowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP 08.01.04, 19:53 a rozpierdolić to to w huj! podjazd na przegląd -fochy wsiadanie do autobusu-fochy załatwienie przewozu (osób)-fochy huj nie firma!!!!-rozjebać natychmiast!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 09.01.04, 15:38 O Boże. A cóż to za debil, ten niby cały hiro. Nie słyszałem, żeby poszukiwali jakiegoś uciekiniera od czubków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRA Debilem to Ty jestes frajerze... IP: *.gorzow.mm.pl 09.01.04, 23:04 syneczku prezeska pozdrow siostrzyczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Debilem to Ty jestes frajerze... IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.04, 23:39 I księgową - mamuśkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Ale Ich wzięło!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.04, 16:18 No tak, tego się spodziewałem. Różni niby pracownicy PKS-u dali głos. Wiecie, jak to jest: psy szczekają a krawana / gorzowski PKS / jedzie dalej. Dawno tak się nie ubawiłem, jak teraz, czytając te Wasze wypociny. He, he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Ale Ich wzięło!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.04, 20:57 Uśmiać to się można czytając Janku twoje ortograficzne wypociny. Czy już lepszej szczekaczki Cęstochowski nie znajdzie w całym swoim folwarku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Ale Ich wzięło!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.04, 14:18 Nie, Kierowca, Cęstochowski nie ma lepszych w tym całym swoim folwarku. Znasz pewnie, jako wybitny intelektualista i miłośnik poprwnej polszczyzny, takie przysłowie: przygadał kocioł garnkowi! A może w PKS-ie już urzęduje nowy Prezes, jakiś Cęstochowski? Kierowca - oświeć mnie. Wiesz, bawię się przy Tobie setnie, z utęsknieniem czekam na Twoje posty. Zawsze to jakaś rozrywka - poczytać sobie tekściki pseudointelektualisty, kierowcy - grafomana, szczekaczki, który ma dziennikarskie ambicje. Tak więc do dzieła, kierowca. Paluszki na klawiaturę i pisz. I nie zapomnij o tym Cęstochowskim, czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: 213.25.30.* 09.01.04, 16:04 Panowie nie macie co robic nudzi Wam sie? Zajmijcie sie zonami i domem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Częstochowski się opamiętał? IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.04, 09:56 Gratuluję Panu Prezesowi wybitnego Radcy Prawnego w osobie Stanisława Żytkowskiego. Nie jest ważne czy sprawy w sądzie są wygrane czy przegrane, ważna jest kasa jaką otrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Psy szczekają............... IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.04, 13:57 Nastepy lis farbowany zabiera głos. A firma jak się rozwijała, tak się rozwija, zdobywając coraz większe uznanie mieszkańców regionu. I bardzo dobrze! Farbowanym lisom przeszkadza teraz radca prawny w firmie. Zobaczcie dobrzy ludzie, jak farbowane lisy dbają o firmę. Ale jak na razie - psy szczekają, a ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Takiego radcę prawnego należy pogonić! IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.04, 21:43 A tak, taki radca prawny w firmie to nasze nieszczęście. To dzięki jego nieprzemyślanym radom firma skompromitowała się przed Sądem Pracy (patrz wyżej sprawa Piotra Sawocha przywróconego do pracy z maksymalnym odszkodowaniem). To dzięki jego partackim radom w/w znowu otrzymał wypowiedzenie. I co, nasz Prezes Częstochowski jak dostał wezwanie na nową sprawę musiał podwinąć ogon i wycofać się z mylnie podjętej decyzji. To, że firma się rozwija to dobrze ale napewno byłoby jeszcze lepiej gdyby nie trzeba było wypłacać tych odszkodowań i innych gratyfikacji. Po prostu nie sprawdził się jako radca prawny i honorowo powinien sam odejść i nie narażać nas dalej na kolejne straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Takiego radcę prawnego należy pogonić! IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.04, 22:34 Widzę, że nie tylko mnie nie podoba się ten radca, obłudnik. Ostatnio nie potrafił np. wyjaśnić swojemu mocodawcy a koledze partyjnemu kierunku zmian jakie miały nastąpić w prawie o spółkach tj. przewidywane zmniejszenie najniższego udziału do 50zł. Obłudnie wprowadzili wszystkich pracowników- udziałowców w błąd twierdząc że minimalny udział będzie wynosił 500zł. Zaproponowali konieczność zbycia nadwyżki udziałów posiadanych przez pracowników która była niepodzielna przez 500 (dotychczas jeden udział to 100zł). I to wszystko na miesiąc przed uchwaleniem przez sejm zmian w prawie o spółkach. Głupota czy warafinowane działanie w celu wydarcia kolejnych udziałów od pracowników po cenie zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Takiego radcę prawnego należy pogonić! IP: *.gorzow.mm.pl 09.02.04, 21:29 Czyn ten był tym bardziej podły, że byli oni świadomi tego, iż już niedługo wartość jednego udziału wzrośnie od kilku do kilkunastu razy. Brak słów na określenie tak perfidnego postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik co na to firmowa szczekaczka? IP: *.gorzow.mm.pl 11.02.04, 16:41 Ciekawy jestem co o tym powie firmowa szczekaczka Janek? Tylko proszę, odpowiadaj na temat bez zbędnego p.......nia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: co na to firmowa szczekaczka? IP: *.gorzow.mm.pl 12.02.04, 22:01 A proszę bardzo. Już pisałem: psy szczekają, a karawana jedzie dalej. Tak więc zawyj sobie, kochniutki, do księżyca i następnego dnia, punktualnie, do roboty, bracie, do roboty. A jak będziesz miał odrobinę czasu, wybierz się do Stolbudu. Przypatrz się, co czeka ludzi, którzy zaufali różnym farbowanym lisom-biznesmenom, wcześniej związkowcom z jedynego, słusznego związku. Mecenasowi do pięt nie dorastasz. Możesz sobie tłuc w klawiaturę, ile ci się podoba. To taki sam efekt przyniesie, jakbyś bieg Warty zaracał widelcem. Także, pisz, pisz, pisz......... He, he, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: co na to firmowa szczekaczka? IP: *.gorzow.mm.pl 14.02.04, 23:23 Nie myliłem sie gdy przewidywałem, że nie odpowiesz nic na oskarżenie Jurka. Ja wiem, że łatwiej jest obrażać innych niż wytłumaczyć perfidne postępowanie szefa. Jednak nadal oczekuję na wyjaśnienie: jak to było z tą próbą wyłudzenia od pracowników kolejnej partii udziałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 12.02.04, 22:34 Tak przeczytałem cały ten wątek i nie mogę na to patrzeć. Polska pełną gębą wyzywanie się, oskarżenia itp itd Wiadomo trzeba rozpieprzyć coś co w miarę normalnie działa bo w tym kraju inaczej byc nie moze... I uprzedzając nie nie jestem z jakieś tam rodziny i nie jestem pracownikem pksu studiuje w Szczecinie i 2 razy w tyg jade tam i spowrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 13.02.04, 16:34 Ale, szanowny studencie, zaraz zostaniesz uznany przez " pracownika " za Prezsa Częstochowskiego, jego żonę, albo jeszcze kogoś z otoczenia Pana Prezesa. Wiesz, jak to jest, w tym naszym kraju? Napisałem o Stolbudzie, żeby uświadomić niektórym, do czego prowadzi awanturnictwo, demagogia, niszczenie wszystkiego w imię zasady - im gorzej, tym lepiej! Życzę wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: 213.25.30.* 13.02.04, 17:15 A co drogi Janku powiesz na temat pks Nowa Sol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 13.02.04, 20:52 A co droga lolito powiesz na temat pks w Czarnym Dunajcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: 213.25.30.* 14.02.04, 12:54 A dlaczego akurat Czarny Dunajec? Jestem jak najbardziej zainteresowana PKS Gorzow w zwiazku z tym interesuja mnie dalsze losy. Czytam folwark regularnie tak jak i inni pracownicy PKS- u bo jestem przeciez z nim dosc powaznie zwiazana. Hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: lolita ma kłopoty IP: *.gorzow.mm.pl 14.02.04, 20:46 Rozumiem - pewnie przez kasę zapomogowo-pożyczkową! Ale tak poważnie. Teraz, po latach, śledząc to, co dzieje się z pks-mi w innych miastach widać, ze w Gorzowie zrobiono kawał dobrej roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: lolita ma kłopoty IP: 213.25.30.* 14.02.04, 21:45 Niestety nie naleze do kasy Zapomogowo Pozyczkowej. Zreszta to nie ja tam pracuje. Osoba, o której mowa twierdzi, ze jest jej bardzo dobrze w PKS. Jest zadowolona ze swojej pracy. Tylko nie z ... Janku my mniej wiecej wiemy kim ty jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: 213.25.30.* 13.02.04, 17:15 A co powiecie Panowie na temat PKS Nowa Sol duzo dzis tego w Radiu Zachod? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 14.02.04, 23:08 Masz rację. Ja też jak czytam ten wątek to krew mnie zalewa. Jak można wyzywać i poniżać zatroskanych o los swojej firmy pracowników? Jak pracownik lub nawet ktoś z poza firmy zarzuca kierownictwu spółki niewłaściwe postępowanie to normalny Prezes odpowiada sam lub przez swojego oficjalnego przedstawiciela. Wypowiedzi winny być precyzyjne i ścisłe. W żadnym przypadku nie powinny obrażać osobę krytykującą. A wypowiedzi Janka (jak wiemy szczekaczka Częstochowskiego) świadczą tylko o jego chamstwie, nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.04, 13:26 To mniej, czy więcej. Zdecyduj się, lolita. Z ludźmi pokroju " pracowmika " po prostu się nie dyskutuje. Jaka to forma dyskusji z kierownictwem firmy? Tutaj, na forum? Anonimowo? Tutaj padają zrzuty, wulgarne wypowiedzi, oskarżenia o złodzijstwo. Jaki to sposob załatwienia problemu. Jaka forma taka odpowiedź. To proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: 213.25.30.* 15.02.04, 21:09 75 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.04, 00:26 Moi Drodzy. Jeżeli chcecie sobie pogadać o dupie Maryni to bardzo proszę ale nie na tym wątku. Ten wątek jest o prywatnym folwarku rodziny Częstochowskich i o tym piszcie. Chwalcie co dobre a krytykujcie co jest złe. Tylko czy Janek potrafi obiektywnie spojrzeć na zło znajdujące się w koło niego i w nim samym. Łatwiej pogadać o niczym z jolitą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: 213.25.30.* 16.02.04, 20:01 A ty Marian nie za duzo chcialbys wiedziec.To jest ostatnie zdanie na tym forum obiecuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Niczym stary, dobry ORMO-wiec.... IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.04, 20:51 Marian P. czuwa! Niczym stary, dobry ORMO-wiec. Macie przy...dalać Częstochowskiemu! Po to jest ten wątek. Zrozumiano! No! Stara, dobra szkoła. Nawet uroczej, pięknej i powabnej lolicie / pozdrawiam / od Mariana P. się dostało. Marianie P. - rozumiemy - dyscyplina musi być. Obiecujemy poprawę i prosimy o wybaczenie. I tylko lolity szkoda....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P Re: Niczym stary, dobry ORMO-wiec.... IP: *.gorzow.mm.pl 19.02.04, 17:26 Janku. Jak napisałeś "Niczym stary, dobry ORMO-wiec..." zauważyłem na wątku "Nie niszczyć lubuskich kolei" autorswa Jana Majchrowskiego tekst dotyczący PKS-u o czym spieszę donieść. Oto jego kopia: Gość: pracownik PKS-u 19.02.2004 16:29 odpowiedz na list O los gorzowskiego PKS-u wojewoda Jan Majchrowski martwił się naprawdę. Po prostu Filipie mało wiesz a ja nie mam zamiaru Ciebie teraz uświadamiać. PKS to nie tylko majątek trwały i księgowość, to także pracownicy w większości udziałowcy spółki. I właśnie pracownicy byli i są największym majątkiem spółki, a ten majątek prezes spółki niszczy planowo i sukcesywnie. Sprawdź ilu pracowników którzy tak murem stali za Częstochowskim już nie pracuje. Sprawdź czy chociasz jeden udziałowiec spółki który nie strajkował w tamtym czasie pracuje. Sprawdź ile udziałów miał Częstochowski na początku a ile ma teraz. Te udziały o które powiększył swój majątek zostały w sposób podstępny różnymi sposobami przejęte od pracowników. To właśnie przewidywał i o los pracowników martwił się wojewoda. A co do policji to ona tylko groźnie wyglądała, nikogo nie tknęła w przeciwieństwie do milicji z czasów komuny za którą tak ci tęskno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Niczym stary, dobry ORMO-wiec.... IP: *.gorzow.mm.pl 19.02.04, 20:44 I co z tego? Już widac tenatu brakuje i werwa nie ta.... Przyszło Ci przepisywać czyjeś stare wątki. Ty się z nimi możesz zgadzać, ja nie muszę. Mamy przecież demokrację. I kapitalizm. Chyba, że chcesz to wszystko zmienić. Spowodować, żeby było tak jak dawniej. Tylko, proszę, nie rozśmieszaj mnie z tą policją. Z całym szcunkiem. Ona / ta policja / tylko tak groźnie wyglądała. Dobre. Nawet bardzo dobre!!! To taka sama prawda, jak ta o celowym niszczeniu spółki / patrz - pracowników / przez Prezesa Częstochowskiego. Gratuluję, niezwykle trafne spostrzeżenie. A już to, że Majchrowski taką właśnie sytuację potrafił przewidzić / jak rozumiem za podpowiedzią Popiołka i Szeligi / to już swoiste kuriozum. Z tego co piszesz i przepisujesz, Tobie, Marianie P., bliżej do komuny, niż mi. Ale to już inna historia...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gar Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 18.02.04, 00:29 to jest jazda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 21:41 A co w Nowej Soli ?Czy to dobrze że pomagacie w prywatyzcji PKS Nowa śól ? Nie dajcie się Zielonej Górze która myśli jak za "komuny" że wszystko można załatwić przy "stoliku" i znajduje poparcie nawet u posłów i to jakich? PKS Gorzów to MONOPOL -PKS Zielona Góra to szansa dla regionu i... lądowisko dla "polityków"??? Panie Prezesie kolejne wyzwanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 19.02.04, 22:57 O, mamy drugiego Mariana P, czyżby jakiś klon? Miej przyjacielu odwagę pisać pod własnym imieniem. Nie wprowadzaj czytających w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.air.net.pl 19.02.04, 23:17 To znowu ja. Marian czyżbyś chcial nas czymś zaskoczyc? A swoją drogą ciekawość to pierwszy stopień do piekła!!! Janku poprzyj mnie i pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 19.02.04, 23:44 Obiecałaś. I co? Takie są obietnice kobiet. A poparcie Janka nic Ci nie pomoże. Po prostu jesteś kłamczuchą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.04, 08:08 Witaj, lolotko. Jakoś smutno bez Ciebie na tym forum. I Marian P. wystepuje już w dwóch osobach. Fajnie, że wróciłaś. Pewnie, że Cię popieram. W całej rozciągłości. Możesz zawsze na mnie liczyć. Jeżeli możesz, wyświadcz mi przysługę: napisz, któremu Marianowi p. mam odpowiadać - temu, który twierdzi, że gorzowski PKA się rozwija, rośnie w siłę i chce rozszeżać swoje wpływy i obecność na terenie Nowej Soli i okolic, czy temu, który ma wszystko za złe? Acha, lolita! Marian P. / tylko, kurczę, który, który ??? /zaczyna przepisywać czyjeś wątki!! Widać tak Mu wygodniej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.air.net.pl 20.02.04, 18:08 Uważam, że będziemy odpowiadać nowemu Marianowi P, który wtrąca ciekawsze wątki. Stary Marian P już się chyba wszystkim znudził i sam powinien odejść. Nie bedę się już powtarzała chce za dużo wiedzieć. Nie wiem jak Wy ale ja mam już jego dosyć. Może popiszemy na jakimś czacie. A dowiesz się więcej interesujących rzeczy. A może Janku my byśmy tak podyskutowali o...??? wp Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP 20.02.04, 18:41 Gość portalu: lolita napisał(a): > Uważam, że będziemy odpowiadać nowemu Marianowi P, który wtrąca ciekawsze wątki > . > Stary Marian P już się chyba wszystkim znudził i sam powinien odejść. Nie bedę > się już powtarzała chce za dużo wiedzieć. Nie wiem jak Wy ale ja mam już jego > dosyć. Może popiszemy na jakimś czacie. A dowiesz się więcej interesujących > rzeczy. > A może Janku my byśmy tak podyskutowali o...??? > wp > > a ja w dalszym ciągu uważam,że czas na zmiany-wyjebać z rynku zapyziały PKS a zatrudnić nowych przewoźników-normalnych! dlaczego to to jeszcze ne funkcjonuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik pks Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 24.02.04, 23:11 Wiesz co hiro. Masz rację. Należy jednak wip......ić ten pks z rynku i w końcu będzie normalnie. Ten Częstochowski to jednak s.......n jakich mało w naszym Gorzówku. A jeszcze chce namieszać w Nowej Soli. Uważajcie na niego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 27.02.04, 21:02 To, że hiro chce wyj...ć PKS z rynku to mnie nie dziwi ale ty jako pracownik powinieneś dbać o swój zakład pracy. Myślę że jesteś również jego miniudziałowcem. Dla was nie ma już odwrotu, a kolegów z Nowej Soli możesz ostrzegać przed Częstochowskim. Właśnie tu, na tym forum możecie pisać o wszelkich nieuczciwych próbach powiększania udziałów przez Zarząd Spółki kosztem zastraszonych pracowników. Niech się dowiedzą co im grozi od takiego "wybawiciela" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezorientowany Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 21:57 O co ten cały korowód? O PKS? I co złego zrobił Częstochowski? Czy to że (jak twierdzicie) PKS to prywatny folwark Częstochowskiego to jest złe? Przecież ludzie najlepiej dbaja o prywatne folwarki... Jeżeli ludzie będa nadal mieli pracę i przyzwoite dochody - to o co chodzi? Zawiść ludzka że Czestochowski ma więcej? A niech ma, przy nim - jeżeli sie będzie zajmował interesem a nie warcholskimi targami z zawistnikami - to i ja mogę zarabiać. Chodzi o to tylko że trzeba mieć pomysł i siłę przebicia dla jego realizacji. A nie mącić ludziom w głowach że wszyscy mogą być wlaścicielami PKS - już to przerabialiśmy - lepszy jeden właściciel - Częstochowski czy Racławicki obojetnie kto - byle dbał obiznes. A tu widzę że forum ogromniaste - wszyscy sobie roszczą prawo do oceniania Częstochowskiego... a dalej jazda do pracy.... Wracholstwa sie nie wytępi.... mamy jednak swoje "logo" pod jakim będziemy "działać" w Europie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 27.02.04, 23:18 Nie czytasz dokładnie. Między innymi kilka wypowiedzi wstecz był taki fragment: "... PKS to nie tylko majątek trwały i księgowość, to także pracownicy w większości udziałowcy spółki. I właśnie pracownicy byli i są największym majątkiem spółki, a ten majątek prezes spółki niszczy planowo i sukcesywnie. Sprawdź ilu pracowników którzy tak murem stali za Częstochowskim już nie pracuje. Sprawdź czy chociasz jeden udziałowiec spółki który nie strajkował w tamtym czasie pracuje. Sprawdź ile udziałów miał Częstochowski na początku a ile ma teraz. Te udziały o które powiększył swój majątek zostały w sposób podstępny różnymi sposobami przejęte od pracowników..." Były również wcześniej opisywane próby perfidnego przejęcia części udziałów od pracowników. Ty po prostu nie chcesz zauważyć troski i zaniepokojenia pracowników o swoją firmę. To nie jest zawiść, to nie warcholstwo. Jeżeli Częstochowski nie dotrzymuje obietnic, okrada i okłamuje współudziałowców to nie można się po nim spodziewać niczego dobrego. I tylko tyle niezorientowany kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezorientowany Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 23:43 Podajesz mnóstwo szczegółów... ja ich nie znam z autopsji - specyfika forum powoduje to że trudno o obiektywne opinie... Piszesz ża Częstochowski przejął... że podstępem... że jest właścielem... że ma więcej udziałów niż na początku. A ile ma mieć? Mniej niż na pocątku? - to tylko świadczy o tym że inwestuje w firmę - siebie, kasę, pomysły. Ludzie z firmy odchodzą, są zwalniani, umierają - taki ruch w każdej firmire jest naturalny. A to że "właściel folwarku" dobiera sobie ludzi którzy mu pasują to chyba normalne? Nie sądzisz? Gdyby tak nie robił to rozdrapaliby firmą już dawno. Pańskie oko konia tuczy i do tego tuczenia stosuje metody które niewszystkim się będą podobać (i za nie będzie ponosił konsekwencje- moralne, finansowe...)- takie są realia kapitalizmu. A jeżeli "troska i zaniepokojenie" pracowników ma polegać na krytykanctwie (bo nie jest to krytyka - ktora może być konstruktywna) to ja nie dziwię się Częstochowskiemu że robi ruchy które nie podobają się wszystkim. Nie ma ludzi niezastapionych - w każdej firmie i na każdym stanowisku - także Częstochowskiego zastąpcie - jeżeli potraficie - to działajcie a nie strzępcie sobie języków w maglarskim forum na którym nikt nie odpowiada za swoje słowa. Ciekawym jest ilu forumowiczów pracujacych u Częstochowskiego powtórzyłoby mu w twarz swoje pretensje i zarzuty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: 62.233.250.* 28.02.04, 18:06 I już Marian P. ma następnego przeciwnika, następnego wroga. I tak z niezorientowanym obchodzi się Marian P. wyjątkowo łagodnie. Ale do czasu. Lolita coś na ten temat może powiedzieć..... Marian P. /ten pierwszy, bo w międzyczasie pojawił się jego brat - bliźniak, który już otrzymał wiązankę od tego właściwego Mariana P. I / nie toleruje tutaj żadnych wypowiedzi, które nie zawierają w swojej treści oskarżeń w stosunku do Pana Częstochowskiego. A ja uważam, że Pan Częstochowski zasługuje na wyróżnienie, na nagrodę. Firma, którą kieruje wyróznia się dobrymi wynikami finansowymi, umacnia swoją pozycję na rynku, powiękasza swoje wpływy / patrz Nowa Sól / inwestuje, prowdzi mądrą politykę kadrową. I oby było tak dalej. Tak jak wszędzie, są ludzie, którzy mają wszystko za złe. Tacy Marianowie P. Mają pretensje o wszystko i do wszystkich. Uwielbiają kilka razy przepisywać teksty z wątku. O niszczeniu, malwersacjach, złodziejstwie.... Tylko nie potrafią tego powiedzieć publicznie! Swoim przełożonym, kolegom. Onie wolą być anonimowi. Tak łatwiej i bezpieczniej. Umawiają się z dziennikarzami w samochodach, na rogatkach miasta. CIA może pozazdrościć im sprytu. I tylko nie potrafią wyartykułować żadnych konkretów. Dobrze, że czasy Marianów P. się już definitywnie skończyły, że z nimi już nikt się nie liczy. Że w końcu liczy się wiedza, kompetencje i wykształcenie. Dlatego za to wszystko tak cenie Pana Częstochowskiego. I powtarzam - w plebiscycie na nalepszego menagera woj. lubuskiego należy Mu się bezapelacyjnie pierwsze miejsce. Ps. Lolita - pozdrawiam serdecznie. Miło ćie znowu spotkać / czytać /! chętnie pdyskutuję z Tobą. Napisz, w jaki sposób? Gdzie? Kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik GL Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.04, 09:10 Dalej niezorientowany, głowa posypana popiołem, sumienie czyste, pozostało jeszcze około 300 udziałowców do wykluczenia. Za pozostałych 50 weźmiesz się w trzecim etapie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 02.03.04, 21:50 Widzisz, niezorientowany! To takie proste.... 300 udziałowwców do wykluczenia! Tu tkwi sedno. Tak więc: udziały albo śmieć!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Wielbiciel H.B." Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 19.03.04, 12:57 Czy lolita to H.B. Jeżeli tak to pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Życzenia Świąteczne IP: *.gorzow.mm.pl 06.04.04, 23:49 Wesołych Świąt Wielkanocnych dla wszystkich byłych i obecnych pracowników PPKS, emerytów i rencistów życzy Marian P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Życzenia Świąteczne IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.04, 10:48 Ja również przyłączam się do tych życzeń. Pogodnych, zdrowych Świąt Wielkanocnych dla wszystkich pracowników PKS w Gorzowie. I, oczywiście, dla naszych wiernych Klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.gorzow.mm.pl 22.07.04, 17:20 Dzisiaj święto. Urodziny naszego pana. A od jutra folwark pracuje całą parą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Prywatny folwark rodziny Częstochowskich - PP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 00:37 Nie wywołuj duchów - nawet częstochowskich.... Odpowiedz Link Zgłoś