gnomek 13.12.01, 12:31 Na jednym z wątków Kajzerka obiecała nam wiersz Tuwima. Czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajzerka Re: Obiecanki Kajzerki 14.12.01, 11:57 gnomek napisał(a): > Na jednym z wątków Kajzerka obiecała nam wiersz Tuwima. Czekamy. Rzeczywiscie! Bije sie w piers - zapomnialem. Postaram sie nadrobic jak najszybciej. Tylko trzeba bedzie przypomniec kontekst - a wolalbym nie wracac do tego watku, ktory byl bardzo brzydko zatytulowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: Obiecanki Kajzerki 14.12.01, 12:05 To, a propos pewnej chamskiej wyliczanki, którą ktos nam zafundowal podszywajac sie pod KOKO WIERSZ, W KTÓRYM AUTOR GRZECZNIE ALE STANOWCZO UPRASZA LICZNE ZASTĘPY BLIŹNICH, ABY GO W DUPĘ CAŁOWALI Absztyfikanci grubej Berty I katowickie węglokopy, I borysławskie naftowierty, I lodzermensche, bycze chłopy, Warszawskie bubki, żygolaki Z szajką wytwornych pind na kupę, Rębajły, franty, zabijaki, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Izraeliccy doktorowie, Wiednja, żydowskiej Mekki, flance, Co w Bochni, Stryju i Krakowie Szerzycie kulturalną francę! Którzy chlipicie z "Naje Fraje" Swą intelektualną zupę, Mądrale, oczytane faje, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item aryjskie rzeczoznawce, Wyperdy germańskiego ducha (Gdy swoją krew i waszą sprawdzę, Wierzcie mi, jedna będzie jucha!) Karne pętaki i szturmowcy, Zuchy z Makabi, czy Owupe, I rekordziści i sportowcy, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Socjały nudne i ponure, Pedeki, neokatoliki, Podskakiwacze pod kulturę, Czciciele radia i fizyki. Uczone małpy, ścisłowiedzy, Co oglądacie świat przez lupę I wszystko wiecie: co, jak, kiedy, Całujcie mnie wszyyscy w dupę. Item ów belfer szkoły żeńskiej, Co dużo chciałby, a nie może, Item profesor Cy... wileński (Pan wie już za co profesorze!) I ty za młodu niedorżnięta Magiero, co masz taki tupet, Że szczujesz na mnie swe szczenięta; Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item syjontki palestyńskie, Haluce, co lejecie tkliwie Starozakonne łzy kretyńskie, Ze "szumią jodły w Tel-Avivie", I wszechsłowiańscy marzyciele, Zebrani w malowniczą trupę Z byle mistycznym kpem na czele. Całujcie mnie wszyscy w dupę. I ty, fortuny skurwysynu, Gówniarzu uperfumowany, Co splendor oraz spleen Londynu Nosisz na gębie zakazanej, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś za chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item ględziarze i bajdury, Cięgnące z nieba grubą rentę, O, łapiduchy z Jasnej Góry, Z Góry Kalwarii parchy święte. I ty, księżuniu, co kutasa Zawiązanego masz na supeł, Żeby ci czasem nie pohasał, Całujcie mnie wszyyscy w dupę. I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość, I ty, cenzorze, co za wiersz ten Zapewne skażesz mnie na ciupę, Iżem się stał świntuchów hersztem, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Julian Tuwim Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Obiecanki Kajzerki 14.12.01, 14:10 kajzerka napisał(a): > ktos nam zafundowal podszywajac sie pod KOKO Koko podszywa się pod koko. Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: Obiecanki Kajzerki 14.12.01, 16:36 borys-krakow napisał(a): > Koko podszywa się pod koko. Aha, meta-koko Odpowiedz Link Zgłoś
gnomek Podziękowania dla Kajzerki 16.12.01, 19:10 Cóż za wiersz... Przeczytałem i nabrałem trochę ogłady. Teraz wiem, że spokojnie mogę cytować klasyka np. w dyskusjach z Markiem P. o Ameryce :)))) Dziękuję Kajzerko. Odpowiedz Link Zgłoś