login_tymczasowy 04.04.08, 12:25 Pierwszego na dywanik zapraszamy aktualnego zastępcę Prokuratora Okręgowego - Józefa Nenycza, etatowego oskarzyciela w procesach politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: solidaruch POlska bez-prawia IP: 83.238.194.* 04.04.08, 14:53 jaką to POlskę mamy? PRAWA? Gdzie niby ona jest? To jest POlska co najwyżej prawników. TAK skoro wyroki mogą być zależne od tego kto je feruje i jacy mocodawcy aktualnie zawiadują min. NIEsprawiedliwości to gdzie ta sprawiedliwość. O take polske nie walczylim. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Wyroki w grudniu 1981 r.wydały się same? 04.04.08, 15:06 To hańba, że nie rozliczono winnych komunistycznych nieprawości. Każdy dzień oddala nas od sprawiedliwości. Już dawno wszystkie materiały dotyczące komunizmu powinny być jawne. Nasi politycy nie potrafią wzorem Niemców upublicznić wszystkiego. PIS, PO i inne ugrupowania mydlą oczy wyborcom. A może za dużo ludzi jest ubabranych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hektor Re: Wyroki w grudniu 1981 r.wydały się same? IP: *.gorzow.mm.pl 04.04.08, 18:43 Kto z grupy esbeków palących archiwalne materiały poniósł odpowiedzialność???! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Czy ktos zauwazyl, ze jest wiosna??? IP: *.dial.telus.net 04.04.08, 18:58 Hey, Nawet u mnie... Zrobilem sobie wykres ogrodka i na papierze planuje co i gdzie posadzic i posiac... Podobno istnieje zasada by nie sadzic i nie siac tych samych warzyw dwa latta pod rzad.. Sa tez warzywa ktore podobno sie "nie lubia" i nalezy trzymac je z dleka od siebie... Podobno tez sa takie ktore "sie lubia i nalezy sadzic lub siac je w poblizu... Patrze na te kartke papieru i czuje sie jak general planujacy ogrodkowa wojne... Z moimi zdolnosciami...znowu nic nie wyrosnie... Poza koperkiem... 'Zawsze go od cholery.. :):):):) PS.Za pare dni przywioza mi dwie wywrotki skompostowanego gnoju ( dla delikatnych: nawozu naturalnego).. Problem w tym ze ciagle snieg lezy..Mniej, ale lezy... To sa problemy... I jeszcze psy musze zabrac w ten snieg by sie wylataly... Co za zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Czy ktos zauwazyl, ze jest wiosna??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 19:08 A u nas pachnie wiosna , ptaszki ćwierkają aż przyjemniej robi sie na duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Czy ktos zauwazyl, ze jest wiosna??? 04.04.08, 19:59 Tych spraw panie Bernardzie nie da się skompostować, wyszydzić ani odłożyć ad acta. Ja wiem, że wygodniej wąchać koperek i gnój, i udawać, że miedzy 1945 a 1989 nic się nie wydarzyło. A jak się zmęczysz przy kopaniu aż w główce będzie pulsować, to można nawet dojść do wniosku, że PRL to było coś wspaniałego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Czy ktos zauwazyl, ze jest wiosna??? IP: *.dial.telus.net 04.04.08, 20:21 Hey czysty harry, Ja wiem jedno i ciagle to powtarzam: Nie mozna w zyciu nigdzie zajachac ze wzrokiem wbitym we wsteczne lusterko... Dla mnie liczy sie bardziej dzis a jeszcze bardziej jutro... W gnoju nie mam zamiaru sie paprac... Niczego to nie dalo nie daje i nie da.. Jesli juz...to uzyje dla dobra ogrodka... W przeszlosci zyja ludzie ktorzy boja sie przyszlosci... Uczeopili sie tego komunistycznego tematu bo wiedza, ze bez niego mnie znacza nic! Upadajac, komunizm wyrzadzil im krzywde - odebral sens zycia.. Zniknie "z wokandy" komunizm...i oni znikna... Beda w tym sie grzebac az sami sie zagrzebia... Ja wole grzebanie w ogrodku... Musialbys moje kwiaty zobaczyc... Z warzywami ciagle musze sie "dogadac" he he he PRL to nie bylo nic wspanialego, lecz identyczna byla wersja PiSowskiej proby budowania czwartej rzeczpospolitej.. Zadnej roznicy.. Tylko zamiast czerwonych horagiewek - Matka Boska w klapie... A narod i tak zniewolony - i znowu "naprawde" w dobrej sprawie... I to sa jaja PS. Miedzy 1945 a 1989 "sie wydarzylo"... I co... O ile jestesmy madrzejsi??? A moze, o ile glupsi jestesmy??? Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Czy ktos zauwazyl, ze jest wiosna??? 05.04.08, 12:09 Przy całym moim krytycyzmie wobec PIS porównywanie go z PRL to gruba, gruba nieprzyzwoitość. A co do lusterka wstecznego to radzę raz na jakiś czas spojrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Czy ktos zauwazyl, ze jest wiosna??? IP: *.dial.telus.net 05.04.08, 19:07 Hey czysty_harry, O tak, ja spogladam... To wazne by wiedziec skad sie "wyjechalo".. Warto pamietac by lepiej rozumiec powody dla ktorych wracac sie nie powinno... Tak powinni postepowac polscy politycy.. Spogladnac w lusterko i...wystraszyc sie.. Czy znowu tego chcemy? Zamordyzmu, kontroli, regulacji, sprawdzania, slustracji, oskarzen, monopoli na religijnosc i wiare??? Nie porownuje PiS do PRL - ja porownuje system ktory PiS razem z "kumplami" chcieli polakom w gardla wcisnac.... To byl PRL w religijnym wydaniu z blogoslawienstwem ojca Rydzyka... Pod plaszczykiem polskich flag i koscielnych horagwi, przy akompaniamencie pseudo patriotycznych hasel i na wzor komunustyczny zawolan do szukania i niszczenia "wrogow" w narodzie probowano raz jeszcze zniewolic narod... "Lapac komucha" stalo sie recepta na wszystko i wszystkich... Procesy polityczne pod przykrywka "korupcji" na wieksza skale tylko w Rosji i Chinach chyba robili... Wszystko na zasadzie: Teraz nasza kolej! Narkotyk "sily iwladzy" otumanil wielu... Polska politycznie do "najbystrzejszych uczniow" nie nalezy... Stad zawsze taktowana jest przez swiat jako "placzaca sierota".. A gdy ta "placzaca sierota" zechce sie postawic...od kartofli ja nawyzywaja i...znow jako "palczaca sierote" traktuja... Mamy pewne oznaki zmian na lepsze... Zaczyna powoli (z przerwami) zamierac polaryzacja wsrod politykow... Zaczyna sie dostrzegac proby znalezienia "wspolnego gruntu"... Kompromis w sprawie traktatu to taka mala przeslanka...ze mozna... Narodowi fanatycy typu Rydzyk i jego protegowany Ziobro zawsze beda istniec.. Lecz wladza ma szanse na bycie zawsze w rekach ludzi rozsadnych dla ktorych Polska i Polacy znacza wiecej niz chore ideologie... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Czy ktos zauwazyl, ze jest wiosna??? IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.08, 18:44 Gość portalu: Bernard napisał(a): coś ty taki mądry??? gdzie ta mądrość była jak uciekałeś i zostwiałeś kolegów?????? a może dobrze, że ludzie twojego pokroju dali nogę. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Nieprawdy Prezes Aliny Czubieniak 05.04.08, 17:14 Rok temu w reportażu Zbigniewa Bodnara "Lista" w Radiu Miejskim Gorzowa, obok mnie i represjonowanych działaczy podziemia, wystąpiła również Prezes Gorzowskiego Sądu, Alina Czubieniak. Na pytania autora programu o drastycznie wysokich wyrokach ("Tadeusz Kołodziejski, sumując mu wszystko dostał bodaj 9 lat i był to trzeci pod względem wysokości wyrok w Polsce" i "uczestnik demonstracji dostał 3 lata za rzucenie pustą butelką w pojazd opancerzony") Prezes odpowiedziała, że sędziowie skazywali na mocy ówczesnego prawa i wszystkiemu winien był tzw. tryb doraźny. Przypominam: 1. Dekret o wprowadzeniu stanu wojennego, nawet z punktu widzenia PRL-owskiego ustawodawstwa, był nielegalny!!! 2. Tryb doraźny zastosowano wobec uczestników demonstracji z 31.08.1982. Tadeusz Kołodziejski i inni liderzy strajku w "Ursusie" w grudniu 1981 r. w trybie doraźnym nie byli sądzeni! I spostrzeżenie natury moralnej: Sędziowie nazistowscy też sądzili w oparciu o obowiązujące w III Rzeszy prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
hiiro Re: Nieprawdy Prezes Aliny Czubieniak 05.04.08, 18:35 jak ja żałuję,że tej całej waszej soldarności nie przepiliśmy w dyskotekach:)))))) a tak nam dobrze szło i jeszcze nasze dupska woził polonez z dieslowski silnikiem;_)))))))))))))))) jak się domyślam wiesz o co już biega;-) Odpowiedz Link Zgłoś