Dodaj do ulubionych

WIELKA ORKIESTRA ŚWIATECZNEJ POMOCY !

09.01.02, 13:41
Wybieracie się szanowni Forumowicze? Bo ja tak. I nie wiem gdzie się udać
najpierw. Chyba lodowisko zwycięży.
Obserwuj wątek
    • j24 Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIATECZNEJ POMOCY ! 09.01.02, 15:01
      ula_ napisał(a):

> Wybieracie się szanowni Forumowicze? Bo ja tak. I nie wiem gdzie się udać
      > najpierw. Chyba lodowisko zwycięży.

To o której się szanownej koleżanki spodziewać można ?
      Też wypadałoby ruszyć tyłek, okazja niemieckich grosików wydać.

Ciekawe, czy w tym roku Maciek się udziela, czy dał sobie spokój.
      Właśnie ? co z Maćkiem, czy ktoś go widział, słyszał ?
      • ula_ Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIATECZNEJ POMOCY ! 09.01.02, 15:07
        j24 napisał(a):

> To o której się szanownej koleżanki spodziewać można ?
        > Też wypadałoby ruszyć tyłek, okazja niemieckich grosików wydać.
        Około 11 chyba, tak się ma zaczynać podobno?
        A podejdę cichaczem, zdjęć napstrykam i o autoryzację poproszę ;))

> Ciekawe, czy w tym roku Maciek się udziela, czy dał sobie spokój.
        > Właśnie ? co z Maćkiem, czy ktoś go widział, słyszał ?

Chwalił się swego czasu, że ambitnie się będzie udzielał. Chciała ja pomóc, ale
        się nie odzywa - to nie. Narzucać się nie będę ;)
        A grosiki pójdę wydać, niekoniecznie niemieckie:)
        Pozdrówka serdeczne.
      • gnomek Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIATECZNEJ POMOCY ! 09.01.02, 15:11
        j24 napisał(a):

> ula_ napisał(a):
        >
        > > Wybieracie się szanowni Forumowicze? Bo ja tak. I nie wiem gdzie się udać
        > > najpierw. Chyba lodowisko zwycięży.

Marek P. na pewno pójdzie na lodowisko, prawda? Wciąż się poci, bo jeszcze nie
        podziękował.
    • Gość: Blic Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIATECZNEJ POMOCY ! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 17:19
      ula_ napisał(a):

> Wybieracie się szanowni Forumowicze? Bo ja tak. I nie wiem gdzie się udać
      > najpierw. Chyba lodowisko zwycięży.

A jest jeszcze coś innego? W ogóle nic nie wiem o tegorocznej WOŚP w Gorzowie.
      Gdzie można zdobyć jakieś info?

pzdr
      Bx
      • ula_ Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIATECZNEJ POMOCY ! 09.01.02, 19:46
        Gość portalu: Blic napisał(a):
        > A jest jeszcze coś innego? W ogóle nic nie wiem o tegorocznej WOŚP w Gorzowie.
        > Gdzie można zdobyć jakieś info?

Pozwolę sobie zacytować kawałek z GL:
        "W Gorzowie Wlkp. finał odbędzie się w trzech miejscach – na Starym Rynku, na
        lodowisku Centrum Sportowo-Rehabilitacyjnego i w Panoramie. Pieniądze zbierać
        będzie 300 wolontariuszy. Całą niedzielę gorzowiacy będą mogli wesprzeć cel X
        finału i obejrzeć: minirewię na lodzie w wykonaniu Buziaków i mecz hokejowy oraz
        potańczyć na lodzie (lodowisko Słowianki godz. 11.00), posłuchać Acid Drinkers,
        zlicytować wojskowego uaza i kuchnię polową (Stary Rynek – występy już od 13.00).
        Na deptaku przy ul. Strzeleckiej od 8.00 do 16.00 będzie można przejechać się
        psim zaprzęgiem. A o 20.00 finał finału na Starym Rynku czyli ,,światełko do
        nieba”. "

Uważam, że media lokalne zbyt mało wkładają serca w rozpropagowanie takiej
        imprezy. TV kablowe i inne radia i prasa powinny informować oglądaczy o
        możliwości dołożenia kilku grosików dla potrzebujących dzieciaczków.
        Pozdrówka.
        • hiro Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIATECZNEJ POMOCY ! 09.01.02, 19:54
          zgodnie z namową Uli lodowisko-i tylko ldowisko zabawa do rana mam nadzieję
          hiro pozdro
          • ula_ Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIATECZNEJ POMOCY ! 09.01.02, 20:00
            hiro napisał(a):

> zgodnie z namową Uli lodowisko-i tylko ldowisko zabawa do rana mam nadzieję
            > hiro pozdro
            Nie tylko, nie tylko. Zamierzam obejść wszystkie punkty, nakupić mnogo serduszek
            i świetnie się bawić. Ale może gdzieś się miniemy na lodowisku :)
            Pozdrówka serdeczne.

• Gość: Marko Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIATECZNEJ POMOCY ! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 21:23
              Pod katedre większość chce iść a do kościółka na 13,00 to nikt,a tak ksiądz
              namawiał.
              • ula_ Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIATECZNEJ POMOCY ! 09.01.02, 21:29
                Gość portalu: Marko napisał(a):

> Pod katedre większość chce iść a do kościółka na 13,00 to nikt,a tak ksiądz
                > namawiał.
                Księża bojkotują Owsiaka (tak słyszałam).

• Gość: Robert Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIATECZNEJ POMOCY ! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 21:33
                  To zwolennicy Owsiaka co powinni?
                  • ula_ Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIATECZNEJ POMOCY ! 09.01.02, 21:38
                    Gość portalu: Robert napisał(a):

> To zwolennicy Owsiaka co powinni?

Robić swoje :)) Znaczy iść do Kośćiółka, a potem pomóc Owsiakowi i ekipie ratować
                    dzieci (lub w odwrotnej kolejności). Ale nie słuchać księży, którzy bojkotują
                    Akcję.
                    A Ty się wybierasz na Orkiestrę?
                    • Gość: Robert Re: WIELKA ORKIESTRA ŚWIATECZNEJ POMOCY ! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 23:23
                      Nie.
                      • kajzerka ULA OFIARĄ PROPAGANDY 10.01.02, 14:31
                        Ula: Księża bojkotują Owsiaka (tak słyszałam).

Jestes pewna? Jak nie to po co tak gadać?
                        I co mają księża do tego? Dlaczego nie podsłuchujesz, jaki stosunek do Owsiaka ma gmina zydowska,
                        stowarzyszenie bylych kosmonautów, czy Birmański Związek Hodowców Sloni?
                        A ja słyszalem, ze Owsiak w tym roku bojkotuje sam siebie w protescie przeciwko bojkotowaniu przez
                        rzekomych księży.
                        Slyszalem, ze Owsiak zbojkotowal tegoroczna akcje Caritasu, po prostu nie poszedl do kosciolka przed wigilią....

Ula, poinformuje mnie po znajomosci: jak z jakichs powodów (np choroby) nie zjawie sie na finale, to bede
                        bojkotował? Kurcze, dobra biore szturmówke i ide z radosną piesnia przerywaną suchotniczym kaszlem. Po co
                        mi klopoty....
                        • kajzerka Zbieranie 10.01.02, 17:22
                          A tak swoją drogą to puszeczke na mareczki wystawili przy ul. Jagiellończyka w
                          banku. Bardzo, bardzo uczeszczane miejsce, zwlaszcza przez ludzi ,ktorzy maja
                          przy sobie mareczki. Juz lep[iej by bylo na grorczynie, tam przynajmniej mozna
                          zagladnac w drodze z hita czy z Panoramy.

Czy mam leciec z drobniakami na to zadupie, czy moze w niedziele wrzucac walute
                          do zwyklych puszek?
                          • Gość: miki Re: Zbieranie IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 18:40
                            Na tacę,a nie jakieś tam dyrdymały o szczytnych celach.Idea w tym kraju zawsze
                            wiodła prym.
                        • ula_ ULA OFIARĄ PROPAGANDY ? 11.01.02, 13:23
                          kajzerka napisał(a):

> Jestes pewna? Jak nie to po co tak gadać?
                          Napisałam, że tak słyszałam. I chodziło dokładnie o księży z Katedry, którym się
                          bardzo nie podoba impreza na Rynku.
                          > I co mają księża do tego? Dlaczego nie podsłuchujesz, jaki stosunek do Owsiaka
                          > ma gmina zydowska,
                          > stowarzyszenie bylych kosmonautów, czy Birmański Związek Hodowców Sloni?
                          Księża powinni się cieszyć, że są ludzie, którzy chcą komuś innemu w potrzebie
                          pomóc, natomiast oni zamiast się cieszyć, to się denerwują, że mniej trafi na
                          tacę (ja tak to odbieram, bez złosliwości). Powód niezadowolenia księdza
                          Jakiegośtam to podobno zagłuszanie mszy! Nawet jeśli - to jest to raz w roku i w
                          zbożnym celu. Natomiast gminy zydowskie i inne tego typu nie głoszą kazań i nie
                          nawołują do miłości braterskiej itd.

> Ula, poinformuje mnie po znajomosci: jak z jakichs powodów (np choroby) nie zja
                          > wie sie na finale, to bede bojkotował? Kurcze, dobra biore szturmówke i ide z
                          > radosną piesnia przerywaną suchotniczym kaszlem. Po co mi klopoty....
                          Po znajomości Cię informuję:
                          Nie przychodząc na Finał, z jakiejkolwiek przyczyny, nie bojkotujesz. Nikt nikogo
                          do niczego nie zmusza, to jest akcja ludzi o wielkich sercach, którzy dobrowolnie
                          dają pieniąchy. A jeśli nie masz ochoty (bądź chorujesz) wynurzać się z domciu to
                          syropek i pod kołderkę ;) Natomiast ksiądz pokrzykujący z ambony, że Owsiakowa
                          Akcja nie może być na Rynku, bo go zagłuszy (księdza), jest delikatnie mówiąc
                          dziwny.
                          Pozdrawiam.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka