Dodaj do ulubionych

Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego

IP: 5.5D* / 24.70.95.* 21.10.03, 06:37
Zbliza sie odsloniecie Pomnika.
Grupa organizacyjna budowy Pomnika robi swietna robote.
Jak tam przyjaciele Szymona z Forum?????
Czy w chwili wolnej od dyskusji nad wielkimi sprawami tego swiata, dokonali
wplaty???
Kupiliscie moze "cegielke"?
Jednym slowem: zrobiliscie cos poza stukaniem w klawisze???
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: borys Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: *.bajt.krakow.pl 21.10.03, 08:51
      Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Jak tam przyjaciele Szymona z Forum?????
      > Czy w chwili wolnej od dyskusji nad wielkimi sprawami tego swiata, dokonali
      > wplaty???
      A jak ja jestem przyjacielem bezpomnikowym?
      To co?
      Bęcki zbiorę?
      • kajzerka Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego 21.10.03, 09:15
        Berni liczy na to że Rudi wpłaci z pół miliona na pomnik. Dlatego tak na
        ubeckim wątku podjudzał :)
        • Gość: borys Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: *.bajt.krakow.pl 21.10.03, 09:17
          kajzerka napisał:

> Berni liczy na to że Rudi wpłaci z pół miliona na pomnik. Dlatego tak na
          > ubeckim wątku podjudzał :)
          Za pół miliona zbuduje pomnik wyższy niż exKatedra.
          Na otwarcie przyjedzie Kwaśniewski, Kiszczak i cała kompania ZOMO spod Wujka.
          (przyjaciele Rudiego)
          • Gość: Bernard Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: 5.5D* / 24.70.95.* 21.10.03, 09:25
            Hey Kajzerka,
            Powiedz mi co z tym wszystkim ma do czynienia Szymon???
            Czy odkrylas ze byl czlonkiem ZOMO?
            Co ty bredzisz kochanie.
            Pozdrawiam
            • kajzerka Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego 21.10.03, 17:15
              Twoja osoba łączy te dwie postaci.

> Co ty bredzisz kochanie.

Nie znasz sie na żartach, mój słodki?
              • Gość: Bernard Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: 5.5D* / 24.70.95.* 22.10.03, 04:12
                Hey kajzerka,
                "Moj slodki" - i zo zanim ...sniadanie mi zrobilas...
                Nie dokazuj moja droga...nie dokazuj... nie jest przeciez z Ciebie...
                Caluje
      • Gość: Bernard Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: 5.5D* / 24.70.95.* 21.10.03, 09:22
        Hey borys,
        Robimy "zrzutke" by upamietnic kogos kogo ty nazywasz "przyjacielem".
        Jakim jestes przyjacielem???
        POzdrawiam
      • Gość: Kantares ZDJĄĆ Z POMNIKA PLUTĘ - POSTAWIĆ GIĘTEGO IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.03, 11:42
        Jesteśmy we czwórkę za.Kto z nami?
        • Gość: Klara Re: ZDJĄĆ Z POMNIKA PLUTĘ - POSTAWIĆ GIĘTEGO IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.03, 11:44
          Gość portalu: Kantares napisał(a):

> Jesteśmy we czwórkę za.Kto z nami?
          Ja też się z tym zgadzam.zdjąć pasożyta.
          • Gość: Xelik Re: ZDJĄĆ Z POMNIKA PLUTĘ - POSTAWIĆ GIĘTEGO IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.03, 11:45
            Brawo Klara.
    • Gość: Janusz Re: Ty nigdy nie zbierzesz na ten cel pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 18:28
      Akcje zbierania pieniędzy na jakiś xyz cel muszą mieć wiarygodnych,
      przekonywujących i rzetelnych przywódców.Ci ludzie muszą być obojętni
      politycznie a przynajmniej swoje poglądy schować w sobie gdyż nie zbiorą
      pieniędzy. Często jest tak, że organizator (inicjator) nie spełnia tych
      kryteriów a twierdzi, że to ludzie się nie sprawdzili i są mało szlachetni.
      Jedynie stukają w klawiaturę.
      • Gość: Bernard Re: Ty nigdy nie zbierzesz na ten cel pieniędzy IP: 5.5D* / 24.70.95.* 22.10.03, 04:14
        Hey Janusz,
        Masz racje.
        Grupa organizujaca budowe pomnika Szymona to grupa dokladnie takich ludzi:
        wiarygodnych, przekonywujacych i rzetelnych...
        Dodam jeszcze ze uczciwych...
        Ciesze sie ze sie zgadzmy.
        Serdecznie pozdrawiam.
        • Gość: Janusz Re: Owoce ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 05:21
          Poznasz po owocach jego.
          Czekam na owoce. Ewidentnie udajesz , że mnie nie zrozumiałeś
          • Gość: Bernard Re: Owoce ! IP: 5.5D* / 24.70.95.* 22.10.03, 06:25
            Drogi Januszu,
            Zrozumial by Cie kamien polny....
            Odslonieie pomnika najprawdopodobniej 1maja 2004.
            Pisze prawdopodobnie poniewaz w gre wchodzi wiele skomplikowanych spraw
            wlacznie z odlewem pomnika na innym kontynencie...
            Wspaniala grupa ludzi z Gorzowa sie tym zajmuje...
            Szkoda ze nie jestes jednym z nich...
            Zapewniam Cie przyjacielu ze na odslonieciu bede....
            To tylko 8 godzin lotu.
            Nie odmowie sobie tej przyjemnosci...
            I porzyjemnosci pogratulowania tym wspanialym Gorzowiakom...
            A tak na marginesie,jak juz sie doczekasz owocow...to co?
            Zapewne jak zawsze...NIC...
            Pozdrawiam
        • Gość: Janusz Wybudujmy pomnik "Misia", jak nie ukradną. no txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 05:22
          • Gość: Bernard Re: Wybudujmy pomnik "Misia", jak nie ukradną. no IP: 5.5D* / 24.70.95.* 23.10.03, 02:35
            Drogi Janudszu,
            Masz temat?...Dyskutujmy..
            Masz problem?...Zglos sie do doktora.
            Pozdrawiam
            • darth4 Re: Wybudujmy pomnik "Misia", jak nie ukradną. no 23.10.03, 11:05
              A co z twoja logiką Bernardzie ?

> Masz temat?...Dyskutujmy..

Czytaj dasz na pomnik - jesteś ok. Z tobą bedę gadał.
              Ale jak mi sie spodoba i o czym mi sie będzie chciało. Jeśli znowu trafisz na
              temat który mi nie leży to znowu napisze ci żebys sie leczył, bo nie potrafie
              znaleźć logicznych argumentów że nie masz racji.

> Masz problem?...Zglos sie do doktora.

Nie dasz na pomnik - lecz się od razu. Nie jesteś wart żeby z toba o
              czymkolwiek rozmawiać, bo nie rozumiesz że tylko poparcie tego co ja popieram
              jest dobre.

Wiele robi Gazeta Wyborcza żeby pomóc w zebraniu pieniędzy, wiele tez robia
              inni którzy nie obrażają tych którzy maja inne zdanie. Wiele robisz i ty, ale
              zarówno dobrego jak i złego w tej sprawie.
              Nie wpłacę jednak na pomnik Szymona , choc będe sie cieszył że będzie. Ale nie
              wpłacę i to nawet nie w geście protestu przeciw twojej polityce
              skazywania "niewiernych", tylko dlatego że nie podoba mi sie pomysł
              postawienia "pomnika" Szymona w tym kształcie w jakim ma on powstać i w miejscu
              w którym ma on powstać. Nie wiek kto zdecydował ! za wszystkich o tych
              sprawach. Szymon BYŁ sprawą gorzowian i oni ( my ) powinniśmy zdecydować z
              jakich propozycji wybrać. Czy ma to być w tej czy innej formie i w tym czy
              innym miejscu. Nie chodziło przecież o sam fakt. Zwrócono tu uwagę iż ten
              format może stac sie kolejnym śmietnikiem o którym za 20 lat mało kto będzie
              wiedział. Ale co tam. Decyzje zapadły, widze że także co do miejsca powstania.
              Wię powiem ci do ku*wy nędzy.
              To ty chcesz sobie postawić dzieło którym mógłbys sie chwalić " to moja zasługa
              i moje wykonanie, to mój Szymon". Na otwarcie "mojego" Szymona przyjdzie
              Prezydent Miasta, Gazeta i wielu innych którzy mnie docenią !
              Jesteś egocentrykiem i egoistą Bernardzie. Zawłaszczyłeś sobie naszego Szymona.
              Szkoda mi go. On kochał ludzi i pare słów by Ci powiedział łącznie z tym czy
              życzyłby sobie twoich bezczelnych i obraźliwych ocen, a także twojego
              egoistycznego zaangazowania.
              Nawet już Gazeta napisała zGość portalu: Bernard napisał(a): to ty jesteś
              INICJATOREM ! A faktycznie była nim grupa gorzowian i o ile pamiętam
              najistotniejsza była Pretty, którą sytuacja zmusiła do zajecia się rodziną. Od
              początku wywaliłeś ja na margines i robisz to z wszystkimi innymi którzy
              mogliby zagrozić twojemu ! planowi. A moze sprostowałeś że to nie wyłącznie
              twoja zasługa i że to nie ty byłeś inicjatorem ? A może kiedykolwiek uścisnełeś
              rekę Szymonowi i zamieniłes z nim słowo ? A możeś był na jego grobie ? Nie
              sądzę. Prezentujesz tu mentalność DYKTATORA drogi panie, więc nie oceniaj tych
              którzy wyrażaja swoje opinie.

> Masz temat?...Dyskutujmy..

To co napisałem wyżej jset oczywiście "tematem", ale wątpię abyś był zdolny do
              dyskusji. Dyktatorzy tego nie potrafią. Pozdrawiam.
              • martha4 Re: Wybudujmy pomnik 'Misia', jak nie ukradną. no 23.10.03, 11:28
                Wiesz Bernard, darth ma trochę racji.....
              • Gość: Bernard Re: Wybudujmy pomnik "Misia", jak nie ukradną. no IP: 5.5D* / 24.70.95.* 24.10.03, 06:08
                Hey Darth,
                Hey, jak sie wnerwisz to piszesz i piszesz... He he he
                Ja tez przyjacielu...
                Myslalem ze do tej pory mnie znasz...
                1. Nie przywiazuje wiekszej wagi do gadania...chyba ze poparte jest
                dzialalnoscia.
                2. Jak juz kiedys wspomnialem wiekszosc uczestnikow forum bardzo lubia gadac i
                nic wiecej....
                Nie obchodzi mnie bardzo czy to ich obraza czy nie...
                3. Nie interesowalo i nie interesuje mnie ilu ludzi gadalo na temat Szymona w
                przeszlosci...
                Mnie interesuje: Co w tej sprawie zrobili.
                A zrobili nic.
                3. Budowa pomnika Szymona zajmuje sie grupa wybitnych Gorzowikow. Znasz ich
                nazwiska.
                Wspaniali ludzie poswiecajacy wlasny czas i srodki w realizacji tego projektu...
                Nie gadaja za duzo. Dzialaja.
                4. Ufam tym ludziom bardziej niz komukolwiek na Forum
                Mialem zaszczyt i przyjemnosc poznac osobiscie niektorych z nich podczas mojej
                ostatniej wizyty w Gorezowie (Maj, 2003)
                5. Budowa pomnika jest inicjatywa spoleczna.
                6. Przestan plakac i zrob cos pozytecznego.
                Pozdrawiam
                PS. Na odslonieciu pomnika bede. Przylatuje do Gorzowa.
                Bede mial ogromna przyjemnosc podziekowania i gratulowania tym ktorzy
                zadeklarowali sie i pociagneli projekt do konca.
                Chcesz na mnie pyskowac??? Prosze bardzo...
                • darth4 Re: Wybudujmy pomnik 'Misia', jak nie ukradną. no 24.10.03, 13:00
                  > Chcesz na mnie pyskowac??? Prosze bardzo...

Nie chcę. Nie jestem złośliwcem. Ty za to "pyskujesz" do innych choć skrótowo.
                  Przeczytaj TWOJĄ odpowiedź do Janusza. Kazałeś mu iść się leczyć !!! I to mnie
                  wnerwiło.

> Myslalem ze do tej pory mnie znasz...
                  > 1. Nie przywiazuje wiekszej wagi do gadania...chyba ze poparte jest
                  > dzialalnoscia.

Przywiązujesz Bernard, przywiązujesz !!! Gadasz tu sporo do innych. Czyżbyś nie
                  zauważył ? Gdyby było jak piszesz, nie traciłbyś czasu na odpowiadanie. Powiem
                  wiecej, WSZYSCY PRZYWIĄZUJEMY !!! Dlatego tu jesteśmy na tym forum. Chcemy
                  podzielić sie z innymi co myślimy w nadzieji że to pomoże coś zbudować. Raz
                  dotyczy to psychiki a raz fatycznego budowania ( jak pomnik ). Ja jestem
                  człowiekiem czynu, o tym co robie wiem ja i nie dyskutuję. Robie i tyle. Nie
                  piszę na forum że juz wkrótce coś tam sie zdarzy albo że rozmawaiałem o czymś
                  co sie zdarzy z kimś ważnym. Ale jestem tez przyznaję człowiekiem gadania, bo
                  chciałbym aby inni też brali udział w niektórych sprawach. Jednak staram sie
                  liczyć z ich zdaniem. Staram sie ich pytać co myslą i pisać co ja myślę. Abyśmy
                  mogli coś być może razem zbudować. Nie mówie że tylko ja mam rację ani że ktoś
                  ma się leczyć bo ma inne poglądy. Kiedyś napisałem że coś mi się nie chce a
                  Klin napisał mi " nie musisz, nikt cię o to nie prosi". Dało mi to do myślenia.
                  Ma rację. Nikt nas o to nie prosi. Albo chcemy wymieniac opinie z innymi albo
                  forum nie jest dla nas.

> 2. Jak juz kiedys wspomnialem wiekszosc uczestnikow forum bardzo lubia gadac
                  i nic wiecej....

Kolejny osąd bez ŻADNEGO pokrycia. Nic ne wiesz o tych ludziach. Nie wiesz co
                  robią i dla kogo na co dzień. Skąd ten osąd ? Z wyobraźni ? Skąd wiesz ile ktoś
                  zrobił bezinteresownie dla innych. Skąd wiesz co zrobił dla Gorzowa ?

> Nie obchodzi mnie bardzo czy to ich obraza czy nie...

I moim zdaniem to jest problem. Chcesz coś zrobić dla Gorzowian ? Ale dlaczego
                  cie nie obchodzi jak oni to oceniają ? Może więc jednak robisz to dla siebie.

> 3. Nie interesowalo i nie interesuje mnie ilu ludzi gadalo na temat Szymona w
                  > przeszlosci... Mnie interesuje: Co w tej sprawie zrobili. A zrobili nic.

Zrobili choćby to że zaiteresowali cię tematem. Ty zadzaiałałeś skutecznie ale
                  sam byś NIE ZACZĄŁ. Nie zaczął byś bez wiedzy że jest przychylna opinia
                  Gorzowian i chęć wpłacenia pieniędzy. Zawsze jest tak że powstaje inicjatywa.
                  Później realizacja. Ktoś tą realizację rozpoczyna i chwała mu ( ci ) za to, ale
                  nie pisz że inni nic nie zrobli. Ci co robili gadając zrobili też wpłacając.
                  Naprawdę nie obchodzi cie to ?

> 3. Budowa pomnika Szymona zajmuje sie grupa wybitnych Gorzowikow. Znasz ich
                  > nazwiska. Wspaniali ludzie poswiecajacy wlasny czas i srodki w realizacji
                  tego projektu... Nie gadaja za duzo. Dzialaja.

I mają gdzieś innych Gorzowian. Nie pytają czy im sie pomysł w takiej właśnie
                  formie podoba i w tym miejscu. Uszczęśliwią nas swoją wizją tak ? Powtarzam
                  jeszzcze raz : Szymon BYŁ NASZ - GORZOWSKI i żadna najwybitniejsza grupa nie
                  powinna sobie rościcć wyłączności do niego. Powinni sie liczyć ze zdaniem
                  innych jeśli to ma byc dla Gorzowian a nie dla tej grupy "wybitnych Gorzowian"

> 4. Ufam tym ludziom bardziej niz komukolwiek na Forum. Mialem zaszczyt i
                  przyjemnosc poznac osobiscie niektorych z nich podczas mojej ostatniej wizyty w
                  Gorezowie (Maj, 2003)

To całkowicie twoja sprawa. Masz prawo. Jednak Szymon nie jest tylko WASZ.
                  Liczcie sie ze zdaniem innych co do formy i miejsca.

> 5. Budowa pomnika jest inicjatywa spoleczna.

Wykazałem wyżej i poprzednio że ją zawłaszczasz postępując w ten sposób. Jedno
                  zdanie tego nie zmieni. Zacznij słuchać i pytać, albo rób swoje i nie odpisuj
                  na głupie emajle. Zrób sobie Szymona i nie szukaj fałszywych pochlebców.

> 6. Przestan plakac i zrob cos pozytecznego.

Robę dużo pożytecznych rzeczy i nie będe się z nich tłumaczył.
                  Nie płaczę, staram się uratować Szymona dla Gorzowian. Wyrwać go ze szponów
                  jedynie wszechwiedzących. Dokładnie tak samo powstał Śfinster i budzi takie
                  same kontrowersyjne emocje. Nie gratuluję że doprowadzasz biednego Szymona do
                  tego samego. Szymon wstanie z grobu i wywiezie ten twój pomnik na złom.
                  Zobaczysz.

Mimo wszystko mam nadzieję że sie opamiętasz.
                  Pozdrawiam.
                  • bart.q Re: Wybudujmy pomnik 'Misia', jak nie ukradną. no 24.10.03, 15:55
                    darth4 napisał:

> Mimo wszystko mam nadzieję że sie opamiętasz.

Właściwie to po co z Bernardynem gadasz? Przecież on nie lubi gadać. Trzeba mu
                    zatem zrobić dobrze. :)))
                    • Gość: Bernard Re: Wybudujmy pomnik 'Misia', jak nie ukradną. no IP: 5.5D* / 24.70.95.* 26.10.03, 23:36
                      Hey darth,
                      Nie z Bernardynem a z Bernardem..
                      Wlasciwie tak poznaje sie kogos komu arumentow brakuje... zaczyna ataki
                      personalne..
                      Niziutke, ale zabawne. Jak na darth... he he he
                      A poza tym jestes wrazliwy jak panienka...
                      He he he...
                      Pozdrawiam
                      Ps. Wplaciles na budowe Pomnika? Wpadnij do Redakcji Gazety i daj pare
                      zlotych...

• darth4 Re: Wybudujmy pomnik 'Misia', jak nie ukradną. no 27.10.03, 20:20
                        > Hey darth,
                        > Nie z Bernardynem a z Bernardem..

Hey Bernard,
                        Ty już nawet nie czytasz odpowiedzi. To nie ja cię tak nazwałem.
                        Ale przepraszam. Niepotrzebnie tak cię atakuję. Masz swoją wizję, swój sposób
                        realizacji i realizujesz go. Gratuluję zdecydowania.

> Ps. Wplaciles na budowe Pomnika?

Nie. To już nie mój Szymon skoro ekipa "wspaniałych gorzowian" ma swój autorski
                        pomysł na niego. Więc go zróbcie na swój sposób, jestem całym sercem z wami z
                        powodu podmiotu inicjatywy. Nie ważne jaka jest realizacja, ważne że będzie. Ja
                        może wezme udział w czymś innym dla Gorzowa. Pozdrawiam serdecznie.
                        • Gość: Bernard Re: Wybudujmy pomnik 'Misia', jak nie ukradną. no IP: 5.5D* / 24.70.95.* 28.10.03, 02:54
                          Hey darth,
                          Wiesz, moze i dobrze...
                          A moze i szkoda....
                          Chyba szkoda.
                          Pozdrawiam
                  • marek_p Budujemy mosty... 24.10.03, 19:00
                    darth4 napisał:

> Przeczytaj TWOJĄ odpowiedź do Janusza. Kazałeś mu iść się leczyć !!!
                    > I to mnie wnerwiło.

Mnie też wcześniej wnerwiło bernardowe z góry na wszystkich patrzenie.
                    Mimo to dorzuciłem się i szczerze mówiąc lepiej bym się czuł w większej
                    grupie.
                    Cegiełki w redakcji Gazety wciąż są do kupienia. Bardzo bym się ucieszył
                    z takiego towarzystwa.

To nie, jak próbuje sugerować Darth, wina jest tych niewielu, że się starają
                    i kwestują wśród wpływowych znajomków, a społeczeństwa, że bierne.

Był czas, żeby przejąć inicjatywę od Bernarda i zrobić to po swojemu, ale
                    chętnych nie było.
                    Swoją drogą nie śledziłem dokładnie, to i nie zauważyłem dyskusji na temat
                    kształtu pomnika, przypomina mi się tylko wypowiedź Borysa, gdy nie był
                    jeszcze na inicjatywę zagniewany.
                    Nie może być, że tej dyskusji nie było. Gazeta by do tego nie dopuściła !!
                    Ona to firmuje przecież. Bardziej niż Berni, nie zapominajcie o tym.

>> 3. Budowa pomnika Szymona zajmuje sie grupa wybitnych Gorzowikow.

Tak, wrzuciłeś temat prezydentowi i patrzysz zza Wielkiej Wody, dopytując
                    się, "co jest, kurde ?", przygadując miejscowej populacji, od czasu do czasu.
                    Wstydź się!
                    • darth4 Re: Budujemy mosty... 24.10.03, 19:22
                      marek_p napisał:
                      > Był czas, żeby przejąć inicjatywę od Bernarda i zrobić to po swojemu, ale
                      > chętnych nie było.

Nie rozumiem. Co znaczy "przejąć" ? Inicjatywa z fazy omówień przeszła w fazę
                      zbiórki. Tu powinno nastąpić omówienie, ale o tym dalej. Co więc należało
                      przejąć ? Nie wiem kto robi projekt, wg czyjego pomysłu i kto wybrał miejsce ?
                      "Gazeta" bierze aktywny udział ale główny komunikat który idzie, to że jest
                      zbiórka i ma kosztować ok. 30 tys. Ale kto i co ??? Teraz Bernard puścił dym że
                      Szymon będzie odlewany za granicą. Czyli że kasę za wykonanie weźmie jakaś
                      zagraniczna firma ? I za transport z zagranicy zapłacą darczyńcy ? To chyba
                      niepotrzebne koszta. Ale skąd mamy wiedzieć ? Przecież to nie nasza sprawa.

> To nie, jak próbuje sugerować Darth, wina jest tych niewielu, że się starają
                      > i kwestują wśród wpływowych znajomków, a społeczeństwa, że bierne.

Społeczeństwo jest bierne gdy ktoś za nie decyduje.

> Swoją drogą nie śledziłem dokładnie, to i nie zauważyłem dyskusji na temat
                      > kształtu pomnika, przypomina mi się tylko wypowiedź Borysa, gdy nie był
                      > jeszcze na inicjatywę zagniewany.
                      > Nie może być, że tej dyskusji nie było. Gazeta by do tego nie dopuściła !!
                      > Ona to firmuje przecież. Bardziej niż Berni, nie zapominajcie o tym.

A jednak. Była tylko informacja gdzie, co i kiedy stanie. Nikt niczego nie
                      uzgadniał a nie tylko Borys wnosił pytania i uwagi.

> Mimo to dorzuciłem się i szczerze mówiąc lepiej bym się czuł w większej
                      > grupie.

Byłoby tak, gdyby jeden gość zza oceanu nie wysyłał pytających do lekarza :)
                      • marek_p Re: Budujemy mosty... 24.10.03, 19:38
                        darth4 napisał:

> marek_p napisał:
                        >> Był czas, żeby przejąć inicjatywę od Bernarda i zrobić to po swojemu, ale
                        >> chętnych nie było.

> Nie rozumiem. Co znaczy "przejąć" ? Inicjatywa z fazy omówień przeszła w fazę
                        > zbiórki. Tu powinno nastąpić omówienie, ale o tym dalej. Co więc należało
                        > przejąć ? Nie wiem kto robi projekt, wg czyjego pomysłu i kto wybrał miejsce ?
                        > "Gazeta" bierze aktywny udział ale główny komunikat który idzie, to że jest
                        > zbiórka i ma kosztować ok. 30 tys. Ale kto i co ???
                        > Teraz Bernard puścił dym że Szymon będzie odlewany za granicą. Czyli że kasę
                        > za wykonanie weźmie jakaś zagraniczna firma ? I za transport z zagranicy
                        > zapłacą darczyńcy ?

Pismaczki nasze milusińskie przepracowane zbytnio ?
                        Tak wygląda...

> Byłoby tak, gdyby jeden gość zza oceanu nie wysyłał pytających do lekarza :)

Jest takie czarodziejskie słówko - "przepraszam". Czy za Wielką Wodą potrafią
                        jeszcze je wypowiedzieć ?
                  • Gość: Bernard Re: Wybudujmy pomnik 'Misia', jak nie ukradną. no IP: 5.5D* / 24.70.95.* 25.10.03, 23:25
                    Hey darth,
                    Uwielbiam dyskutowac z Toba.
                    Oczywiscie to ja mam racje, lecz przyjemnosc i tak jest ogromna.
                    Nie wysylalem Janusza na leczenie...chyba ze ma problemy..
                    Ja nie moge rozwiazac jego problemow.
                    Powtorze: Masz temat - dyskutujmy. Masz problem - idz sie lecz...
                    Nie przywiazuje wagi do gadania.
                    To ze uczestnicze w dyskusji nie znaczy iz przedkladam ja nad konkretne
                    dzialanie. Uwielbiam dyskusje, lecz jak juz wspomnialem, w pewnym momencie
                    powinnismy potwierdzic nasze teorie praktyka...nie sadzisz??

Jesli chodzi o stwierdzenie, ze wiekszosc uczestnikow lubi gadac a nie
                    robic.... udowodnij mi ze jest inaczej...
                    Zawsze to...Ty Bernard nie wiesz...
                    Dlaczego nie wiem???
                    Dlaczego poza kilkoma osobami o ktorych wiem iz zadzialaly (przynajmniej
                    sprobowaly) reszta to zawodowi gadacze...
                    Wiesz co?
                    Moj zawod jest zwiazany (jak zawsza) z oczekiwaniami...
                    Za duzo oczekiwalem od uczestikow Forum i zawiodlem sie...
                    Stara prawda:
                    Nie masz zadnych oczekiwan.... nie masz zadnych rozczarowan.
                    Moja wina.

Budowa pomnika to inicjatywa spoleczna.
                    Ludzie ktorzy sie tym zajeli (praktyczna strona) po prostu dosc mieli i maja
                    pustego gadania...
                    Mozbna gadac do us.....ej smierci i nic nie zrobic.
                    Teraz, gdy ci ludzie realizuja inicjatywe.... sa zli ze nie sluchaja...
                    Kogo sluchac i jak dlugo?
                    Moglbys ty i inni byc czescia tej grupy i podejmowac decyzje...
                    Nie jestescie tam bo wolice gadac.
                    Dobra zasada: Jak nic nie robie, to nie popelnie bledow!
                    Latwo siedziec i krytykowac.
                    Do zobaczenia na odslonieciu.
                    Serdecznie pozdrawiam
                    • darth4 Re: Wybudujmy pomnik 'Misia', jak nie ukradną. no 26.10.03, 11:18
                      > Uwielbiam dyskutowac z Toba.
                      > Oczywiscie to ja mam racje, lecz przyjemnosc i tak jest ogromna.

No cóż ... dzięki. Ja lubię dyskusję ponieważ jest fundamentem tworzenia.
                      Twoje zarzuty o "nic nie robienie" sa więc bezpodstawne.

> Nie wysylalem Janusza na leczenie...chyba ze ma problemy..
                      > Ja nie moge rozwiazac jego problemow.
                      > Powtorze: Masz temat - dyskutujmy. Masz problem - idz sie lecz...

A jak widzisz problem gdy zatrzyma cię policjant za przejechanie na
                      pomarańczowym bo nie zdążyłeś wyhamować a jego zdaniem powinieneś ?
                      Ma sie iść leczyć czy nie dyskutując płacisz mandat bo ...

> Nie przywiazuje wagi do gadania.

> To ze uczestnicze w dyskusji nie znaczy iz przedkladam ja nad konkretne
                      > dzialanie.

To że uczestniczę w dyskusji nie znaczy iż niedoceniam konkretnych działań.
                      Wyraziłem uznanie za ruszenie sprawy z miejsca. Sprawą w tym momencie jednak
                      była ZBIÓRKA KASY. Poprzedziła ja DYSKUSJA o samej idei. Tą gorzowianie
                      zatwierdzili.
                      Następnym etapem ( w trakcie zbiórki ) powinna być DYSKUSJA gdzie i w jakiej
                      formie postawić pomnik. Odpowiedz : DLACZEGO NIE ???

> Jesli chodzi o stwierdzenie, ze wiekszosc uczestnikow lubi gadac a nie
                      > robic.... udowodnij mi ze jest inaczej...

Udowadniam : Uczestnicy ci nie gadaja bo ich nie słychać. Oni niewątpliwie
                      robią klikając czyli pracują fizycznie :) Aby tak było musieli :
                      - skonfigurować kompy ( praca )
                      - podłączyć sie do neta ( praca )
                      - zarobic na to wszystko ( praca )
                      - opłacać comiesięczne rachunki za dostęp ( praca )
                      i w końcu klikać ( praca ).

Gdzie gadanie ???

Najprawdopodobniej to co zlekceważysz a co ja nazwałem "pracą" jest właśnie tym
                      co robią istotnego w Gorzowie i dla Gorzowa, w tym także dla mieszkańców
                      Gorzowa, w tym dla siebie.

> Zawsze to...Ty Bernard nie wiesz...
                      > Dlaczego nie wiem???

A niby skąd masz wiedzieć ? Być może przeprowadziłeś dziś jakąś staruszkę przez
                      jezdnię i dałeś 2 biedakom pod hipermarketem po dolcu. Być może prowadzisz
                      przytułek dla bezdomnych, być może wspierasz "ochronkę dla samotnych matek".
                      Skąd niby mam o tym wiedzieć ? Moze sie pochwalisz to sie dowiem. A co, nie
                      lubisz sie chwalić ? No to skad mam wiedzieć ?

> Dlaczego poza kilkoma osobami o ktorych wiem iz zadzialaly (przynajmniej
                      > sprobowaly) reszta to zawodowi gadacze...

Szymon spośród celów społecznych jak pomoc biednym, bezdomnym, czy klubom
                      sportowym to akurat NAJMNIEJ ważny powód do działania. Taki sobie kaprys i nie
                      stawiaj go na równi z innymi.

> Moglbys ty i inni byc czescia tej grupy i podejmowac decyzje...
                      > Nie jestescie tam bo wolice gadac.
                      > Dobra zasada: Jak nic nie robie, to nie popelnie bledow!
                      > Latwo siedziec i krytykowac.

Więc teraz daję ci wyzwanie.
                      W tym roku przywróciłem do życia 3 osoby. Bezdomnego ojca 8-mio miesięcznego
                      dziecka z żoną mieszkającą w przytółku. Dziś mieszkają w wynajętym mieszkaniu,
                      ojciec ma pracę, nie jest juz bezdomny, odzyskał godność. Dalej żyją biednie,
                      ale mają juz szansę w społeczeństwie. Mam dowody na to co piszę. I mam jeszcze
                      pare takich historyjek, ale wystarczy że powołam sie na tyle.

Słucham : co mi powiesz o tym co ty zrobiłeś ważnego dla drugiego człowieka ?
                      Dlaczego jesteś lepszy aby oceniać innych w tym mnie ? "Pokaż swoją twarz" choć
                      trochę, abym uwierzył że nie tylko kaprysy bogatego Kanadyjczyka zajmują twoje
                      życie.

Serdecznie pozdrawiam
    • redcloud Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego 23.10.03, 15:38
      Bernard bardzo prosze powiedz nam wszystkim. Ile dałes na pomnik Szymona?
      Howgh
      • Gość: Bernard Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: 5.5D* / 24.70.95.* 25.10.03, 23:32
        Hey redcloud,
        Powiedz mi przyjacielu, kiedy ostatni raz zagladalem do Twojego portfela???
        Stara prawda: Na glupie pytania zawsze otrzymujemy glupie odpowiedzi...
        Pomysl nad tym.
        Pozdrawiam
    • Gość: Helios POMNIKSZYMONA W MIEJSCE BISKUPA PRZY KATEDRZE IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.03, 21:14
      To najlepsze miejsce.Przynajmniej ja popieram.Kto ze mną?
    • Gość: gumiś Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.10.03, 01:08
      Gorzowiaki ALE WY JESTEŚCIE POJEBANI stawiać pomnik jakiemuś pogiętemu
      menelowi,lepiej postawcie Edkowi Jancarzowi albo Jurkowi Rembasowi.
      • Gość: Bernard Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: 5.5D* / 24.70.95.* 26.10.03, 01:20
        Hey Gumis,
        My kochamy menele... zwlaszcza te gorzowskie... i koniecznie musza byc
        pogiete....
        Pozdrawiam
        • Gość: open Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.03, 01:39
          Ty Bernard to masz zdrowie dyskutować na poziomie czołgania i to z prymitywnym
          falubazem. Podziwiam o 2.40 lub 1.40
          • Gość: Bernard Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: 5.5D* / 24.70.95.* 26.10.03, 03:14
            Hey open,
            Mam zabawe kochany....
            Prawdopodobnie byla to jedyna odpowiedz jaka gumis otrzymal w tym roku.
            Niech sie cieszy... A co mi tam...he he he
            Pozdrawiam
            • bardgorzowski Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego 27.10.03, 00:44
              Od dosc dawna juz nie zagladalem na watki dotyczace pomnika Szymona. Tym razem
              zrobilem to i nie moglem przebrnac do konca.
              Przykre teksty.

Przyszle "odsloniecie pomnka ..." obnaza juz teraz charakter ...
              Na poczatku i ja bylem napalony na ta akcje, jednak dochodze ponownie do
              wniosku, ze szkoda mi Szymona, zwlaszcza z powodu prowadzenia calej tej akcji
              przez Bernarda. To nie ten styl ...
              Entuzjazm trzeba posiadac i trzeba umiec nim innych zarazic. Poza tym
              podtrzymanie entuzjazmu do czasu realizacji planow tez nie przychodzi latwo.
              Ja osobiscie mam juz problemy z jego znalezieniem. Sorry :-(
              b.G.
              • Gość: Bernard Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: 5.5D* / 24.70.95.* 27.10.03, 03:07
                Hey bardgorzowski,
                Po pierwsze przyjacielu, ja niczego nie prowadze... zwlaszcza "tej calej
                akcji..."
                Widzisz kochany...malo wiesz... stad niewiele rozumiesz..
                Przykro mi.
                Jak juz wspominalem wiele razy, inicjatywa budowy Pomnika jest inicjatywa
                spoleczna.
                Jej realizacja zajmuje sie grupa wspanialych Gorzowiakow ktorej ja jestem
                jedynie malym czlonkiem. Wspaniali ludzie.
                Podzielaja idee, entuzjazm i wiare, ze mozna i trzeba to zrobic.
                I robia.

Byles napalony, a teraz nie jestes...
                Przykro mi iz wazne sprawy zostaja u Ciebie przysloniete Twoimi emocjami.
                Skupienie sie na celu, nie pozwolenie "zlym wiatrom" na zmiane kierunku, to
                klucz do jakiegokolwiek sukcesu.
                Jeszcze jedno... na Forum przyjaciol nie szukam - pisalem o tym.
                Mam cos do powiedzenia - mowie.
                Podoba sie - dobrze. Nie podoba sie - szkoda.
                Nie jest moim zamiarem obraza kogokolwiek.
                Jesli jednak mamy na Forum kilka "delikatnych duszyczek, ktore nie potrafia
                przyjac niewygodnej opinni - trudno.
                Pozdrawiam
                PS. Bede na odslonieciu.
                PPS. Wplac na fundusz budowy Pomnika. Mozesz zrobic to w Redakcji Gazety.

• hiro Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego 27.10.03, 18:19

> PS. Bede na odslonieciu.
                  sam jestem ciekaw -jak taki...............................
                  wygląda?
                  czy ma czułki czy bardziej rogi.......:-)
                  eeeee pewnie rogi..................
                  e może czułki........................
                  itd dowcip o misiu dupie i miodzie............:-))))))))))))))

• Gość: Bernard Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: 5.5D* / 24.70.95.* 28.10.03, 02:57
                    Hey Hiro,
                    juz myslalem ze o mnie zapomniales...
                    Przestan pyskowac tylko szybko wplac na konto budowy Pomnika.
                    Mozesz zrobic to w Redakcji Gazety.
                    Do zobaczenia na odslonieciu.
                    Pozdrawiam
                    • hiro Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego 28.10.03, 18:56
                      > Do zobaczenia na odslonieciu.
                      > Pozdrawiam
                      do zobaczenia!:-)

z wszelkich wpłat zostałem skutecznie wylaczony-przez radcą z bydzi-ma gość dar
                      przekonywania
                      hiro/no ciagle muszę zmieniać sygnaturkę bo mama pozdro..../- a ty na pozdro
                      nie zasłużyłeś
                      • Gość: Mery Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: *.wp.shawcable.net 29.10.03, 22:03
                        Oj ludzie ludzie ! Bernard jest nie tylko gadaczem ale rowniez dzialaczem .
                        Tylko troche trudno jest dzialac zza oceanu wiec robi co moze by zachecic
                        do zbiorki pieniedzy .Moze to robi troche za ostro ale my przeciez wiemy
                        (nawet czytajac forum )jak polacy zapatruja sie na wszelkie tego rodzaju
                        inicjatywy .Co niektorzy wyciagaja "ciezkie armaty " w rodzaju bogaty
                        kanadyjczyk ,egoista itp.tak jakby on ten pomnik dla siebie chcial stawiac.
                        Gdyby byl na tyle bogaty zeby mogl zafundowac ten pomnik z wlasnej kieszeni
                        tez by sie odezwaly glosy , ze robi to z egoistycznych pobudek bo by byla
                        tabliczka informujaca o tym.Nam nigdy nie mozna dogodzic !
                        • martha4 Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego 29.10.03, 22:12
                          Gość portalu: Mery napisał(a):
                          > Bernard robi co moze by zachecic
                          > do zbiorki pieniedzy.

Niektórych zachęca, niektórych zniechęca...

Mnie tam Szymon nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie;) Tylko nie daj Boże, jak
                          się na odsłonięciu Pan Prezydent zjawi......
                          • Gość: Bernard Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: 5.5D* / 24.70.95.* 30.10.03, 02:46
                            Hey Martha,
                            Prezydent bedzie kochanie....
                            Jest on jednym z tych ktorzy to umozliwili...
                            Bez "tak" Prezydenta nic by nie bylo...
                            Takie sa realia.
                            POzdrawiam
                            Do zobaczenia na odslonieci.
                            • martha4 Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego 30.10.03, 09:38

> Hey Martha,
                              > Prezydent bedzie kochanie....
                              > Jest on jednym z tych ktorzy to umozliwili...
                              > Bez "tak" Prezydenta nic by nie bylo...
                              > Takie sa realia.
                              > POzdrawiam
                              > Do zobaczenia na odslonieciu

"Kochanie??!!"
                              Ale mniejsza o to. Dobrze wiedzieć, że będzie. (Pan Prezydent) Trzeba jakąś
                              pikietę urządzić. Jakiś happening, wyklaskanie czy coś w tym stylu (gwizdać
                              nie będę, nie potrafię...)
                              • Gość: Bernard Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: 5.5D* / 24.70.95.* 31.10.03, 03:01
                                Hey Martha,
                                Nie rozumiem skad tyle zlosci...
                                Co ten facet ci zrobil...
                                Nikt nie jest perfect, lecz w Twoich oczach on jest duzo mniej niz "perfect"...
                                Obserwuje Gorzow z dystansu i od czasu do czasu wpadam na wizyte...
                                Musze przyznac, ze pomimo wielu problemow, biorac pod uwage realne mozliwosci,
                                Prezydent i jego ekipa robi niezla robote...
                                Pozdrawiam serdecznie
                                • martha4 Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego 31.10.03, 07:51

> Hey Martha,
                                  > Nie rozumiem skad tyle zlosci...
                                  > Co ten facet ci zrobil...

Został Panem Prezydentem.

> Nikt nie jest perfect, lecz w Twoich oczach on jest duzo mniej
                                  niz "perfect"...

Nie tylko w moich.

> Obserwuje Gorzow z dystansu i od czasu do czasu wpadam na wizyte...

I w tym tkwi sedno Bernard. Tu trzeba żyć i chłonąć codzienną porcję
                                  informacji, takich informacji, których nie podaje się w prasie, i o których
                                  nie rozmawia się w pracy. Po takiej dawce inaczej patrzyłbyś na nasz ukochany,
                                  swojski (smrodliwy nieco;) kociołek.

> Musze przyznac, ze pomimo wielu problemow, biorac pod uwage realne
                                  mozliwosci,
                                  > Prezydent i jego ekipa robi niezla robote...

Taaaaaaak, oczywiście, przejdzie do historii jako budowniczy Basenów (za moje
                                  pieniądze) i obwodnic miasta (które buduje się wszędzie, bo jest taka
                                  potrzeba).

> Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję, nawzajem, jaka pogoda u Was?
                        • Gość: Bernard Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: 5.5D* / 24.70.95.* 30.10.03, 02:44
                          Hey Mery,
                          Przynajmniej ro=zsadku ci nie brakuje...w porownaniu do innych
                          Pozdrawiam serdecznie

• Gość: taki_tam_gosciu Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: *.gorzow.mm.pl 31.10.03, 03:37
      To co ja robie czy klikam czy sie pier...e to jest moja sprawa,rowniez moja
      sprawa czy wspomoge budowe pomnika czy nie!!!.Nastepnym razem niewyskakuj z
      takimi tematami bo obrazasz mnie i mojego psa,jak jeszcze raz wyjedziesz z
      takim textem to ja cie znajde i ci napierdo.. hu.u!!!
      • Gość: Bernard Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: 5.5D* / 24.70.95.* 31.10.03, 05:05
        Hey taki tam...

Czy ja cie pytalem o cos????
        Serdecznie pozdrawiam
    • Gość: MYSŁOWICE Re: Odsloniecie Pomnika Szymona Gietego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 06:36

> Zbliza sie odsloniecie Pomnika.
      > Grupa organizacyjna budowy Pomnika robi swietna robote.
      > Jak tam przyjaciele Szymona z Forum?????
      > Czy w chwili wolnej od dyskusji nad wielkimi sprawami tego swiata, dokonali
      > wplaty???
      > Kupiliscie moze "cegielke"?
      > Jednym slowem: zrobiliscie cos poza stukaniem w klawisze???
      > Pozdrawiam
      Jak już odsłonicie pomnik tego Waszego Szymona dajcie cegiełkę na nasz pomnik.
      Mamy już pomnik Kardynała w czerwonym berecie.
      Obok niego stanie FIDEL z Kuby.
      • Gość: Bernard Re: Jak powinno wygladac odloniecie??? IP: 5.5D* / 24.70.95.* 01.11.03, 19:55
        Mysle ze bedzie kupa ludzi.
        Oczywiscie lokalna prasa, radio i telewizja.
        Moze CNN sie pokaze... W koncu to pomnik Szymona Gietego...
        Oczywiscie cala smietanka towarzyska przybedzie...z szefem admonistracji na
        czele. Mozna sie zalozyc ze Obywatel Jan Kaczanowski tez sie swiezo ogolony
        pojawi... Jeszcze jedno zdjecie...
        Jesli beda przemowienia (a beda) to powinny byc dlugie i nudne... To zawsze
        dodaje powagi i wagi ...
        A moze warta onorowa przy pomniku??? Tylko kto> Wojsko? Policja? A moze kilku
        kloszardow...
        Pasowalaby orkiestra. Strazacka orkiestra z wielka tuba...
        • Gość: Szymon Gięty Re: Jak powinno wygladac odloniecie??? IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.03, 00:01
          > A moze kilku kloszardow...

_______Słusznie ktoś gdzieś napisał:

LEPIEJ JUŻ BYĆ ZA KLOSZARDA,
          NIŻ CZYTYWAĆ TU BERNARDA.

Ale facet miał wyczucie!
          • Gość: Wielbiciel Dobra wiadomość dla fanów Szymona IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.03, 05:44
            Mam dobrą wiadomość dla fanów Szymona!
            Wreszcie ustalono wstępnie lokalizację pomnika.
            Jest to wiadomość tylko dla "między nami", bo oficjalnie ogłoszona zostanie w
            poniedziałek.
            I dyskusja na ten temat coś przycichła. Może warto by ją odnowić. Poprzednio
            było bardzo twórczo, a niektórzy mieli doskonałe pomysły.
            • Gość: Janusz Re: Beniu spieprzy wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 09:02
              Gość portalu: Wielbiciel napisał(a):

> Mam dobrą wiadomość dla fanów Szymona!
              > Wreszcie ustalono wstępnie lokalizację pomnika.
              > Jest to wiadomość tylko dla "między nami", bo oficjalnie ogłoszona zostanie
              w
              > poniedziałek.
              > I dyskusja na ten temat coś przycichła. Może warto by ją odnowić. Poprzednio
              > było bardzo twórczo, a niektórzy mieli doskonałe pomysły.
              Było twórczo, były pomysły. Aż Bernard dostał ataku megalomanii i zaczął
              wszytskich rugać, ustawiać i wszystko zepsuł.
              Dziś w temacie w zasadzie cisza. Beniu , należysz do tej części rodaków, która
              wszystko spieprzy. Demokrację też i gospodarke też. Tacy jak Ty psują każdą
              szansę.
              • Gość: Bernard Re: Beniu spieprzy wszystko IP: 5.5D* / 24.70.95.* 24.11.03, 08:01
                Hey Janusz,
                Pomnik stanie.
                Szkoda ze nie dzieki Tobie...
                W Gorzowie jest jednak wystarczajaco duzo wspanialych ludzi (jak nie poznales
                to poznasz) ktorzy naprawde dzialaja a nie gadaja...
                Pomnik stanie.
                Chcesz pomoc? Wiesz co zrobic.
                Redakcja Gazety akceptuje datki kazdego dnia.
                Sam osobiscie podziekuje. I bede szczesliwy to zrobic.
                To nie dla tych co buduja . To dla Gorzowa.
                Serdecznie pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka