waszka21 13.11.08, 20:52 Marszałkowi konika i niech bryka ręce precz o Szpitala raporty w kąty ... i dyrektor piąty? co by tu jeszcze spieprzyć Panowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pio ludziska z U.marszalkowskiego! IP: *.gorzow.mm.pl 13.11.08, 21:05 Precz od naszego szpitala, bo mozecie tylko mu zaszkodzic (chyba ze wam o to chodzi) wasza wiedza jest niewystarczajaca do oceny panujacej w szpiatlu w sprawach istotnych. I jeszcze do alka z zielonki, widzisz chlopie jak sa dzielone pieniadze. Wiec nie pisz nastepny razem ze na szpital gorzowski (wiekszy) idzie 1/3 z calej puli. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: ludziska z U.marszalkowskiego! 13.11.08, 21:47 kreatywne myslenie urzedu marsz. w z. gorze zawsze bierze gore! zielonogorskie gnojki (marszalkowskie) doprowadzily gorzowski szpital wojewodzki do obecnego oplakanego stanu/i to z pelna swiadomoscia!!! szpital jest w gorzowie , ale jego , zawinione przez zielonogorskich urzednikow, kierujacych sie nienawiscia do gorzowa , dlugi SPADNA NA CALE WOJEWODZTWO ! ci "patrioci" zielonogorscy, zeby zaszkodzic gorzowowi , sa gotowi poswiecic budzet calego wojewodztwa!!! prawdziwe zielonogorskie gnojki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: ludziska z U.marszalkowskiego! IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.08, 00:39 po pierwsze nie z urzędu marszałkowskiego, tylko z zarządu województwa. po drugie nie zielonogórskie gnojki, bo gorzów też ma przedstawiciela. www.rmg.fm/news/show/1267 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg ! Re: ludziska z U.marszalkowskiego! IP: *.ztpnet.pl 18.11.08, 18:52 Zielona Gora nie ma szitala psychiatrycznego jest w Ciborzu ! Gorzów ma tez szpital w Miedzyrzeczu !i w Gorzowie ! to o jeden za duzo ! do chole... was jest 37% północ i 2 szitale psychitryczne ????? co do choler........ kto ma za to płacic wy pijawki gorzydowskie !!!!!! jestescie kulą u nogi woj Lubuskiego ! jestescie zerem !!!! [ zawsze nimi byliscie ] zerem z pretesjami !!! paszoł won do Szecina tyfusy ! bo tylko mamy z was SMRÓD długów waszych co spada na całe społeczenstwo woj. LUBUSKIEGO !!! paszoł wonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn !! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: ludziska z U.marszalkowskiego - dobry tytuł! 18.11.08, 19:19 Gość portalu: zg ! napisał(a): > jestescie kulą u nogi woj Lubuskiego ! > jestescie zerem !!!! [ zawsze nimi byliscie ] zerem z > pretesjami !!! paszoł won do Szecina tyfusy ! bo tylko mamy z was > SMRÓD długów waszych co spada na całe społeczenstwo woj. > LUBUSKIEGO !!! paszoł wonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn !! No cóż tu dodać jeszcze. Najgorsze jest to, że podobne egzemplarze występują wśród osób piastujących władze w Krainie, gdzie kwaśne wino onegdaj produkowano ;) Gdy po reformach sejmiku długi gorzowskiego szpitala dosięgły astronomicznej liczby 300 mln zł NIK z siedzibą w Zielonej Górze nieśmiało wskazał winowajcę (w końcu to 300 milionów). Z tego co mi wiadomo ten człowiek do dziś o świetle dziennym pokazuje się na zielonogórskim deptaku. Dlatego nie wierzę instytucjom typu NIK, bo nikt za ten przekręt nie poszedł do więzienia. Małe złodzieje i pijaczki odsiadujące drobne wyroki za drobne przestępstwa mogą w tym miejscu czuć się pokrzywdzeni przez prawo, które nie dla wszystkich jednakie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: ludziska z U.marszalkowskiego - dobry tytuł! IP: *.ztpnet.pl 19.11.08, 12:42 do marka-p WSZYSCY WINNI ! wszyscy tylko nie wy gorzydlaki ochydne inne szpitale tez miały problemy ale wyszli miej czy wiecej na prostą ! a wy ? pólnocne tyfusy !! Kostrzzyn bankrut ! Gorzów bankrut ! a winni ONI !!!! smierdziele pasożyty ! ile mozna ? no ile ? wy miernoty z pretesjami ! paszoł wonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: ludziska z U.marszalkowskiego! IP: *.ztpnet.pl 13.11.08, 23:39 "Nie rozumiem np., po co porównuje się podobno "bliźniacze" placówki w Zielonej Górze i w Gorzowie. Ta pierwsza ma kontrakt na 132,6 mln zł, a gorzowska na 136,6 mln zł i wielkie długi. Nikt nie wspomniał, że szpital w Gorzowie ma ponad 400 łóżek więcej należących do szpitala psychiatrycznego. Nasza lecznica jest po prostu o jedną trzecią większa!" A dlaczego nie porównywać ????????? Własnie ze trzeba. Ten moloch utopi nas wszystkich.. Wiem ze GORZOW WIELKI jest i musi miec WIELKI szpital na miarę metropolii ale pijawki gorzowskie musza w końcu sie nauczyć gospodarowania publiczną kasą. Siana przez te wszystkie lata poszło do tego wora bez dna i dalej idzie. Jak to jest możliwe ptasie móżdżki ze szpital w ZG jest o 1/3 mniejszy mimo ze miasta są podobnej wielkości ? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p 3:1 14.11.08, 13:10 Gość portalu: alek napisał(a): > A dlaczego nie porównywać ????????? Aleczku, problem widzicie, jak u nas jest coś lepiej i więcej. Zanim powstał Bękard Paradyski w Gorzowie były 4 szpitale, a w Zielonej Górze 1. Najpierw poległ mały szpitalik dziecięcy. Kilka lat później zaczęto malować ptaszki na ścianach oddziałów dziecięcych, a tam one były za oknem w Parku Siemiradzkiego. Wiosną na pewno było je słychać. Potem Bękard Paradyski zrobił największą krzywdę mojemu miastu niszcząc konkurencję między dobrze funkcjonującymi szpitalami, na Warszawkiej i Dekerta, a do tego swojego zaplanowanego bajzla dorzucił specjalistyczny szpital przy Walczaka. Wylazły kompleksy mieszkańców prowincjonalnego miasteczka powiatowego Zielonej Góry, że Wy macie 3 szpitale, a my tylko 1. Aleczku, gdybyście nie połączyli naszych szpitali, obowiązywałby rynek usług, jedna z lecznic mogłaby przegrać i ogłosić upadłość (to by była bardzo wygodna sytuacja dla budżetu województwa). Drugi szpital przejąłby kontrakty NFZ i najlepszych specjalitów. Ale szpitale menadżerowie szpitali by walczyli, żeby nie upaść, a wygranym byłby pacjent. Na pewno 3 szpitale razem nie miałyby tak ogromnego długu. Ówcześni zielonogórscy "reformatorzy" to ludzie bez wyobraźni, kompletnie nie przygotowani by decydować o tak ważnych sprawach, nie mający pojęcia o prawach rynku, gospodarce, konkurencji (inne słowa mi się cisną), zaślepieni palącymi się diodami: u nich 3 szpitale, u nas 1 - to się w głowie nie mieści, tak być nie może. Zawsze byliście chętni, by finansować z budżetu województwa różne pierdoły w Zielonej Górze. Czy my wam chcieliśmy zamknąć Filharmonię, bo u Was 1, a u nas 0 ? (wiem, nie zrozumiesz analogii, ale nie wszyscy są alkami) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Odpowiedź 14.11.08, 13:20 Gość portalu: alek napisał(a): > Jak to jest możliwe ptasie móżdżki ze szpital w ZG jest o 1/3 > mniejszy mimo ze miasta są podobnej wielkości ? Odpowiem Ci intelektualisto: 1. Gorzów zamieszkuje o blisko 10% więcej mieszkańców niż Zieloną Górę. 2. W okolicach Zielonej Góry, czyli w Nowej Soli (tzw lubuskie trójmiasto, ok. 30km) funkcjonuje dobry szpital, który obsługuje okoliczną ludność. 3. W okolicach Gorzowa nie ma szpitala wielkości takiej jak w Nowej Soli. 4. Gorzów przez wiele lat dbał o rozwój szpitali, do dziś nasz szpital wybierają pacjenci z 2 zachodniopomorskich powiatów. Raczej nic odkrywczego nie napiałem. Zauważam tylko, że kompletnie nie znasz naszego regionu. Swojego też, no chyba, że nie zauważyłeś Nowej Soli ze względu na to, że co innego miało wyniknąć z porównania naszych podwórek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek2 Re: Odpowiedź mareczku IP: *.ztpnet.pl 14.11.08, 15:44 Drogi Mareczku ! Przytaczasz tu porównania co do ilości szpitali w okolicach ZG i GW natomiast zapomniałeś ze w okolicach ZG plus Nowa Sół i Sulechów mieszka ok 200 tysięcy ludzi !! 3. W okolicach Gorzowa nie ma szpitala wielkości takiej jak w Nowej > Soli. Jest w okolicach Gorzowa miasto 40 tysięczne Jak Nowa Sól ? Jest w okolicach Gorzowa miasto 25 tysięczne jak Sulechów ? Zawsze dostrzegasz tylko jedną stronę medalu :) > Zauważam tylko, że kompletnie nie znasz naszego regionu. Swojego > też, no chyba, że nie zauważyłeś Nowej Soli ze względu na to, że co > innego miało wyniknąć z porównania naszych podwórek. Właśnie zauważyłem ale ty mareczku widzisz w Nowej Soli tylko szpital a ludzi juz nie Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Odpowiedź aleczku 14.11.08, 21:57 Gość portalu: alek2 napisał(a): > Drogi Mareczku ! > > Przytaczasz tu porównania co do ilości szpitali w okolicach ZG i GW natomiast > zapomniałeś ze w okolicach ZG plus Nowa Sół i Sulechów mieszka ok 200 tysięcy > ludzi !! Gorzów i jego najbliższe okolice, czyli Związek Celowy Gmin MG-6: Bogdaniec, Deszczno, Kłodawa, Gorzów Wlkp., Lubiszyn, Santok: Liczba mieszkańców: 194 000 Źródło: pri.dobrepraktyki.pl/drukarz.php? co=konkurs&id_kat=2&id_jedn=3&id_konk=4 Dodam: liczba szpitali 1. Odpowiedz Link Zgłoś
big_veinard Re: Odpowiedź aleczku 16.11.08, 17:35 Krótko mieszkam w Lubuskiem i na pewno nie znam jeszcze dobrze tego regionu, ale staram się go poznać. I wychodzi mi, że: • miasto Gorzów i powiat gorzowski liczą łącznie 191 tys. mieszkańców (125+66), • Zielona Góra i powiat zielonogórski liczą 207 tys. mieszkańców (117+90), • na ich terenie funkcjonują po 2 szpitale: na północy – w Gorzowie i w Kostrzynie nad Odrą, na południu – w Zielonej Górze i Sulechowie; przy tym szpital w Gorzowie jest większy od zielonogórskiego. A teraz według podziału na tereny dawnych województw gorzowskiego i zielonogórskiego: • północ – na 382 tys. mieszkańców Gorzowa i 5 powiatów przypada 7 szpitali (w Gorzowie, Kostrzynie nad Odrą, Skwierzynie, Drezdenku, Międzyrzeczu, Słubicach, Sulęcinie), czyli ok. 55 tys. osób na szpital; • południe – na 570 tys. mieszkańców Zielonej Góry i 7 powiatów przypada 9 szpitali (w Zielonej Górze, Sulechowie, Nowej Soli, Wschowie (malutki), Szprotawie, Żaganiu, Krośnie oraz dwa w Żarach, w tym jeden wojskowy), czyli ok. 63 tys. osób na szpital (nie liczę żołnierzy żagańskiej dywizji i innych jednostek). Źródło: pl.wikipedia.org/wiki/Województwo_lubuskie#Demografia Zakładając nawet, że każdy szpital na południu ma o kilkadziesiąt łóżek więcej od szpitali na północy województwa, to i tak nie wyrównuje to różnicy na korzyść szpitali z północy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! do marka -p [...] IP: *.ztpnet.pl 18.11.08, 19:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.net.pbthawe.eu 13.11.08, 22:01 Pytanie do czego prowadzi działenie bandyckiej watahy z zielonej góry? Niech ta swołocz zabierze brudne łapska od Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.eranet.pl 13.11.08, 22:16 dlaczego macie w sobie tyle nienawiści do Zielonej Góry?.Przecież szpital był wyjątkowo wspierany przez marszałek Płonkę .Tylko zarządzanie Szumnej jest do bani,Kiedy będzie konkurs na dyrektora?.Jakie kwalifikacje na zarządzanie tak dużym szpitalem ma Szumna i jej klika.Za takie nieuctwo odpowiedzialny jest marszałek jako organ założycielski szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.net.pbthawe.eu 13.11.08, 22:27 A marszałek lekarzu to skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.08, 19:30 Proponuję,żeby Ci którzy nie mogą patrzeć na Gorzów i ten biedny szpital zaorali to miasto wraz z nim i zaczęli spać snem spokojnego. Nie będzie szpitala - nie będzie województwa i nareszcie skończy się ta walka o stołki, bo takich polityków jak ma to województwo już nikt nigdzie nie wybierze.A kliniki - jak się co niektórym marzy nigdy tu i tak nie powstaną, choć by nie wiem co robili.A gorzowskim politykom gratuluję,że tak dbają o zdrowie mieszkańców miasta Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 22:27 przypomnijcie sobie kto bral udział w konkursie na dyrektora szpitala... Szumna to była najmniej odpowiednią osobą w tym konursie - chyba to przesądziła, ze była koleżanką Płonki, bo oprócz tego ani umiejętności w zarządzaniu, ani wiedzy na temat ochrony zdrowia, ani wiedzy ekonomicznej, ani polotu...ani wyglądu. A zarządzanie jej ograniczyło się do zwolnienia ludzi(niejednokrotnie mądrych) i otoczeniem się gromadą ludzi niekompetentnych ...chyba wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.kam.pl 13.11.08, 22:37 "...ani polotu...ani wyglądu." A to stanowisko dyrektora czy miss? Cudowna argumentacja na poziomie. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? 13.11.08, 23:01 no TAK, argumentacja na pozomie z. gory! nie wygladala:(((( ze tez musimy z tymi pierdzielami wspolzyc? bez zielonogorskiego pierdzielstwa byloby duzo , duzo latwiej. na pohybel z.gorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.ztpnet.pl 13.11.08, 23:33 Tak tak znowu zła Zielona Gora heeh FATY są takie ze ten moloch trzeba zrestrukturyzować !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.08, 01:11 alek napisał: > Tak tak znowu zła Zielona Gora heeh karty rozdawała bukiewiczowa. nawet reprezentant gorzowa w zarządzie województwa jest nie ten którego rekomentowała gorzowska platforma. > FATY są takie ze ten moloch trzeba zrestrukturyzować !!! już jest po restrukturyzacji i wypełnia zalecenia audytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.net.pbthawe.eu 13.11.08, 23:25 zapewne w twoim odczuciu kompetentni byli i znali się na zarządzani, ekonomii itd. ci doprowadzili do 300 mln. długu. PS I dobrze wyglądali. Odpowiedz Link Zgłoś
wels Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? 16.11.08, 23:25 racja w całej rozciągłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus zarząd prowadzi kreatywną politykę... IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.08, 00:58 czyż nie skandal? polak nie pozwala ustosunkować się do zarzutów. jabłoński zabrania bronić się w mediach, a hałas robi hałas medialny. www.zachod.pl/articles/view/polityka-to-ogromne-grzezawisko-ktorego-unikam-mowi-wanda-szumna www.rmg.fm/news/show/1267 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: zarząd prowadzi kreatywną politykę... IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.08, 07:07 Tak Nicelus - skandal dla Ciebie wszystko jest skandalem jeśli jest prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Re: zarząd prowadzi kreatywną politykę... IP: 213.76.166.* 14.11.08, 08:20 A ja poprostu szemranemu towarzystwu z "po" nie wierzę!!! Będąc niepodzielnie panującymi w województwie "odstrzeliwują" po kolei wszystkich bez względu na kompetancje związanych z PiS. Nasyłanie kontroli to juz norma. I nie ważne, że jedna nie przyniosła spodziewanego skutku, "leci" następna (wojewódzki kurator oświaty na ten przykład). Tzw. "polityka miłości" tuskomatołków to mżonka, taka sama jak "szuflady pełne ustaw", ktore miały zreformować Polskę. Nie wierzę w uczciwość tej sitwy i już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus cichy ten hałas... IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.08, 12:19 a miał bronić interesów gorzowa w zarządzie województwa. może marszałek mu obiecał dać się przejechać nową furą? ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: cichy ten hałas... 14.11.08, 13:47 Cichy. Czasami leń jestem, ale nigdy bym nie wymiękł broniąc interesów Gorzowa. Przed żadnym gronem. Nigdy dotąd nie wymiękłem. Gdzieś w internecie ostatnio znalazłem stronę byłego wojewody Iwana. Tam na tym spotkaniu nie był specjalnie trudno wbić szpilnę w postaci trafnego argumentu. Takich "razy" było dużo. Niestety na następne nie mam czasu. Złość wzbiera, jak już przekroczona zostaje bariera ... jak ją nazwać. Jako moderator nie mogę nazwać jej właściwie. Dyrekcja szpitala w świetle przedstawionych w Gazecie faktów stara się wyprowadzić mocno podtopiony przez poprzedników okręt na prostą i mimo, że jest to niezwykle trudne zadanie, pojawiają się sukcesy w tej walce z 300mln wiatrakiem długów. Wrogi obóz w Zielonej Górze nie może na to patrzeć. Postawa pani vicemarszałek to niebywałe draństwo, to cios w plecy osoby (zespołu), który ratuje niezbędną choć mocno zabagnioną instytuję. Można by dużo pisać i szukać różnych słów, źle być opiekunem forum, bo lepiej by było to nazwać jednym słowem zaczynającym się na "s". Cieniasom współczuję, bo co prawda taki cienias nawet szczeliną pod drzwiami przejdzie, ale po kilkuset razach kręgosłup mu siądzie, a leczyć go może nie być komu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: cichy ten hałas... IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.08, 14:37 marek_p napisał: > Dyrekcja szpitala w świetle przedstawionych w Gazecie faktów stara się wyprowadzić mocno podtopiony przez poprzedników okręt na prostą i mimo, że jest to niezwykle trudne zadanie, pojawiają się sukcesy w tej walce z 300mln wiatrakiem długów. Wrogi obóz w Zielonej Górze nie może na to patrzeć. < dopóki długi szpitala rosły, dopóty ani zielonogórski nik, ani prokuratura nie widziały nieprawidłowości. może było to zgodne z planem?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre Re: cichy ten hałas... IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.08, 16:04 Sprawdziło się i potwierdziło to o czym od dawna wiedziała Rada Społeczna szpitala o czym sygnalizowały Związki Zawodowe szpitala wiedział o tym poprzedni Zarząd Województwa ,wiedział nawet urząd kierowany przez Panią Piterę to o czym wiedziała cała załoga Wreszcie po kontroli NIK w niewielkiej części zostało ujawnione a ile jeszcze wymaga ujawnienia .Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak z tego cieszy się załoga .Brawo Pani Polak odwołać natychmiast całą dyrekcję z jednym wyjątkiem .Szumna będzie kreowała się teraz na polityczną ofiarę,jedyną która walczy z Zieloną Górą przy wsparciu Nicelusków całej PiS-Owskiej bandy cwaniaków ,ale czy wrzeszczeli jak Sz. z premedytacją chciała przekręcić szpital na kilka baniek z firmą z Krakowa,a przekręciła z innymi ,czy ci z PIS-u Płonkowej i Szumnej zabronili Likwidować Szpital na Warszawskiej ,czy to Zielonka zrobiła ?.Czego boi się Szumna ? a boi się że jak przyjdzie nowy to ujawnione zostaną Fakty które nie zakończą się pomyślnie dla niej a i nie tylko dla niej. likwidować SZpital na Warszawskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: cichy ten hałas... IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.08, 16:25 Marek P. napisał Podtopiony okręt Szumna ratowała ,Marek Ty Pierdoła jesteś ona go już prawie zatopiła,a załogę wytępiła,poróżniła przekupiła,zastraszyła i zwolniła, marek ona to szkodnik społeczny jest, ona walczy o stołek,ty wiesz jaką kasę ona na szpitalu zrobiła A chciała więcej, a ty wiesz kto za nią stoi, Szumna to nie jest ktoś kto zasługuje na to żeby mu pomóc, można sobie opinię popsuć Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: cichy ten hałas... 14.11.08, 21:43 Gość portalu: nico napisał(a): > a ty wiesz kto za nią stoi Nie wiem. Wiem, że Płonka w krytycznym momencie zatrudniła ludzi wykładających prawo i ekonomię na PWSZ, raczej było to grono reprezentujące różne poglądy polityczne. Wydaje mi się, że zrobiła słusznie. > Szumna to nie jest ktoś kto zasługuje na to żeby mu pomóc, można > sobie opinię popsuć Ja do żadnych wyborów się nie szykuję, żeby mi specjalnie zależało na "niepopsuciu" sobie opinii. Zgadnę - prawdopodobnie patrzymy na szpital z różnej perspektywy, ja z pozycji klienta, Ty z pozycji pracownika. Mam sporą rodzinę w Gorzowie, pamiętam wizyty w szpitalu, który określiłem jako "podtopiony okręt". Zastosowałem tu nadwyraz łagodne określenie. Było bardzo źle, dramatycznie (znałem jedną z ofiar przepychanek na kardiologii, elegancka, z wyglądu niezbyt zaawansowana w latach pani). Co tu dużo gadać, myślę, że wielu gorzowian pamięta stan szpitala zanim dyrektorowania podjęła się Szumna. Bazując na materiałach prasowych (patrz m.i. uruchomienie onkologii, determinacja w walce o stabilność finansową) oraz patrząc z punktu widzenia potencjalnego klienta widzę znaczą poprawę w funkcjonowaniu gorzowskiego szpitala. Szpital to też miejsce pracy. Kiedyś pisałem, że nasz szpital może podnieść tylko człowiek o bardzo silnej osobowości i mający swobodę w dobieraniu najbliższych współpracowników. Szpital ma w końcu rzecznika prasowego, więc może będzie i miał dobrego personalnego. Nie można oczekiwać, że dyrektor naczelny tak dużego "przedsiębiorstwa" będzie zajmował się łagodzeniem nastrojów społecznych wśród załogi, w której zapewne jest wiele różnych podziałów i grup interesów. Nie dysponuję informacjami z pierwszej ręki, ale bacznie się przyglądam, to pozwala zająć stanowisko - jestem po stronie dyrektor Szumnej. Dodam tylko jeszcze, że na kadrowca nie mam kwalifikacji ;))), zresztą jakbym na coś liczył, to logika podpowiada, żeby trzymać stronę silniejszego, a Szumna od całego lubuskiego PO silniejsza z pewnością nie jest, co zapewnie niedługo zaowocuje jej dymisją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA Re: cichy ten hałas... IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.08, 10:15 Wile wątków przedstawiłeś które z pozoru określają twoją opinię czytelnika nieprzerwanego pasma sukcesów Pani Szumnej ale Ci co są bliżej widzą to co czytelnicy nigdy nie zobaczą a mianowicie ,czy widzieli nasze zdumienie gdy podczas rozmowy okazywało się jak śmiesznie niekompetentna jest pani dyrektor gdy brak wiedzy pokrywała ordynarnym chamstwem,gdy podczas rozmów kleła jak szewc,patrzyliśmy w zdumieniu po sobie ,gdy odpowiedzialnym za reorganizację oddziałów był p.Cichowlas bez zupełnego przygotowania,gdy podejmowano decyzje o zwolnieniu Pana dr Wasilewskiego to najważniejszym argumentem była opinia Cichowlasa któremu się Wasilewski naraził,gdy zwalniano fachowców z Zamówień Publicznych a na to miejsce awansowano byłą sekretarkę biura Senatorskiego Pani Płonkowej zrozumieliśmy że nasze nadzieje na dobrego dyrektora są nierealne ,po prostu przyszła ekipa która potraktowała Szpital jako im należne Koryto, piszesz o sukcesach Pani Szumnej to Ci powiem że sukses został zmarnowany bo faktycznie zaowocował program restrukturyzacyjny Wakulicza i Jasinskiej i przełożyło się to na umorzenia ,zwolnienia komorniczego depozytu itd ...,a kto pomógł szpitalowi w poręczeniu kredytowym, obligacje urzędu marszałkowskiego,to Szumna przyszła na gotowe,to pracownicy wywalczyli to Związki Zawodowe ich prowadziły ,czy wiesz wszystko o przetargach czy jak byś miał wiedzę źe dyrektor działa nie wiadomo z jakich pobudek na niekorzyść szpitala zmienił byś zdanie,czy widziałeś rozpacz zwalnianych bez sensu pracowników którym wypłacano marne odprawy a na ich miejsce przyjęto nowych ale swoich za większe pensje gdy najpierw niby likwidowano stanowiska kierownicze obecnie jest ich jeszcze więcej ,a tworzono nowe o randze dyrektorskiej z odpowiednio wysoką pensją to co Przedstawił NIK to początek góry lodowej,ale oczywiście ty nie zmienisz zdania a dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik do Marka IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.08, 10:34 Ja dodam jeszcze swój watek ; Czy widziałeś pracowników , którzy płakali bo tracili jedyne zródło utrzymania? A pani Szumna nie chciała wyrazić zgodę na to ,by mogli przejść do innej firmy w myśl art 23 ,1 .Pomimo ,ze firmy chciały ich przejąć . Czy dalej uważasz ,że jest to ekonomiczne ? Wypłacać odprawy i zwalniać ,zamiast przekazać tych pracowników? Czy wiesz ,że w Zamówieniach Publicznych pracuje narzeczony pani sekretarki ( pani dyrektor)osoba ,która nigdy nie miała do czynnienia z taką specyfika jaką jest szpital? Czy wiesz, że w szpitalu przy ul. Walczaka pracuje pani Ania , nie robiać nic - tylko dlatego ,że pracowała w biurze poselskim i trzeba było znaleść jej pracę . takich przykładów jest bardzo wiele .Powiem ci np. że w zeszłym roku była prowadzona restukturyzacja i zwolniono masę osób , a przyjeto ponad 50 .To samo jest w tym roku . Czy dalej uważasz ,że jest to ekonomicznie i z korzyscią dla tego szpitala? Można by wiele pisać jeszcze , ale to nie o to chodzi . Więc sprobuj pomyśleć i wyciągnij wnioski .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: do Marka IP: *.ztpnet.pl 15.11.08, 14:21 On nie myśli, nie wyciąga wniosków. Marek idzie na łatwiznę i dalej twierdzi ze to wszystko wina Zielonej Góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik 2 Re: do Marka IP: *.eranet.pl 15.11.08, 15:36 czy uważasz ,że przegrane procesy z pracownikami nie kosztują.? Za koszt adwokacki i kary płaci szpital.Czy p.Szumna posiada chociaż troche godności. Przecież to Ona wyzywała ordynatorów od ordynusów ,których będzie zwalniać z art.52 .To Ona mówiła ,że nie lubi lekarzy bo widzi w ich oczach tylko dolarówki.A potem ,kiedy grunt pali się pod nogami prosi ,,,o podpisanie lojalki a niektórych zastrasza.WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: do Marka 16.11.08, 21:17 Gość portalu: pracownik 2 napisał(a): To Ona mówiła ,że nie lubi lekarzy bo widzi w ich oczach tylko dol > arówki. To prawda, ale P. Szumna szybko wyciąga wnioski. Po okresie zamętu i nieskoordynowanych działań nastąpił czas stabilizacji i powolnych sukcesów. Wracają lekarze, sytuacja się normuje. Powstają nowe oddziały- w tym wzorcowy SOR. Za dużo jest do stracenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: do Marka 17.11.08, 21:15 pretty01 napisała: > To prawda, ale P. Szumna szybko wyciąga wnioski. Po okresie zamętu > i nieskoordynowanych działań nastąpił czas stabilizacji > i powolnych sukcesów. > Wracają lekarze, sytuacja się normuje. Powstają nowe oddziały- w > tym wzorcowy SOR. Za dużo jest do stracenia. Z pewnością jesteście bliżej tych spraw niż ja. Marta i kilka innych osób "przejechały się" po pani dyrektor. Opinia Pretty, która również jest blisko związana ze szpitalem wskazuje na to, że sprawa nie jest taka jednoznaczna. Sprawy pracownicze są trudne, potrzeba taktu, poczucia sprawiedliwości i stalowych nerwów, a i tak zawsze ktoś wychodzi z konfliktu jako przegrany (pokrzywdzony). No i nie wiem, co mam dalej napisać. Nie żałuję, com na obronę Pani Dyrektor napisał, mimo braku zakulisowych informacji. Nie wierzę, że Wakulicz wyprowadziłby szpital na prostą, patrząc z zewnątrz (a czasem z zewnątrz widać niektóre sprawy lepiej) NIC NA TO NIE WSKAZYWAŁO. Jako opiekun forum dziękuję za kulturę wypowiedzi w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
wels Re: do Marka 17.11.08, 00:00 jeszcze większy dla tych, którzy podpisali!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 16:49 Pani Ania to nawet dzięki Pani Cioci była pewien czas DYREKTORKĄ! Chyba w najśmielszych snach nie myślała o tym, że tak będzie...a jednak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: do Marka IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.08, 18:59 A kto to jest do gwinta pani Ania?I jakiś tam narzeczony?Napisz proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianin Re: cichy ten hałas... IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.08, 16:07 Przykład doktora Wasilewskiego nie jest w tym przypadku najlepszy.W środowisku pacjentów jest znany z arogancji,kiedy przychodził spóźniony i widział czekających pacjentów z daleka mówił,że nikogo nie przyjmie,a na pytanie starszej pani "co mamy teraz robić" odpowiedział "możecie posiedzieć na krzesłach i popatrzeć w sufit".Poprzedniego dnia kasując w prywatnym gabinecie ,tak do czekających ludzi nie mówił.Jeżeli przywołujesz nazwiska to podaj takie,które poprą również pacjenci.Dyrekcja zmianami kadrowymi miała poprawić fatalne funkcjonowanie szpitala,a nie zrobiła tego.Jest jeszcze większy zamęt i bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe balagan IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.08, 16:51 bałagan jest , był i będzie ..przejdż się po szpitalu zobaczysz jak jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianin Re: balagan IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.08, 17:35 Masz rację jest,ale może już nie długo.Przyjdzie ktoś inny i zacznie się sprzątanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: cichy ten hałas... 17.11.08, 20:56 Gość portalu: MARTA napisał(a): > to co Przedstawił NIK to początek góry lodowej Ze względu na efekty poprzednich kontroli NIK-u w szpitalu, straciłem zaufanie do tej instytucji (głównie do efektów ich raportów). > ale oczywiście ty nie zmienisz zdania a dlaczego? Kto powiedział, że nie zmienię ? To co napisałaś, Marto mi wystarczy, żeby zamilknąć w temacie pani dyrektor. Dało do myślenia, ale piszesz na forum jako anonim, a anonim może (lub może mu się wydawać, że może) napisać wszystko. Tym niemniej padło tu kilka kwestii, które zmuszają do zastanowienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianin Re: cichy ten hałas... IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.08, 14:10 Patrzysz z pozycji potencjalnego klienta,a gdybyś spojrzał z pozycji obecnego pacjenta widziałbyś sprawę inaczej i nie mam pewności,czy chciałbyś być pod opieką kadry zajętej wewnętrznymi sporami.Kadry przekupionej przez *panią dyrektor* nagrodami,podwyżkami i kadry mającej poczucie krzywdy i pracującej solidnie.Pacjent ginie w tym bałaganie.Mam wrażenie,że nie wiesz o czym mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianin Re: cichy ten hałas... IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.08, 14:41 Dodam jeszcze,że na nic nie przyda się propaganda sukcesu uprawiana przez dyrekcję,bo najważniejszy jest czynnik ludzki.Najlepszy sprzęt zawiedzie,jeżeli będzie obsługiwany przez znerwicowanego człowieka i pacjenci o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
wels Re: cichy ten hałas... 16.11.08, 18:17 bardzo mi się podoba, że w dyskusji pojawia się coraz więcej głosów zbliżonych do prawdy o szpitalu, jak ten! Odpowiedz Link Zgłoś
big_veinard Re: cichy ten hałas... 16.11.08, 19:03 Panie Marku, Pana zaangażowanie w obronę interesów Gorzowa jest godne uznania. Ale niech Pan na spokojnie przemyśli, co tak naprawdę leży w interesie Gorzowian. Niech Pan odrzuci argumenty historyczne (kiedyś Gorzów miał 3 szpitale), uprzedzenia (wrogi obóz w Zielonej Górze), a zajmie się tym, co dla ludzi najważniejsze. Chodzi o jakość leczenia i opieki nad pacjentami w gorzowskim szpitalu. A ta nie zależy od marszałka, ministra czy posłów, lecz od kadry medycznej i osób bezpośrednio zarządzających szpitalem. Jeżeli są niekompetentni i marnują środki, za które mają leczyć, to po co te żale? Lepiej zlikwidować chory organizm, a na jego miejsce powołać jednostkę wolną od długów, dobrze zarządzaną, która zapewni Gorzowianom wysoki poziom leczenia i opieki medycznej. Słusznie Pan krytykuje błędne decyzje organizacyjne sld-owskiego zarządu, pozorowanie przez niego działań restrukturyzacyjnych i tolerowanie nicnierobienia. Ale równie szkodliwe dla szpitala było ręczne sterowanie w wykonaniu rdzennych Gorzowianek, zaangażowanych w sprawę, ale nieudolnych. Jaki jest sens spłacania długów, do których roszczenia skutecznie wygasły? Albo spłacania długów wykupionych przez handlarzy, mimo iż wierzytelności były objęte zakazem cesji? Czy można zaksięgować kwoty nadwykonania usług medycznych, bez umowy w tej sprawie z NFZ i bez zafakturowania tych usług? W szpitalu gorzowskim można, jeżeli poprawia to wynik finansowy. Czy propaganda sukcesu ma zastąpić efektywne leczenie? Na pewno jest tańsza… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus nowe wraca? IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.08, 13:28 jeśli się dokładnie wsłuchać w to co mówi poprzedni i obecny przedstawiciel gorzowa w zarządzie województwa, to coraz wyraźniej widać o co chodzi: :) OBECNY_PRZEDSTAWICIEL_GORZOWA POPRZEDNI_PRZEDSTAWICIEL_GORZOWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scofield Uwaga drodzy gorzowianie! IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.08, 17:36 www.rmg.fm/news/show/1275 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Płonne nadzieje IP: *.net.pbthawe.eu 14.11.08, 18:04 Płonne nadzieje , że wicemarszałek jest Polakiem :) hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Płonne nadzieje IP: *.ztpnet.pl 14.11.08, 19:21 " szpitala gorzowskiego, który ma ponad 1200 łóżek i zielonogórskiego, który ma ponad 800 miejsc dla pacjentów. Obie placówki medyczne dostały porównywalną pomoc finansową z Urzędu Marszałkowskiego, mimo że szpital w Gorzowie ma większe potrzeby." Jasne. Gorzów ma większe potrzeby zawsze. To nie argument !! To ze przez lata kasa do molocha w Gorzowie leciała przez te wszystkie lata nie znaczy ze tak będzie zawsze. Ten szpital jest za duży !! Ratujcie to co jeszcze zostało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Płonne nadzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 05:21 Alek, popieram. Ja tu jeszcze widzę "kreatywne" łóżka. Gdzie? Od 1200 łóżek w gorzowskim szpitalu odliczcie 400 łóżek psychiatrycznych. Zostanie wam... 900.Tylko jakoś zagorzali poplecznicy Sz. dyskretnie nad tym faktem górą mykają... Zatem wielkość obu szpitali porównywalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Brud Ciebie przerasta IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.08, 13:32 No i dodaj te łóżka , które sa pomiedzy oddziałem laryngologii i okulistyki .One też będą bardzo kreatywne na nowo otwartym oddziale onkologii. Wszystko to dla s z u m u i poklasku - poprostu na pokaz przed prasą i TV. A jakie tam są zachowane standardy ? Jak czują się chorzy w tej ciasnocie i brudzie tego szpitala .? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek powstał oddział onkologii IP: *.kam.pl 15.11.08, 17:48 Rzeczywiście powstał nowy oodział onkologii. Tylko czemu nikt nie zastanowił się jak powstał? Czy go zbudowano od podstaw? Czy wyremontowano stare ponieszczenia? Czy zagospodarowano wolne przestrzenie? Otóż nie. Zlikwidowano inny oddział by Onkologia powstała. Tak z dnia na dzień. Bo przecież na onkologię czekamy latami, a zlikwidowana praktycznie chirurgia onkologiczna jest mało medialna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianin Re: powstał oddział onkologii IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.08, 18:02 Dlaczego zlikwidowano chirurgię onkologiczną?Odpowiedź znasz,jest oczywista.Propaganda sukcesu dyrekcji nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: powstał oddział onkologii IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.08, 19:59 Na nowo otwary oddział onkologii pani Kasi pożyczała meble z całego szpitala - by dobrze prezentowały sie w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tencowie Re: powstał oddział onkologii IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.08, 20:08 Oddział onkologi klinicznej miał zagwarantowany kontrakt z NFZ którego szefem była Pani Helena Hatka na 2007r a negocjowała jeszcze Pani Jasinska tylko pani łonkowa wymyśliła program Deloitta z likwidacją Warszawskiej i nie było miejsca gdzie ulokować ten oddział a szpital stracił kontrakt na nieutworzoną onkologię i kardiologię 7,5 banki, koło utworzenia onkologi właśnie najmniej nachodziła się Szumna a Kanikowski.,Wakulicz,Balinski ,Bogusław Andrzejczak.,no ale propaganda sukcesu przy takim rzeczniku za którego adolf by się nie powstydził z powodu jego kłamstw potrafiła przekonać opinię publiczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: powstał oddział onkologii IP: *.gorzow.mm.pl 16.11.08, 11:45 Chciałbyś, by było inaczej ..przecież ON wyrósł na pragandzie sukcesu . Nie wiesz ze tego ucza na KULU?:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wels Re: powstał oddział onkologii 16.11.08, 18:20 ...za to Szumna jest medialna, aż nadto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokrates 2008 Re: Płonne nadzieje IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 16.11.08, 17:16 Szpitalem po prostu trzeba zarządzać a nie uprawiać propagandę . Zarządzanie to jest ciężka praca , która wymaga kwalifikacji. Szpital w Gorzowie przez ostatnie lata nie był zarządzany !!! Żadne bajki dla mediów o helikopterze , akademii medycznej utworzonej przez Szpital, pseudoonkologia tego nie zmienią. To nie chodzi o antagonizmy G- ZG a o logikę. Tam trzeba tak jak w innych szpitalach lubuskich zatrudnić dyrektora z kwalifikacjami: m.in w zarządzaniu dużymi szpitalami .Jeżeli p. Polak to zrobi to medal dla Niej od Gorzowian i pomnik . Sokrates Odpowiedz Link Zgłoś
wels Re: Płonne nadzieje 16.11.08, 23:32 Prawda, od wielu lat gorzowskiemu szpitalowi bardziej potrzebny jest przyzwoity zarząd, logiczna rada społeczna, a nade wszystko - zaprzestanie manipulowania nim przez polityków, chcących zbić jedynie kapitał na pseudo rozwiązaniach jego problemów. Pan dyrektor do spraw lecznictwa, lekarz naczelny na Dekerta i kilka innych osób, żeby zająć te stanowiska, musiało się parę razy politycznie przechrzcić. Ale gdzie w tym wszystkim miejsce na rządy fachowców???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Płonne nadzieje IP: *.gorzow.mm.pl 17.11.08, 07:20 Dyektor do spraw lecznictwa kilka razy sie juz,, przeflansował,, - widocznie to lubi .Jaka parti rzadzi tam jest ;))) A doswidczenia też nie ma zdnego w zarzadzaniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observatore I na co wam ten hałas?! IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.11.08, 14:40 Ja to sobie myślę, że ten cały hałas wam tu nic nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianin Re: I na co wam ten hałas?! IP: *.gorzow.mm.pl 16.11.08, 15:50 Pomoże,pomoże i w szpitalu pozostaną właściwi ludzie, posprzątają bałagan po pani Szumnej( nie będzie dochodziło do zakażeń),atmosfera w pracy się poprawi ,kadra będzie życzliwa i profesjonalna ,pacjenci zdziwieni ale szczęśliwi bo poczują się zaopiekowani (dzisiaj myślę pozytywnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokura Re: I na co wam ten hałas?! IP: *.gorzow.mm.pl 16.11.08, 16:39 I dobrze że Ten Hałas jest Bo jak by był inny to nadal był by kreatywny Szum a powiem więcej dobrze że jest pani Polak Bo nie uwierzyła w ten Szumnej propagandowo kreatywny szum ale to nie koniec będą oskarżenia Szumnej ,Cichowlasa,PiS-U o dyskryminacji Zielonogórskiej radzę skorzystać z doniesień pracowników i przekazać do prokuratury ,pracownicy żądali na transparentach dochodzenia ,to Szumna ukradła je a NIK potwierdził przypuszczenia jak zarząd nie powiadomi organów ścigania to będzie współwinny ,Szumną i klikę odwołać natychmiast bo zacierają dowody Odpowiedz Link Zgłoś
wels Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? 16.11.08, 18:03 Ta cała debata na forum Gazety nie ma sensu. Inną sprawą jest wojna gorzowsko-zielonogórska, a inną sedno pytania o kreatywną księgowość. Otóż szpital wojewódzki w Gorzowie prowadził kreatywną księgowość!!!!! A jeśli nie, to przynajmniej prowadził dezinformację w tej sprawie. W ramach tak zwanej poprawy wizerunku szpitala wprowadzono zakaz oficjalnego mówienia o jego kondycji finansowej i wybrano Cichowlasa i Szumną jako jedyne osoby uprawnione do kontaktów informacyjnych w mediach. W efekcie szpital zaczął wychodzić z zadłużenia (medialnie)w tempie, w którym spłacał długi szybciej niż zarabiał pieniądze. Kredyty, przed okresem spłaty, doliczane były do tak zwanego sukcesu finansowego, ponieważ miały odroczone płatności. Sam jestem Gorzowianinem, ale nie da się, śledząc informacje, nie widzieć, ze jest coraz gorzej. Jedynym sukcesem Szumnej, jest skasowanie większości kadry fachowej. Dlaczego podaje przykład okulistyki czy noworodków, jeżeli te oddziały doskonale funkcjonowały nawet w okresie przed połączeniem, a już na pewno przed nastaniem Szumnej propagandy. Może pokażmy w jak opłakanym stanie jest ortopedia, chirurgia,inne, które walczą z brakami wykwalifikowanej kadry po reformach wprowadzonych przez dyrekcję. Chirurgia też już prawie była kliniką!!! I co? I wielkie g.... oparte na przypadkowej zbieraninie kadry medycznej, wyrywanej ze szpitali powiatowych dla łatania braków na listach dyżurowych. Wnioski nasuwają się same: Szumna nadaje się do zarządzania kupą gnoju, a nie szpitalem wojewódzkim na krawędzi. Tu wszystko jest na widelcu, a jak nie skontrolują cię politycy z lewej strony sali, to zrobią to ci z prawej. W sprawie kreatywnej księgowości zaproszenie dla prokuratora - młodego, rzutkiego, chcącego zrobić karierę!!! Życzę szybkiego przekształcenia szpitala w spółkę prawa handlowego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 16.11.08, 19:33 .. Szumna nadaje się do zarządzania kupą gnoju, a nie > szpitalem wojewódzkim.. Mam wrazenie patrząc na to wszystko ,że i do zarzadzania kupą gnoju się nie nadaje .Do tego też trzeba mieć kwalifikacje.Ma tak wspaniałego kreatywnego księgowego ,że napewno jej w tym pomoże. Powinien dostać odznakę za zasługi w keartwności.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 16.11.08, 19:46 Widać że jesteś dobrze zorientowany ,na początku tak miało być , poprawić wizerunek ,zlikwidować zagrożenia ,poprawić płynność finansową tylko komuś zaczeło odbijać zobaczyli że można kręcić bezkarnie,zaczeli od głupich delegacji i chcieli zrobić grubsze sprawy ,zemsta nie jest dobrym doradcą,wmietli wszystkich co im nie chcieli służyć ale praktycznie już po nich i trzeba posprzątać po tej politycznej farsie a faktycznie jedynym ratunkiem jest komercjalizacja z ludzką twarzą z oddłużeniem i dobrym zespołem menadżerskim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 16.11.08, 21:03 Tak realnie to prokurator powinien zając się szpitalem a właściwie przyczyną narastania zadłużenia najwcześniej tak mniej wiecej w okresie tzw "łączenia szpitali" a obecnie to niezależnie kto byłby dyrektorem to miałby samobójczą misję, ale istnieje od wielu lat przyzwolenie organów załżycielskich szpitala na "kręcenie" super lodów podczas kolejnych prób "ratowania" szpitala. Afera "ratusz - PBI" to zapewne drobne grosze w porównaniu do tego co się działo w szpitalu- prezydenta Jędrzejczaka oskarżają o przyjęcie kilkuset tysięcznych łapówek a "chorego" komornika podejrzewano o zawłaszczenie kilkunastu ALE MILIONÓW ZŁOTYCH.... DROBNA RÓŹNICA W SKALI A pan komornik "obsługiwał" TYLKO ściąganie długów a KTO pozwalał aby takie długi powstawały??? Nie piszę tego w obronie prezydenta ale bardzo chciałbym wiedzieć dlaczego kilka lat wcześniej nikt Zarządzie województwa-czyli organie założycielskim szpitala nie przejmował się tym co się dzieje w szpitalu w Gorzowie a dośc dobrze pilnowano szpitala w Zielonej Górze. Swego czasu pan Wożniak grzmiał że zgłosi całą sytuację w gorzowskim szpitalu do prokuratury ale obecnie zajął się parkiem technologicznym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hektor Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 16.11.08, 21:40 Prywatyzować i jeszcze raz prywatyzować?! Prawda, że ciekawa perspektywa? Są ludzie, którzy już od dawna przebierają nogami, czekając w pogotowiu na zbliżającą się okazję - oczywiście chodzi o ludzi z dużymi pieniędzmi i znajomością prawa. ekipa Lekarska wsparta prawnikami, zmierza do przejęcia szpitala.To rodem z wielu sensacyjnych scenariuszy nazywa się "skok na kase" Wystarczy prześledzić historie tego pasionego szpitalnego bankruta, by dojść do jednego wniosku -napewno jest realizowany scenariusz oparty na planie upadłości szpitala i powolaniu w jego miejscu nowego ale za to prywatnego bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianin Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 18.11.08, 06:17 Nareszcie zaczęli zabierać głos mądrzy ludzie ze szpitala.Jak wiesz ,piszę z pozycji pacjenta i z takiej pozycji pytam ludzi odpowiedzialnych za bezpieczeństwo miasta i regionu- gdzie jest granica oszołomstwa Dyrekcji Szpitala w Gorzowie Wlkp.w parciu na media i dezinformacji władz i mieszkańców?Nie tylko kreatywna księgowość jest zagrożeniem bytu szpitala,większym zagrożeniem jest obecny stan epidemiologiczny!!!!Broniącm dyrekcji w oparciu o szum medialny chcę powiedzieć,że pracownicy szpitala piszący o brudzie i braku reakcji SANEPID-u mają na myśli zakażenia GRONKOWCEM na oddziale mającym łóżka razem z odziałem ubiegającym się o stopień referencyjny!!!Pacjenci o tym wiedzą,a odpowiednie władze nie?Upublicznić nie tylko raport NIK,ale też wyniki badań SANEPID-u.Pytam władze województwa ile jest warte życie ludzkie?Czy zdają sobie sprawę z tego, że w razie zbiorowego wypadku,albo zbiorowego zatrucia ,tak funkcjonujący szpital nie jest w stanie udzielić pomocy ani poszkodowanym ,ani chorym tam przebywającym.Jak długo jeszcze układy polityczne,chęć zysku będą miały większe znaczenie niż bezpieczeństwo i życie ludzi,którzy dali Państwu mandat do zajmowania wysokich stanowisk w województwie.Czy pamiętacie,że władza łączy się z odpowiedzialnością? Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? 19.11.08, 21:00 Nie wiem, czy w szpitalu jest gronkowiec, czy go nie ma. Jeśli jest- jest kon se kwe ncją. Tak to już jest, że w tak bardzo zadłużonej placówce nie ma kto sprzątać, nie ma kto leczyć. Nie ma lekarstw i nie ma badań. Ale to już nie jest winą dotychczasowej dyrekcji. Zwolnienia? Firma doradcza nakazywała zwolnienie ok. 60 oób z oddziału nie zastanawiając sie, kto będzie pracował i zajmował się pacjentem! p. Szumna fałszowała dokumentację? jeśli tak- na czyje polecenie?! Zrzucanie na nią winy to czysta hipokryzja. Forma rozstania się z dyr. Szumną łamie wszelkie standardy i jest po prostu żenująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.08, 21:53 :( www.zachod.pl/articles/view/szumna-do-odwolania-plonka-chce-rekontroli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 18.11.08, 07:01 I co nicelus poddałes sie w końcu .Dalej uwazasz ,że p.Sz jest tak wspaniała:)))))))))))????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.08, 09:59 medyk napisał: > I co nicelus poddałes sie w końcu . > Dalej uwazasz ,że p.Sz jest tak > wspaniała:)))))))))))????? nadal uważam że pani wanda szumna jest najlepszym z dotychczasowych dyrektorów. uważam, że wspaniale realizowała politykę poprzedniego zarządu województwa mającą na celu uratowanie szpitala i następnie zmniejszanie długów szpitala. platforma ma większość. może dowolnie zmieniać zarząd województwa i dyrektora szpitala. jednak według mnie sposób w jaki to robi bukiewiczowa pozostawia wiele do życzenia. polityka personalna platformy coraz bardziej przypomina zapowiadane przez ministra sikorskiego "dożynanie watachy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 18.11.08, 12:56 Nicelus, ale Wandy juz nie ma .Wzieła zwolnienie i choruje . Wszyscy się ciesza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.08, 18:11 > Wszyscy się ciesza!!! co znaczy wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 18.11.08, 21:33 My też!!!!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.08, 21:40 gość napisał: > My też!!!!! :))))) a ilu was jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dość Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 19.11.08, 06:51 Sporo Nicelus!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.08, 16:40 dość napisała: > Sporo Nicelus!!! i wszyscy z jednego komputera? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 19.11.08, 18:26 Politycy zrobili ze mnie szmatę pisze w lubuskiej ,Pani Wando Martula pani poprzednik miał odwagę powiedzieć kto go inspirował w tych działaniach co są opisane w raporcie NIK ,My ZAŁOGA szpitala wiemy że nie które decyzje podejmowała pani w oparciu o bezpośrednie polecenia, PŁONKOWA ZWALA WSZYSTKO NA PANIĄ ,CICHOWLAS mścił się na Andrzejczaku ale mówi się że na prośbę i w zmowie z RUTKOWSKIM, Porwichem i Płonkową Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? 19.11.08, 21:28 > i w zmowie z R... Nie róbcie tego już. Wstyd. Przecież pralkę można na raty kupić. > My ZAŁOGA > kto go inspirował > ...S mścił się na A.... Przecież macie swoje forum branżowe. Skasuję te treści, to Hiro się doczepi. Proszę, jak musi być, to niech będzie ostro, ale nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.08, 17:12 Dziwnie zmalała aktywność Niceluska w tym temacie czy szpital prowadził prowadził kreatywną księgowość,czyżby partyjna solidarność,my zwykli zjadacze chleba kreatywną księgowość nazywamy po prostu manipulacją danymi finansowymi w celu osiągnięcia niezgodnego z prawem efektu i w tym przypadku tą KREATYWNĄ KSIĘGOWOŚCIĄ POWINNA ZAJĄĆ SIĘ PROKURATURA. Czy dyrekcja popełniła Wykroczenie PRAWNE ..TAK CzY PŁONKOWA dając jej polecenie w celu popełnienia wykroczenia PRAWNEGO jest współwinna ....TAK.Wniosek zgłoszenie do Prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.08, 18:59 Nicelusku a co Ty o tym sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 24.11.08, 10:19 Teoretyzować dłużej się nie da.))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pp Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 25.11.08, 20:51 Czy Szumną za kreatywne zarządzanie szpitalem zainteresuje się prokurator,czy tylko zostanie za takie przekręty zdjęta z stanowiska, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.08, 07:24 Mam nadzieję ,ze jedno i drugie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pss Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.08, 13:44 Czy szpital prowadził kreatywną działalność nie tylko księgową???. Np: Kradzież. Korupcja,Wykorzystanie sprzętu do prywaty,niegospodarność delegacje,dofinansowanie studiów,niepotrzebne zatrudnienie,polityczne awanse i inne wypaczenia. podaj przykłady dosłownie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.08, 17:24 O to zapytaj pana Cichowlasa - on powie Ci jak rozlicza się delegacje:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.08, 21:15 a gdzie on jest, w wronkach czy uległ epidemi , ciekaw jaki lekarz wystawił mu zwolnienie .WSZYSTKIE ZWOLNIENIA DO KONTROLI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `` Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.08, 12:45 Myślę,że kontroli zwolnień się nie doczekamy!ZUS kontroluje tylko przeciętnego Kowalskiego i za każde odebrane świadczenie(ludziom naprawdę chorym) orzecznicy są premiowani.Nasi "szpitalni chorzy"są przyzwyczajeni ostatnio do dobrego życia i odebranie im nienależnego świadczenia byłoby "niehumanitarne".))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.08, 21:33 ... zbyt wiele wolnego czasu, że jedna osoba poświęca tyle czasu na forum? :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_veinard Re: czy pracownicy szpitala mają ... 26.11.08, 22:19 Nicelus, czytałeś ten protokół? www.zachod.pl/articles/view/protokol-kontroli-nik-szpitala-w-gorzowie-wlkp Trochę długi, ale warto. Zwróć szczególną uwagę na wyjaśnienia pani dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.08, 23:21 tak, tak, fedko ma rację. wszystkiemu winna pani dyrektor. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www,pl Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.08, 14:43 Płonkowa zwala wszystko na Szumną i Cichowlasa odpowiedzialni za kanty to nie C,i hierniak czy jej protegowani a Wanda a njlepiej to Dębicki i Urbich z księgową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.08, 20:44 Odpowiedzialność zawsze kojarzy się z dużym wynagrodzeniem czym więcej za coś odpowiadasz to i więcej zarabiasz a nie odwrotnie za nic nie odpowiadasz a dużo zarabiasz w tym przypadku jeżeli decydujesz się zostać dyrektorem zakładu wyższej użyteczności publicznej jakim jest Szpital w którym decyduje się o życiu,zdrowiu bezpieczeństwie mieszkańców,to musisz spełniać najwyższe standarty moralne a twój styl postępowania to wieloletnie wypracowane przez pokolenia zachowania ,więc pani dyrektor Szumna czy teraz z oddali już zwolnionego pracownika czy spełniała pani te warunki .pracownicy zaczynają pomału się uśmiechać,jak rozmawiają nie patrzą z bojażnią czy ktoś ich nie podsłuchuje czy nie doniesie.Pracownicy jeszcze nie wieżą że to się skończyło.Z kolei ja się pani pytam czy zwolnienie to nie za mała kara ,czy nie powinna pani zostać tak ukarana żeby już nigdy od pani nie zależał los ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody21 Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 16.12.08, 16:55 Problemem jest to ze gorzowscy politycy nie potrafią się dogadać miedzy sobą i nie sprzedawać tylko w w Marszałkowie i walczyć z zielona i ciągnać kasę do nas do Gorzowa a w zielonej działają wspulnie i na tym zyskują a co do szpitali podział pieniędzy rownież jest niesprawiedliwy to zielona Góra doprowadziła do takiego zadłużenia a jak szpitl zaczoł wychodzić na prostą to trzeba było odwołac Panią Szumna za dobrze jej to wychodziło to oczywiście trzeba było ja odwołac rozpierdaczyc to chore województwo ta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.08, 21:14 Nicelus.Wszystkiemu nie jest winna tylko temu co się działo w ciągu tego roku .Czytaj ze zrozumieniem :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.08, 20:21 Nicelus - powtarzam Ci czytaj ze zrozumieniem!!! Nie wszystkiemu - ale w dużej mierze .Nie musiała się szarpać , bez przygotowania, do zarzadzania taką placówka . Tak jak to powiedział pan Szmit- CYT.,, KTOŚ JEJ ZROBIŁ STRASZNA KRZYWDĘ ,, TY CHYBA WIESZ NAJLEPIEJ KTO!! p.s Urząd Pracy , czy referent w Szkole Wyższej to nie szpital... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `` Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.08, 15:45 Wyjaśnienia pani dyrektor są miejscami na poziomie dziecka ze szkoły podstawowej.Otaczanie się ludźmi nie mającymi żadnego doświadczenia w zamówieniach publicznych itd.itp......dyskredytuje tę panią jako dyrektora.Bezmyślne łączenie oddziałów pogorszyło warunki pracy nawet tej najlepszej kadry i stworzyło zagrożenie bezpieczeństwa pacjentów.Oczywiście kłopoty szpitala sięgają daleko,daleko wstecz(czasów Frasa),ale zadaniem każdej następnej ekipy rządzącej powinno być ratowanie,a nie dalsze wyciąganie z upadającego szpitala ile jeszcze się da.Dobrze ,że są ludzie.którzy mówią odważnie i głośno i niech to będzie sygnałem,że dla takich zachowań przyzwolenie zaczyna się kończyć!Jeżeli była to dobra dyrekcja,to dlaczego załoga nie poparła jej spontanicznie?Dlaczego niektórzy podpisywali puste kartki(czy tak postępuje człowiek pretendujący do miana elity) Tym,którzy mięli odwagę się przeciwstawić--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go go Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.08, 21:11 Tak WIELKIE BRAWA WIELCE WAM HMW,A.A I.SZ.B M.K I WIELU INNYCH DZIĘKUJEMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.08, 20:33 Dziekujemy Panie HM WOŻNIAK :::))))))))) W końcu zawitał usmiech na naszych twarzach. Czekamy tez na powrót pracowników , którzy zwolnieni zostali za nic.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 29.11.08, 20:43 Kiedy odejdzie ten kreatywny alkocholik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 29.11.08, 21:22 Pani Marto jest pani nasza opinią PRACOWNICY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 29.11.08, 22:30 Pani Marto co niektórym pani rozswietliła oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 29.11.08, 23:51 Wielka Wandaktóra nie bała się nikogo zrobiła się małą Wandeczką podejrzaną o malwersacje o której piszą w raportach NIK jak o NIKOSIU ,wielokrotnie patrzyłam w jej oczy ,zimne, chamskie i bezczelne ,typowe dla ludzi małego formatu,takie same rybie oczy ma także PŁONKOWA i o dziwo SŁYNNA KATARZYNA .Jak to ludzie się dobierają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyżurny Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 30.11.08, 00:19 skończymy z nimi idziemy spać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILA Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.gorzow.mm.pl 02.12.08, 11:02 tak teraz widać jak była prowadzona księgowość Szumnej z PISu może PŁONKOWA i RAFALSKA wezmą odpowiedzialność za takie działania a może zdecydują się na wystąpienie w roli świadka koronnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: czy pracownicy szpitala mają ... IP: *.dial.telus.net 03.12.08, 02:08 Hey qwe, Swiatlami "po oczach" przewaznie nie pomaga widziec a jeszcze mniej zrozumiec... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.08, 12:21 wanda szumna nie bała się podejmowania nawet niepopularnych decyzji od pierwszego dnia pracy. mimo tego była krytykowana za bezczynność. co zrobił dotychczas nowy dyrektor? tylko obiecał przejrzeć raporty nik i traktować je jako audyt. i co? i nic! dlaczego się do nich nie stosuje? dlaczego jeszcze nie postawił szpitala w stan likwidacji? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILA Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 02.12.08, 13:39 Jesteś wielki podziwiam twoją wielką spostrzegawczość ,Szmit jest tydzień i nić nie zrobił ale za tydzień zwolni całą Szumną ekipę, chyba że ją zamkną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 02.12.08, 16:54 ,,chyba że ją zamkną,, W małym białym domku hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard 60 tysiecy dla ordynatora? To wyjasnia! IP: *.dial.telus.net 02.12.08, 22:25 Hey, To dokladnie wyjasnia miliony dlugow... Takich pensji zadna instytucja w zadnym kraju nie udzwignie!!! :) PS. Jedyne co mozna zrobic to podniesc podatki i oplaty... Brawo Solidarnosc!!! Od "komuchow" sie nauczyliscie, ze spoleczenstwo najlatwiej w kolejkach pilnowac... Takze szpitalnych... Ale wy sie dobrze mmacie...Co, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: 60 tysiecy dla ordynatora? To wyjasnia! IP: *.eranet.pl 02.12.08, 23:02 Teraz mamy odpowiedz na to, dlaczego ordynatorzy podpisali listę lojalności poprostu .wiedzieli za co.Jak można w jednej instytucji zatrudniać tę samą osobę na różnych umowach ?umowa o pracę i w tych godzinach za wykonaną procedurę np. za operację w godzinach pracy ordynator otrzymywał pieniądze na podstawie umowy od zabiegu poprzez działalność gospodarczą.Na taki pomysł mogła tylko wpaść Benia. Jedna praca, dwie umowy.Jedna o pracę druga przez działalność.Zabiegi w godzinach pracy.Za tę samą pracę byli podwójnie opłacani.czyli postojowe na umowę o pracę .a za operacje w tych godzinach przez działalność.Ludzie ja chcę żeby Szumna wróciła to się u niej zatrudnię.W tym szpitalu są tacy ,którzy mają kilka umów np. za przychodnię ,za dyżury ,za zabiegi ,za konsultacje no i postojowe czyli umowa opracę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: 60 tysiecy dla ordynatora? To wyjasnia! IP: *.dial.telus.net 02.12.08, 23:27 Hey czytelnik, Ja z ta "benia" ( dla scislosci) nic wspolnego nie mam... Prokurator juz zapewne lata po kostnicy i swiadkow przesluchuje - ci matlaszyc raczej nie beda... Chociaz...Pamietam nieprzytomnego aresztowali wiec... Panie umarlak...pan nigdzie nie idziesz...Nawet w dol..nawet tylko dwa metry!!! Sie nie ruszac az ni pozwole!!! he he he I to sa jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.08, 22:23 co za zrządzenie losu. teraz nik w swoim raporcie, fedko z sld na antenie radiowej, zwolniona przez wandę szumną na forum i inni mają jakieś zastrzeżenia do szpitalnej księgowości... ja się pytam gdzie oni byli jak szpitalem rządziło sld. pamiętacie notatki prasowe z tego okresu? nikt nie wiedział, czy szpital ma 150, czy 250 mln długu. wyglądało to tak, jakby w ogóle nie było żadnej księgowości. nikt nad tym nie panował. ciągle prasa i sejmik otrzymywały jakieś mylne informacje. teraz gdy w szpitalnej księgowości jest porządek, to wszyscy mają jakieś zastrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.dial.telus.net 02.12.08, 22:30 Hey nicelus, Nie bron ignorantow i pacanow... Szumna szumiala i caryce grala...i zwalniala... Zapomniala ze zawsze ktos ma wiekszy kij w reku...i zarobila nim.. Przyszedl nastepny "zbawca" i niczego nie zmieni bo Solidarnosc juz dawno pieniadze szpitalne wydala...Nawet te ktorych jeszcze nie dostala... System jest chory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.08, 20:35 Bernard napisał: > Szumna szumiala i caryce grala...i zwalniala... zbyt szumnie to przedstawiasz. po prostu wypełniała założenia audytu. teraz zarzuca się jej, że zbyt mało rygorystycznie. czyli raczej zbyt mało osób zwolniła. pomyśl zamiast bzdury przepisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go go Re: Czy szpital prowadził kreatywną księgowość? IP: *.gorzow.mm.pl 03.12.08, 20:58 Może nie bernard tylko bernadeta no cóż wykazujesz większą niż zwykły pracownik wiedzą o programie DELOITTA to znaczy że jak piszesz audyt to jesteś z samej wierchuszki to doskonale wiesz że Szumna nie wypełniała go bezinteresownie -PRZETARGI- Zwolnienia bez ART 23pri dla kogo to robiła i za ile, Czy jej zastępca URBICH miał prawo dać jej podwyżkę (co za pazerność)jeszcze jej mało było, to było zalecenie audytu .Bernadeta czy Bernard szanuj siebie i innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go?ć Re: Czy szpital prowadził kreatywnš księgowo?ć? IP: *.gorzow.mm.pl 02.12.08, 22:31 Nicelu ?mię twierdzić ze to Ty jestes tym kreatywnym dyrektorem hahahaha. Albo obrońcš uci?nionych Wandy i Krzysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Wanda co poprawy nie chciala... IP: *.dial.telus.net 03.12.08, 00:02 Hey, he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadrowa Re Benia IP: *.gorzow.mm.pl 03.12.08, 07:12 ...Na taki pomysł mogła tylko wpaść Benia. .. Benia oprucz tych pomysłów miała jeszcze inne .Widzisz Nicelus jacy ludzie w tym szpitalu pracowali .Nie dość ,że beż wykształcenia i znajomości prawa to jeszcze bardzo ,, pomysłowi,,Prokurator przyjży sie też i Beni .Zwolnieniom bezprwnym , które wystawiała. Ale co tu dużo mówić , czegóż się nie robi dla stanowiska . Można się nawet upodlic :::)) no nie Beniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Re Benia IP: *.gorzow.mm.pl 03.12.08, 19:48 Zwolniła wszystkie osoby z kadr , które miały od niej wiecej wiadomości .A przedewszystkim doswiadczenia .Wszystko po to by wypłynąć .. ale czy babranie w gó...e jest piękne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Re Benia IP: *.gorzow.mm.pl 04.12.08, 16:44 Szumną pod prokuratora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Re Benia IP: *.gorzow.mm.pl 13.12.08, 17:56 Razm z Benia , kasia i reszta tej wyleniałej bandy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadrowa Re: Re Benia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 21:27 Benia czuje się bardzo pewnie , A Kasia próbuje błysnąć elokewncją . Jednak obie porafia tylko donosić .Jedna świętsza od drugiej - chyba im pomnik wystawimy !!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Re Benia IP: *.gorzow.mm.pl 16.12.08, 16:22 pracownicy mają dosyć pracy w stresie ,czy już nie powinien nastąpić koniec mafi Szumnej koniec wirtualnych machlojek Szumnej nie tylko na niej się kończy bo nie wszystko ona sama to kręciła,razem z nią musi pracę zakończyć HIERNIAK -PEŁNOMOCNIK W RANDZE DYREKTORA SZEF SZPITALA NA WALCZAKA CZŁONEK PIS KOLEŻANKA PŁONKOWEJ W TRYBIE PILNYM Z REFERENTA AWANS NA DYREKTORA D/S EKONOMICZNYCH, ŁOWCZYC KATARZYNA - OBECNIE PO NACZELNA PIELĘGNIARKA PSEUDO KREWNA SZUMNEJ POMAWIAJĄCA WSZYSTKICH CHŁOPÓW O JEJ MOLESTOWANIE WCZEŚNIEJ NA WNIOSEK PIELĘGNIAREK POZBAWIONA STANOWISKA ODDZIAŁOWEJ OSOBA ZUPEŁNIE BEZ AUTORYTETU. URBICH -KONSTRUKTOR KREATYWNEJ KSIĘGOWOŚCI I 70 PRZYJĘTYCH PSEUDO SPECJALISTÓW OD ZIELENI ,ZAOPATRZENIA ,ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH,INFORMATYKI ITD ZWOLNIĆ ICH TO NIEPOTRZEBNY KOSZT SZPITALNEGO PIS-UARU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreatywny Re: Re Benia IP: *.gorzow.mm.pl 16.12.08, 16:50 mafia bhuaaaaa dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: personel Re: Re Benia IP: *.gorzow.mm.pl 16.12.08, 19:52 Tak zwolnić i zmusić do oddania wypłaconych wynagrodzeń,Lekarzom się wylicza ile zarabiają, pielęgniarki się oskarża o najlepsze zarobki w województwie,salowe goni się do roboty za grosze a połowę się z nich zwolniło w imię oszczędności a tu AWANSE WIELKIE PODWYŻKI SUPER NAGRODY BEZKARNE NIERÓBSTWO ,GDZIE DO CHOLERY TE ZWIĄZKI ZAWODOWE CZY TEN Z SOLIDARNOŚCI NADAL CHORY A INNI ZA CO SZPITAL IM PŁACI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Re Benia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 10:53 Związki się poprostu boja .Anka się boii o pracę , Marysia na emeryturze , a Andzrej chory .Kto to ma zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roztargniony;)) Re: Re Benia IP: *.gorzow.mm.pl 17.12.08, 15:13 Innych mądrzejszych od tych wymienionych w tym szpitalu nie ma?Czy to znaczy dla mieszkańców,że przewidywany przez nas koniec szpitala blisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Re Benia IP: *.gorzow.mm.pl 17.12.08, 18:45 Wszystko co tu piszecie to stek bzdur ziazki zawodowe uratuja szpital smieszni jestescie zacznijcie od siebie oszczedzac i traktowac wspulpracownikow na rowni tak aby wszystkim sie latwiej sprawniej pracowalo a nie szukacie afery za afera poco to wszystko zastanowcie sie to jest bez sesu zacznijcie dbacopacjenta i dobro szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roztargniony;)) Re: Re Benia IP: *.gorzow.mm.pl 18.12.08, 09:34 Związki oczywiście nie,ordynatorzy napewno nie,nowa dyrekcja - zobaczymy,władza się nie śpieszy ,to tak mądrze powiedz - kto zadba o nasze dobro? Trzymaj się cieplutko.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer do pacjenta IP: *.gorzow.mm.pl 18.12.08, 17:26 Drogi pacjencie zostaje ci tylko poznan jesli oczywiście ciebie tam przyjmą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Re: do pacjenta IP: *.gorzow.mm.pl 20.12.08, 12:55 polityków gonić od szpitala PŁONKOWA ryja darła przed wyborami że uratuje szpital i co JAKI LEKARZ TAKI POLITYK naszkodziła i wywalili ją z zarządu szkoda że nie z praktyki bo tam też szkodzi ,szpital powinien być własnością miasta ,mieszkańców a nie zielonki,szpital sprywatyzować żeby oddłużyć udziały powinno mieć miasto,radni powinni myśleć teżo szpitalu nie tylko o oświacie,WESOŁYCH ŚWIĄT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do pacjenta IP: *.gorzow.mm.pl 20.12.08, 17:31 Z zródeł dobrze poinformowanych SZUMNA W KOŁACH PIS oświadczyła że obecnie zamierza przystąpić do konkursu na dyrektora OSIRU i już ma znakomitą kadrę która przeszła pierwsze szlify w szpitalu wojewódzkim, drugim zakładem może też kierować to GORZOWSKIE WODOCIĄGI twierdzi ona że jest obecnie najlepszym MENAGERWOMEN na gorzowskim rynku kadr, czy przypadkiem nie powinna zaciągnąć porady lekarza z walczaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: do pacjenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 21:42 a co tam jej...specjalistka od wszystkiego, czy fikołki czy woda, czy ścieki wszystko jedno, ale jak zabierze "ich" wszystkich z sobą to niech idą!...ale tylko tu w Gorzwie? nie mogliby iść gdzieś dalej? Poza granice...obojętnie czego. No i niech Kasi nie zapomni zabrac to przecież ekonomistka to jej sie przyda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadrowa Re: Do Wandy IP: *.gorzow.mm.pl 20.12.08, 23:48 No i niech Kasi nie zapomni > zabrac to przecież ekonomistka to jej sie przyda! należałby sprawdzić dyplom Kasi , bo nie wiem czy ( po jej ineligencji sądzac), nie kupiła go na ryneczku za Warta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolezanka Nasz kasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 17:21 Chodziłam z nią na studiach ...nie należała do błyskotliwych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Nasz kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 01:04 Jak zwykle liczyła na "wydre" a obroniła magistra? Bo różne są spekulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Nasz kasia IP: *.cable.ubr02.hawk.blueyonder.co.uk 26.12.08, 13:39 Ona ma specjalizację w spekulacjach, donosicielstwie i pozbywaniu się ludzi marzejszych od siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś