kinnowzd 23.02.09, 13:15 Co sądzicie o tej modzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budrys77 Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 13:27 kinnowzd napisał: > Co sądzicie o tej modzie? To nie "moda" a idealny sport dla ludzi w każdym wieku. Idealny dla ludzi starszych i z kontuzjami. Super sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 15:21 "To nie "moda" a idealny..." ... sposób dojenia kasy od naiwnych! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 15:29 e_werty napisał: > "To nie "moda" a idealny..." > > ... sposób dojenia kasy od naiwnych! > można kupić kijki za grosze chodząc z kijkami odciąża się stawy kolanowe i uaktywnia obręcz barkową wygrywa się zdrowie ale dla wertego to naiwniacy ps. nie chodzę z kijkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.09, 15:35 calama napisała: > chodząc z kijkami odciąża się stawy kolanowe ... ... i nikt nie zaczepia. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 15:39 "... można kupić kijki za grosze..." ... tzn. ile? co dla kogo znaczą te "grosze"? Czy maszerowanie bez kijków nie służy zdrowiu? Spacer w garniturze i kapeluszu w wygodnych butach jest godny potepienia? Bo mało kto na tym zarobi? Konieczny jest "krokomierz dynamiczny" i "okulary z termometrem"? Im wieksza bzdura tym bardziej podbudowana opiniami "fachowców"... zyjących z takich opinii! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 15:45 e_werty napisał: > ... tzn. ile? co dla kogo znaczą te "grosze"? zdrowie jest bezcenne :P od jakiś 20 zł na allegro a zaoszczędzi się na lekach jak się zdrowie poprawi :) > Czy maszerowanie bez kijków nie służy zdrowiu? służy, ale nie wszystkim niektórym potrzebne jest odciążenie nóg innym ruch barkami > Spacer w garniturze i > kapeluszu w wygodnych butach jest godny potepienia? nie to tez forma ruchu może być tani dress, może być markowy garnitur każdy chodzi w czym mu wygodnie > Konieczny jest "krokomierz dynamiczny" i "okulary z > termometrem"? Tobie mózgomierz. :P > Im wieksza bzdura tym bardziej podbudowana opiniami "fachowców"... > zyjących z takich opinii! jaka bzdura? nie wędrowałes nigdy z drewnianym kijem? prawda, że lżej? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 15:53 "...nie wędrowałes nigdy z drewnianym kijem? prawda, że lżej?" ... heheee dźwganie drewnianego kija jest lzejsze od "niedźwigania" niczego? Jakieś nowe prawo grawitacji? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 15:58 e_werty napisał: > ... heheee dźwganie drewnianego kija jest lzejsze od "niedźwigania" > niczego? Jakieś nowe prawo grawitacji? tak, lżejsze, dla kolan tobie wystarczy jeden kij - do walnięcia sobie w łeb! plecaki też wymyślili dla kasy, wystarczy przecież worek po ziemniakach - jest przeciez lżejszy! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 16:14 "...wystarczy przecież worek " ... oczywiscie! Nareszcie kumasz o co chodzi (bez kijka!) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 24.02.09, 00:07 > tak, lżejsze, dla kolan Ale ciezsze dla rak i kregoslupa ;) No i wyzej umiejscowiony srodek ciezkosci... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 24.02.09, 00:05 > > Czy maszerowanie bez kijków nie służy zdrowiu? > służy, ale nie wszystkim Tak, to jak ktos z biegania sie przerzuci na nordic walking, to zdecydowanie bedzie zdrowsze... zwlaszcza dla serca? ;) No bo bieganie nie jest takie "trendy", nie ma takiej sciemy, ze zdrowe... > niektórym potrzebne jest odciążenie nóg > innym ruch barkami Niektorym intensywny ruch jakikolwiek... wiesz, mowienie, ze nordic walking jest swietne, to jakbys sie klocila, ze kazdy powinien pic duzo kawy, bo niektorzy maja zbyt niskie cisnienie, a kawa im je podbija... a co z tym, co maja za wysokie? Btw, na onecie doczytalem ciekawa wypowiedz na temat Dody. Bo niby ona ciagle jakies gorseciki, bo ma slaby kregoslup. I wiesz co lekarze pisza? Ze z tego powodu powinna DOCIAZYC KREGOSLUP, zeby wycwiczyc miesnie. Te kijki odciazajace nogi, to jak gorsecik dody - czasem go trzeba zdjac, zeby miesnie popracowaly... > > Konieczny jest "krokomierz dynamiczny" i "okulary z > > termometrem"? > Tobie mózgomierz. :P Wiesz, mierniki maja to do siebie, ze zazwyczaj po przekroczeniu ich skali ulegaja uszkodzeniu... wiec moze sobie odpuscmy mozgomierz ;) > nie wędrowałes nigdy z drewnianym kijem? > prawda, że lżej? No wlasnie nie... ale kolega przyznal racje takim, co mowia ze to swietna metoda odchudzania. Bo tak, jak on sie zmeczyl przez 6 km z kijem, to jeszcze nigdy sie nie zmeczyl bez kija, nawet jak robil 40km z plecakiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 24.02.09, 01:22 "po przekroczeniu ich skali ulegaja uszkodzeniu... wiec moze sobie odpuscmy mozgomierz ;)" ... dzięki za wsparcie - "bezkijkowe"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 24.02.09, 10:28 zetkaf napisał: > > > Czy maszerowanie bez kijków nie służy zdrowiu? > > służy, ale nie wszystkim > Tak, to jak ktos z biegania sie przerzuci na nordic walking, to > zdecydowanie bedzie zdrowsze... zwlaszcza dla serca? ;) > No bo bieganie nie jest takie "trendy", nie ma takiej sciemy, ze > zdrowe... Nie każdy może biegać i dla takich sa marsze z kijkami. Nie dla mnie, nie dla Ciebie, nie dla tych, którzy śmigaja na rowerach czy nartach. Dla nas kijki są ... nudne. I bez sensu. Mocno przydają się dla osób starszych, które na niewiele sportów mogą sobie pozwolić. Dla otyłych, dla osób ze słabymi kolanami. Dla tych, dla których inne dyscypliny są raczej niedostępne. I niech sobie chodzą. Każdy rodzaj sportu zawsze będę popierać. A czy ktoś kupi sobie wypasione kijki i opaskę za tysiaka, czy też weźmie najtańsze kijki i będzie chodził dla zdrowia - to jego wybór. > wiesz, mowienie, ze nordic > walking jest swietne, to jakbys sie klocila, ze kazdy powinien pic > duzo kawy prędzej zaszkodzi Ci kawa niż nordic walking :P chyba, że nerwa dostaniesz spacerując z kijkami ;)))))) Każdy niech sobie wybierze swój sport. I nie napieprza z innych. Chyba, że to jest włąsnie ten jego sport. ;) > Btw, na onecie doczytalem ciekawa wypowiedz na temat Dody. Bo niby > ona ciagle jakies gorseciki, bo ma slaby kregoslup. I wiesz co > lekarze pisza? Ze z tego powodu powinna DOCIAZYC KREGOSLUP, zeby > wycwiczyc miesnie. największe kłopoty z kręgosłupem wbrew pozorom mają właśnie osoby bardzo szczupłe Może Doda dociązy kręgosłup kijkami? ;)))) > Te kijki odciazajace nogi, to jak gorsecik dody - > czasem go trzeba zdjac, zeby miesnie popracowaly... kijki nie są zamiast mięśni ;) Mięśnie i tak pracują. :P ps. a ja niemodnie biegam :P znaczy biegałam dopóki nie zryłam kolanem ścieżki rowerowej gdybym szła z kijkami pewnei nie miiałabym kontuzji ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 24.02.09, 12:40 "...gdybym szła z kijkami pewnei nie miiałabym kontuzji... ... pewnie - jazda z kijkami jest ryzykowna... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 24.02.09, 23:32 > mogą sobie pozwolić. Dla otyłych, dla osób ze słabymi kolanami. To moze trzeba bylo myslec wczesniej? ;) > I niech sobie chodzą. Każdy rodzaj sportu zawsze będę popierać. Ja nie. Ja tylko te, ktore nie staja sie sposobem molestowania mnie. Jesli jest sobie sport, i sobie jest, to niech bedzie, zawsze to pare zlotych zaoszczedzonych na sluzbie zdrowia. Ale ta mania Nordika, to juz szalu mozna dostac. Cud prawie taki sam, jak nasz polski cud gospodarczy w wykonaniu PO - od kiedy obiecywali poprawe, to sie zaczal kryzys ;) > prędzej zaszkodzi Ci kawa niż nordic walking :P Zalezy jakie masz cisnienie chociazby ;) > chyba, że nerwa dostaniesz spacerując z kijkami ;)))))) Albo jakis maniak nordica zdzieli cie kijem ;) > I nie napieprza z innych. No wlasnie, niech mnie tu nie napieprza wroga propaganda ;) > > Te kijki odciazajace nogi, to jak gorsecik dody - > > czasem go trzeba zdjac, zeby miesnie popracowaly... > kijki nie są zamiast mięśni ;) > Mięśnie i tak pracują. :P Ktore? Przeciez te kijki, to wlasnie zeby odciazyc kolana i pewne grupy miesni? > gdybym szła z kijkami pewnei nie miiałabym kontuzji ;)))) albo bys sobie kija w oko wsadzila ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 27.02.09, 10:16 zetkaf napisał: > > mogą sobie pozwolić. Dla otyłych, dla osób ze słabymi kolanami. > To moze trzeba bylo myslec wczesniej? ;) co ty wiesz o chorobach? kontuzjach kolan? przyczynach otyłości? słyszałeś o dzieciach ładowanych sterydami, żeby mogły oddychać? o ładowaniu hormonami przy leczeniu niepłodności? o chorobach tarczycy? mieli pomyśleć przed zachorowaniem? > > I niech sobie chodzą. Każdy rodzaj sportu zawsze będę popierać. > Ja nie. Ja tylko te, ktore nie staja sie sposobem molestowania mnie. żaden zwolennik NW nigdy mnie nie molestował nikt mi kijków kupować nie kazał ani nie kazał z nimi chodzić może dlatego, że nie znam wielu snobów :) > Ale ta mania > Nordika, to juz szalu mozna dostac. to ja pewnie w lesie byłam i nic nie wiem o manii :P > > Mięśnie i tak pracują. :P > Ktore? Przeciez te kijki, to wlasnie zeby odciazyc kolana i pewne > grupy miesni? pleców :P ale fakt, że nie traktuję NW jako sport dla normalnych, sprawnych ludzi dla mnie to alternatywa dla tych, którzy innych sportów uprawiać nei mogą rodzaj rehabilitacji i jako taki to NW będę popierać jeśli jednak ktoś się przerzuci z roweru na NC to jego sprawa może tylko uśmiechnę się pod nosem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josner Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; IP: *.gorzow.mm.pl 23.02.09, 16:27 nie wiesz werty że chodzenie jest szkodliwe :) No chyba że kupisz kijek renomowanej firmy, broń boże podróbę. Uspokój się i daj paru ludziom zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 16:40 "...daj paru ludziom zarobić...." ... daję! Podtrzymuje bzdurny temat! Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 19:09 e_werty napisał: > "To nie "moda" a idealny..." > > ... sposób dojenia kasy od naiwnych! > strzal w dziesiatke. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 15:41 Nordic walking to po naszemu "wydrwigrosze"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 15:44 Nie wiem Werty jak to jest pod Krakowem ale w podgorzowskich lasach i parkach kije leżą za darmo. Jakz wykle szukasz dziury tam gdzie jej nie ma. W Mrzeżynie, gdzie Nordwalking jest mocno promowany, widziałem staruszków pomykających po plaży z kijkami "naturalnymi" hehhe. Noooo ale nasz Werty to zawsze wykryje jakies tajne machlojki:) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 15:50 "...Nordwalking jest mocno promowany.." ... i zabraklo kijków w okolicy? Staruchy łapią sie każdego złudzenia młodości - kiedyś szukali "eliksiru młodości" teraz chwytaja kijki w łapy... efekt identyczny! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 15:54 e_werty napisał: Staruchy łapią sie każdego > złudzenia młodości - kiedyś szukali "eliksiru młodości" teraz > chwytaja kijki w łapy... efekt identyczny! Wiesz Werty, miałem Ciebie za inteligentnego inaczej. Teraz wiem, że z Ciebie poprostu wredny, niedopieszczony i zgorzkniały sku...syn... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 15:57 "...wredny, niedopieszczony i zgorzkniały sku...syn... " .. no tak... i tym mnie przekonałeś! Tak trzeba było zacząć! Ide kupić kija.... w razie gdybym cie spotkał! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 16:02 e_werty napisał: > Ide kupić kija.... w razie gdybym cie spotkał! Masz rację. Tylko najpierw wsadź go sobie w dupsko i mocno naciśnij. Zawsze lubuiłem ludzi z twardym kręgosłupem, a u ciebie bez kija nie da rady hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 16:09 "...Zawsze lubuiłem ludzi z twardym..." ... aaaa!!! tak mi mów! rozumiem teraz twoja fascynację i podziw! De gustibus... Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 16:14 e_werty napisał: > ... aaaa!!! tak mi mów! rozumiem teraz twoja fascynację i podziw! No ba! Zamiast kręgosłupa, możesz sobie usztywnić wacława. Sam się przekonasz, że NordicWalking jest zdrowy dla geriatryków hehe Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 23.02.09, 16:16 "...usztywnić wacława..." ... usztywniłes alka? Wart pac pałaca! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Fajny temat... 23.02.09, 15:55 Specjalnie mnie ktoś podpuszcza... Ale śmiech mój wzbudazją wedrujący z kijkami... zwlaszcza jak niosa kijki pod pachą... a na błonia przyjechali samochodem... Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Fajny temat... 23.02.09, 16:04 e_werty napisał: > > Ale śmiech mój wzbudazją wedrujący z kijkami... zwlaszcza jak niosa > kijki pod pachą... a na błonia przyjechali samochodem... > Poczekaj klocu jak dożyjesz 60 lub 70. Z przyjemnością poobserwuję jak będziesz spacerował po przychodniach klocu. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Zdecydowanie kijki. 23.02.09, 16:17 Dla ciebie? Kijki. No chyba, że masz już wyrobione zwieracze, to moze i klocek przejdzie hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Synku... 23.02.09, 16:21 ... twoje chamstwo to rzecz nabyta? (kontakty z alkiem) czy też wrodzona? Degrengolada krzyżówek rodzinnych? Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Synku... 23.02.09, 16:25 Nie moze być! Werty dał sie wyprowadzić z równowagi. Jak to jest Werty? Zazwyczaj to ty robiłes orkę innym? Ciągniemy dalej czy już ci wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Synku... 23.02.09, 17:37 e_werty napisał: > ... trzymaj poziom... Jak zawsze Werty, jak zawsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Nordic walking 23.02.09, 18:48 Świetna forma aktywności, owszem. Tyle że cholera mnie bierze, ilekroć spotykam panią maszerującą z kijami ulicą Żwirową - od Chwalęcic do Gorzowa. Niebezpiecznie, spalin się nawdycha a jeszcze ruch tamuje, bo pobocze tam marne i pani zasuwa szosą. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Nordic walking 23.02.09, 19:00 "...panią maszerującą z kijami ulicą Żwirową ..." ... a kijki ma skrzyzowane i obok spiewające koleżanki z chorągwiami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nordic walking IP: *.gorzow.mm.pl 23.02.09, 19:15 > "...panią maszerującą z kijami ulicą Żwirową ..." a kijki kto do domu odniesie? Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Nordic walking 23.02.09, 19:20 e_werty napisał: > ... a kijki ma skrzyzowane i koleżanki z chorągwiami? To chyba jednak nie ten typ aktywności :) A skrzyżowane kijki to mi się raczej z nieaktywnością kojarzą, żeby nie napisać- bezruchem :) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Fajny temat... 24.02.09, 00:13 > Poczekaj klocu jak dożyjesz 60 lub 70. Z przyjemnością poobserwuję Jak ktos w wieku 30 lat zacznie o kiju chodzic, to w wieku 60-70 lat juz wogole nie bedzie chodzil. A jak zacznie o kiju chodzic w wieku 60-70 lat, to jeszcze troche pochodzi ;) PS. Moja babcia ma zdecydowanie wiecej lat... i jakos jej wychodzi chodzenie bez kija... ale niektorzy sobie nie radza w mlodszym wieku ;) PS2. Kiedys slyszalem piekny tekst, jaki to RedBull skuteczny... Mlody gosciu chodzi pol godziny po parku, potem pije RedBulla, i moze chodzic kolejne pol godziny (a podobno po redbullu powinien latac, a nie chodzic?). I on wielki kafar jest... ciekawe, ja chodze po lesie pare godzin, bez redbulla... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 02.03.09, 02:13 "...to po naszemu "włóczykije..." ... raczej "włóczynogi"... ... a tak naprawde to jest "marsz nordycki" czyli rasa nordycka maszeruje znowu na Polskę! Uzbrojona w kijki przciwko slowiańskiej lasce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.09, 03:02 e_werty napisał: > ... rasa nordycka > ... przciwko slowiańskiej lasce! ?... NORDIC_FUCKING Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maraia Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; IP: 78.133.198.* 25.04.09, 11:04 Nie wiem czemu tak krytykujecie te kijki.Jestem "staruchą"jak piszecie .Kupiłam kijki i chodzę.Mniej mnie bolą biodra i ramiona jestem bardzo zadowolona.Czemu jesteście tak negatywnie nastawiani do ludzi starszych-dziwi mnie to .Powinniście się cieszyć ,ze wasze mamy ,babcie są aktywne i coś robią nie siedzą przed telewizorami i komputerami.Każda forma ruchu jest dobra,a jesli komuś przy tym jest potrzebna przepaska na włosy :) to ok.Ja ni potrzebuję.Pozdrawiam sedecznie .Uśmiechnijcie się trochę i nie badzcie tacy zadziorni bo i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 25.04.09, 11:18 Nie wiem czemu tak krytykujecie te kijki ... bo to jest wyciaganie kasy z kieszeni emeryta! Wiecej powiem - to szkodzi ideii "ruchu na swieżym powietrzu" - ustanawia bowiem idiotyczne standardy - kto nie ma kijka i innych gadżetów nie powinien spacerowac bo to mu nic nie da! Takie jest przeslanie reklamiarzy od propagowania "kijków"! ktos na tm robi interes - szkodzac idei ruchu na swiezym "wozduchu"! Biedny emeryt nie kupi kijków - a "massmedia" wcisna mu przekoananie ze bez nich będzie głupio wygladal na spacerze! Spacerujący bez kijków nie jest "trendy"! Wiecej - prezentuje postawe komucha! - wowczas bowiem chodzono na spacery - o zgrozo! - bez kijków!!! Nic, tylko trzeba go zlustrowac! Jakies kwity wyjąć na tych "matuzalemów" spacerologii - nie poddajacych sie nowej ideologii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 25.04.09, 14:00 > ustanawia bowiem idiotyczne standardy - kto nie ma kijka i innych > gadżetów nie powinien spacerowac bo to mu nic nie da! I to kijka z kompozytow - bo jak sobie kija wystrugasz no... z kija, znaczy sie drzewnianego, koszt zlotych 10 (bo za tyle kupisz kozik w castoramie) plus robocizna wlasna, to juz sie nie liczy, "nie ma ruchu" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" ; 25.04.09, 13:58 > jestem bardzo zadowolona.Czemu jesteście tak negatywnie nastawiani > do ludzi starszych-dziwi mnie to Bo sa glupi i czytac nie umieja!! ;) A na powaznie - to delikatniej powiem, ze nieuwaznie czytalas watek. Wniosek ogolny z niego: krytykujemy nie sam ruch jako taki, nie kijki jako wspomaganie dla osob mniej lub bardziej uposledzonych ruchowo, nie aktywnosc starych. Co krytykujemy? GLUPIA MODE KIJKOWANIA bo to teraz takie trendy "kijkowac". Jesli ktos nie moze bez kijkow, niech sie nordyczy skoro inaczej nie moze, lepiej to niz ma siedziec i sie pasc przed telewizorem. Gorzej, gdy np. mlodzik przekijkuje dwa skrzyzowania i probuje kozaczyc, co to nie on, bo on uprawia "aktywny wypoczynek". Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" 25.04.09, 14:12 Łażąc po wąwozie Samaria na Krecie zauważyłem, że kijków używała tylko i wyłącznie jedna nacja - Francuzi. Oczywiście kijki były wypasione i nie miały prawa kosztować mniej niż 100 zł (za sztukę?). I dzieci to miały, i średniodorośli - potęga marketingu. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" 25.04.09, 15:00 > tylko i wyłącznie jedna nacja - Francuzi. Oczywiście kijki były > wypasione i nie miały prawa kosztować mniej niż 100 zł (za Hehe, Francuzi za zlotowki kijki kupuja? ;) > I dzieci to miały, i średniodorośli - potęga marketingu. To dzieciom wspolczuje... za kilkanascie lat. Odciazanie W TYM WIEKU oznacza... brak rozwoju calej struktury miesnio-szkieletowej. Wiec za parenascie lat beda musialy chodzic z kijkami, o ile jeszcze beda w stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_menel Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" 25.04.09, 15:09 zetkaf napisał: >To dzieciom wspolczuje... za kilkanascie lat. Odciazanie W TYM WIEKU >oznacza... brak rozwoju calej struktury miesnio-szkieletowej. Wiec >za parenascie lat beda musialy chodzic z kijkami, o ile jeszcze beda >w stanie... O ortopedii i roli ogólnorozwojówki to ty masz zetkaf pojęcie podobnie jak żuczek gó...jad o świeżym powietrzu PS Napiszcie to samo o jeździe na rowerze, przecież to też moda ;D Jeżdżę od niepamiętnych czasów, gdy rowerów się nie spotykało (podobnie jak i samochodów) a "cyklista" był przysłowiowym wszystkiemu winnym .......... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" 25.04.09, 15:53 Jeżdżę od niepamiętnych czasów ... ahaaa! to ty biber jesteś? :) ... i nikt tutaj nie neguje pozytywnego wpływu ruchu na samopoczucie i zdrowie fizyczne! Czytaj ze zrozumieniem - piszemy o "chorobotworczym wpływie snobizmu" na skad innąd zdrowe formy aktywności. Spacer bez kijka jest równie zrowy jak spacer z kijkiem w poliweglanów, podobnie jak jazada na skladaku firmy Romet (oczywiście jezeli sie nie zepsuje!) jest równie zdrowa jak na jakimś rowerze wypasionej generacji. Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" 25.04.09, 15:34 >>nie miały prawa kosztować mniej niż 100 zł (za >Hehe, Francuzi za zlotowki kijki kupuja? ;) Ubolewam, że Grecja i Francja weszły do strefy euro, wtedy mógłbym podać orientacyjną cenę w drachmach czy frankach - byłoby to bardzo przejrzyste. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" 25.04.09, 15:55 Ubolewam sb olewasz też? Ubole mogą sie poczuc olani! Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: ,Nordic walking to po naszemu "włóczykije" 25.04.09, 16:03 >sb olewasz też? Olé! >Ubole mogą sie poczuc olani! Przez Olka? Odpowiedz Link Zgłoś