calama 05.03.09, 08:22 Gdyby ktoś był zainteresowany to w lidlu od dziś sa rzeczy rowerowe www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20090305.index podobno sa niezłej jakości Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redcloud Re: Rowerowo ;) 05.03.09, 08:56 calama napisała: > Gdyby ktoś był zainteresowany to w lidlu od dziś sa rzeczy rowerowe pompka, licznik, rekawiczki - ok. Reszta taka sobie, a dlugie spodnie - rowerowa porazka. Plecaczki tez raczej do szkoly. Bardzo dobre ceny szczgolnie na ciuchy howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 05.03.09, 09:44 redcloud napisał: > pompka, licznik, rekawiczki - ok. Reszta taka sobie, a dlugie > spodnie - rowerowa porazka. Plecaczki tez raczej do szkoly. Bardzo > dobre ceny szczgolnie na ciuchy > howgh kupiłam (zaocznie) torebkę z narzędziami :) resztę mam a spodnie kupowałam w Kłodawie i mocno polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Rowerowo ;) 05.03.09, 09:16 A propos rowerów- jak Ci się sprawdziła dziecięca przyczepka? Jeździłaś z nią tylko po szosie, czy po terenie też? Pytam, bo nosze się z zamiarem, coby nabyć. Pyza to już taki hipopotam, że gdyby ja posadzić na siodełku, to daleko nie dojedziemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 05.03.09, 09:46 pretty01 napisała: > A propos rowerów- jak Ci się sprawdziła dziecięca przyczepka? mieliśmy tylko pożyczoną na drogę pienińską i tam dobrze się sprawdziła myśleliśmy, by kupić, ale Kózka duża już jest - niech sama jeździ :) porozmawiaj z gianką - ma przyczepkę na zbyciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Rowerowo ;) 05.03.09, 10:02 Pewnie, niech jeździ- jedna i druga, ale na dłuższej trasie to zastrajkuje :) a po drugie- za wcześnie jeszcze na takie pyzowe wycieczki. A po wertepach jeździliście z tą przyczepką? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 05.03.09, 10:04 pretty01 napisała: > A po wertepach > jeździliście z tą przyczepką? tam za dużo wertepów nie było, ale zwykłą leśną drogą da radę Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Rowerowo ;) 05.03.09, 17:55 > A propos rowerów- jak Ci się sprawdziła dziecięca przyczepka? A to wolno z przyczepka? Tak pytam, bo pare lat temu, kiedy bylo to popularne w szeroko rozumianej Europie, w Polsce okazywalo sie... "niebezpieczne", przynajmniej tak przepisy mowily... oczywiscie, wiezienie dzieciaka na bagazniku bylo BEZPIECZNE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gianka Re: Rowerowo ;) 05.03.09, 23:43 na ścieżkach rowerowych można :) po ulicach nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Rowerowo ;) 06.03.09, 04:29 > na ścieżkach rowerowych można :) > po ulicach nie :) Ty, wiesz, jakby pomyslec, to po drogach rowerowych po pijaku mozna jezdzic ;) No bo droga publiczna to nie jest, a KRD obowiazuje na drogach publicznych ;) No chyba ze stwierdza, ze droga dla rowerow jest integralna czescia drogi publicznej - na Santok daloby sie tak powiedziec, ale Klodawa, ktora idzie wyraznie OBOK drogi, z drzewami pomiedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Burza sniezna... IP: 139.142.51.* 06.03.09, 05:28 Hey , Ja rowerow jeszcze wyciagac nie bede... Nie jest zbyt zimno (-23C) ale snieg i wiatr powyzej 80 km/godz Patrze przez okno i upewniam w sie kalendarzu ze to nie wrzesien... Wtedy by naprawde bolalo...he he he Wiosna tuz tuz... :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: jacyś chętni na niedzielną wycieczkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 20:45 znajda sie chetni, z pewnoscia :) pojade jutro powspominac cudowne czasy, do Czerniejewa Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: jacyś chętni na niedzielną wycieczkę? 14.03.09, 20:55 Gość portalu: ff napisał(a): > znajda sie chetni, z pewnoscia :) wątpię część wyjechała część kontuzjowana część chwilowo bez rowerów część kiedyś zajechałam i już boją się ze mną do lasu jechac ;) > pojade jutro powspominac cudowne czasy, do Czerniejewa miłego jutra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: jacyś chętni na niedzielną wycieczkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 20:57 calama napisała: > miłego jutra :) z pewnoscia tak bedzie i wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: jacyś chętni na niedzielną wycieczkę? 14.03.09, 20:59 zapraszam na drinka do calama cafe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: jacyś chętni na niedzielną wycieczkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 21:04 przyda mi sie jak nic tym bardziej, ze czego dzis sie nie tkne to wszystko pieprze Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: jacyś chętni na niedzielną wycieczkę? 14.03.09, 21:05 Gość portalu: ff napisał(a): > przyda mi sie jak nic > > tym bardziej, ze czego dzis sie nie tkne to wszystko pieprze juz gdzie pisałam, że czternasty gorszy od trzynastego co pijesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: jacyś chętni na niedzielną wycieczkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 21:08 alkohol absolutny jesli mozna a potem to juz mi wszystko jedno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: jacyś chętni na niedzielną wycieczkę? IP: 77.242.227.* 14.03.09, 21:08 Dzisiaj słaby bardzo dzień jest. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: jacyś chętni na niedzielną wycieczkę? 14.03.09, 21:11 Gość portalu: kasia napisał(a): > Dzisiaj słaby bardzo dzień jest. to wskakuj na dobrą herbatę, ciepłą zupę czy drinka do calama cafe :) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: jacyś chętni na niedzielną wycieczkę? 15.03.09, 11:25 Umówimy się na przyszły weekend? Będę miała czas, żeby przyszykować rower i opiekę dla dziewczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: jacyś chętni na niedzielną wycieczkę? 15.03.09, 11:27 Zastanawiam się czy iść na "Marsz ocalonych"... o 12.00 ruszają spod apteki pod orłem i maszerują do obozu w Płaszowie... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: jacyś chętni na niedzielną wycieczkę? 16.03.09, 09:58 pretty01 napisała: > Umówimy się na przyszły weekend? Będę miała czas, żeby przyszykować rower i > opiekę dla dziewczyn. szykuj rumaka :) mój juz gotowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: jacyś chętni na niedzielną wycieczkę? 25.03.09, 10:16 pretty01 napisała: > Umówimy się na przyszły weekend? Będę miała czas, żeby przyszykować rower i > opiekę dla dziewczyn. > jak rower? gotowy? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 10:05 czy warto kupić/używać maszynkę do czyszczenia łańcucha? Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 10:13 calama napisała: > czy warto kupić/używać maszynkę do czyszczenia łańcucha? jesli ma magnesy i jest szczelna - tak. Nowa kosztuje 100 - 150 zl. Zamiast drogich smarów dokup do niej rope na stacji, absolutnie nie benzyne howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 10:15 redcloud napisał: > jesli ma magnesy i jest szczelna - tak. Nowa kosztuje 100 - 150 zl. > Zamiast drogich smarów dokup do niej rope na stacji, absolutnie nie > benzyne > howgh dzięki nie wiem czy ma magnesy i czy jest szczelna :/ wczoraj dwóch takich na Słonecznej się doktoryzowali w utrzymaniu roweru ;) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 10:25 calama napisała: > nie wiem czy ma magnesy i czy jest szczelna :/ ups troszke srana rozkojarzony jestem. zrozumialem ze mozesze kupic uzywana.... jesli nowa to pewnie szczelna i z jakimis dodatkami - plynem do czyszczeni i teflonowym smarem. kupic warto no chyba ze lubisz grzebac przy rowerku. bez maszynki nalepsze mycia lancucha to wypiecie go, wrzucenie do peta z ropa, wytrzesienie itd. brudna robota. Z maszynka szybciej, prosciej (bez wypinania) i nie capisz jak pracownik stacji po zmianie.. howgh > wczoraj dwóch takich na Słonecznej się doktoryzowali w utrzymaniu > roweru ;) > > Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 10:27 redcloud napisał: > no chyba ze > lubisz grzebac przy rowerku maksimum moich możliwości to zamontowanie koszyka na bidon ;) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 10:34 calama napisała: > maksimum moich możliwości to zamontowanie koszyka na bidon ;) po woli... zapanujesz nad parkiem maszyn oczywiscie koszyk kewlarowy - 36g? ;) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 10:36 redcloud napisał: > oczywiscie koszyk kewlarowy - 36g? ;) e? bałam sie przyznać nie dość, że zwykly plastik to jeszcze na kierownicę :( firmowo mam z nisko i w błocie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 10:39 calama napisała: > nie dość, że zwykly plastik to jeszcze na kierownicę :( obok dzwonka? ;) > firmowo mam z nisko i w błocie ;) > pod sztyca siodelka nie bylo miejsca? howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 10:42 redcloud napisał: > obok dzwonka? ;) dzwonek jest zaplanowany do demontażu i jakiś taki biały odblask też ;) > pod sztyca siodelka nie bylo miejsca? nie było dziurek ;) miejsce może by się znalazło... Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 10:48 calama napisała: > redcloud napisał: > > > obok dzwonka? ;) > dzwonek jest zaplanowany do demontażu i jakiś taki biały odblask > też ;) nie draznij mnie... :P A jak ciagnal salamander? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 10:51 redcloud napisał: > nie draznij mnie... :P czekam, może się wkurzysz i mi poodczepiasz niepotrzebne rzeczy ;) > A jak ciagnal salamander? super, marzenie to na orb do kitu Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 10:57 calama napisała: > redcloud napisał: > > > nie draznij mnie... :P > czekam, może się wkurzysz i mi poodczepiasz niepotrzebne rzeczy ;) podjade z pila i kombinerkami howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 10:58 redcloud napisał: > podjade z pila i kombinerkami i w pióropuszu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 11:50 calama napisała: jesli Twoj rower jest w ten desen to ciezko bedzie: www.gazeta24.tv/gazeta24tv/0,0.html?dx=88761&xx=6421321&t=Niesamowity%20rower! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Rowerowo ;) IP: *.gorzow.mm.pl 25.03.09, 12:04 dziś nie ma pogody na rower Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 12:06 Gość portalu: olka napisał(a): > dziś nie ma pogody na rower jest przeciez już słońce świeci! Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 12:06 Gość portalu: olka napisał(a): > dziś nie ma pogody na rower Cos Ty. Dzisiaj jest szczegolnie pieknie! howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 12:07 redcloud napisał: > Cos Ty. Dzisiaj jest szczegolnie pieknie! > howgh weź mnie ze sobą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 25.03.09, 13:58 calama napisała: > to na orb do kitu > no i dostałam bęcki ;) odszczekuję rower dobry, tylko sprzedawca do kitu - nie wyregulował i będzie szedł jak burza :))) rower, nie sprzedawca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 28.03.09, 18:13 Sezon w pełni, w rowerowym duży ruch, w lesie mniejszy, ale można znajomych spotkać. :) Na drodze do Łośna jedna sosna ubrana w bombki, łańcuchy i inne świecidełka. Pewnie pośpieszni tego nie widzą. ;))) No i muszę odchudzić ... rower. Prawie wszystko za ciężkie... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 30.03.09, 07:54 calama napisała: > No i muszę odchudzić ... rower. > Prawie wszystko za ciężkie... > nóżka już skazana pewnie bym nie odkręcała, ale na wertepach się rozregulowałą i albo była na oponie, albo na pedale... A nóżka w rowerze niezbędna jest - by stanąć na chwilę i fajne zdjęcia zrobić w głębi lasu. Jak tylko chwilkę znajdę wrzucę na ff. Wczoraj tak mi się spodobała droga z Lip ( prosto za ośrodkiem w las) do Wojcieszyc, że po pierwszej jeździe z K. zabrałam tam tez chłopaków. I 71 km po chaszczach przejechałam. I dalej nie mam z kim jeździć. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardr11 Re: Rowerowo ;) 30.03.09, 20:14 Jutro jadę na rekonesans. Lekarz pozwolił!!! Na razie krótko: 40-50 km. Jak będzie dobrze to będzie ostrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 30.03.09, 21:12 ryszardr11 napisał: > Jutro jadę na rekonesans. Lekarz pozwolił!!! Na razie krótko: 40- 50 km. > Jak będzie dobrze to będzie ostrzej. może około 9 i szukasz towarzystwa? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 30.03.09, 21:24 ryszardr11 napisał: > Raczej ok. 11-12 udanej wycieczki życzę :) ja startuję o 9, albo i wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Rowerowo ;) 31.03.09, 09:59 calama napisała: > ryszardr11 napisał: > > Raczej ok. 11-12 > udanej wycieczki życzę :) > ja startuję o 9, albo i wcześniej Tak sie ludzie rozmijaja... howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 31.03.09, 14:46 redcloud napisał: > Tak sie ludzie rozmijaja... spoko, sezon dopiero się zaczyna Moczydło czeka ;) a ja swój mały cel dziś osiągnąłam pędziłam z chłopakami jak szalona było cudnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rowerowo ;) 31.03.09, 15:56 "...Tak sie ludzie rozmijaja... " ... po to aby zderzyć sie "czołowo" w ....Moczydle! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 31.03.09, 19:22 e_werty napisał: > "...Tak sie ludzie rozmijaja... " > > ... po to aby zderzyć sie "czołowo" w ....Moczydle! > Ty gdzie się zderzyłeś czołowo? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rowerowo ;) 31.03.09, 20:27 "... Ty gdzie się zderzyłeś czołowo?..." ... na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Pedalia poszła w las... 28.03.09, 18:43 .... ciekawe w jakim stanie wróci? ... z siodełkiem... czy na siodełku? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 05.04.09, 14:46 mam na imię calama i jeżdżę całe życie na rowerze, a od zeszłego roku nałogowo ;) wczoraj mimo silnego przeziębienia pojechałam w krótką, a szybką trasę-32km, dziś lajtowo 44km i zaraz ruszam znów... chyba muszę zacząć się leczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rowerowo ;) 05.04.09, 15:10 "...mam na imię calafa i poruszam się całe życie na piechotę, a od zeszłego roku nałogowo." I nie mysle sie z tego leczyc...! :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 05.04.09, 21:41 następne 29 km po piachach razem w ten weekend 105 :) i już jest duża różnica w podłożu - tydzień temu droga Santoczno- wojcieszyce błotnista, dziś-sucha tydzień temu Lipy-Wojcieszyce super, dziś piach idzie susza :) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Rowerowo ;) 06.04.09, 12:01 calama napisała: > chyba muszę zacząć się leczyć ;) Trudna sprawa z tym leczeniem. To typowa cykloza. Mozna z tym zyc ;) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 06.04.09, 14:55 redcloud napisał: > Trudna sprawa z tym leczeniem. To typowa cykloza. Mozna z tym > zyc ;) a to kiedyś mija? czy nieuleczalne? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rowerowo ;) 06.04.09, 15:02 "... a to kiedyś mija..." ... no co ty? cykloza? Widzialaś koło które ma "koniec"? Dopiero PAN ŚMIERĆ sprawę rozstrzyga... DYSK to dysk... Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Rowerowo ;) 06.04.09, 15:42 calama napisała: > a to kiedyś mija? > czy nieuleczalne? ;) new-arch.rp.pl/artykul/485722_Cykloza.html howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 06.04.09, 16:29 luzik ;) u mnie jeszcze nie ma cyklozy ;) "Cykloza, czyli fascynacja rowerem. Ludzie w cyklozie mówią tylko o rowerach, jeżdżą po kilkanaście godzin dziennie, opowiadają o swoim sprzęcie na forach internetowych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gas Re: Rowerowo ;) IP: *.gorzow.mm.pl 13.04.09, 18:49 Dlaczego w Gorzowie organizacje cyklistów są takie słabe? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 14.04.09, 07:58 Gość portalu: gas napisał(a): > Dlaczego w Gorzowie organizacje cyklistów są takie słabe? nei przesadzaj :P www.cyklista.net/ Osobiście nie odczuwam potrzeby zrzeszania się. ;) Chciaż ... jak inaczej odnowić szlaki rowerowe? Te zamalowane lub po prostu niewidoczne oznaczenia szlaków... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rowerowo ;) 14.04.09, 12:14 "... jak inaczej odnowić szlaki rowerowe..." ... puszka farby i pędzel? Albo spray i szablon? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rowerowo ;) 18.04.09, 17:43 Konfesjonał. Puka kobieta - Zdradziłam męża. - Ile razy pyta ksiądz. - Raz - odpowiada wierna. - Zrób jedno okrążenie dookoła kościoła modląc się . Puka druga kobieta: - Zdradziłam męża. - Ile razy - pyta ksiądz. - Trzy - odpowiada wierna - Zrób trzy okrążenia dookoła kościoła modląc się. Proś o wybaczenie. Trzecia kobieta zmierza do kościoła do spowiedzi i spotyka drugą modlącą się, okrążającą kościół. Pyta: - A co ty tak chodzisz? - Byłam u spowiedzi. Zdradziłam trzy razy męża i ksiądz zadał mi zrobić trzy okrążenia dookoła kościoła, z modlitwą. - O matko! To ja wracam po rower! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna Re: Rowerowo ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 17:47 werty, nie rób siary calamce! ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 20.04.09, 20:05 Gość portalu: Żanna napisał(a): > werty, nie rób siary calamce! ;-))))) wszystkie kawały dotyczące dwóch kółek mile widziane :P Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 20.04.09, 20:06 zupełnie nie rozumiem dlaczego jedna forumowiczka nie pochwaliła się jak dzielnie pedałowała po lesie, piachach i bruku :) i co chciała wziąć w wielgaśnym plecaku :) ale ... może się doczekam? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Rowerowo ;) 20.04.09, 22:34 A, to przez tę moją wrodzoną skromność... ;) Nie miałam czasu, bo przerzucałam drewno a dzisiaj szalałam ze szlifierką. Muszę meble w ogrodzie odmalować - pewnie z tydzień mi to zajmie, do soboty :) To gdzie w sobotę? Może powtórka? Plecak, a istotnie, mały nie był :)) no ale myślę sobie- jak wycieczka to wycieczka :) W dodatku, jak dla mnie, rozpoczęcie sezonu. No to zapakowałam szampana (i to wcale nie tego bułgarskiego, co był onegdaj w promocji w moim wioskowym sklepie), obrusik i kieliszki, ale Calama mi zabroniła... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna Re: Rowerowo ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 22:48 pretty: "No to zapakowałam szampana" przyłączyć się do takich cyklistek - szampański humor gwarantowany ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 21.04.09, 07:43 Gość portalu: Żanna napisał(a): > przyłączyć się do takich cyklistek - szampański humor > gwarantowany ;-)) pewnie, że tak :) kiedy zaczynasz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 21.04.09, 07:42 pretty01 napisała: > bo przerzucałam drewno nie wolno! tak publicznie nie napiszę dlaczego ;) > a dzisiaj szalałam ze szlifierką. Muszę > meble w ogrodzie odmalować - pewnie z tydzień mi to zajmie, do soboty :) to letkie i nie męcące to można :) > To gdzie w sobotę? Może powtórka? jasne, bruk dobrze wpływa na gładkość skóry :) > Plecak, a istotnie, mały nie był :)) no ale myślę sobie- jak wycieczka to > wycieczka :) W dodatku, jak dla mnie, rozpoczęcie sezonu. No to zapakowałam > szampana (i to wcale nie tego bułgarskiego, co był onegdaj w promocji w moim > wioskowym sklepie), obrusik i kieliszki, ale Calama mi zabroniła... :( szampanika tez wypijemy, ino nie na rowerze :D Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Rowerowo ;) 21.04.09, 10:18 pretty01 napisała: Muszę meble w ogrodzie odmalować - pewnie z tydzień mi to zajmie, do soboty :) Tylko nie jedź do castoramy po renowacji mebli ;) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 21.04.09, 10:25 redcloud napisał: > Tylko nie jedź do castoramy po renowacji mebli ;) łomatko! szampan w plecaku, renowacja mebli, ... pewnie jeszcze pretty bierze jakiś syropek z C2H5OH. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 20.04.09, 20:10 A w lesie coraz bardziej sucho. I ciężej się jeździ. I ... szybciej. Cykloza w coraz gorszym wydaniu. Po wczoraj mam rowerowego kaca. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 28.04.09, 10:52 rower ma plusy i minusy ;) plusem jest dotlenienie i super samopoczucie i wiele innych :) minusem ... opalenie od rękawiczki do krótkiego rękawka :D przyznaję - wyglądam z tym śmiesznie takie białe nadgarstki :D Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardr11 Re: Rowerowo ;) 01.05.09, 20:30 calama napisała: > rower ma plusy i minusy ;) > plusem jest dotlenienie i super samopoczucie i wiele innych :) > minusem ... opalenie od rękawiczki do krótkiego rękawka :D > przyznaję - wyglądam z tym śmiesznie > takie białe nadgarstki :D Phi, a co z nogami. Tam jest jeszcze lepiej. Dzisiaj przy takim fajnym słoneczku wystarczyły 2 godziny i od razu widać jakiej długości są nogawki:) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rowerowo ;) 01.05.09, 20:51 przy takim fajnym słoneczku wystarczyły 2 godziny i od razu widać jakiej ... jestes proweniencji! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 04.05.09, 09:58 ryszardr11 napisał: > Phi, a co z nogami. Tam jest jeszcze lepiej. no nie powiesz mi, że nogi są bliżej słońca ;))))))) > Dzisiaj przy takim > fajnym słoneczku wystarczyły 2 godziny i od razu widać jakiej > długości są nogawki:) przynajmniej wiadomo jak poznać rowerzystę ps. weekend rowerowo wybitnie udany :D ale dobrze, że zapowiadają deszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardr11 Re: Rowerowo ;) 04.05.09, 10:02 calama napisała: > weekend rowerowo wybitnie udany :D Sobota: 77 km. niedziela: praca nie pozwoliła pojeździć > ale dobrze, że zapowiadają deszcze :) Nie, nie dobrze, bo nie moge ruszyć w trasę Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 04.05.09, 10:07 ryszardr11 napisał: > Sobota: 77 km łał! znaczy już jesteś cały nowy :) > > ale dobrze, że zapowiadają deszcze :) > > Nie, nie dobrze, bo nie moge ruszyć w trasę możesz - z kurtką przeciwdeszczową - opady będą tylko przelotne a dobrze, bo piaski już duże są i susza w lesie i na ogrodzie i alergicy też czekają na deszcz :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 05.05.09, 09:48 no i nie jest rowerowo :( rower w naprawie mąż mi zepsuł ;) chyba muszę się poznać na serwisowaniu roweru i sama to robić, bo za często go oddaję i za długo to trwa Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Rowerowo ;) 05.05.09, 09:59 Pyza Ci pożyczy- ma nowego, wypasionego BMX-a :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 05.05.09, 11:10 pretty01 napisała: > Pyza Ci pożyczy- ma nowego, wypasionego BMX-a :) może i ja coraz mniejsza, ale na Pyzy rowerze nie dam rady. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Rowerowo ;) IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.09, 10:07 calama napisała: > no i nie jest rowerowo :( miał być dzień rowerowy? znów w polsce jakieś święto? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rowerowo ;) 05.05.09, 10:15 znów w polsce jakieś święto ... tak - Koscielne! Koscielni wszystkich.... rowerów uderzcie w dzwonki... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 05.05.09, 11:15 e_werty napisał: > ... tak - Koscielne! Koscielni wszystkich.... rowerów uderzcie w > dzwonki... > chętnie tylko ... nie mam dzwonka :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 05.05.09, 11:13 Gość portalu: nicelus napisał(a): > miał być dzień rowerowy? > znów w polsce jakieś święto? > każdy dzień jest świętem :D Odpowiedz Link Zgłoś
calama :D 08.05.09, 10:07 Chyba nie idę z duchem mody. Mam zupełnie inne ubrania na rower niż są modne. Muszę chyba skoczyć do sklepu po nowe, modne ciuszki rowerowe. :)))))))) lula.pl/lula/1,97804,6572655.html Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: :D 08.05.09, 10:09 calama napisała: > Chyba nie idę z duchem mody. taaa. ten wiklinowy kosz jest za.ebisty!!! kiedy smigasz? howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: :D 08.05.09, 10:24 redcloud napisał: > taaa. ten wiklinowy kosz jest za.ebisty!!! kupić Ci na imieniny? ;) > kiedy smigasz? dziś, na weekend do lasu :D puszcza notecka, najlepsza klasa, gitary, ognisko, śpiewy i tańce hula-hula :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: :D IP: *.gpsk.am.poznan.pl 08.05.09, 10:14 calama napisała: > Chyba nie idę z duchem mody. Mam zupełnie inne ubrania na rower niż > są modne. Muszę chyba skoczyć do sklepu po nowe, modne ciuszki > rowerowe. :)))))))) > lula.pl/lula/1,97804,6572655.html i dokup do tego szpilki :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: :D 08.05.09, 10:24 Gość portalu: fju fju napisał(a): > i dokup do tego szpilki :) szpilki już mam :) od zeszłego roku uprawiam ten sport ekstremalny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: :D 08.05.09, 10:53 Nic się nie znacie... W takim koszyczku idealnie przewozi się szampana ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: :D 08.05.09, 10:58 pretty01 napisała: > Nic się nie znacie... W takim koszyczku idealnie przewozi się szampana ;) > i promili w krwi nie będzie, bo jak wytrzęsie na rowerze to przy otwarciu cały szampan wyleci :) kupimy sobie kiedyś holenderki z koszami i będziemy jeździć w szpilkach, póki co, do lasu lepiej się nadaje mój rower :) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: :D 14.05.09, 09:52 calama napisała: > pretty01 napisała: > > > Nic się nie znacie... W takim koszyczku idealnie przewozi się > szampana ;) www.groszki.pl/groszki/51,95942,6579642.html?i=39howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: :D IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.09, 01:23 ach jak to zdrowo tak rowerowo ... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: :D 03.06.09, 08:27 pewnie, że zdrowo :) jeśli tylko się unika zderzeń na rowerze ;) i zwiewa przed burzami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: :D IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.09, 13:15 calama napisała: > i zwiewa przed burzami :) nie ma piorunochronów do rowerów? :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: :D 16.06.09, 14:21 Gość portalu: nicelus napisał(a): > nie ma piorunochronów do rowerów? > > :) luka w rynku! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 01.06.09, 08:02 Nadszedł czas, kiedy trzeba zabierać na wycieczki ręcznik. W niektórych jeziorach woda jest już ciepła. Zachęca do kąpieli. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Rowerowo ;) IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.09, 01:33 calama napisała: > W niektórych jeziorach woda jest już ciepła. > Zachęca do kąpieli. :) a to że jest czysta, zawdzięczamy klubowi przyrodników. gratulacje dla nowo wybranego zarządu i życzenia kolejnych sukcesów w walce z bezdusznymi urzędnikami o piękno polskiej przyrody. KLUB_PRZYRODNIKóW Odpowiedz Link Zgłoś
calama a jednak to nałóg ;) 12.06.09, 10:13 czy ktoś normalny wybiera się na wycieczkę rowerową jak pada? chyba nie... wczoraj w pięć osób jeździliśmy jak szaleni po lasach 53 km w 2:48 ciągle padało, ale komu to przeszkadza? nikomu zawsze można zmienić rower na szachy jak się nie lubi deszczu ;) To były stanowczo najlepsze trzy godziny w tym tygodniu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus do zobaczenia tam gdzie zawsze ... IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.09, 12:40 podobnież dopiero w niedzielę ma być piękna pogoda. u mnie wczoraj wieczorem i dziś przed południem było bardzo sztormowo. teraz jest nareszcie słonecznie. jeżeli się cumulusy nie skumulują w jeden wielki, to chyba nie będzie już padać. do zobaczenia nad jeziorem, tam gdzie zawsze się nie możemy spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: do zobaczenia tam gdzie zawsze ... 12.06.09, 14:20 Gość portalu: nicelus napisał(a): > do zobaczenia nad jeziorem, tam gdzie zawsze się nie możemy spotkać. > :) miłego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: do zobaczenia tam gdzie zawsze ... IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.09, 15:21 calama napisała: > miłego weekendu! dziękuję i nawzajem. ps. co prawda czeka mnie koszenie trawy, ale mam dobry sprzęt, więc się miło kosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: no i pogoda dopisała! IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.09, 01:21 nie tylko trawę skosiłem, ale też grzybów nakosiłem. po poziomie wody w jeziorze widzę, że w tym roku opadów jest sporo. chyba będzie dużo grzybów jesienią. :) natomiast rowerową wycieczkę do stolicy ziemi lubuskiej zrobili regionaliści z rzepina. dla gorzowian stolica ziemi lubuskiej musi wyglądać bardzo egzotycznie. kamienice pomalowane i nie ma "schodów donikąd". w niemczech takie schody, jak na zdjęciach nr: 16, 17, 36 i 37, robi ogrodnik, a nie architekt. rzepin.net/news/1603/107/Po-drugiej-stronie-Odry/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: no i pogoda dopisała! IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.09, 09:25 > grzybów nakosiłem. ps. oczywiście kupione truskawki, oraz własne jagody i poziomki też były w dużych ilościach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: no i pogoda dopisała! 16.06.09, 11:17 Gość portalu: nicelus napisał(a): > ps. oczywiście kupione truskawki, oraz własne jagody i poziomki też były w > dużych ilościach. truskawki mam własne w dużych ilościach :) i czerwienieją się CZEREŚNIE! :D Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: no i pogoda dopisała! 16.06.09, 23:36 własne jagody i poziomki też były w dużych ilościach ... mrozonki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: no i pogoda dopisała! IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.09, 00:02 e_werty napisał: > własne jagody i poziomki też były w dużych ilościach > > ... mrozonki? jakie mrożonki! jagody kamczackie mają tyle owocu, że nie muszę kupować jagód od ludzi którzy niosą je z lasu. natomiast poziomki wyrzucone z ogródka wsadziłem w lesie i teraz opanowują coraz większy obszar lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: no i pogoda dopisała! 17.06.09, 00:35 mają tyle owocu ... nie za wczesnie? W dodatku zimno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: no i pogoda dopisała! IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.09, 01:22 e_werty napisał: > mają tyle owocu > > ... nie za wczesnie? W dodatku zimno... kamczacka owocuje, a i z lasu też ludzie już noszą. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: no i pogoda dopisała! 17.06.09, 09:42 e_werty napisał: > własne jagody i poziomki też były w dużych ilościach > > ... mrozonki? > mrzonki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: no i pogoda dopisała! 16.06.09, 23:40 czerwienieją się CZEREŚNIE ... w zeszłym roku takze mi sie czerwiniły w sadzie 4 drzewa czeresni... maliny... itp... Sprzedalem w diabły to wszystko! Zdążyłem przed bessa! Czereśnie moge sobie kupic... "Nie kupuje sie browaru zeby wypic piwo"... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: no i pogoda dopisała! 16.06.09, 11:16 Gość portalu: nicelus napisał(a): > nie tylko trawę skosiłem, ale też grzybów nakosiłem. po poziomie wody w jeziorz > e > widzę, że w tym roku opadów jest sporo. chyba będzie dużo grzybów jesienią. > :) grzyby juz są widziałam gościa, wychodzącego z lasu, z jakimiś takimi gigantycznymi prawdziwko-podobnymi grzybami :) > > natomiast rowerową wycieczkę do stolicy ziemi lubuskiej zrobili regionaliści z > rzepina. dla gorzowian stolica ziemi lubuskiej musi wyglądać bardzo egzotycznie > . > kamienice pomalowane i nie ma "schodów donikąd". w niemczech takie schody, jak > na zdjęciach nr: 16, 17, 36 i 37, robi ogrodnik, a nie architekt. > fajna wycieczka chętnie bym się na taką wybrała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: no i pogoda dopisała! IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.09, 11:52 calama napisała: > grzyby juz są. widziałam gościa, > wychodzącego z lasu, z jakimiś takimi > gigantycznymi prawdziwko-podobnymi grzybami :) mówię przecież, że są. właśnie gigantyczne prawdziwki pod dębami są. > fajna wycieczka > chętnie bym się na taką wybrała :) koło regionalistów z rzepina często organizuje takie rowerowe wycieczki po ziemi lubuskiej. jest tu wiele ciekawych miejsc, do których jeszcze nawet czytelnicy gazety lubuskiej nie dotarli. :) rzepin.net Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: no i pogoda dopisała! 16.06.09, 12:02 Gość portalu: nicelus napisał(a): > mówię przecież, że są. > właśnie gigantyczne prawdziwki pod dębami są. dopiero jak napisałam to mi się styki w mózgu połączyły ;) tak to jest jak się robi kilka rzeczy na raz :) > > fajna wycieczka > > chętnie bym się na taką wybrała :) > > koło regionalistów z rzepina często organizuje takie rowerowe wycieczki po ziem > i > lubuskiej. jest tu wiele ciekawych miejsc, do których jeszcze nawet czytelnicy > gazety lubuskiej nie dotarli. > :) > > rzepin.net fajne a najlepsze to: RZEPIŃSKA PĘTLA ROWEROWA - RONDO PRZY UL. KILIŃSKIEGO ile tak trzeba jeździć po tym rondzie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: no i pogoda dopisała! IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.09, 12:19 calama napisała: > a najlepsze to: > RZEPIŃSKA PĘTLA ROWEROWA - > RONDO PRZY UL. KILIŃSKIEGO tu są trasdy wycieczek: rzepin.net/uploads/pliki/rozne/terminarz_KR_2009.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: no i pogoda dopisała! 17.06.09, 09:43 Gość portalu: nicelus napisał(a): > tu są trasdy wycieczek: dzięki! z jakiejś skorzystam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus śpieszmy się podziwiać ktajobrazy! IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.09, 11:16 calama napisała: > z jakiejś skorzystam :) albo sama zorganizuj wzdłuż pliszki. broszura kp w formacie pdf, do której link żpodałem, jest stokroć lepsza niż zwykły przewodnik turystyczny. w obrębie strefy chronionego krajobrazu - "puszcza nad pliszką" - jest możliwość połączenia doliny pliszki i rynny jezior torzymskich w jedną wielką pętlę rowerową. mogła by to być jedna z najpiękniejszych tras rowerowych w europie. szkoda że władze gminy torzym, wojewoda gramza i wojewoda hatka postanowiły raz na zawsze zniszczyć taką możliwość. niestety, ich plan niszczenia krajobrazu jest konsekwentnie realizowany. jeżeli chcesz podziwiać piękny krajobraz i unikalną przyrodę, musisz się pośpieszyć. ps. określenie "strefa chronionego krajobrazu - puszcza nad pliszką" za sprawą wojewody gramzy i wojewody hatki praktycznie już nic nie znaczy. natomiast obecne władze, z hatką na czele, przystąpiły do szybkiej obudowy jezior szpetną zabudową gospodarczą, likwidacji dróg rowerowych, zagradzania turystom i miejscowej społeczności dostępu do jezior i lasów państwowych. bardzo się zdziwią stali turyści, gdy w tym roku nie dojdą do jeziora. słyszałem, że polski związek wędkarski, który dzierżawi jezioro nie może praktycznie do niego dojechać. jest wielka afera. chyba jakaś autocenzura gazety wyborczej i gazety lubuskiej sprawia, że nic na ten temat nie ma w prasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: no i pogoda dopisała! IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.09, 16:29 napisałem: > tu są trasdy wycieczek: > > rzepin.net/uploads/pliki/rozne/terminarz_KR_2009.pdf a gazeta lubuska podchwyciła mój temat: www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090629/POWIAT11/490233308 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: no i pogoda dopisała! 30.06.09, 10:52 Gość portalu: nicelus napisał(a): > > tu są trasdy wycieczek: fajne te trasy :) w podobne jeżdżę w mniejszym gronie :) > a gazeta lubuska podchwyciła mój temat: trzymają od dawna rękę na pulsie :) www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090429/POWIAT11/567489016 www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081022/AKTUALNOSCI/260466900 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: no i pogoda dopisała! IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.09, 12:25 calama napisała: > trzymają od dawna rękę na pulsie :) rzeczywiście. > w podobne jeżdżę w mniejszym gronie :) ja też nie biorę w nich udziału. najbardziej mi odpowiadają samotne dalekie piesze wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: no i pogoda dopisała! 30.06.09, 12:28 Gość portalu: nicelus napisał(a): > ja też nie biorę w nich udziału. najbardziej mi odpowiadają samotne dalekie > piesze wycieczki. nad wiadome jezioro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: no i pogoda dopisała! IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.09, 01:29 calama napisała: > ile tak trzeba jeździć po tym rondzie? ;) polecam dolinę pliszki. www.kp.org.pl/oon2000/obiekty/pliszka_broszura.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Rowerowo ;) 16.06.09, 23:08 Calama podczas wycieczek litościwie daje mi pić ze swojego pojemnika, ale jakieś dziwne ciecze. Pora kupic uchwyt na bidon. A że nie mam tez kasku, to może 2 w 1? :) www.allegro.pl/item658783714_promocja_rozowy_babski_kask_piwny_g_r_a_t_i_s.html Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rowerowo ;) 16.06.09, 23:43 nie mam tez kasku ... kask kup... ale bez tej bluzki... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 17.06.09, 09:42 pretty01 napisała: > Calama podczas wycieczek litościwie daje mi pić ze swojego pojemnika, ale jakie > ś > dziwne ciecze. jakie dziwne? spida trzeba mieć ;) sama gotuję ziółka ;) > Pora kupic uchwyt na bidon. A że nie mam tez kasku, to może 2 w > 1? :) kiedy masz urodziny? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Rowerowo ;) IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.09, 17:32 calama napisała: > jakie dziwne? ja i doping? bzdura! deutscherkarikaturenpreis Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 18.06.09, 07:58 Gość portalu: nicelus napisał(a): > deutscherkarikaturenpreis > dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Rowerowo ;) IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.09, 17:25 pretty01 napisała: > ... jakieś dziwne ciecze. AMFETAMINA deutscherkarikaturenpreis Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 18.06.09, 07:57 hehe sądząc po ślimaku to właśnie amfa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Rowerowo ;) IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.09, 11:40 "A. Skowroński pytany o wybór Rzepina, jako miejsca na kolejny film mówi, że nigdy tutaj nie był i ciekawość nowego miejsca wzięła górę." nie ma roweru? ;) rzepin.net/news/1614/107/W-tym-filmie-glowne-role-zagra-mlodziez/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Rowerowo ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 17:58 The Spanish study of top triathletes found those who cover more than 186 miles (300km) a week on their bikes have less than 4% normal looking sperm. news.bbc.co.uk/2/hi/health/8124458.stm Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rowerowo ;) 30.06.09, 10:54 znaczy... z rowerzystą bezpiecznie? ;) na problemy z krażeniem najlepszy rower ale... rower w dużych ilościach powoduje problemy z krażeniem a moje zdanie: ROWER JEST DOBRY NA WSZYSTKO jak ryba, co wpływa na wszystko ;) Odpowiedz Link Zgłoś