mama.dawida 13.03.09, 15:40 Możecie poradzić gdzie można tanio i dobrze zjeść?? Szczególnie zalezy mi na okolicach motelu Pintal na ul. Walczaka. Jakieś knajpki, bary... Z góry dziękuję!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bernard Jak bedzie tanie...to nie bedzie dobre. IP: 139.142.51.* 13.03.09, 16:12 Hey, :):) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 13.03.09, 18:17 Moj typ, to nalesnikarnia bodajze u Bartosza. Ulic dokladnie ci nie podam, przy Parku Róż, jak idziesz od kina słońce do ronda na na Kosynierow, to najpierw miniesz McDonalda po prawej, potem przez most, Lubudubu po prawej (pizzeria, warto zajrzec), i na skrzyzowaniu, po lewej, wlasnie duzy wybor nalesnikow i pierogow. Ceny: parenascie zlotych za duzy obiad, klimat dawnego baru mlecznego WYSOKIEJ KLASY ;) Klientela normalna, zadnych straszacych zuli rodem z Misia ;) Chinszczyzna z fastfoodu - kosynierow Gdynskich, idac od wspomnianego ronda troche przed hotelem mieszko po lewej... Pizzerie: Lubudubu (opis byl), mezzoforte (w poblizu kina slonce) Kebab: tuz obok kina slonce, wcisniety za letnia. Moze tobie nic nie mowia miejsca, ale kazdy gorzowianin spytany o podane punkty charakterystyczne (typu slonce, letnia, rondo na kosynierow) powie ci, jak trafic ;) Aha, wszystkie typy to CENTRUM. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 13.03.09, 18:23 Reklama motelu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telepizza Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 18:36 telepizza na sikorskiego, w cenie 10 zł najtańsza pizza i dodają drugą gratis. można sie nawpierdzielać. bar mleczny przy dworcu pkp. taniocha i można sie nawpierdzielać. stołówka na parterze urzędu wojewódzkiego. buły z pieczarkami za przystankiem niedaleko dawnego rolnika w macu jest drogo i sie najeść tym nie można. musiałby z 10 takich chesburgerów zeżreć Odpowiedz Link Zgłoś
mama.dawida Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 13.03.09, 19:50 e_werty - to nie reklama motelu, chociaż faktycznie tak mogło być zrozumiane. Ok. Dziękuję wszystkim za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.09, 10:13 zekaf - jak to nie wiesz jako to ulica z "Bartoszem "? Wybickiego!! Mozna to równiez nazwac skrzyzowaniem z ul. Armii Polskiej i Łokietka Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 14.03.09, 14:08 > zekaf - jak to nie wiesz jako to ulica z "Bartoszem "? > Wybickiego!! > Mozna to równiez nazwac skrzyzowaniem z ul. Armii Polskiej i > Łokietka Wiesz, ja "ludnosc naplywowa" jestem, chociaz fakt, Armii Polskiej to kojarze (znaczy, zawsze myle, ktorej armii, bo sa trzy w tym miescie, z czego dwie kolo siebie, i z dwoma mam jakies powiazania)... Chcialem sprawdzic na mapie na www.gorzow.pl, ale akurat nie dzialala, to jakos trzeba bylo wytlumaczyc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant777 Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.09, 09:16 Tesco - kiełbasa biała z rusztu - 3zł + bułka za 0,30zł Bar mleczny Agata - Sikorskiego/Jancarza i drugi przy dworcu PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 14.03.09, 10:22 W okolicach, o których pisałaś- podobno dobrze i tanio można zjeść w barze w Kupcu (nie wiem, jak się nazywa- Łasuch?) - pawilon handlowy przy Witosa, obok Tesco na Górczyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 14.03.09, 14:11 Ja tylko dodam, ze nalesniki "U Bartosza" i bula z pieczarkami to pewne punkty charakterystyczne gorzowskiej mapy kulinarnej, tak jak kiedys szczecinskie paszteciki. Choc tak jak bartosza chwala wszyscy bywalcy, tak jesli chodzi o bule, to mam wrazenie, ze to tylko rdzenni gorzowianie chwala, ja tam nie rozumiem tego. Ale coz, drogiego to nie jest, w koncu to fastfood, sprobowac warto. Ja kojarze, ze sa przy dworcu oraz kawalek dalej, na Sikorskiego, rok z Kosynierow... Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 14.03.09, 19:01 zetkaf napisał: > jesli chodzi o > bule, to mam wrazenie, ze to tylko rdzenni gorzowianie chwala, Znajomy krakowski kibic żeńskiej koszykówki z Gorzowa przywiózł wspomnienie tylko tramwajów (był zszokowany) i tych bułek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 22:09 zetkaf: "tak jesli chodzi o bule, to mam wrazenie, ze to tylko rdzenni gorzowianie chwala" myślę, że po te śmierdzące na pół Gorzowa buły, "wystają" raczej przyjezdni z pobliskich miasteczek i wsi, kiedy wracają do internatów. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 14.03.09, 23:18 "wystają" raczej przyjezdni z pobliskich miasteczek i wsi..." ... zamiast słomy z butow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 20:19 > ... zamiast słomy z butow? coś Ty, buły smakują tylko tym, którym wystaje.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.access.telenet.be 14.03.09, 16:28 a ja choc nie przepadam za "szybkim" jedzeniem to tym razem skusilam sie we wtorek na turecki bar obok tesco na placu katedralnym (ulicy nie pamietam) i.....naprawde smakowalo mi-tanio i dobrze (mieso akurat nie za suche,jarzyny tez oki,zeby jeszcze kelnerka nie rzucala talerzem tylko usmiechnela sie jak jej kolezanka-druga kelnerka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird1 Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.09, 22:59 jona - w Gorzowie nie ma "placu katedralnego" jest "Stary rynek" Woźniak (to taki nijaki senator z Gorzowa ) próbował jako prezydent dokonać zmian i zmienił . Po jego odejściu przywrócono historyczną nazwę. Ulice koło rynku? Obotrycka,Mostowa ,Sikorskiego ,Chrobrego no i Lutycka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 23:22 Gość portalu: thebird1 napisał(a): > w Gorzowie nie ma "placu katedralnego" jest "Stary rynek" czyli plac katedralny Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 14.03.09, 23:26 Plac katedralny (jak już sie upierasz przy tej nazwie) jest przed katedra - za katedra jest Stary Rynek... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 14.03.09, 23:27 e_werty napisał: > Plac katedralny (jak już sie upierasz przy tej nazwie) jest przed > katedra - za katedra jest Stary Rynek... za katedrą jest plac zakatedralny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 19:10 werty - za katedra czy przed katedra - katedra jest posrodku placu katedralnego - i tyle w tej materii Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 14.03.09, 23:24 "...naprawde smakowalo mi-tanio..." ... hmmm kosztowałas taniej potrawy... i to z powodu kosztu... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 15.03.09, 22:35 > "...naprawde smakowalo mi-tanio..." > ... hmmm kosztowałas taniej potrawy... i to z powodu kosztu... Czyzby to jak z tanimi winami, ze tanie wina sa dobre, bo sa dobre i tanie? ;) PS. A ktos mi powie, co to za potrawa "mi-tanio"? Tak troche chinszczyzna mi nazwa zalatuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: 139.142.51.* 15.03.09, 18:30 Hey jona, Bylo sie nie przedstawiac...nie rzucalaby talerzami... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.access.telenet.be 15.03.09, 21:25 Nie musialam przedstawiac sie,bo akurat tak sie stalo,ze weszla kolezanka. Dopiero podczas rozmowy okazalo sie,ze jest wlascicielka tego baru.Jako klientka powiedzialam jej za i przeciw.Oczywiscie,ze chodzi o Obotrycka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Mja rada: Zamknij sie! IP: 139.142.51.* 16.03.09, 20:54 Hey jona, Ja wiem ze Polacy sa jak male bomby z bardzo krotkimi zapalnikami... Sam jestem jednym z tego plemienia pomylonych "wybrancow Boga".. Wiem o czym pisze.. Skoro te wiedze juz posiadam, to staram sie ja zastosowac w codziennym zyciu... Po pierrwsze: Zamknij sie! Na kazde 100 minut sluchania odpowiadaj 10 sekundami mowy... Czym mniej mowisz,...tym mniej ludzi obrazisz.. Pamietaj ze nie ma najmniejszego znaczenia w konflikcie kto ma racje...Zawsze wychodzi na to " kto ma ostatnie slowo".. Pamietaj ze ty wyjdziesz z tego sklepu czy tej restauracji i to onoi za twoimi plecami beda ostatynie slowop miec... Bedziesz nazywana idiotka, wariatka, niedorobiona paniusia, ksiezniczka z ksiestwa wielkiego obornika i takie tam... Pojawiasz sie czasami na forum i nadajesz jakie to chamstwo jaki brod, jaki brak kultury.... Problem w tym ze ty jestes czynnikiem ktory z ludzi wydobywa najgorsze... Ta pani ekspedientka mogla sie usmiechac piec sekund przed twoim przybyciem...I zrrypalas jej caly dzien i wszystkim wokolo produkujac swoja wizje brukselskich doskonalosci... Po jaka cholere, ja sie pytam, do Gorzowa jezdzisz skoro to tylkko dla ciebie brod, smrod i ubustwo???? Po cholere i siebie i innych denerwujesz...??? Ja znam Europe i Ameryke..Obie Ameryki!!! Tacy sami ludzie, takie same dziury w jezdniach, takie same radosci i takie same smutki... Gorzow nie rozni sie niczym od innych miast na swiecie...Jest na pewno inne ale jeszcze bardziej takie same... Zamknij sie do jasnej cholery :(:():( PS. Oglosic Gorzow stolica Polski i zakazac wjazdu Kaczynskim i pisowcom - trzy generacje do tylu!!! Faszyzm i pisowsczyzna w Grzopwie nie przejsdzie..Szczegolnie ta rodem z brukselki... he he he he Jedrzejczak bedzie wspanialym Prezydentem RP. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Mja rada: Zamknij sie! 16.03.09, 23:35 > Pojawiasz sie czasami na forum i nadajesz jakie to chamstwo jaki > brod, jaki brak kultury.... > Problem w tym ze ty jestes czynnikiem ktory z ludzi wydobywa > najgorsze... Oczywiscie, pozostaje zaspiewac, Jest super, jest super, WIEC O CO CI CHODZI? Ze zrozumieniem reszty piosenki u niektorych niestety bywa gorzej - zwlaszcza wsrod takich, co to wola koleczka wzajemnej adoracji. Ja tam uwazam, ze jak jest zle, to jest zle, i trzeba jasno powiedziec ze jest zle, a nie udawac, ze jest dobrze i wierzyc, ze od udawaniam cos sie zmieni. Jedyne co sie zmieni, to nasze wymagania. I co z tego, ze pani sie usmiechnela do innej 5 minut wczesniej - nawet jesli nie usmiechac sie, to jej piep... obowiazkiem jest "nie fukac" na zadnego klienta. Takze na jone... to juz nie te czasy, ze petent przychodzil do urzedu czy restauracji, zamawial "wuzetke i kawe, bo jest konkurs na najlepszy lokal", placil i... jak sie kelnerce zachcialo, to nawet zrealizowala zamowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Mja rada: Zamknij sie! IP: 139.142.51.* 17.03.09, 07:15 Hey zetkaf, Chodzi mi o to ze sami stwarzamy ( swiadomie czy nie...) sytuacje ktorych nie lubimy... Jona kocha nienawidziec Gorzow... Nie chodzi ulicami ale jak brukselska bogini "plywa" nad nimi okazujac swoj zawod i swoja dezaprobate... Nadasana gaska przyjezdza do Gorzowa z "wielkiego swiata" i chce by wszyscy wiedzieli ze ona z "wielkiego swiata" przyjechala... Oczekuje "wielkoswiatowego" traktowania... chociaz takiego traktowania nie doswiadcza nawet w tym "wielkim swiecie" z ktorego przyjechala... To wszystko w jej chorej glowie... Papiery na ulicach brukselki wydaja sie "normalne" ale nie do aakceptowania w Gorzowie... Niezbyt uprzejma ekspedientka to czesc rzeczywistosci brukselskej, ale powod do plucia na Gorzow... Dzira w jezdni w brukselce to cos niezauwazalnego, lecz staje sie powodem do ryku w Gorzowie... Chamstwo glownie w glowie gnojem kwitnie... Widze to zbyt czesto u emigrantow by nie rozpoznac... Przybywaja do Gorzowa upajajac sie kazda tego miasta niedoskonaloscia... Dla nich...czym gorzej...tym lepiej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Mja rada: Zamknij sie! 17.03.09, 08:53 > Oczekuje "wielkoswiatowego" traktowania... "wielkoswiatowego"? Dla mnie - to zwykly standard, ktory w Polsce juz dawno powinien obowiazywac. Standardem powinno byc, ze jak przyjde do Multimediow, to paniusia w okienku nie ma do mnie pretensji, ze jej przeszkadzam w odpoczynku. Tak, w odpoczynku, bo przeciez w Polsce do pracy przychodzi sie odpoczac po ciezkim spedzaniu czasu z kolezankami na plotach, opiekowaniu sie dzieckiem, domem, itp. Odpoczac... lub wypic piwo, bo po pracy juz sie nie zdazylo! Jesli dazysz do takich standardow... to dobrze, ze wyemigrowales ;) > Dzira w jezdni w brukselce to cos niezauwazalnego, lecz staje sie > powodem do ryku w Gorzowie... Sorry, ale ty chyba nie widziales drog w Gorzowie... takiego "standardu" jak Sikorskiego, to w Polsce trzeba by ze swieca szukac (poziom drogi lokalnej ostatniej kategorii, jakiegos traktu laczacego Pipidowek Wielki z Kozia Wolka ;) - a przeciez mowimy o glownej drodze w centrum miasta wojewodzkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Mja rada: Zamknij sie! IP: 139.142.51.* 17.03.09, 09:24 Hey zatkaf, Jestes druga jona na tym forum... Wszystko co w Gorzowie to gorsze niz na swiecie... Co za bzdura... Lubisz biadolic i oid tego nikt cie nie wyleczy... :) PS. Mieszkam dlugi czas "w Ameryce" i widujac Gorzow podczas odwiedzin nie widze razacych roznic pomiedzy tym co doswiadczam tu czy w Gorzowie... Moja malzonka (Kanadyjka) bardzo lubi Gorzow... Rzecz w tym ze w Paryzu brod i smrod zauwazyc mozna jesli sie tylko chce... Wyglada na to ze sa tacy ktorzy niczego innegow Gorzowie nie widza... A szkoda... Bardzo fajne miasto...Niedoskonale jak wszystkie inne.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Bernard IP: *.cec.eu.int 17.03.09, 15:43 Pewnie ta twoja KANADYJKA zona pochodzi z jakiejs wiochy zabitej dechami w Kanadzie i Gorzow to dla niej METROPOLIA.Czytaj ze zrozumieniem,gdzie kto napisal,ze Paryz,Madryt czy BXL to czyste miasta???Napewno wieksze od Gorzowa i chyba zawsze trzeba rownac do lepszego,a nie do zlego???Moj maz tez nie Polak nie przepada za Gorzowem i woli jechac w inne rejony swiata jak do Gorzowa,tu jest raz do roku na swieta z powodu obligacji rodzinnych,podobnie dzieci Ile razy do roku ty odwiedzasz Gorzow? A moze twoja rodzina to tutejsi patrioci lokalni i pokazuja tobie tylko co najlepsze najladniejsze jak to bywalo za czasow komuny???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard IP: 139.142.51.* 17.03.09, 16:55 Hey jona, W Kanadzie nie ma wsi... Nigdy nie bylo, bo nie bylo potrzeby damulko z brukselki z brudem za paznokciami. Z kopania Gorzowa i zgrywania sie na psy wiedza co, zrobilas sobie hobby... Nie zagladaj do Gorzowa i przylacz sie do malzonka... Zaoszczedzi ci to wstydu i zgorszenia ktore tak ochoczo prezentujesz na forum. Gorzow to fajne miasto i z roku na rok robi sie fajniejsze... :) PS. Twoja rodzinka musi byc bardzo nieszczesliwa wiedzac ze ich odwiedzasz jedynie, bowiem czujesz sie "zobligowana".... Nie. Mysle ze ich oklamujesz mowiac im jalk bardzo za nimi tesknilas... Ja taka wyrafinowana brukselska swinia nie jestem... Ja prawie licze dni do nastepnej wizyty w Gorzowie. Ja za Gorzowem i moimi tesknie ...i oni wiedza, ze to prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Mja rada: Zamknij sie! 17.03.09, 14:39 zetkaf napisał: > "wielkoswiatowego"? Dla mnie - to zwykly standard Ależ masz rację i pewnie większość osób na Forum także to przyzna. Naburmuszeni sprzedawcy, nieuprzejmi kelnerzy- miejmy nadzieję, że to będzie się szybko zmieniać. >trzeba jasno powiedziec ze jest zle, a nie udawac, ze jest dobrze Rzecz w tym jednak, w jaki sposób to się robi. Ma rację Bernard pisząc: >Gorzowiacy nie krety i wiekszosc troche swiata widziala... Zdaja sobie doskonale sprawe jak sie Gorzow do brukselki czy innych miejsc w Europie ma... Wielokrotnie pisano na Forum np.o świątecznych bożonarodzeniowych jarmarkach. Przeważnie o tym, że chcielibyśmy lepiej, ładniej, padały przykłady jak zorganizowane są takie imprezy gdzie indziej. Mimo wszystko- przynajmniej część mieszkańców je odwiedza, bo póki co- innych nie ma. A tu nagle pojawia się post, że czyjeś księżniczki zaśmiewały się do łez z syfiastego,plebejskiego jarmarku. Ja w takich przypadkach czuję niesmak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Mja rada: Zamknij sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 14:53 pretty01 napisała: > że czyjeś księżniczki Nie wymiękaj, z Potwornickich też wyrosną kiedyś Księżniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re:Bernard bredzi IP: *.cec.eu.int 17.03.09, 15:38 Bernard ty jednak naprawde wymagasz pomocy specjalistow...Piszesz KOMPLETNE GLUPOTY,sam sobie cos wmawiasz i zmyslasz...pokarz mi choc jeden post,ze ja napisalam ze BXL jest czysta lub naj.... po 1/ w BXL nie mieszkam (mieszkalam kiedys kilka miesiecy i mialam dosc...Jak znasz troche swiata to wiesz,ze w stolicach mieszkaja albo bardzo bogaci albo emigranci i biedacy (do zadnej z tych kategori nie zaliczam sie :-)) Znam pare europejskich stolic i wielkich miast i uwazam,ze BXL jest z nich najbrudniejsza i najbardziej zaniedbana,choc powoli to sie zmienia.Codziennie przejezdzam przez BXL ale tunelami,dzis zamiast 30 min zajelo mi to 2h,a na zakupy wole jechac do mniejszej Antwerpi po 2/ znasz przyslowie klient-panem?A wiec czy w BXL czy Londynie czy Gorzowie wszedzie powinnismy byc traktowani jak klienci,a nie jak intruzi.Oczywiscie w Belgi customer service wymaga bardzo duzo do zyczenia,ale i pewnie w Gorzowie nie jest najlepiej,ale to zalezy tylko od ludzi i ich humorow danego dnia.... Wmawiasz mnie,sobie i innym forumowiczom jakies glupoty,historie ktore bierzesz z kosmosu Jeszcze raz polecam lekture slownika i hasla FORUM....tak jak ty tak i ja moge podzielic sie swoimi spostrzezeniami...tylko roznimy sie tym,ze moje sa przemyslane i poparte przykladami,a ty czesto belkoczesz,aby tylko zwrocic na siebie uwage W Gorzowie jestem kilka razy do roku (a ty ile razy???) i pewnie bardziej rzucaja mi sie w oczy niektore niedociagniecia.Pisze o nich,bo w ten sposob,kto wie czy poprzez info nas wszystkich nie mozna tu czegos zmienic....A wiec przestan Bernard bredzic jak nie masz nic do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re:Bernard bredzi 17.03.09, 15:45 Gość portalu: jona napisał(a): > ...pokarz mi choc jeden post ... > Jeszcze raz polecam lekture slownika też polecam lekturę słownika :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re:Bernard bredzi IP: 77.242.227.* 17.03.09, 20:18 Może chodziło o pokaranie posta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Gorzowskie "marki" na zachodnich rynkach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 21:04 Los POKARAŁ nas takim towarem eksportowym jak jona... od absolwentki elytarnego liceum powinniśmy wymagać więcej! Benia cała Kanada zna i okoliczni indiańce także...a że dalej od Gorzowa to mniejszy wstyd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona emsiziomal tez bredzisz IP: *.access.telenet.be 17.03.09, 21:25 emsiziomal i ty bredzisz...jestem osoba prywatna i mam prawo do wlasnego zdania i pisze na temat...Za towar eksportowy to mozesz miec kawal polskiego miecha i wodke :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borowik Re: emsiziomal tez bredzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 21:52 Poziom dyskusji z twojej jona strony doprowadzony jest do do zera. Ale czego wymagac od osoby, która na polskim portalu społecznościowym, zakłada profil szkoły z Belgii.....? Chciałaś koleżankom i kolegom przyszpanować? A towary eksportowe to nie tylko kiełbasa i wódka......Ukrainki dajmy na to, masowo wychodzą za mąż za obcokrajowców z zachodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: emsiziomal tez bredzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 22:10 Pewnie, że bredzę! Benio, ja i większość tutaj.... Ty jona jesteś nadzwyczajna.....bo kiedyś nawet kiełbasa zwyczajna była nadzwyczajna! Szkoda słów...a mogli mieć Belgowie o nas Polakach taka dobrą opinię po II wojnie...... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: emsiziomal tez bredzisz 17.03.09, 23:33 "...mogli mieć Belgowie o nas Polakach taka dobrą opinię po II wojnie..." ... o jedna jone za daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal werty...bredzisz.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 23:59 Niby nic ale uprzedziłem jone :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal A taki był ładny wątek....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 00:07 I się spaskudził :) A miałem tylko napisać, że od Pintala najbliżej do baru....w Strzelcach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podgrzybek Re: emsiziomal tez bredzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 22:19 Gość portalu: borowik napisał(a): > Ale czego > wymagac od osoby, która na polskim portalu społecznościowym, zakłada profil > szkoły z Belgii.....? Chciałaś koleżankom i kolegom przyszpanować? borowik, a może sam byś się przedstawił z imienia i nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalana Re:Bernard bredzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 21:22 calama napisała: > Gość portalu: jona napisał(a): > > > ...pokarz mi choc jeden post ... > > Jeszcze raz polecam lekture slownika > > też polecam lekturę słownika :P lubię dorzucić swoje trzy grosze, bez sensu ale jednak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Bernard to madry i przyjemny facet. IP: 139.142.51.* 17.03.09, 17:26 Hey jona, Ty sie nie pozwolisz traktowac jak nortmalna klientka, bo z twoich wypowiedzi wnioskuje, ze zachowujesz sie jak pacanka ktora z aniolka za lada hitlera w spodnicy przemieni... Bedac w Gorzowie jak kazdy robie zakupy, jestem w restauracji, tankuje paliwo... I wszystko jest fajnie... "Dzien dobry pani....Czy bylaby pani uprzejma pomoc mojej malzonce w dobraniu bizuterii"... Tu mily usmiech na mojejtwarzy... "Oczywiscie" - odpowiada panie za lada... "Malzonka nie mowi po polsku..." Nie szkodzi - odpowiedziala. W sprawie bizuterii dogadamy sie bez problemow... Poniewaz ten gorzowski super-mall ma kawiarenke i miejsce do palenia...ja sobie gazete czytalem ( dala mi barmaka) i popalalem przy drinku, a malzonka zamieniala zamienione na zlotowki kanadyjskie dolary na "swiecidelka"... Zadnych problemow... Malzonka wyszla z ekspedientka ze sklepu rozesmiane. Malzonka cala szcsesliwa z nowego polskiego slowa jakie poznala (wisiorek) a ekspedientka ze sporzedazy... Gorzow to fajne miejsce. Ludzie sa mili... Ludzie bardzo chca byc mili... Ale psia krew jona sie zwali i pieklo na ziemi! :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Bernard to madry i przyjemny facet. IP: *.access.telenet.be 17.03.09, 20:02 PIszesz ksiazke czy opisujesz swoje zycie na forum :-)))Pewnie jestes zbyt ograniczony,zeby wiedziec,ze w kazdym zakatku swiata (nie tylko w Kanadzie,BXL czy GW sa ludzie i ludziska....mnie np szkoda kasjerow w Netto,gdzie emeryci tworzac kolejke 4-5 osobowa pokrzykuja na nich,zeby otworzyc dodatkowa kase,bo choc maja duzo czasu to lubia pomarudzic.Ale i w tym samym NETTO sama opieprzylam inna kasjerke,kiedy to odmowila mi jednorazowki na kilkanascie paczek przypraw,bo...pewnie miala zly dzien i poprostu rzucila moimi zakupami,no coz kazdemu zdarza sie zly dzien,ale nikt nie lubi byc zle traktowany (ja nie jestem do tego przyzwyczajona,moze ty tak...) Ty pewnie dawno byles w GW,bo ciagle nie odpowiadasz jak czesto tam bywasz,no i dalej opisujesz o pie...ch a nie na temat dobrego jedzenia w Gorzowie,wroc do tematu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard to madry i przyjemny facet. IP: 139.142.51.* 17.03.09, 22:37 Hey jona, Widzisz jaka malpa jestes... Kiedy starsze panie zmeczone staniem w kolejce domagaja sie otwarcia drugiej kasy - to baaaardzo zle... Dla ciebie emeryci to ludzie drugiej kategorii ktorzy maja sie zamknac i czekac... Kiedy tobie kasjerka torebki nie dala to morde drzesz.... Moze zaplacic nie chcialas? Domagalas sie!!! Czy krzyczalas: "Ja prosto z brukselki i sie mi nalezy ty swolocz!!!???????" W niektorych sklepach sieroto za okreslone torby trzeba zaplacic... Tak jest wszedzie ..... Poza twoja brukselka oczywiscie... Jak nie chcesz placic...wez jak normalny czlowiek siateczke z domu i nie denerwuj kasjerek... One maja setki ludzi do obslugi w minute i nie maja czasu brukselkowym zgrywom sie przygladac. Wiele osob tak robi i nie maja problemow... Ale to sa madrzy ludzie... Nie nadmuchane pieprzniczki z brukselki... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 15.03.09, 22:37 > akurat nie za suche,jarzyny tez oki,zeby jeszcze kelnerka nie > rzucala talerzem tylko usmiechnela sie jak jej kolezanka-druga > kelnerka) Jona, ty jakas "inna" jestes? Ja rozumiem, ze faceci ogladaja sie za usmiechajacymi sie do nich kelnerkami, ale ty, kobieta? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JONA Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.cec.eu.int 16.03.09, 12:04 Bardzo czesto jem w resto I WCALE NIE Z WLASNEGO WYBORU(tak,wcale tego nie lubie,bo wiadomo na co mozna trafic....tluste sosy,etc,co na dobre nikomu nie wychodzi).Dlatego mam pewne porownanie i zwracam uwage nie tylko na to co na talerzu,ale cala oprawe....Uwazam,ze placimy za wszystko rowniez za obsluge,wlascicielka tego baru przyznala mi racje...Chyba przyjemniej jest wrocic gdzie wiesz,ze jestes szanowanym klientem????Wiem,ze moze w PL czy Gorzowie to nowosc,ale jestesmy w UE,a tutaj to standard... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 16.03.09, 13:39 "...jestes szanowanym klientem????..." .. chociaz coś! W pracy nie szanują, dzieciaki olewają, mąż ma kochankę... to choć w knajpie uszanują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.access.telenet.be 16.03.09, 18:31 piszesz o sobie???Oj ciezkie masz zycie,ale zeby az tak skarzyc sie publicznie????Szkoda mi ciebie ewerty,ale c'est la vie..."jak sobie poslales tak masz..." Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 16.03.09, 18:42 "...piszesz o sobie..." ... joni... juz jesteś stara baba - nie właź do piaskownicy bo śmiech budzisz! Bicie łopatka po głowie powinno ci przejść z wiekiem... chyba że to skutek odmładzania się - zanik worów pod oczami i owłosienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: 139.142.51.* 16.03.09, 22:26 Hey jona, Ta "wlascicielka baru" ma bar... A ty tylko "morde" - by drzec... Czy zazdrosc cie zzera? Czy zniesc nie mozesz ze jakas "gorzowska prostaczka" bedzie decydowac jak swoj biznes prowadzi? Bedzie mowic tobie, "ksiezniczko" z brukselki, co i jak??? Sie nie podoba? Najedz sie przed przyjazdem do Gorzowa... Zaoszczedzisz gorzowiakom nerwow... I nic nie mow... To twoj najwiekszy problem... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.access.telenet.be 16.03.09, 22:46 ewerty o mnie sie nie martw,zajmij sie swoimi problemami Bernard chcesz znowu tutaj zrobic "dym"?Czy ty naprawde zawsze i nie na temat musisz wszedzie wsadzac "swoje 3 grosze".Bylbys przykry,zebys nie byl smieszny....Nie zazdroszcze kolezance baru bo mam podobno NAJLEPSZEGO NA SWIECIE pracodawce (to nie ja wymyslilam,ale potwierdzam :-))) pewnie i tobie marzy sie taki pracodawca....Morde to jak mowi przyslowie ma krowa i....Ksiezniczka nie jestem (a szkoda :-))) w brukselce nie mieszkam tylko pracuje w Brukseli,no i nie zycze sobie,zebys kogos kogo nie znasz wyzywal od gorzowskich prostaczek.A na dodatek dodam ci ze dziewczyna ma charakter i jest dalej pomimo wieku jedna z najladniejszych w miescie,a znamy sie od piaskownicy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: 139.142.51.* 17.03.09, 07:29 Hey jona, Okay... jesli jestes taka "zrownowazona" i kobieca pieknosc doceniajaca, dlaczego piszac o Gorzowie zawsze wyciagasz jakies nieistotne bzdury??? Skad ta ciagla chcec narzekania i krytykowania? Gorzowiacy nie krety i wiekszosc troche swiata widziala... Zdaja sobie doskonale sprawe jak sie Gorzow do brukselki czy innych miejsc w Europie ma... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.cec.eu.int 17.03.09, 13:29 Zagladnij do slownika i sprawdz znaczenie slowa FORUM,a jak chcesz to i zastanow sie co znaczy chit-chat....Kto jak kto ale ty w imieniu gorzowian nie musisz wypowiadac sie,bo pokarz jednego,ktory napisze "Bernard to fajny i madry facet"??? Tak jak ty piszesz co chcesz tak i ja...poczytaj dokladniej w moich postach nie ma tylko narzekania,jak ty smiesz twierdzic,ale zaraz otworze nowy temat i ponarzekam...bo tak to widze w Gorzowie... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 17.03.09, 13:35 Gość portalu: jona napisał(a): > pokarz jednego,ktory > napisze "Bernard to fajny i madry facet"??? sama tak bym nie napisała, ale żeby tak od razu karać autora takich słów? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 17.03.09, 13:36 "...bo pokarz jednego,ktory..." ... to? Zaraz go ukarzę! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? 17.03.09, 13:34 "...a znamy sie od piaskownicy...." ... hehehee to jednak miałem rację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: tanie i dobre jedzenie w Gorzowie?? IP: *.grakom.pl 12.08.20, 16:17 Jeżeli dalej szukasz takiego miejsca to śmiało zajrzyj do Bistro Karmnik. Ceny praktycznie na każdą kieszeń i dania bardzo smaczne. Szczególnie polecam pizzę, którą zamóisz także online: zamów pizzę w Gorzowie Odpowiedz Link Zgłoś