Gość: CD IP: *.gorzow.mm.pl 08.12.03, 21:49 czy ktos kto mial operowana przegrode nosa moglby opisac swoje wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swan Re: Operacja przegrody nosa IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 22:26 Miałam tą operację kilka lat temu, w Poznaniu. Na "głupim jasiu" a potem znieczulenie miejscowe, nie chciałam nic widzieć, więc poprosiłam, żeby to prześcieradło z dziurą na twarz założyli tak,żeby zasłaniało oczy. Ogólnie całość nieprzyjemna, bo zastrzyk oczywiście żadna frajda, ale znieczulenie rzeczywiście działa. Jak coś zaczynasz czuć , to dają więcej. Dziwne wrażenie, bo wszystko słyszysz i dłubią ci w nosie narzędziami. Mimo stresu zaczęłam się śmiać, jak usłyszałam tekst : "siostro, dłutko i młotek proszę" ;-) Potem jest też nieprzyjemnie bo masz nos jak muminek cały wypchany opatrunkami. Oddychać można tylko przez gardło i nie wiedziałam wcześniej, że zatkany nos tak utrudnia przełykanie jedzenia. No ale leki przeciwbólowe nieźle działają i raczej szybko się goi. Osobiście miałam szczęście, bo zoperowali mnie skutecznie i nie trzeba było poprawiać i wszelkie dolegliwości minęły. Ale fama niesie, że czasem mimo operacji przegrody dolegliwości nie mijają... Odpowiedz Link Zgłoś