pretty01 25.06.09, 23:45 Trzym się, Emsiziomal, trzym się! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pretty01 Re: Emsiziomal w powodzi! 25.06.09, 23:49 Gdyby co, wysyłam amfibię - www.dominion.tuning.info.pl/galeria/F_126/amfibia.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
emsiziomal Re: Emsiziomal w powodzi! 25.06.09, 23:49 Wierz mi Pretty...nie jest fajnie! Ja tu tylko w pracy...aczkolwiek żywioł zabrał moim ludziom kilka dni pracy. Widzę jak mieszkańcy podkarpacia traca dorobek zycia...pierwszy raz widze i jestem pod wrazeniem. Żywioł jest okropny! Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Emsiziomal w powodzi! 25.06.09, 23:52 emsiziomal napisał: pierwszy raz widze i > jestem pod wrazeniem. Wierzę. Uważaj na siebie. Pozdrawiam i... dobrej, spokojnej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
emsiziomal Re: Emsiziomal w powodzi! 25.06.09, 23:56 Dzięki... mie3szkam pod dachem ale pierwszy raz w życiu widziałem taka burze......od 14 do 18 pioruny i ulewa, straszna ulewa...a pada tu od tygodnia (ja jestem od poniedziałku) Piekne i niesamowite......w sumie straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Emsiziomal w powodzi! 26.06.09, 01:24 Zsyłam na Ziemię potop, mój mały Emsiziomalu, mój Ptysiu Miętowy. zsyłam potop, potop! Utopię waszą utopie. Utopię waszą utopie. lao che - "Hydropiekłowstąpienie" Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Emsiziomal w powodzi! 26.06.09, 22:04 Marcina Lutra straszna burza zastała w polu. Modlił się, że jeśli przeżyje, wstąpi do zakonu. Żywioł ustał, a on dotrzymał słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Emsiziomal w powodzi! 26.06.09, 22:28 slawek_wieczorek napisał: Modlił się, że jeśli > przeżyje, wstąpi do zakonu. To jakaś wskazówka dla Emsiziomala? :)) Dobrze, że ja, targując się o zdanie co trudniejszych egzaminów :), rzucałam na szalę skromniejsze stawki :))) Skromniejsze niż pójście do klasztoru, aczkolwiek poważnie drenujące studencką kieszeń... :) Kiedyś w Lublinie przy kościele Kapucynów na Krakowskim Przedmieściu stał zawsze człowiek zbierający pieniądze dla schroniska Brata Alberta. Ciekawe, czy zastanowiło go kiedyś, czemu zawdzięcza moją szczodrość... :) Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Emsiziomal w powodzi! 26.06.09, 22:49 Świadomość potęgi żywiołu ubogaca wewnętrznie człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Emsiziomal w powodzi! 29.06.09, 14:43 pretty01 napisała: > Ciekawe, czy > zastanowiło go kiedyś, czemu zawdzięcza moją szczodrość... :) hehe pewnie nie bylas jedyna ... sesje powtarzaja sie cyklicznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Emsiziomal w powodzi! 29.06.09, 14:41 slawek_wieczorek napisał: > Marcina Lutra straszna burza zastała w polu. Modlił się, że jeśli > przeżyje, wstąpi do zakonu. Żywioł ustał, a on dotrzymał słowa... bede zatem smazyc sie w piekle, bo nigdy nie dotrzymalam slowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Emsiziomal w powodzi! 29.06.09, 15:03 fju_fju napisała: > nigdy nie dotrzymalam slowa :) łomatko! nawet przez przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Emsiziomal w powodzi! 29.06.09, 15:08 calama napisała: > nawet przez przypadek? przypadki sie zdarzaly i czasem zdarzaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Emsiziomal w powodzi! 26.06.09, 07:54 mam ponton, wysłać Ci? tylko wiosła się gdzieś zagubiły... ale Tyś makgajwer to sobie wystrugasz ;) przy potędze żywiołu człowiek czuje się tak malutki... wraca pokora i zmieniają się priorytety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna Re: Emsiziomal w powodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 21:00 calama: "przy potędze żywiołu człowiek czuje się tak malutki... wraca pokora i zmieniają się priorytety" czy ja wiem, w oku (cyklonu=)żywiołu obmyślał do kogo by mnie przyrównać. Tak spokorniał, że zrobił ze mnie nelly w mniej ładnym kapeluszu. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B-53 Re: Emsiziomal w powodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 09:32 Powódź nie musi być straszna, należy tyko pomyśleć o niej 20 lat przed jej wystąpieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Emsiziomal w powodzi! IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.09, 12:21 > Powódź nie musi być straszna, ... a w ogóle, to po co powodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Emsiziomal w powodzi! 29.06.09, 13:11 Gość portalu: nicelus napisał(a): > a w ogóle, to po co powodzie? > jak można pod wodą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Emsiziomal w powodzi! IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.09, 15:23 calama napisała: > jak można pod wodą ;) dobre! :) można też nad wodą. jak ja - 80 m powyżej poziomu odry w słubicach. jak w słubicach stan wody w odrze osiąga stan alarmowy, to do mnie jeszcze brakuje 76 metrów. :) ps. a w ogóle, to po co powodzie? (nie po wodzie.) powodzie to skutek błędnej gospodarki człowieka. może trzeba było regulację rzek zastawić bobrom, a by nie było powodzi. Odpowiedz Link Zgłoś