Dodaj do ulubionych

tzw"dobry"szampon

05.10.10, 09:37
czy uważacie,że szampon do włosów musi być jakiś super, ekstra, czy po prostu ma myć skórę ?
i nie ma szans,żeby te wszystkie witaminy, minerały i inne cuda na kiju dodawane do szamponów w trakcie powiedzmy 5minutowego mycia jakoś szczególnie wpłynęły na poprawę stanu owłosienia?
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 09:41
      Lepiej zainwestować w dobrą odżywkę.
    • martishia7 Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 09:43
      Przede wszystkim musi pasować danym włosom. Sprawa jest indywidualna. To co jednemu smakuje, drugiemu niekoniecznie.
    • bri Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 09:54
      Wiem, że po niektórych szamponach moje włosy wyglądają lepiej niż po innych. Od lat używam praktycznie ciągle tego samego szamponu.
    • sanna.i Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 09:54
      Przez długi czas kupowałam drogie szampony z serii l'oreal professionnel. Naprawdę wyprowadziły moje włosy "na prostą". Teraz kupuję apteczne. Szampon ważna rzecz jednak.
    • lola211 Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 09:56
      Zle dobrany szampon to np łupiez, swedzenie skory glowy.Dlatego kupuje tzw. profesjonalne.Odzywki rowniez- widze ogromna róznice w porównaniu z kosmetykami popularnymi z marketu.
    • lili-2008 A jakie polecacie? 05.10.10, 09:58
      Nie za drogie, niekoniecznie markowe, ale żeby nie miały tych wszystkich SLS w składzie?
      • drinkit Re: A jakie polecacie? 05.10.10, 13:28
        lili-2008 napisała:

> Nie za drogie, niekoniecznie markowe, ale żeby nie miały tych wszystkich SLS w
        > składzie?
        >

Radical firmy Farmona, to szampon ziołowy, bez chemii, jest wspaniały. Mają też dobre odżywki. Naprawdę czuć różnicę na skórze głowy i włosach.
        • karro80 Re: A jakie polecacie? 05.10.10, 20:39
          babydream rossmanowski, emolium - ok 5 i 20 złotych, ale jak uzywa się masek z silikonmi czy tzw jedwabiów to raz w tyg treba "normalnym" umyć
          • lili-2008 Re: A jakie polecacie? 06.10.10, 08:32
            Dzięki Dziewczyny!
            O tym emolium słyszałam, ale zobaczę też Farmonę.
    • zaziza Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 09:59
      nie ma szans,żeby te wszystkie witaminy, minerały i inne cuda na kiju dodawan
      > e do szamponów w trakcie powiedzmy 5minutowego mycia jakoś szczególnie wpłynęły
      > na poprawę stanu owłosienia?

Oczywiscie, ze nia ma. Detergenty i tak wszystko zmyja, no moze poza silikonami.
    • agni71 Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 10:03
      Z mojego bogatego doświadczenia szamponowego moge napisac, ze te droższe z salonów fryzjerskich faktycznie są lepsze. Ale ostatnio uzywałam szamponu dla dzieci Babydream z Rossmanna (dzieciom nie podpasował he he) i bardzo mi sie spodobał smile Na pewno jest lepszy od hipermarketowych, zawierających silikony (te za bardzo obciążaja moje włosy). natomiast odżywki zdecydowanie duuuużo lepsze są te droższe np. kerastase, rene Furterer.
    • kropkacom Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 10:08
      wizaz.pl/Pielegnacja/ABC-pielegnacji/Kosmetyki-na-kryzys
    • majeczka200 Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 11:13
      Od jakiegoś czasu używam szamponu Wax.Odczułam zdecydowaną poprawę włosy są lżejsze,bardziej miękkie,lepiej się układają i co najważniejsze mniej wypadają.Jeszcze do kompletu muszę kupić maseczkę.
    • przeciwcialo Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 11:15
      Szampon ma umyc i oczyścić. Za chiny ludowe nie odżywi ani nie nawilży. Do tego są maski czy odzywki. Jeśli ktos przypisuje cudowne właściwości szamponowi to kłamie wink
    • burza4 Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 11:16
      Szampon cudów nie zrobi, ale walcząc z przetłuszczającymi się włosami odkryłam, że niektóre pomagają. Jasne, że nie spektakularnie, ale jednak. Przy czym jeden tani, drugi ciut droższy niż przeciętna.
    • e_r_i_n Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 11:36
      Musi być dobry.
      Używam profesjonalnego do włosów farbowanych i poza stosowaniem maski, jak mi się przypomni, pielęgnacji nie stosuję i włosy mam w super stanie.
      Kolor też utrzymuje się długo.
    • misia-your Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 11:37
      polecam BIOsilk -farouk, zdzialal cuda ! ale tani nie jest...
    • shellerka Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 12:09
      dla mnie dobry szampon to taki, który nie plącze włosów, nie matowi i po którym jeśli nie użyję odżywki, to mimo to będę mogła rozczesać włosy bez wyrwania połowy.

• przeciwcialo Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 12:11
        Celnie opisałaś cos co ja równiez nazywam dobrym szamponem.
    • franczii Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 12:18
      Dopoki nie zaczelam uzywac dobrego szamponu to tez myslalam ze nie ma znaczenia.
      W te wszystkie witaminy pielegnujace wnikajace w glab to ja tez nie wierze ale szampon jak najbardziej wplywa na wyglad wlosow. U mnie szampon niby dobrany do rodzaju wlosow ale kiepskiej jakosci sprawia ze mam wlosy obciazone przy skorze glowy a reszta przesuszona, sianowata i puszaca sie.
    • 18_lipcowa1 Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 12:18
      nie wierzę w takie cudne działanie szamponów
      albo sie ma ładne włosy albo nie
      ja - czymkolwiek nie umyję- czy jest to bambino, czy jakiś super hiper fryzjerski - mam takie same ładne lśniące włosy
      wyjątkiem było po ciąży- połamane, bez polysku - i wtedy żadne cuda wianki nie pomagały
    • sharpless6 Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 14:34
      a gdzie kupujecie te profesjonalne rozumiem dla salonów fryzjerskich? Bo chyba można tylko u fryzjerki, i ile płacicie i jakiie polecacie?
      • sharpless6 Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 14:35
        moja fryzjerka mi myje szamponem firmy chyba Joico, jest fajny ale b drogi.
      • shellerka Re: tzw"dobry"szampon 06.10.10, 12:17
        ja mam sprawdzony sklep z "profesjonalnymi" (czytaj z takimi które można kupić u fryzjera) kosmetykami do włosów.
        jest niedrogo (jeśli można tak powiedzieć o dość drogich kosmetykach) i wiarygodnie.
        błyskawicznie mi zawsze dostarczają i mam pewność ze nie dostanę zepsutego ani podrobionego towaru.
        sklep się nazywa estyl.pl
    • vivyan Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 15:42
      Dla mnie szampon ma przede wszystkim oczyścić włosy i ich nie obciążać. Od jakiegoś czasu używam Babydream z Rossmana i jest super. Od odżywiania i "cudów" jest odżywka. Zaznaczam, że nie mam jakichś szczególnych problemów z włosami.
    • mikolla Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 16:31
      Jaki polecacie szampon do włosów rozjasnianych na miodowy blond? Chodzi mi o profesjonalne. Uzywam nivea do wlosów blond ale jest taki sobie.
      • d.o.s.i.a Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 16:47
        wyprobuj Johna Friede. Ma szampony lekko koloryzujace dla wielu odcieni wlosow.

www.amazon.co.uk/John-Frieda-Highlight-Activating-Honey-Caramel/dp/B000P9B3RA/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1286290047&sr=8-15
    • thea19 Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 16:41
      witaminy i inne cuda wianki nic nie daja bo wlos jest martwy
      szampon jest wazny na tyle, aby nie miec na niego alergii i nie wywolywal lupiezu oraz dobrze usuwal brud
      wazniejsza od skladu jest technika mycia i suszenia owlosienia oraz wszelkie zabiegi, jakim wlosy sa poddawane, poza tym geny tez cos maja do powiedzenia
    • sadosia75 Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 17:20
      Dobry szampon musi byc taki, ze nie splacze mi wlosow ( a ma co platac ) i jesli nie uzyje odzywki to nie bede musiala walczyc z wlosami pol godziny zanim je rozczesze.
      Kiedys kupowalam tylko pantene, teraz mam szampon i odzywke Franc Provost i nie ma takiej sily, ktora by mnie od tych szamponow i odzywek odciagala.
      Nie pusza sie, rozczesuja, ukladaja sie tak jak chce, nie mam zadnych loczkow i innych dziwolagow. nie musze prostowac prostownica wystarczy suszenie na szczotke.
      A przy okazji jest niesamowicie tani smile

---
      "Mąż ma 3 siotry-komunistki.. (...) Chciałam kupic mieszkanie deweloperskie, bo wiem co to znaczy mieszkac w mieszkaniu z wielkiej plyty, gdzie z rur wyłażą pasożyty"
      Made by Trampionka
      • falka32 Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 18:22
        Dobry szampon to też taki, który nie zniszczy włosów. W tym sensie nie jest ważne tylko, że to detergent, ale też jaki detergent. Detergent to jest też Ludwik i jest to na pewno dobry detergent, który usunie cały brud, kurz i tłuszcz, ale jakoś mało kto myje nim włosy.
        Ja ostatnio przeszłam na organiczne, bez laurynianu sodu, który jest we wszystkich kosmetykach masowych, począwszy do środków do mycia podłogi po drogie szampony. I jest kolosalna różnica. Ja mam farbowane włosy, które się przez to łatwo niszczą. Może nie wyglądają po nim od razu tak bosko, jak po szamponach napakowanych ulepszaczami wyglądu, ale po kilku miesiącach mogłam zacząć zapuszczać włosy, zamiast ciągle ścinać przesuszone i zniszczone końce.
        • agni71 Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 20:10
          Ja ostatnio przeszłam na organiczne, bez laurynianu sodu, który jest we wszystk
          > ich kosmetykach masowych, począwszy do środków do mycia podłogi po drogie szamp
          > ony. I jest kolosalna różnica.

Możesz podac namiary na ten szampon?
          • falka32 Re: tzw"dobry"szampon 05.10.10, 23:02
            jednego ci nie podam, ale jest ich coraz więcej, dużo marek, w necie mozna kupić w sklepach z kosmetykami organicznym, trzeba patrzeć na skład.
    • marta_st1 Re: tzw"dobry"szampon 06.10.10, 12:11
      Był czas gdy robiłam sobie pasemka, które dość mocno zniszczyły mi włosy i kupiłam wtedy u innego fryzjera (do którego chodzę do dziś) szampon z serii profesjonalnych firmy Loreal i wystarczyło. Teraz jak włosy mam w gorszej kondycji to też sięgam po lepszy szampon, a myję na co dzień Head&Shoulders bo po innych mam łupież.
    • adsa_21 Re: tzw"dobry"szampon 06.10.10, 14:56
      szampon moze byc badziewny bo ma za zadanie jedynie oczyscic wlos. Najwazniejsza jest odzywka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka