kamire12 16.02.11, 21:03 jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywacie i polecacie. ktos mi napisal, ze powniene to byc krem z filtrami i amrek: avene, bioderma lub la roche posay..... cera wrazliwa, mieszana, odwodniona. ale nie sucha. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i_b13 Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 16.02.11, 21:07 Nivea Visage Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 17.02.11, 08:53 ja jeszcze do niedawna nie musiałam nic, ale po trzydziestce po prostu mi się make-up nie trzyma bez kremu, w dodatku czuję jak skóra chce pic. ale sama jestem zielona w kremach. jak już chcę coś kupić, to potem czytam na forach i wizazu, ze to ma sls, to jakies parabeny, to silikony. wcześniej miałam lancome, nie pamiętam jaki, teraz kupiłam LRP activeC i jestem niezadowolona. chciałam oszczędzić i teraz mam. jeszcze wcześniej - tzn. miedzy lancome, a LRP kupiłam jakiś Lirene. Wygładał na idealny dla mnie, nie miał napisiku "dla każdego rodzaju skóry", który to napisik działa na mnie jak płachta na byka, bo jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. niestety, po posmarowaniu się tym kremem miałam wrażenie, jakbym położyła na buzię właśnie kupę silikonu. LRP kładę na serum Vichy z witaminą C, bo teraz mam cykl 21 dni z serum i może to wina tego serum, ale kurde nie czuję się z tym kremem komfortowo. -- szajning lajke star Odpowiedz Link Zgłoś
czustka Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 17.02.11, 08:59 Nie używam kremu pod makijaż tylko dobrej bazy. Wyglądam nienagannie przez wiele godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 17.02.11, 10:35 ja nie lubię uczucia takiej powłoki silikonowej, jak stosuje baze. używam bazy tylko pod makijaz wieczorowy, zeby przetrwał mi w tańcu, piciu i i innych takich a jakiej bazy używasz? bo ja przetestowałam smashboxa, sephory i inglota i dla mnie to jedno i to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_75 Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 17.02.11, 11:52 Pozwolicie, że wtrącę swoje trzy grosze Ja używam bazy 3D Dax Cosmetics i dla mnie jest ok. Tworzy taki delikatny film, ale naprawdę bardzo subtelny - nie masz wrażenia jakbyś pomazała się jczymś smalcopodobnym Odpowiedz Link Zgłoś
czustka Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 17.02.11, 12:20 Nabyłam ostatnio Photo Finish Light Smashboxa i się bardzo dobrze sprawdza jest lekka , makijaż wygląda świeżo przez wiele godzin. Generalnie kluczową sprawą jest według mnie dobranie odpowiedniego podkładu do bazy ,jesli oba produkty ze sobą zagrają , makijaż wygląda perfekt. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 18.02.11, 00:41 ale baza nie zastąpi kremu makijaż słuzy koloryxacji skóry. krem słuzy przede wszystkim nawilżeniu, ale równiez ochronie i odżywieniu. żadna baza nie zastąpi kremu, krem jest niezbędnikiem codziennej pielęgnacji, baza służy tylko dłuższemu utrzymaniu makijazu, to nie są produkty substytutywne Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 18.02.11, 10:06 no wlasnie, tez mam takie zdanie. daltego szukam czegos co nawilza dobrze, nadaje sie do cery po 35 wrazliwej i mieszanej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 18.02.11, 12:49 claudel6 napisała: > ale baza nie zastąpi kremu > makijaż słuzy koloryxacji skóry. krem słuzy przede wszystkim nawilżeniu, ale ró > wniez ochronie i odżywieniu. Po pierwsze makijaz nie jest koloryzacja skory a jej udoskonaleniem i upiekszeniem podkresleniem, no chyba ze mowisz o jakims teatrze i charakteryzacji . Po drugie mozna nabyc baze ktora ma wlasciwosci pielegnacyjno-odzywczo-nawilzajace oraz przedluzajace makijaz. Nie widze powodu by nakladac 4 produkty na twarz, ktore niekoniecznie musza do siebie pasowac skoro mozna uzyc dwoch produktow. Bynajmniej nie mowie o rezygnacji z kremow w ogole, bo jest jeszcze na to mnostwo czasu kiedy makijazu sie nie nosi. > żadna baza nie zastąpi kremu, krem jest niezbędnikiem codziennej pielęgnacji, b > aza służy tylko dłuższemu utrzymaniu makijazu, to nie są produkty substytutywne Obecnie na rynku jest sporo produktow ktore maja podwojne lub potrojne dzialanie jak np podklady do odpowiedniego rodzaju skory z filtrem odpowiednim filtrem UV, bazy nawilzajace i pielegnujace. Uzywajac takich produktow odpowiednio dobranych do danej cery mozna zrezygnowac z nakladania kolejnego produktu Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 17.02.11, 12:51 czustka napisała: > Nie używam kremu pod makijaż tylko dobrej bazy. Wyglądam nienagannie przez wiel > e godzin. Dokladnie, dobra baza zapewni wszystko + dobry podklad zapewni odpowiedni filtr UV. Z kremow moge polecic Oliatum face repare - nie wiem czy dostepny w PL Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 17.02.11, 08:58 Używam Yoskine. A polecać to się nie powinno żadnego kremu, bo to co jednej pasuje nie musi pasować drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 17.02.11, 10:33 Time Zone Estee Lauder Odpowiedz Link Zgłoś
kaka73 Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 17.02.11, 10:35 cLARENA Odpowiedz Link Zgłoś
circa.about Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 17.02.11, 12:49 Sephora INSTANT MOISTURIZER - dla mnie odkrycie roku. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 17.02.11, 14:00 Normalnego kremu na dzień Estee Lauder albo Clinique Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 17.02.11, 14:13 no ale ja mam tak, ze musze jakis krem polozyc, bo skora az sie prosi. dlatego poszukuje kremu. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Biodroga 17.02.11, 17:59 kosmetyczka to ma. Dobry krem trzeba przyznać. Ale i tak na to potem lecę bazą właśnie i podkładem. Odpowiedz Link Zgłoś
sandorianka Re: Biodroga 17.02.11, 23:29 INSIDE - jakaś nowość, jestem na etapie sprawdzania i póki co odpowiada mi. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 18.02.11, 10:11 Kupuję jakikolwiek krem nawilżający odpowiedni dla mojej cery (czyli suchej). Nie wierzę w przeciwzmarszczkowe bzdury, to kwestia genów, stylu życia i nawilżania skóry, czego jestem przykładem. Zmarszczek brak, choć paliłam wiele lat i żadnych przeciwzmarszczkowców nie używałam. W antycellulitowe balsamy też nie wierzę, wyciąganie kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 18.02.11, 10:38 Pod makijaż taki sam jak i bez makijażu Mam bardzo suchą skórę, więc używam ultranawilżających lub wręcz odżywczych kremów. Lubię zmieniać, więc nie przywiązuję się do marki. Teraz akurat mam Garniera zółty z miodem, ostatnio Biotherm i oba dobre. Bazę mam Smashboxa. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 18.02.11, 10:44 Vichy Aqualia. Ostatnio też LRP Hydreane i Tołpa Hydrativ. Do Aqualii wracam często. Odpowiedz Link Zgłoś
tully.makker Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 18.02.11, 11:29 Olay Definity. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 18.02.11, 13:49 na dzień mam lrp effaclar duo - ale ja mam trudną cerę, wcześniej zwykły effaclar k pod oczy na dzień mam clinique. a ten active c to nie pod oczy przypadkiem tylko? Odpowiedz Link Zgłoś
count_zero Re: jaki krem na dzien po 35, pod makijaz uzywaci 18.02.11, 14:24 Odkąd przestawiłam się na podkłady mineralne w pudrze, problem wytrzymałości makijażu przestał dla mnie istnieć. Nie potrzebuję baz, tych okropnych silikonów, krem możne być nawet tłustawy (zimą). A w ogóle, odkąd odstawiłam podkłady w płynie, cera poprawiła mi się na tyle, że w zasadzie i tego mineralnego nie muszę używać; odrobinę na powieki i pod oczy, trochę przy skrzydełkach nosa i na brodę, na to meteoryty i mogę wychodzić z domu. Tak się odzwyczaiłam, ze nawet na myśl o babraniu się w jakimkolwiek "fluidzie" jakoś mi dziwnie. BTW - Kremy robię sama. Odpowiedz Link Zgłoś