Dodaj do ulubionych

jak schudnąć??

14.10.11, 11:23
drogie e-mamy jak udało wam się schudnąć po porodzie?
przed ciążą ważyłam 47kg pod koniec ciąży waga już była 70 dziecko duże się urodziło bo aż 4400smile
jestem 2 lata po prodzie a waga nadal jest bardzo wysoko bo aż 69kgsad
co robić nie pomagają ćwiczeniasadani dietki
może macie jakiś dobry sposób na zrzucenie 9kgsad
i pozbycie się boczków?
ja już nie wiem co robić wstydzę się sama siebiesad
Obserwuj wątek
    • montechristo4 Re: jak schudnąć?? 14.10.11, 12:40
      Poczytaj sobie o diecie Montignac. Bardzo zdrowa i sensowna. Ja na niej schudłam 12 kg w 2,5 miesiąca.
    • angazetka Re: jak schudnąć?? 14.10.11, 12:44
      Zbadać się (cukier, hormony). Zastanowić się, co się je i w jakich ilościach. Iść do dietetyka po radę. I nie wstydzić się siebie niezależnie od kilogramów smile
    • jamesonwhiskey Re: jak schudnąć?? 14.10.11, 13:01
      > co robić nie pomagają ćwiczeniasadani dietki

ciwczenia typu spacer do kuchni po kolejnego batona moga nie pomoc
    • franczii Re: jak schudnąć?? 14.10.11, 13:13
      a co i jak dlugo cwiczylas ze twierdzisz ze nie pomaga?
    • imogen0 Re: jak schudnąć?? 14.10.11, 13:22
      Ja polecam bieganie(na początek marsze,super jest też nordic walking)Nie stosowałam zadnej diety,jadłam wszystko,ograniczyłam tylko słodycze a waga spadała...
      • anecia88.net Re: jak schudnąć?? 14.10.11, 13:54
        chodziłam przez 4 miesiące na siłownie i waga ani nie drgnełasad
        a co najgorsze,że przez to moje małżeństwo się rozwalasad
        wstydzę się mężowi pokazać śpię z synem mąż osobno w drugim pokoju i tak już od 1,5rokusad'
        a sypiamy ze soba raz na dwa miesiące i to jak mąż tylko nalega
        • franczii Re: jak schudnąć?? 14.10.11, 14:02
          A cwiczylas sama czy ktos ci opracowal trening? Jesli nic sie nie zmienilo w twoim ciele to cos musialas nie tak robic. Jesli cwiczysz sama to najbezpieczniej rob cardio przez 45 minut co najmniej 3x w tygodniu. Musi dac to jakis efekt przynajmniej ujedrniajacy. A jak nie silownia to tak jak radzila kolezanka wyzej bardzo szybki marsz ale nie 10 minut ale tez co najmniej godzine. To mozesz nawet codziennie, nic cie nie ogranicza. Efekty musza byc, nie ma mocnych.
          • szprotka8 Re: jak schudnąć?? 28.11.11, 11:10
            Do tego dorzuć Alfalipogammę, nie zaszkodzi. Alfalipogamma wsopmaga przemianę materii. Biorę to bo chciałabym szybko schudnąć przed weselem i szczerze mówiąc, wiedzę pierwsze efekty big_grin
        • jamesonwhiskey Re: jak schudnąć?? 14.10.11, 14:13
          > chodziłam przez 4 miesiące na siłownie i waga ani nie drgnełasad

od samejsilowni sie nie chudnie co tam robilas
          do tego jaka dieta, jesli jak dla pudziana przed zawodami to ciezko oczekiwac spadku wagi
          dietetyk albo klub kwadransowych grubasow, cwiczenia wspomagajace diete jakies lekkie aeroby np.
          aqua aerobik nie obciaza stawow po odzyskaniu jako takiej sprawnosci bieganie ale nie forsowne
          nordic walking , jak nie masz ochoty na nic z powyzszych wyeliminowac cukry , mniej jesc
          • aniorek Re: jak schudnąć?? 16.11.11, 18:09
            jamesonwhiskey napisał:

> > chodziłam przez 4 miesiące na siłownie i waga ani nie drgnełasad
            >
            > dietetyk albo klub kwadransowych grubasow, cwiczenia wspomagajace diete jakies
            > lekkie aeroby np.

lekkie aeroby to strata czasu, trzeba podniesc tetno i utrzymac je przez dluzszy czas, polecam interwaly. kobita nie wazy 150 kilo, wiec spokojnie moze od razu zabrac sie do biegania na przyklad.
            a na silowni ciwczenia z wolnymi ciezarami, ale nie leciutkie z 50 powtorzeniami. tu trzeba porzadnie sie spocic. miesnie, aby rosnac, spalaja kolejne kcal.

> jak nie masz ochoty na nic z powyzszych wyeliminowac cukry , m
            > niej jesc

jakie cukry, co to za brednie? wegle sa jak najbardziej potrzebne, stanowia zrodlo energii i sa niezbedne, tak samo jak bialka i tluszcze. i co to znaczy mniej jesc? to nie wystarczy, trzeba wiedziec ile sie spala kcal i stworzyc deficyt kaloryczny. tylko wtedy mozna schudnac. niekoniecznie oznacza to mniej jesc, trzeba za to uwazac na to CO sie je.

• angazetka Re: jak schudnąć?? 14.10.11, 14:16
          > wstydzę się mężowi pokazać śpię z synem mąż osobno w drugim pokoju i tak już od
          > 1,5rokusad'
          > a sypiamy ze soba raz na dwa miesiące i to jak mąż tylko nalega

To się przestań wstydzić, na litość Boską!
        • iuscogens Re: jak schudnąć?? 16.11.11, 19:41
          Mogę się założyć, że dla męża większym problemem jest brak seksu i fizycznej bliskości niż parę kilo więcej u osoby, którą kocha.
    • morgen_stern Re: jak schudnąć?? 14.10.11, 14:18
      Dieta na dłuższą metę nie pomoże, potrzebna jest całkowita zmiana sposobu odżywiania się.
      • tapter Re: jak schudnąć?? 16.11.11, 17:38

Witam. Uważam , że wszystko co dotyczy czy to odchudzania czy też przytycia swój początek ma w naszej głowie. Dlatego warto najpierw zorientowac sie w temacie od strony teoretycznej. I nie mam na myśli tutaj szukania odpowiedniej diety a raczej szukania informacji na tema działania naszej podświadomości w czasie odchudzania. Bo to przecież od niej większość tak naprawde zależy. Zanim znajdziemy '' cud diete'' proponuje najpierw dobrze sie zastanowic czy przyczyną naszego tycia nie jest np. stres lub np. zapomniany żal do jakiejś osoby który powoduje, że nieświadomie sięgamy po coraz większe ilości kalorii. Dużo można by pisac o tajnikach naszej podświadomości. Uważam , że tutaj --tinyurl.com/42y4nby --
    • izawawa Re: jak schudnąć?? 16.11.11, 18:28
      Nie dojadać po dziecku "połowy jajeczka" ani kaszki "z dna talerzyka". Efekt piorunujący.
      • pierr-dzioszek Re: jak schudnąć?? 16.11.11, 19:11
        Żadnych diet,odstawić przede wszystkim słodycze,pieczywo,masło,tłuste wędliny i ryby,uważać na owoce,żadnych sosów,sześć stałych posiłków o stałych porach,nie jeść na trzy godziny przed snem. I ruch,duuużo ruchu,najlepiej marsz w szybkim tempie na początek i mninimum 45min.rowerku stacjonarnego. Pokochać ruch i warzywa,bo będziesz musiała uważać na wagę do końca życia.
    • mamai82 Re: jak schudnąć?? 13.04.12, 12:14
      Hej, u mnie po porodzie powstał ten sam problem.Stosowałam wiele diet, które tak na prawdę zawsze kończyły się jo-jo. Zawsze podwajałam wagę, którą udało mi się zrzucić. Tym sposobem osiągnęłam 85 kg przy wzroście 170cm. Koszmar.

Koleżanka, z którą pracuję poleciła mi dwa suplementy, dzięki którym jej się udało. Fiocyna kropelki oczyszczające i meliosa kropelki odchudzające. Produkuje je herbapol są to ziołowe suplementy więc wg mnie bezpieczne. Zamówiłam je w sklepie internetowym Biofi. Stosuję je od miesiąca i efekt jest już widoczny - 4 kg mniej. Dodatkowo na śniadanie owoce, zdrowe posiłki bez tłuszczu, kila razy w tygodniu trochę ruchu. I udało się bez większego wysiłku. Polecam - szczególnie tym bez silnej woli smile

Ps. W związku z tym, że smak wody z meliosą jest nienajlepszy, dodaję troszkę soku jabłkowego. Smakuje jak Tymbark jabłko-mięta smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka