a.kurpiecka 26.10.11, 16:31 Mam 29 lat, dzieci 3 lata i 2 miesiace i oto co mi pozostalo.... masakra zupelna. drugie dziecko urodzilo sie duze, 3980 wiec spodziewalam sie i widzialam ze robia sie rozstepy,ale to co teraz wychodzi to totalna porazka... ehhh brak slow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.kurpiecka Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 16:34 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2917052,2,4,IMG-0224.html foty w galerii... jestem w stanie wydac kilka tys, ale czy efekty beda? Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 16:38 Dwa miesiące to jeszcze bardzo krótko ... potrzeba więcej czasu i ruchu na temat profesjonalnych zabiegów się nie wypowiem , ale polecam basen ładnie kształtuje sylwetkę i spłaszcza brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 16:39 Pytanie co chcesz osiągnąć. Chodzi Ci tylko o rozstepy czy wogole chcesz go zmniejszyc? Ja schudłabym odpowiednio a potem powalczyła jak bedzie wiecej widać......Jak schudniesz to zobaczysz ile zostało Ci skóry i jak naprawde wygladaja te krechy. Odysanie tłuszczu to głupota bo mozna sie samemu odchudzic a operacja lepiej jest robiona na takim rozmiarze brzucha jaki powinnaś mieć standardowo. Wydaje mi się ze rozstepów nie da sie operacyjnie usunąć.... bo jak wycinać? Moze jakiś laser zeby zbladły? Idz do speca i Ci wszystko powie. Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 16:44 www.instytutdermina.pl/Redukcja-rozstep%F3w.php www.jpdp.pl/forums/topic/262/rozst-py-ratunku Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 16:43 jesli przeszkadzaja Ci tylko rozstepy, to musisz sie wziac za nie jak najszybciej, dopoki sa rozowe/ czerwone jesli stana sie perlowo- biale to juz nic sie nie da z nimi zrobic jakie konkretnie zabiegi? to juz trzeba ustalic w gabinecie medycyny estetycznej lub profesjonalnego gabinetu kosmetologii Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 16:50 jaki byl twoj brzuch przed ciaza ? najlepsza opcja to chyba plastylka brzucha czyli wyciecie faldu plus odsysanie Odpowiedz Link Zgłoś
a.kurpiecka Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 16:55 taki normalny rozmiar 38 , wycwiczony nawet... Odpowiedz Link Zgłoś
a.kurpiecka Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 16:46 chodzi mi o te cholerne rozstepy i "jakosc" skory. bo jesli chodzi o sadelko to fakt malo czasu i wiem po pierwszej ciazy ze spadnie, skora zostanie owszem,ale ta skora po pierwszej ciazy mialam tylko moze z 4 ledwo widoczne a teraz...(( tak pojde do jakiegos salonu odnowy,ale czasami kobitki dobrze doradza. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 17:44 Ja miałam po ciąży strasznego flaka, teraz jest jędrny i nawet rysuje się kaloryfer jak napnę mięśnie. Ćwiczenia, ćwiczenia, cwiczenia. Dopiero na sam koniec, jeśli ćwiczenia nie dadzą oczekiwanego efektu sięgnęłabym po plastykę. Czerwone rozstępy może i mozna jeszcze trochę podreperować różnymi kremami. Ja mam, ale teraz jakoś po ćwiczeniach stały się mniej widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 17:40 nie wkleję Ci zdjęcia mojej szwagierki, ale laska straciła ponad 25 kg w ciągu 2 lat. Ma płaski brzuch. Przede wszystkim dieta i ćwiczenia, zabiegi na sam koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
lannntana Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 17:58 Rozstępy ponoć z czasem bledną. Na jędrność samego brzucha na pewno będą pomocne ćwiczenia i dieta. Powiem szczerze,że chociaż przytyłam ogromnie w ciągu stosunkowo krótkiego czasu (ciąża) to uchroniłam się jakoś od rozstępów. Może to geny??? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 18:02 nie moze tylko napewno geny i hormony taki lajf Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 22:02 Z tego co wiem to typ kolagenu, który posiadamy. Ja z figury anorektycznej przeszłam bezrozstępowo do figury ciążowej (plus 25-28kg) i znów do anorektycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
a.kurpiecka Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 18:08 ale ja przytylam tylko 13kg...ale wlasnie bylam szczupla, waska w biodrach i wszystko poszlo wylacznie w brzuch;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ma2ma Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 18:28 zdjecia nie widzialam bo nie da sie zobaczyc...ale powiem ci tak, jestem po ciazy blizniaczej i pod koniec ciazy moj brzuch nagle zaczal rosnac (do 5-6 mca prawie wogoel go nei bylo), rozstepy mialam i nadal mam-bo to jest popekana skora i nic z tym nie zrobisz, no nic-musisz sie pogodzic i tyle...zadne tysiace zl ci nie pomoga, moze troche ale nie zlikwiduja, nie wyczaruja, nie przywroca skory sprzed... jedynie co ci pozostaje to sport i sport...dzieki czemu wzmocnisz miesnie brzucha i najprawdopodobniej pozbedziesz sie kg... ja przytylam w ciazy jakies 9 kg...a 4 lata walczylam z 4 kg-za chiny ludowe nie potrafilam sie pozbyc...az miesiac temu wzielam sie za sport i w ciagu 2 tyg 2 kg mi spadlo (ale cwicze w sumei 5 x w tygodniu),ale roztepy sa ...malo widoczne ale sa...no i coz...powodzenia i nie zalamuj sie..tylko rozejrzyj za sportem... Odpowiedz Link Zgłoś
yu-a Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 21:46 ja tez przytylam 13 kg i poszlo we wszystko a tak srednio w brzuch... Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 18:37 Na razie daj sobie czas - ćwicz, smaruj brzuch najlepiej kolagenem i dbaj o zbilansowaną dietę. Jeśli po roku nie będzie poprawy, możesz myśleć o plastyce. Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 19:13 hmm a jakie cwiczenia na taki brzuch ? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta kolagen 27.10.11, 09:53 dziewczyny, kolagen bardzo kiepsko przyjmuje sie w kremach, przez skóre trzeba albo od srodka, albo wtłoczyc jest np kalogen w postaci pastylek Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 20:28 Najważniejsze, że dzieci zdrowe. Kup na lato jednoczęściowy strój kąpielowy, a mężowi dawaj po ciemku lub od tyłu i wszystko będzie grało. A brzucha naprawdę mocno współczuję W tym przypadku chyba pomoże tylko plastyka brzucha, ale to kosztowne i może być ryzykowne. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 20:31 Ty masz obwisły,a dziecka nie rodziłeś Odpowiedz Link Zgłoś
math-ilda Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 20:40 Na rozstępach się nie znam, ponoć blakną z czasem. Brzuch można wyćwiczyć. Ja chodziłam na fitnesss, oprócz tego przebrnęłam przez 6 weidera do ponad połowy (na niej się nie chudnie, tylko mięśnie wyrabia). I polecam stary, zapomniany hula hop. Do tego rozsądna dieta oczywiście, ale nie katowanie się dietą cud, tylko zbilansowana i zróżnicowana. A przy spalaniu tłuszczu można się wspomóc L-karnityną I raczej w domu sadełka nie zrzucisz, bo najpierw trzeba się porządnie rozgrzać, więc najlepsze są ćwiczenia aerobowe, bieganie, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 21:04 przede wszystkim trochę czasu. rozstępy zbledną i linea negra też zniknie. ćwicz mięśnie brzucha i smaruj, masuj się jakimś balsamem ujędrniającym - ważne, żeby codziennie systematycznie - na pewno będzie lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 21:49 Przede wszystkim wydaje mi się, że trochę za wcześnie na załamkę i planowanie zabiegów - skóra potrzebuje trochę więcej czasu, żeby jako tako dojść do siebie, nikt poważny nie zrobi Ci takiej na przykład plastyki tak krótko po porodzie, bo skóra mniej lub bardziej ale trochę się wciągnie. Na rozstępy wiele się nie poradzi, ale zbledną i będą mniej widoczne, a na ogólną poprawę polecam ćwiczenia i masaż skóry szorstką gąbką czy czym tam pod prysznicem albo po, wcieranie balsamu albo nawet oliwy - kosmetyki cudów nie robią, więc nie ma to większego znaczenia, ale masaż jest ważny. Dopiero kiedy zrobisz wszystko, co się da, wróć do planowania zabiegów, bo teraz jest po prostu za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 22:51 Jak dla mnie twoj brzuch wyglada ok. Po czasie rozstepy zbledna, sadelko gdzies tam sobie ucieknie. Nie ma sie co zamartiwac na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
dorry Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 23:13 >trochę za wcześnie na załamkę i planowanie zabiegów Zależy jakich zabiegów. Jeśli chodzi o zabiegi laserowe, to najlepsze efekty uzyskuje się tylko na świeżych rozstępach. Najlepiej udać się na wizytę do kliniki i zrobić próbę. Z tego co wiem efekty zależą od predyspozycji osobniczych. Cena tylko jest dosyć spora... Z domowych metod to można polecić codzienne masaże np olejkiem z migdałów albo arganowym (jest doskonały na wszelkie uszkodzenia skóry, więc i na rozstępy pewnie pomoże) Odpowiedz Link Zgłoś
cylia9 Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 22:50 z rozstepami mozna jeszcze zawalczyc, gdy sa krwiste - masaze szorstka rekawica (wsyp do srodka sol kamienna) i szoruj Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 23:06 wowczas zbledna a nie znikna tylko profesjonalne zabiegi odbudowy wlokien kolagenowych pomoga Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 23:06 Duze dziecko to ponad 4kg jak moje.Ten brzuch sie nie kwalifikuje do operacji,musisz schudnac,nadmiar skory inaczej wyglada,zwis i pomarszczony jak u sfinksa.Poza tym 2m-ce to za malo.Na rozstepy laserowe usuwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.kurpiecka Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 23:07 ok dziewczyny, dam sobie czas.... moze kiedys wrzuce tu fotke dla porownania Odpowiedz Link Zgłoś
dorry Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 26.10.11, 23:16 Jak masz kasę na zbyciu to spróbuj lasera. I wstaw w grafik codzienne masaże, jak pisałam wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 27.10.11, 09:10 Poczytaj w necie ale z tego co się orientuje to dopóki rozstepy są czerwone to mozna je likwidowac laserem. co do reszty to poczekaj kilka miesięcy, cwicz a jak to nic nie da to chirurg plastyczny. Mam kuzynkęw rodzinie, ktora miała przepuklinę po drugiej ciazy i podczas operacji tej przepukliny zrobili jej od razu plastykę brzucha. Zadowolona i brzuch płaski. widziałam. cieli w miejscu blizny po cesarce. Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 27.10.11, 11:25 dwa m-ce to naprawdę bardzo krótko, wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 27.10.11, 10:14 na rozstępy spróbuj czegoś z mocznikiem ok 25% stężenia. Może coś jeszcze na tym etapie zdziałasz do momentu kiedy nie schudniesz lub nie skołujesz kasy na serię zabiegów. możesz na receptę sobie zrobić za ok 5 zł w aptece - receptę wypisze każdy lekarz - ja miałam od pediatry z trochę mniejszym stężeniem dla córki, ale powyżej 20% mocznik złuszcza i są dane, że może działać na rozstępy(w sumie jako nie wiele rzeczy). Tu masz skład jaki ma być: Urea puri 25.0< vit A vit E aa 5ml Aq dest 30.0 Hascobaza lub lekobaza ad 100 (ale hascobaza chyba lepsza) Odpowiedz Link Zgłoś
a.kurpiecka Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 27.10.11, 15:57 Juz sie uspokoilam bo wiem ze jeszcze cos z tego bedzie.a taka prawda ze pewnie wiele kobiet ma podobne na pocxatku a potem wyjasnieje, sadelko spadnie ( obecnie waze 65kg przy 167 cm) wiec sport pierwszym planie. Maz uwaza ze dla niego to nic strasznego a to najwazniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 27.10.11, 16:11 A co ma powiedzieć? Wie, że to przez ciążę jego dziecka więc nie powie co naprawdę myśli. Poza tym może i tak woli od tyłu. -- Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 27.10.11, 16:15 popatrzyłam na zdjecie i nic szokujacego nie zobaczyłam. Ot, brzuch jak brzuch. Urodziłas 2 m-ce temu drugie dziecko. Trudno byc w tym czasie znowu płaska i kaloryferkowata. Daj sobie czas, w czasie ciązy złapałaś niewiele kilogramów, te 13 kg zejdzie szybko przy kp, a ruch na powietrzu w z wózkiem jeszcze to przyspieszy Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 27.10.11, 16:25 A to twoje fotki wiszę od wczoraj na głownej? Na rozstępy nic nie poradzisz, bo to blizna na skórze, z czasem zrobią się perliste, mniej widoczne. Na obwisły obwisły brzuch to tylko gimnastyka pomoże, bo sama dieta nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocio_007 jest ratunek 27.10.11, 16:47 Przede wszystkim spokój, 2 miesiące to za krótko, daj sobie więcej czasu. Z pół roku chociaż. Trochę cwiczeń i nie zawadzi schudnąc do wagi, którą uznasz za swoją docelową. I wtedy zobaczysz. Jeśli brzuch będzie dalej powodem Twojego stresu, rozważ plastykę. Tak wiem że to operacja, ryzyko, pitu pitu. Tu mamuśki Ci odradzą. Dlatego wejdź na stronę beauty w polsce (dokładnego adresu Ci nie podam, ale jak wp. w google to wejdziesz). Poczytaj i zobaczysz, że to nie takie straszne i nie musi kosztowac fortuny. Sama to wiem bo zrobiłam w zeszłym roku. Gimnastyka, zabiegi nic nie dały, strata kasy i czasu, bo nadmiar skóry nie wyparuje, nie ma cudów. Owszem, operacja, narkoza, ryzyko itp. Ale warto było. Teraz mam piękny, płaski brzuch, jędrny jak przed dziecmi (a nawet lepszy A cała reszta niech wierzy w gimnastykę Odpowiedz Link Zgłoś
woisna82 Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 27.10.11, 16:38 Polecam psychiatrę - podobno na załamie to najlepsze rozwiązanie brak słów na takie pustactwo Odpowiedz Link Zgłoś
martusia81 Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 27.10.11, 20:27 eee tam, nie jest tak zle. Nie jedna pewnie ma taki brzuch,nie mowiac o np 3 ciazach,ale kto by sie odwazyl pokazac prawde. podziwiam i trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 27.10.11, 20:56 Dokładnie. Niejedna tutejsza wygląda gorzej po jednym dziecku, ale na forum za diabła się nie przyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.musial87 Re: Zalamana-brzuch po 2 ciazy(foto), jakie zabie 04.11.16, 19:49 sprawdz sobie Collagen La Pure Body ja używam i do ciała i do twarzy Collagen La Pure Face ja już po miesiącu widziałam efekty gdy stosowałam do ciała, potem kupiłam sobie prdukty do twarzy i także sie nie zawiodłam,a produkty poleciła mi znajoma wiec i jej przypasowało. Wejdz na ich stronę i sobie zerknij może i dla siebie znajdziesz także jakąś ,,perełkę" Odpowiedz Link Zgłoś