Dodaj do ulubionych

Białe zęby

30.05.04, 22:17
Moi drodzy, mam prośbę: chciałabym mieć piękny biały usmiech.
Bardzo dbam o zęby, ale mimo wszystko nie są one białe. Zdaje sobie sprawę,
że zależy to od indywidualnego koloru kości (szkliwa), ale może znacie jakieś
sposoby na to aby je wybielić?
Wdzięczna EDA
Obserwuj wątek
    • guga74 Re: Białe zęby 31.05.04, 15:32
      Poelcam Ci żel Biała Perła, do kupienia w aptekach (ok. 50 zł) daje rewelacyjne efekty, chociaż jest trochę uciążliwa w stosowaniu (niewygodne aplikatory). Obecnie testuję żel wybielający Aquafresh, łatwiej i szybciej się go nakłada, ale już widzę że zęby nie będą tak białe jak po perle.
    • pade Re: Białe zęby 06.06.04, 17:03
      Witam
      Jak często trzeba wybielać zęby po tej Białej Perle? Czy to nie niszczy szkliwa
      i czy są jakieś przeciwskazania?
      Pozdrowienia
      Ewelina
      • guga74 Re: Białe zęby 12.06.04, 18:40
        Żeby utrzymać efekt trzeba taką "kurację" przeprowadzić 2 razy w ciągu roku. Chyba nie ma przeciwwskazań, żel nie jest szkodliwy, ale nie wybiela wypełnień (podobnie jak inne tego typu specyfiki).
    • italia100 Re: Białe zęby 11.06.04, 19:33
      Ja polecam wybielanie u dentysty. Dostaje się do domu specjalne wkladki i
      preparat. Niestety to dosyc droga impreza, ale efekt w porównaniu z aptecznymi
      (też próbowalam) jest super. Poza tym dentysta sprawdzi najpierw czy można
      Twoje zeby wybielać (jak się ma w widocznych miejscach plomby to one mogą się
      mniej wybielić i potem są plamy - więc lepiej się skonsultować z dentystą)
      Pozdrawiam,
      Anika
      • marzenkaw Re: Białe zęby 12.06.04, 20:35
        Wiesz, ja wlasnie jestem umowiona na wybielanie u dentysty. Tylko,ze to potrwa,
        bo okazalo sie ze mam chyba z 6 dziurek do zaleczenia (chyba po ciazy). Jak
        moje zeby zostana wyleczone, to pani sie bierze za wybielanie. Kosztowac to ma
        700 zl. MOja kuzynka sobie tym sposobem wybielila zeby. Ja to zauwazylam, ale
        poza mna nikt!!! A ona tez sie nikomu nie chwalila. Powiedz mi czy Ty widzisz
        naprawde roznice? Czy ktos to tez zauwazyl?
        MArzena
        • italia100 Re: Białe zęby 15.06.04, 16:25
          U mnie efekt jest wyraźnie widoczny. Większosć moich znajomych zauważyła. W
          ogóle jakoś mi twarz wyładniałasmile) Ale naturalnie miałam dosyc ciemne zęby,
          więc może dlatego było bardzej widać. Nie wiem moze to zależy od preparatu
          jakiego dentysta używa, a moze kazdy ma inne predyspozycje. Ja tez zapłaciłam
          700 zł. To znaczy w cenniku było 800, ale załapałam się na czerwcową promocjęsmile
          Pozdrawiam,
          Anika
          • marzenkaw Re: Białe zęby 15.06.04, 20:13
            Dzieki za informacje.
      • sabma Białe zęby a karmienie piersią? 16.06.04, 14:26
        A nie wiesz przypadkiem, czy takie wybielanie u dentysty można przeprowadzać
        karmiąc piersią? Też mam ochotę na ten "zabieg", ale nie wiem, czy nie
        zaszkodzę maluszkowi. Może można wybielić preparatami, które są dostępne w
        aptekach?
        • italia100 Re: Białe zęby a karmienie piersią? 17.06.04, 21:40
          Niestety nie można wybielać jesli się jest w ciąży albo karmi sie piersią. Nie
          wiem jak to jest ze srodkami aptecznymi. Powinno być na ulotce.

Pozdrawiam,
          anika
    • anik801 Re: Białe zęby 19.06.04, 18:25
      nie polecam colgate simply white!!!Wydałam na ten żel prawie 70 zł po 2 tyg.
      zęby miały być jak z reklamy.Niestety efekt był zerowy!Bardzo dbam o zęby nie
      palę i nie piję kawy więc są ładne ale chciałam żeby były bielszesmile Niestety
      zakup tego żelu to pieniądze wyrzucone w błoto.Słyszałam ze te paski
      wybielające blend-a-med są dobre ale boję się że znowu wywalę kasę.Czy ktoś ich
      używał?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka