alo76 05.06.04, 13:41 prosze, poradźcie co robić. jestem 4 m-ce po porodzie i od ok. 2tyg. wypadaja mi wlosy-głównie po myciu.ile to moze jeszcze potrwać? dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa237 Re: wypadajace włosy 05.06.04, 18:26 Witaj, wpisz na wyszukiwarce "wypadające włosy" w temacie i na pewno znajdziesz dużo postów na ten temat.Sama 4 m-ce temu zaczełam taki wątek. Ten temat regularnie się powtarza. Wypadanie włosów przeważnie trwa do 6 miesiąca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: wypadajace włosy 05.06.04, 22:40 Było juz setki wątków o tym, wystarczy w wyszukiwarkę wpisać. Doustnie Skrzypo Vita /można przy karmieniu/ na włosy do mycia szampon z czarnej rzepy Ziaji lub Joanny. Wszystko w rozsądnych cenach i szybko działa. Ja już po 2 tygodniach widziałam efekty. Wypadania włosów jest związane z poziomem estrogenów. W ciązy ich poziom rosnie i włosy, które normanie miały wypaść nie wypadają, po ciązy ich poziom spada i włosy "nadrabiają zaległości" w wypadaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
max_ania Re: wypadajace włosy 06.06.04, 01:02 na pocieszenie powiem Ci, że to ustaje Ja też straciłam ich sporo, ale proces wypadania zatrzymał się tak nagle jak rozpoczął i przez jakiś czas dość śmiesznie wyglądałam z odrostami (w okolicy czoła - wyglądałam, jakbym grzywkę obcięła ). Skrzyp pomaga, ale nie brałam, samo przeszło. pozdrawiam anka Odpowiedz Link Zgłoś
beata-ww-22 Re: wypadajace włosy 06.06.04, 10:46 Cześć dziewczyny! A po jakim czasie od porodu włosy zaczynają wypadać? Od mojego porodu minęło 2,5 miesiąca a włosy są ładne i nie wychodzą jakoś obficie, ostatnio bardzo niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
max_ania Re: wypadajace włosy 06.06.04, 11:43 hej U mnie wypadanie zaczęło się dość późno, tzn. koło 5, 6 miesiąca życia mojego malucha. I to wypadanie trwało jakieś 3 miesiące. Dało się zauważyć w sitku od spływu wody po myciu głowy - specjalnie kupiłam z drobnymi otworkami, by kontrolować ich ilość. Od jakiegoś czasu znów pozostaje w nim niewiele, a i na głowie widać, że mi przybyło pozdrawiam anka Odpowiedz Link Zgłoś