Dodaj do ulubionych

Blizna po cc

30.10.04, 21:17
Kiedy blizna po cc zblednie. Jestem 6 m-cy po porodzie a blizna jest różowo-
czerwona.Aga
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: Blizna po cc 31.10.04, 12:01
      U kazdego inaczej, znam dziewczyny co po 2 miesiacach nie maja sladu a np. moja
      po 18 miesiacach nadal okropna, czerwona i wypukla.
      Nie ma co sie porownywac, szkoda nerwow. Ale wiem, ze u niektorych blizna znika
      tyle, ze po dluzszym czasie, wiec nie tracmy nadziei wink)))))))

Kinga
      • mgna Re: Blizna po cc 31.10.04, 23:14
        Dziewczyny, ja mialam operacje (nie cc, ale takie same rany pozostaly), po roku
        od operacji lekarz zalecil mi Cica-Care( www.cicacare.com/ ) plastry
        silicone zelowe (firma Smith Nephew). Rany szybko zaczely sie goic. Teraz,
        cztery lata po operacji nie ma sladu po nich. Skora jest gladka i bez
        zaczerwienienia. Same sie "przylepiaja" do rany, sa przezroczyste, mozna je
        nosic pod ubraniem, przed kapiela je sie sciaga, myje i po kapieli
        spowrotem "przylepia" do rany. Skora pod nimi sie rozgrzewa (nieczuje sie tego)
        i czasami leciutko szczypie rana, to dobrze znaczy ze sie goi smile Tutaj jest
        ich zdjecie i wiecej informacji po angielsku:
        www.smith-nephew.com/investors/portfolio/wound-Cica-Care.html
        Plastry te dostepne sa w Polsce. Na ich website ( www.smith-
        nephew.com/ -> Wound Management -> Europe -> Poland ) podany jest kontakt do
        niejakiej Anety Zielinskiej oto jej namiary:
        TZMO
        Ul. Zolkiewskiego 20/26
        87-100 Torun
        Poland
        Tel:+485 665 93900
        E-mail: aneta.zielinska@tzmo.com.pl
        • kingaolsz Re: Blizna po cc 01.11.04, 12:30
          No prosze , prosze.
          Tu w Londynie siedze ale pochodze z Torunia i znam mnostwo osob z TZMO wink)
          Jak sie wybiore do PL to sie do niej odezwe.
          Dzieki za namiary smile

Kinga
          • driadea Re: Blizna po cc 01.11.04, 12:43
            Dziewczyny,
            kiedyś kupiłam duże plastry (15cmx12cm), ale ponieważ moje liczne blizny mają
            cudowną tendencję do zanikania, zostało mi jeszcze 13x15 plastrów. Wiadomo, że
            to dosyć droga sprawa, nie wiem ile teraz kosztują, ale kilka lat temu był to
            wydatek rzędu 250 złotych. Może któraś potrzebuje? Oddam za coś drobnego l;ub
            tanio odsprzedam.
            Pozdrawiam, Aga
            • kingaolsz Re: Blizna po cc 01.11.04, 13:54
              Ja niestety na dzien dzisiejszy nie skorzystam, choc brzmi bardzo kuszaco.
              Niestety akurat trafil nam sie bardzo kiepski czas w temacie finansow i nawet
              na pieluchach oszczedzamy sad wiec odpadam i dziekuje za propozycje ( no chyba
              ze bedziesz je nadal miec w lutym to z checia sie odezwe)

Pozdr
              Kinga
              • aneczkax1 Re: Blizna po cc 01.11.04, 21:17
                Moje Drogie,
                jestem po cc już 13 m-cy i do 10-go m-ca blizny miałam okropnie czerwone i
                wypukłe. Sympatyczna pani w aptece poleciła mi maść na blizny (sama jest po
                operacji tarczycy), no i strzał w dziesiątkę. Blizny się wygoiły i zbladły.
                Maść nazywa się CEPAN kosztuje ok. 6 zł.(chyba)niestety nie ładnie pachnie, bo
                cebulą, ale jest skuteczna!!!!
                Cieplutko pozdrawiam
                Ania
                • magdalena.fortuna Re: Blizna po cc 02.11.04, 13:31
                  Witam , jestem 4 miesiace po cesarce serdecznie polecam żel KOLAGEN AKTIV-cena
                  ok 280PLN
                  • matmam Re: Blizna po cc 04.11.04, 20:46
                    Jestem 7 miesiąc po cc i do tej pory też miałam problem z blizną.Raz ,że była
                    aż bordowa a dwa strasznie swędziała.Kupiłam sobie w aptece CONTRATUBEX i po
                    problemie.Po 4-5 dniach smarowania 4 razy dziennie sama zauważyłam że jest
                    zupełnie inna a w tej chwili została mi biała cieniutka kreska.Super
                    żel.Polecam.
            • blacky7 Re: Blizna po cc 16.11.04, 17:46
              Czy te plastry, które chcesz sprzedać to te same opisane powyżej?? I czy oferta
              nadal aktualna? Może napiszesz cenę na priva gazety lub asiakc@wp.pl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka