sasi23 07.06.05, 21:44 Hej! dwa tygodnie temu urodziłam córeczkę i zastanawiam się jak to jest z" powrotem do formy". Ile potrzeba czasu, żeby mój brzuch wyglądał tak jak przed ciążą i czy mogę już ćwiczyć (chodzi mi o intensywne ćwiczenia) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkatie Re: powrót do formy 07.06.05, 21:57 polog trwa 6 tygodni, do tego czasu raczej sie oszczedzaj, zeby jakiegos krwotoku nie dostac. Twoj organizm jest jeszcze mimo wszystko slaby. a po 6 tygodniach, jesli na kontrolnej wizycie lekarz stwierdzi, ze wszystko ok, to mysle ze mozesz zaczac cwiczyc, ale oczywiscie stopniowo, nie katuj sie od razu. poza tym jesli karmisz piersia to bardzo szybko wrocisz do formy. powodzenia i gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: powrót do formy 07.06.05, 23:13 Ja jestem 1,5 roku po porodzie i brzucha napewno to ja nie mam płaskiego. Życzę powodzenia i więcej wytrwałości niz ja miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: powrót do formy 07.06.05, 23:24 Na razi wstrzymaj sięz intesnywnymi wiczeniami - poczekaj do końca połogu! Ja całą ciążową nadwagę (ponad 20 kg) zrzuciłam mimochodem przez ok pół roku. Ale po urodzeniu brzuch dosyć szybko wrócił do normy - minęło jakieś 3 m-ce? Jedyne co mi pozostało do tej pory to lekko rozciagnięta skóra. Brzuch jst idealnie płaski, ale jak się schylam to skóra się "marszczy" - ale to musiałabym chyba operacyjnie usunąć, a raczej nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: powrót do formy 10.06.05, 14:08 Ja cwiczylam od 3dnia na brzuch ale tylko takie podnoszenie klatki piersiowej.Potem po 3tyg normalne brzuszki,i nic sie nie stalo,ale kazdy jest inny. Odpowiedz Link Zgłoś