a_melia 05.04.06, 15:53 Co stosujecie przed prostowaniem włosów, może jakąś odżywkę po umyciu czy coś bezpośrednio przed prostowaniem? Amelia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicez Re: Przed prostowaniem włosów 05.04.06, 19:12 Ja mam taki preparat kupiony w salonie. Po nim włosy łatwiej rozprostować, są miłe w dotyku i efekt trzyma się dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: Przed prostowaniem włosów 05.04.06, 23:17 Są specjalne preparaty termoochronne ułatwiające prostowanie, a także chroniące przed prostownicą, zapobiegające skręceniu aż do następnego mycia, nabłyszczające itd. Sa na włosy wilgotne, ale są i w sprayu przed samym prostowaniem. Polecam te profesjonalne, chociaż drogie to bardzo wydajne i naprawdę rewelacyjne. Można kupić w sklepie fryzjerskim albo w salonie fryzjerskim Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow1 Re: Przed prostowaniem włosów 06.04.06, 08:12 Ja używam jedwabiu w płynie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: Przed prostowaniem włosów 06.04.06, 09:13 ale jedwab nie chroni włosów przed wysoka temperaturą ja uzywam DOMINATOR firmy INTERCOSMO do kupienia w profesjonalnych salonach,ecna 59zł,duzo osób też poleca MATRIX ale sama nie próbowałam,jedwab nakładasm po prostowaniu,prostuję włoski od lipca 2005,włosy są zdrowe lsniące,nie zniszczone Odpowiedz Link Zgłoś
a_melia Re: Przed prostowaniem włosów 06.04.06, 13:52 Gosiu a po prostowaniu - jak nakładasz biosilk - nie ma to wpływu na wygląd wyprostowanych włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: Przed prostowaniem włosów 06.04.06, 15:17 jedwab tak wpływa na włoski, ze się one błyszczą, trzeba natomiast uważać żeby nie przedobrzyc, bo będą tłuste. Mi też się wydaje, że nie chroni on przed wysoką temperaturą, chociaż na opakowaniu jest napisane że chroni. Jedna fryzjerka poleciła mi go właśnie do prostowania, ale ja do tego używam jescze t6ypowe kosmetyki do prostowania Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marikaso Re: Przed prostowaniem włosów 06.04.06, 15:14 ja stosuje to: L'Oreal, Studio Line, Hot Liss (mleczko termicznie prostujące wlosy). Włosy po prostownicu długo sie trzymają i ponoć mleczko chroni włos przed temp. suszarki czy prostownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jopiec Re: Przed prostowaniem włosów 07.04.06, 15:02 Nie polecam sunsilka tego fioletowego-"efekt żelazka"-u mnie nie ma żadnego efektu,a próbowałam na wszystkie sposoby-na mokro przed suszarką,na sucho przed prostowaniem.Włosy są matowe i lepsze bez niż z ww.Muszę zainwestować w porządny kosmetyk profesjonalny,bo przez tę wilgoć moje włosy okropnie się puszą. Polecam ci forum na www.wizaz.pl tam znajdziesz mnóstwo wątków o prostowaniu.Pozdrawiam,asia Odpowiedz Link Zgłoś