Dodaj do ulubionych

Przed prostowaniem włosów

05.04.06, 15:53
Co stosujecie przed prostowaniem włosów, może jakąś odżywkę po umyciu czy coś
bezpośrednio przed prostowaniem?
Amelia
Obserwuj wątek
    • alicez Re: Przed prostowaniem włosów 05.04.06, 19:12
      Ja mam taki preparat kupiony w salonie. Po nim włosy łatwiej rozprostować, są
      miłe w dotyku i efekt trzyma się dłużej.
    • kate8025 Re: Przed prostowaniem włosów 05.04.06, 23:17
      Są specjalne preparaty termoochronne ułatwiające prostowanie, a także chroniące przed prostownicą, zapobiegające skręceniu aż do następnego mycia, nabłyszczające itd. Sa na włosy wilgotne, ale są i w sprayu przed samym prostowaniem. Polecam te profesjonalne, chociaż drogie to bardzo wydajne i naprawdę rewelacyjne. Można kupić w sklepie fryzjerskim albo w salonie fryzjerskim
      Pozdrawiam
    • leluchow1 Re: Przed prostowaniem włosów 06.04.06, 08:12
      Ja używam jedwabiu w płynie.
      Ania
    • gosia.mama.wojtusia Re: Przed prostowaniem włosów 06.04.06, 09:13
      ale jedwab nie chroni włosów przed wysoka temperaturąsad

ja uzywam DOMINATOR firmy INTERCOSMO do kupienia w profesjonalnych salonach,ecna
      59zł,duzo osób też poleca MATRIX ale sama nie próbowałam,jedwab nakładasm po
      prostowaniu,prostuję włoski od lipca 2005,włosy są zdrowe lsniące,nie zniszczone
    • a_melia Re: Przed prostowaniem włosów 06.04.06, 13:52
      Gosiu a po prostowaniu - jak nakładasz biosilk - nie ma to wpływu na wygląd
      wyprostowanych włosów?
      • kate8025 Re: Przed prostowaniem włosów 06.04.06, 15:17
        jedwab tak wpływa na włoski, ze się one błyszczą, trzeba natomiast uważać żeby nie przedobrzyc, bo będą tłuste. Mi też się wydaje, że nie chroni on przed wysoką temperaturą, chociaż na opakowaniu jest napisane że chroni. Jedna fryzjerka poleciła mi go właśnie do prostowania, ale ja do tego używam jescze t6ypowe kosmetyki do prostowania
        Pozdrawiam
    • marikaso Re: Przed prostowaniem włosów 06.04.06, 15:14
      ja stosuje to: L'Oreal, Studio Line, Hot Liss (mleczko termicznie prostujące
      wlosy). Włosy po prostownicu długo sie trzymają i ponoć mleczko chroni włos
      przed temp. suszarki czy prostownicy.
      • jopiec Re: Przed prostowaniem włosów 07.04.06, 15:02
        Nie polecam sunsilka tego fioletowego-"efekt żelazka"-u mnie nie ma żadnego
        efektu,a próbowałam na wszystkie sposoby-na mokro przed suszarką,na sucho przed
        prostowaniem.Włosy są matowe i lepsze bez niż z ww.Muszę zainwestować w porządny
        kosmetyk profesjonalny,bo przez tę wilgoć moje włosy okropnie się puszą.
        Polecam ci forum na www.wizaz.pl tam znajdziesz mnóstwo wątków o
        prostowaniu.Pozdrawiam,asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka