Dodaj do ulubionych

dieta Montignac

01.06.06, 12:42
Dziewczyny,
Czy któraś z Was stosowała tę dietę? Przypadkowo znalazłam stronę tej diety,
gdzie osoby stosujące bardzo ją chwalą. Ale czy ona rzeczywiście działa? Mnie
wydała się dość skomplikowana, ale może warto się w nią "wgryźć" (nomen omen)?
Czekam na Wasze opinie.
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: dieta Montignac 01.06.06, 12:44
      Wbrew pozorom prosta.Działa,jeśli jesteś w stanie zrezygnować,ze wszystkiego co
      zawiera węglowodany:pieczywo,makarony,biały ryż,mąki i cukier w kazdej postaci.
    • gryzelda71 Re: dieta Montignac 01.06.06, 12:48
      www.dietamm.com/index.php
    • czajkax2 Warto stosowac. Warto! n/t 01.06.06, 12:52

• nchyb link do forum 01.06.06, 13:03
      a na gazecie masz nawet forum tej diecie poświęcone:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11143
    • lola211 Re: dieta Montignac 01.06.06, 13:35
      Polecam.To dobry sposób na przestawienie sie na zdrowszy sposób odzywiania niz
      powszechnie stosowany.Nie chodzi o zrezygnowanie z maki, ryzu i makaronu tylko
      spozywanie ich wersji nieoczyszczonych- czyli maka razowa, ryz brazowy, makaron
      razowy, spagetti z maki durum, odpowiednie pieczywo itd.
      Stosujac MM oduczylam sie podjadania slodyczy, wszystko wydawalo mi sie
      przecukrzone.Szukajac odpowiednich produktow zdalam sobie sprawe, jak jestesmy
      faszerowani cukrem- od musztardy po dzemy - cukier jest doslownie wszedzie.
      Kazdemu polecam MM, nie tylko odchudzajacym sie.
    • ssyl Re: dieta Montignac 01.06.06, 13:42
      ja schudlam duzo na tej diecie i bardzo dobrze sie czulam - polecam smile
      troche to bardziej skomlikowane niz tyllko nie laczenie tluszczow i
      weglowodanow, i wyrzuceniue niektorych weglowodanow, wazna jest ilisc posilkow,
      przerwy miedzy nimi o rozne takie, warto przeczytac ksiazke "jesc aby schudnac"
      pozdr
    • izabela_741 Re: dieta Montignac 01.06.06, 14:14
      Wyglada na skomplikowana ale jest przyjemna w stosowaniu. Nie chodzisz glodna,
      jeszc wszystko, co potzreba. Troche wysilku trzeba wlozyc w przygotowanie
      wczesniejsze posilkow ale to jest dieta na dlugo. Nie zrzucisz na niej szybko 8
      kg ale przyzwyczajenia do zdrowego zywienia zostana Ci na dlugo.
      Zacznij od ksiazki a potem poczytaj forum. Jak zaczniesz od czytania forum to
      sie zalamiesz, ze nic nie mozna jesc wink))
      • lena99 Re: dieta Montignac 01.06.06, 14:25
        Dzięki za wszystkie odpowiedzi!

No właśnie ja tego nie rozumiem - można prawie wszystko jeść, raczej dużo na
        każdy posiłek i mimo wszystko się chudnie?! Jakim cudem?

I jeszcze mam pytanie jak pogodzic pracę z tą dietąbig_grinDD? Brałyście jakieś
        kanapki z domu? A obiad dopiero po powrocie z pracy (czyli ok. 17-18)? Czy
        jakos to inaczej rozwiązałyście? Proszę, napiszcie więcej szczegółów....

I dzięki za wszystkie linki, zabieram się za czytanie.
        • konradamama polecam, polecam i jeszcze raz polecam 01.06.06, 17:26

Ja i maz w niecale dwa miesiace zrzucilismy po 8 kilo, sasiadka zachecona
          naszymi efektami, a przy tym bardziej zdeterminowana i sumienna w trzymaniu
          diety w dwa miesiace prawie 12 kilo. My z mezem od ponad miesiaca (od swiat
          wielkanocnych) juz sie nie odchudzamy (nie potrzebujemy), jestesmy w tzw. fazie
          II - czyli dalej staramy sie jesc rozsadnie, ale greszymy, ostatnio nagdminnie,
          a waga ani drgie (do przodu oczywiscie). Ja w pierwszym momencie, jak przestalam
          sie odchudzac, i tak schudlam jeszcze kilogram.
          Ta dieta wyglada tylko na skomplikowana. Jak juz zapamietasz, co mozna jesc i
          jak laczyc produkty (w fazie odchudzania) i zorientujesz sie, co i gdzie
          kupowac,(bo nie wszystko sie da w osiedlowym sklepie czy supermarkecie), to ta
          dieta naprawde jest przyjemna.
          I o jeszcze jednym nawyku musisz zapomniec - o liczeniu kalorii. To tez jest
          bardzo przyjemne. Jesc, zeby schudnac - taki tytul nosi ksiazka Montignaca i o
          to wlasnie chodzi. Wiem, po latach liczenia kalorii trudno sie przestawic, ale
          nie tylko mozna ale trzeba jesc do syta, zeby organizm nie przestawil sie na
          tryb oszczedny i nie bylo efektu jojo.
          Ja polecam: www.montignac.com.pl, tam sa wszystkie wytyczne, wydrukuj
          sobie i miej pod reka
          oraz gazetowe forum prywatne/zdrowie/diety/dieta montignac. Tu mozesz o wszystko
          zapytac, sa osoby, ktore b. ofiarnie(podziwiam) wszystko tlumacza i podpowadaja.
          I to wystarczy moim zdaniem, nie trzebva kupowac ksiazek. Ja kupilam "montignac
          nad wisla" czyli przepisy dostosowane do polskich warunkow, ale nie polecam, o
          wiele fajniejsze przepisy znadziesz na tych forach, co ci podalam.
          Aha, teraz jest bardzo dobry moment, zeby zaczac ta diete, bo niedlugo bedzie
          duzo swiezych warzyw, a ta dieta w duzej mierze na nich sie opiera.
          • konradamama Re: polecam, polecam i jeszcze raz polecam 01.06.06, 17:30
            nie wiem dlaczego nie chce sie ta strona otworzyc, podaje jescze raz, moze teraz
            sie uda
            www.montignac.com.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka