Dodaj do ulubionych

Odchudzanie

13.08.06, 22:30
czy znacie jakies dobre diety?????
Przytyłam w ciazy bardzo duzo i teraz nie moge tego zrzucic od 3 miesiecy nie
jem posiłków po 17, słodyczy, zaczełam cwiczyc ale nic mi nie spada. Wczesniej
przy takim jedzeniu straciłam 17 kilo a terac nic moze kilka deko.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • karinex1 Re: Odchudzanie 13.08.06, 22:50
      poszukaj o diecie montignac,polecam schudlam ale po jakims czasie troszke sobie
      pozwolilam i nawet nie ma duzych skutkow(jo-jo) polecam
      www.dietamm.com/ig.php
    • lollypop Re: Odchudzanie 14.08.06, 06:36
      Diety maja to do siebie ze po pewnym czasie wraca...ja kupilam sobie pieska i
      zasuwam z nim 45 minut codzien bez wzgledu na pogode, czasami dopiero poznym
      wieczorem bo wczesniej nie ma czasu. Efekt - 12 kilo do dolu bez zadnej diety,
      z tym ze zajelo to prawie rok. Teraz przestalo mi to wystarczac, chcialabym
      cos wiecej bo ruch jest jak narkotyk, i dlatego od tygodnia jezdze dodatkowo
      pol godziny dziennie na rowerze. To z kolei najczesciej o 5-tej rano (nijak
      sie nie da tego czasu rozciagnac, och...) ale stwierdzilam ze dobre mi zrobi
      taka mala doza samodyscypliny.
    • mania_25 Re: Odchudzanie 14.08.06, 12:12
      trzy m-ce temu urodzilam i tez nie moglam schudnac,a na dodatek karmie.Dlatego
      zaczelam chodzic na basen-dwa,trzy razy w tyg.i nie jadam kolacji,slodyczy,no i
      poszlo 4,5kg.w dwa tyg.
      • sylwinka761 Re: Odchudzanie 14.08.06, 16:15
        Jak karmiłam to jakos leciało a teraz dno idziemy na wesele za miesiac i chyba w
        nic sie nie zmieszcze.Powiedz a brzuszek Ci spadł??? Nosisz te majtki
        poporodowe??? Moj brzuch był strasznie wielki jak ogladam zdjecia az mnie mdli
        jak patrze na siebie. W ciazu czułam sie wspaniale ale jak nie musiałam patrzec
        na siebie w lusterku czy na fotkach przed ciaza brałam leki wiec tez przybyło sporo
        Pozdrawiam
    • agastrusia Re: Odchudzanie 15.08.06, 09:08
      Ja diet nie uznaje - co najwyżej ograniczenie spożywanych produktów. Moim
      patentem jest sport. Uwielbiam ćwiczyć ale niestety niebardzo mam ostatnio
      mozliwość wink
      • komyszka Re: Odchudzanie 16.08.06, 09:59
        popieram! mam podobny stosunek do diet i sportu jak ty. mnie osobiscie z diet w
        zyciu wyszla tylko owocowo-warzywna(bo jedno idrugie na kilogramy moge
        jesctongue_out)ale przy intensywnosci mojego wysiłku sportowego raczej bym na niej
        predzj padła niz schudłasmile. zatem jem normalnie raczej za to sporo sie ruszam i
        juz sa efektysmile
    • kawka74 Re: Odchudzanie 15.08.06, 09:15
      Myślę, że to, że nie jesz słodyczy i ćwiczysz, to bardzo dobrze.
      Piszesz, że nie jesz po 17. A jak wygląda Twój jadłospis i tryb życia DO 17?
      Może tu tkwi przyczyna braku sukcesów?
      • sylwinka761 Re: Odchudzanie 15.08.06, 10:50
        rano koło 9 sniadane 2 bułeczki, herbata albo kawa w południe jabłuszko, koło
        16-16.30 obiad (pierwsze albo 2 danie) i tyle duzo pije wody ale nic z tego mi
        nie wychodzi, cwicze koł 21.30 albo 22.30 jakies 30-40 min.W dziem mam sporo
        ruchu bo zajmuje sie dzieckiem i domem. Kilka lat temu to mi pomogło przez rok
        schudłam bardzo duzo a teraz 3 miesiace i nic sie nie dzieje
        • kawka74 Re: Odchudzanie 15.08.06, 11:02
          Zmieniła Ci się gospodarka hormonalna, to raz.
          Dwa, że na Twoim miejscu jadłabym mniej, a częściej, i nie do 17, ale na
          przykład do 19. I zrezygnowałabym z bułeczek na korzyść ciemnego pieczywa. A
          obiad? Co jesz? Może warto byłoby jeść dwa dania, ale mniej kaloryczne?
          Rzucam różne hipotezy, bo nie wiem, CO jesz.
          Pamiętaj o tym, że w jedzeniu nie tylko ilość się liczy, ale i jakość.
          • karinex1 Re: Odchudzanie 15.08.06, 12:40
            kawka74 napisała:

> Zmieniła Ci się gospodarka hormonalna, to raz.
            > Dwa, że na Twoim miejscu jadłabym mniej, a częściej, i nie do 17, ale na
            > przykład do 19. I zrezygnowałabym z bułeczek na korzyść ciemnego pieczywa. A
            > obiad? Co jesz? Może warto byłoby jeść dwa dania, ale mniej kaloryczne?
            > Rzucam różne hipotezy, bo nie wiem, CO jesz.
            > Pamiętaj o tym, że w jedzeniu nie tylko ilość się liczy, ale i jakość.

ona ma racje lepiej jesc wiecej posilkow ale malych co 3-4h. zrezygnuj z
            makaronu ,ziemniakow i ryzu badz nie lacz ich z innymin weglowodanami tzn. na
            obiad miesko i swierze warzywa,oczywiscie o napojach gazowanych tez nie ma mowy
            czy sokach(sa slodzone) chyba ze te wycisniete w domu)

ja wzielam sie znowu za siebie zaczelam biegac ale na poczatek spokojnie
            znalazlam program do jogginu i bardzo dobrze mi sie to prowadzi za 2 miesiace
            powinnam biec juz 30 mni. bez odpoczynku,pozdrawiam i rzycze powodzenia
            • sylwinka761 Re: Odchudzanie 15.08.06, 15:15
              Zastosuje sie do tego co napisałyście moze to przyniesie jakies efekty. Makaron
              jem raz w tygodniu a ryzu wcale, ziemniaki bardzo lubie ale jadam ich mniej niz
              wczesniej.Zupy gotuje bardzo chude a 2 danie to ziemniaki i jakies miesko (dla
              mnie gotowane)staram sie nie jesc smazonych. Ile takich małych posiłków powinnam
              jesc dziennie??
              Pozdrawiam
              • kawka74 Re: Odchudzanie 15.08.06, 15:23
                Śniadanie, obiad, kolacja, plus dwa razy przekąska smile Kolacji nie jedz zbyt
                wcześnie, ale też nie za późno. Jeśli jesteś głodna jedz - marchewkę, ogórki
                kiszone, surowe, owoce (raczej unikaj bananów).
                Staraj się nie głodzić, nie wprowadzaj znienacka drastycznych ograniczeń
                posiłków, bo to prosta droga do tego, żeby się rzucić na jedzenie jak hiena wink
                Nie ograniczaj też przesadnie - żeby się nie okazało, że pijesz tylko wodę.
                Jeśli waga stanie, możesz zjeść nawet odrobinę więcej, niż zwykle, a potem znów
                mniej, powinno się ruszyć.
                Życzę Ci powodzenia i będę trzymała kciuki, wiem, jakie to cholernie trudne.
                • sylwinka761 Re: Odchudzanie 15.08.06, 20:56
                  Dzieki wielkie za rady teraz musi sie cos ruszyc,dostosuje sie do wszystkiego co
                  napisałas jestem Ci naprawde wdzieczna

Goraco pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka