Gość: onka
IP: *.*
29.04.02, 22:56
Jeszcze raz w nowym poście, bo poprzednie przyczepiło się do paznokci. Przynajmniej wiem już, czego unikać, żeby się posty nie podczepiały, gdzie nie trzeba.Cześć!Miałam w tytule postu umieścić nazwę czasopisma, ale to byłaby zbyt jawna reklama Od prawie dwu lat kupuję dość regularnia miesięcznik SHAPE. (www.shape.pl) Jest to polska wersja chyba amerykańskeigo pisma. To akurat nieistotne. Polecam je wszystkim, którzy chcą dbać o swoją formę (shape) fizyczną i duchową. Najwięcej jest w nim ćwiczeń, całych zestawów na sylwetkę, lub tylko na grupę mięsni.Oprócz tego coś o zdrowym odżywianiu (chude przepisy), o dobrej formie umysłu, czasami naturalnym leczeniu, trochę o kosmetykach, troszkę mody, głównie sportowej. A na koniec felieton Katarzyny Grocholi.Ogólnie pismo ciekawe, odbiegające od innych na polskim rynku. Bardzo polecam, możecie je sprawdzić mniej więcej na ich na stronie internetowej.Rozpisuję się tak szeroko, bo pismo warte polecenia, a stosunkowo mało znane, i w wielu kioskach nawet go nie dostają.Dla odchudzających się jest tam rubryka (nie w każdym numerze) "Jej się udało" o "żywych" przykładach schudnięcia (rekordzistka schudła ponad 30 kg!) z podaną metodą, którą ktoś wybrał. Baaaardzo budujące!Myślę, że Emamom, które tak pięknie zaczęły o siebie dbać na wiosnę, taki miesięcznik może być pomocą i wsparciem - zwłaszcza, że ruch na pewno poprawi wygląd odchudzonych ciał.Pozdrawiam, a jak się komuś SHAPE spodoba, niech napisze. Bo może tylko ja jestem jakąś dziką fanką tego pisma i ruchu???onka