Dodaj do ulubionych

Brzuch po ciąży

IP: *.* 07.05.02, 08:36
Jestem bliska płaczu, kiedy patrzę na mój brzuch. Przed ciążą był płaski, jędrny i twardy. A teraz... Wisząca fałda skóry grubości 10 centymetrów. Minęły już cztery miesiące od porodu, do poprzedniej wagi już prawie wróciłam, ale brzuchol jest w fatalnym stanie. Czy istnieje jakiś złoty środek, żeby chociaż trochę przypominał tę piękną część ciała sprzed ciąży???
Obserwuj wątek
    • Gość: asia.d.d Re: Brzuch po ciąży IP: *.* 07.05.02, 08:48
      istnieje- ćwiczenia regulerne i intensywne :)pozdrawiam i życzę efektów :hello:
    • Gość: Alka Re: Brzuch po ciąży IP: *.* 07.05.02, 09:02
      4 m-ce to nie jest wystarczający czas by brzuszek doszedł do siebie. Przecież rozciągał się przez 9 m-cy! Oczywiście, można pomóc i przyspieszyć. I tutaj ćwiczenia są jak najbardziej wskazane. I masowanie. Codzienne wmasowanie kremu i do tego 10 min. gimnastyki i będzie ok. Nie przejmuj się tak. Grunt ot mieć przed oczami piękny obraz własnej osoby :hap: :crazy:
    • Gość: kalinka Re: Brzuch po ciąży IP: *.* 07.05.02, 16:16
      Niestety, tylko regularne ćwiczenia brzucha + kremy ujędrniające.Staraj się go, zawsze kiedy pamietasz, wciągać - też pomaga.
    • Gość: martusek Re: Brzuch po ciąży- brązowa linia IP: *.* 08.05.02, 08:32
      A kiedy, Dziewczyny, zniknęła Wam brunatna kreska? Ja mam bardzo wyraźną od pępka w dół i od pępka w górę też. Jest tak samo wyraźna, jak była w ciąży. Czy ona już nigdy nie znikanie?Marti, obserwatorka brzucha
      • Gość: Siunia Re: Brzuch po ciąży- brązowa linia IP: *.* 09.05.02, 01:11
        zniknie, zniknieja nie mam śladui nawet nie wiem kiedy to sie stało- Siunia
    • Gość: IVONA Re: Brzuch po ciąży IP: *.* 13.05.02, 22:29
      Podobno bardzo pomaga wałkowanie brzucha wałkiem od ciasta. Moja teściowa w ten sposób pozbyła się tej przeokropnej fałdy "oponki" na brzuchu. Ja osobiście nie stosuję z lenistwa i niechęci do jakiejkolwiek formy fizycznego wysiłku. Ale chyba będę musiała się w końcu zmusić...
      • Gość: Vialle Re: Brzuch po ciąży IP: *.* 16.05.02, 14:55
        w watku "uroda biustu zaplacilam za karmienie" opisalam proste acz skuteczne cwiczenia na brzuch - tzw spinania, jesli to kogos interesuje. Pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka