Dodaj do ulubionych

Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną?

28.11.06, 09:42
Witajcie!
Mam już dość patrzenia na siebie w lustrze!Mam 27 lat i 91 kg wagi przy 168
cm wzrostu. We wrześniu urodziłam córeczkę, karmię piersią, ale nic nie chudnę
(złe odżywianie,mało ruchu?). Mój mąż robi mi dziwne sugestje(albo ja jestem
aż tak wyczulona), nie mogę w zaden ciuch się zmieścić i nie akceptuje siebie
takiej jaką teraz jestem.
Myślę,że dzięki Wam uzyskam odpowiednie wsparcie i uda mi się wytrwać w
moim postanowieniu.Zaczynam za kilka dni....Zapraszam!
Obserwuj wątek
    • joisana Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 28.11.06, 10:08
      Hej Basia, chyba się dołączę, ani się ostatnio nie ważyłam, ale stanowczo trza
      trochę sadła zrzucić, ja postanowiłąm, ze ważyć się wogóle nie będę, o prostu
      ma się zacząć mieścić w ciuchy sprzed ciązy i basta.
      Tyle, ze ja urodizłąm ponad 5 lat temu wink, Tobie powinno póść łatwiej, mój
      organizm już się przyzwyczaił do obecnej wagi, a Ty masz jeszcze miszmasz
      hormonalny, jesli karmisz piersia pódzie łatwiej, jesli nie- wymaga to
      większego wysiłku. Przede wszystkim zero słodkości i przekąsek, tylko zdrowe
      żarcie, czyli gotowane ew. duszone mięcho, mnóstwo surówek, kiszonek i
      gotowanych warzyw. Odstawiamy maczne potrawy i so zgrozo sól, tego najbartdziej
      mi będzie brakować. Do tego ponad 2 litry wody dzinnie, bo inaczej organizm nie
      będzie maił mocy przerobowych. No i ruch i masaż, bo skórka obwiśnie
      ekspresowo. M się nie przejmuj, On na 99% nic do Twojej wagi nie ma, to Ty się
      sobie nie podobasz i wydaje Ci się, ze jemu tez. Dopiero urodziąłś mu
      największy skarb na świecie, podejrzewam, że całowałby ślady Twoich stóp nawet
      gdybyś ważyła tonę wink. Co nei zmienia faktu, ze dzieckuy przyda sie zadowolona
      z siebie i zdrowa Mama. Powodzenia! Na forum znajdziesz post owocowo warzywny-
      to jest totalna rewelacja, ale bardzo rtestrylkcyjne, a po porodzie nie mozna
      sobie na takie coś pozwolić. Lepiej łagodnie i z rozmysłem jak opisałam wyżej.
    • shine10 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 28.11.06, 11:29
      witam
      przyłączam się do postanowień i diety, ja jestem po porodzie 6mcy i mam 15 kg
      do zwalenia, schudłam już 10 ale czuje ze bez wsparcia nie dam rady bo jestem
      już bardzo tym wszystkim zmęczona, na razie stosuje diete niełączenia( można
      także jak się karmi)do tego skakanka, aerobic w domu (płytke można kupic z
      herbatkami herbapolu slim figura)taki 60 minutowy trening to mnóstwo spalonych
      kalorii,po tygodniu zamierzam się zważyć na razie nistety waga pokazuje 77 kg
      przy wzroście 167cm wiec o dużo zadużo, trzymam kciuki za nas wszystkie, razem
      na pewno się uda!!
      • aniasol Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 28.11.06, 11:39
        Zapraszam do naszej grupki, Zawzielam sie i wygram. Jest nas kilka i wspieramy
        sie nawzajem w naszych postanowieniach. W grupie razniej smile Pozdrawiam Ania
    • meszkasloneczko Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 28.11.06, 11:40
      ja tez sie przyłączam smilenarazie skacze na skakance smile czekam na rowerek
      stacjonarny... urodzilam 14 m-cy temu wiec jeszcze troszke zostalo
      165cm-60kg 2-3kg by sie przydalo zrzucic tongue_out
      razem bedzie nam łatwiej mam nadzieje
      ja juz 3 dzien diety i bez slodyczy a to niestety moj nałóg smile
      pozdrawiam
    • meszkasloneczko do shine... :) 28.11.06, 11:51
      a ile razy dziennie skaczesz?????
      ja rano i wieczorem i czasem w poludnie jak mam czas i jak mi sie zechce tongue_out
      100podskokow na spokojnie robie tak na poczatek pozniej pewnie bedzie lepiej tongue_out
      • shine10 Re: do shine... :) 28.11.06, 13:17
        hej, teraz przyznam się że skakanka troszkę poszła w odstawke na rzecz aerobiku
        z tych herbatek ale mniej więcej u mnie wygląda to tak: aerobik 30 min ( wiecej
        nie dam rady)później rowerek tak ok 10 min i jeśli skakanka to tak ok 100-150
        podskoków ( ale to niecodziennie)chciałabym zacząć jeszcze ta 6 weidera bo daje
        podobno świetne rezultaty jesli chodzi o brzuch i uda ale po 3 dniach brak mi
        zapału,do tego dietka na siadanie jogurcik naturalny, potem jabłuszko, na obiad
        gotowane warzywa z mrożonki, potem jabłuszko a na kolację 3 kanapki z warzywami
        i oczywiście litry wody i czerwonej herbaty, efektem było prawie 8 kg w 2
        tygodnie, potem jeszcze 2 kg a teraz zostaje to nieszczęsne 15kilo ale jakby
        było 20 kg to sie nie obrażę smile, mąż poleca bieganie bo on tak schudł 15 w mc
        biegał 2 h dziennie i potem 30 min na rowerku ale jakoś nie mam zapału do
        biegania- niestety
    • weronikarb Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 28.11.06, 14:21
      jejku ja bym chciala z Wami
      Waze 66 w porywach do 67 (jeeszcze niedawno 64 sad) wzrost 174cm
      czyli 15 kg brakuje mi do mojego idealu sad
      Matywacji niemam zadnej ze strony meza, bo on nie chce aby schudla wrecz
      przeciwnie.

Pomysle nad dietka dla mnie i zobaczymy smile
    • basik25 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 28.11.06, 14:43
      Ja też mam od 1-ego 6 tygodni, zeby doprowadzić sie do porzadku, jako
      nauczyciel zostałam zaproszona na studniówke, chce 4 kilo
    • bogna27 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 28.11.06, 16:16
      Moze ja tez sie dolacze,jestem juz 2 lata po porodzie a zostalo mi jeszcze do
      wagi sprzed ciazy 6kg,mam 155cm,waze 59 kg,chcialabym wazyc 50kg,tylko nie wiem
      co tu wymyslic,mi by pasowala najlepiej jakas dietka,bo takie pilnowanie to ja
      sie nie upilnuje,probowalam juz tyle razy i zawsze to samo,slodycze w ruch,a
      najbardziej nutella.Moze macie jakies ciekawe diety,w tamtym roku nawet o tym
      samym czasie przerabialam 13-stke,schudlam prawie 4 kilo,ale potem sie nie
      pilnowalam i wrocilo.Mysle juz o tym pare dni,od lata przybylo mi 2kg,mialam
      57kg,buuu
      • shine10 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 28.11.06, 18:13
        proponuje tą dietę niełączenia, pytałam o nią w innym wątku, z tego co piszą
        inni to można na niej schudnąć, ale z tego co widzę po sobie chyba nie dam rady
        bo trzeba się strasznie pilnować żeby nie połączyć tych grup żywieniowych ( a
        ja jestem rozstrzepaniec), raczej przejdę na ta owocowo-warzywną .
    • lenona1 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 29.11.06, 08:55
      droga Basiu spadłaś mi z nieba a zupełnie przez przypadek tu weszłam. Ja mam
      171 cm, a waze 97kg, jeszcze 3kg i (100)- o zgrozo. Ja urodziłam również córcie
      12 wrzesnia, karmie wiec wszelakie diety warzywne odpadaja- proponuje
      Montignaka. Ja po pierwszej ciazy zrzuciłam 15 kg w pOł roku a teraz o zgrozo
      powinnan 25, aby jakos wygladac. Chętnie się dołączesmile
      • viki265 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 29.11.06, 09:54
        Ja tez sie przylaczam. Waze tyle ile w dziewiatym miesiacu ciazy ( a to bylo
        trzy i pol roku temu, o zgrozo!), tj. 72 kg przy wzroscie 163. Chce schudnac
        20kg. Jestem krolowa efektu jojo. sad Dwa miesiace po urodzeniu dziecka wazylam
        54 kg, a teraz spodnie na tylku mi prawie pekaja.

Postanowilazm, ze: od 1 grudnia jem piec posilkow dziennie o 8H, 10h, 12h,
        14h,16h - w tym jeden jogurt activia na przeczyszczonko, dwie porcje owocow,
        rybka lub chude miesko, pieczywo ryzowe, 2 l plynow tj. herbata czerwona,
        mietowa i woda. Dieta nielaczenia. Dwa razy dziennie gimnastyka - na poczatek 15
        min z hantlami na rece i biust z plyta s shape'a, 50 brzuszkow i bieganie przez
        10 min. Jak podreperuje kondycje, zwieksze liczbe powtorzen, dlugos biegow i
        dodam inne cwiczenia.
        Rano i wieczorem bede dbac o cialko - tj. odstawie gorace prysznice na rzecz
        chlodnych z rekawica sizalowa pilingiem, balsam ujedrniajacy, amplulki bielendy
        na cellulit i ampulki phytrel na biuscik, zeby mi nie oklaplo zbytnio przy
        chudnieciu moje wypasione 75E. smile

Oj bedzie ciezko, bo jestem okropnym bzartuchem i zajadam wszystkie stresy,
        kiepskie humory straszna iloscia zarelka.

Pozdrowionka
        • malikowna Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 30.11.06, 19:07
          czesc mamy tyle samo do zgubienia ja mam 167 i 72 kg chcę schudnąc 10 kg. To
          co od jutra? Ja bym proponowała jakąś radykalną dietę może kopenhaską? O jutra
          start!!!!
          • zivona Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 30.11.06, 20:44
            Hej
            To ja dołączam do was dziewczynki smile
            Jutro się zważe, brrrrrrrr, i do dzieła, ja chyba zaczynam kopenhaską, tak
            jak "zwykle", pozdrawiam
            iwona
    • basik25 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 01.12.06, 07:24
      A ja chyba przejde na SB i do Świat byłabym na pierwszej fazie. Ja chce zrzuciś tak około 5 kilo do 13 stycznia.
      • basik25 A tu moze wpiszemy nasze wymiary przed i jaki cel. 01.12.06, 07:26
        mamy.
        Basik25 63kg/164cm cel -5 kilo
    • shine10 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 01.12.06, 09:18
      to jak dziewczyny zaczynamy zgodnie z planem ?
      oficjalnie piszę: waga 77 kg mój cel to 57kg
      i do dzieła!
      P.S
      a gdzie nasza założycielka basia 1315?( to jej zasługa )basiu 1315 odezwij się
      • agakowalewska4 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 01.12.06, 09:33
        dziewczyny ja tez!!!mam do zrzucenia 20kg!!!!będę jadła tylko śniadanie i w
        porze obiadowej jabłko!!do tego woda i czerwona herbata juz zaczęłam wczoraj!
        POWODZENIA wam zyczę i wytrwałosci nam wszystkim piszcie jak u was!!!
    • meszkasloneczko Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 01.12.06, 10:07
      165 cm
      60kg
      ok 3-4kg i bedzie ok tongue_out
      ale jeszcze bardziej bede zadowolona jak cm będą mniejsze smile
      • 19maj Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 01.12.06, 12:45
        No to ja mam najwiecej 25kg i juz w sumie zaczełam w poniedziałek. Nie jem
        kolacji, staram sie nie jeść pieczywa(aczkolwiek zjadłam w 2 dni po jednej
        kromce), ziemniaków, no i słodyczy (mój nałóg) ale jak nieraz zjem tafelek
        czekolady czy cos to nie będę rozpaczać- założyłam sobie że w niedziele
        kawałeczek moge zjeść czegos słodkiego.Do świąt chciałabym zrzucić chociaż tą
        5. Pozdrawiam Iza

p.s. zapomniaam dodac ,że skacze na skakance codziennie
    • anaja1 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 01.12.06, 17:02
      To ja tez sie dołaczam.Waze obecnie 66 kg przy wzroście 168 cm.Przed ciaza
      wazyłam 56 kg.Chcialabym zrzucic do 52 kg czyli 14 kg.Bedzie to waga ktora
      mialam 1 rok przed zajsciem w ciąze.Przy porodzie wazylam 80 kg.Przez 2 tygodnie
      od porodu schudłam 14 kg, ale teraz waga stoi pomimo karmienia piersia.Rodziłam
      2 listopada.Ogolnie staram sie jesc dosyc delikatnie gotowane mieso,zero
      słodyczy , nie jem tez nabialu, bo maly mial po nich kolki.Ale widze ze musze
      wprowadzic wieksze ograsniczenia.Zjadałam duze ilosci paluszkow
      słonych,krakersów itp. uwielbiam wszelkie slone przegryzki, nie przepadam za to
      za czekolada.Postanowiałam wiec te przegryzki odrzucic , no i nie jesc
      kolacji.Ruchu na razie nie moge wprowadzic, no oprocz spacerowobowiazkowych z
      malym, bo mialam cesarke.Ale od stycznia planuje basen , no i moze aerobic.

ojej,troche sie rozpisałam.Tak wiec mam nadzieje,z e w grupie bedzie nam
      razniej.Napiszcie , jakie macie sposoby na odchudzanie.
      • basik25 bilans dnia piewrszego 01.12.06, 17:45
        Bilans dnia dzisiejszego, bo już nie mam zamiaru jeść:
        śniadanie: 3 plastry ogonówki, kilka liści sałaty, rzodkiewka
        II śniadanie: serek wiejski
        Obiado-kolacja: 2 filety rybne, usmazone na oliwie z oliwek, bez panierki i kilka ogórków kwaszonych.

Mam nadzieje, ze wszystko według zasad SB.
        • basik25 Re: bilans dnia pierwszego 01.12.06, 17:47
          z tego wszystkiego się pomyliłam.
    • khw3 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 01.12.06, 18:11
      No to ja się też przyłączam. Niecałe trzy miesiące po porodzie i bardzo kiepsko.
      172 cm, 72 kg. Zdecydowanie za dużo. Pół roku po poprzednim porodzie ważyłam
      62kg i tak było ok. Co prawda przytyło mi się krótko przed ciążą i ważyłam 65kg,
      ale te 62 to moje minimum, które mnie satysfakcjonuje w pełni.Na razie
      chciałabym zrzucić 5kg, a potem kolejne 5. Ale coś brak mi silnej woli. Kilka
      dni udaje mi się ćwiczyć, potem to zarzucam, tak samo z jedzeniem. Może z Wami
      pójdzie mi lepiejwink
      • zivona Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 01.12.06, 20:01
        Hej
        No to teraz ja do raportu: 79 kg, 170 cm, od listopada do maja zrzuciłam 20 kg,
        potem przerwa w chęciach. Teraz znowu czas zacząć bo i tak przytyłam 2 kg.
        Marzy mi się 65 i tak mam zamiar dobić w końcu do tej wagi. Ja na początek
        kopenhaska, i zaczynam od jutra bo zakupy muszę zrobić smile
        Dzisiaj to maślanka i jabłka na poskromienie apetytu. Pozdrawiam was cieplutko,
        pa
        iwona
        • 19maj zivona 01.12.06, 20:40
          a stosowałas jakąś dietę ,że tyle schudłaś ? czy ograniczyłas jakieś produkty?
    • markac28 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 01.12.06, 21:03
      Cześć!Ja też od dziś biorę się za siebie. Mam 28 lat 172cm wzrostu i aż 80 kg,
      a więc ok 20 do zrzucenia.Ja mam do wszystkiego słomiany zapał np. jak
      postanowię, że nie jem slodyczy przez kilka dni to potem nadrabiam z nawiązką,
      to samo jak próbuję zrezygnować z kolacji po kilku dniach jem nawet w środku
      nocy. Myślę, że jestem uzależniona od słodyczy.Mam dwoje dzieci syn ma już 6
      lat i córkę 8 miesięcy. Kłopoty z wagą rozpoczęły się po pierwszej ciąży nie
      udało mi się powrócić do mojej wagi sprzed ciąży 55kg, po drugiej ciąży waże 80
      karmię jeszcze piersią i ostatnio jestem wycieńczona opieką nad dzieckiem i
      pocieszam się słodyczami.Efekty są jak widać. Mam nadzieję że teraz mi się uda
      myślę że w grupie będzie raźniej i będziemy sięwzajemnie wspierać. Pozdrawiam i
      trzymam za Was kciuki!
    • shine10 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 01.12.06, 21:27
      hej dziewczyny!
      za mną 1 dzień katorgi , ale nie dałam się na śniadanie było jabłuszko, obiadek
      gotowane warzywka, kolacja jabłuszko a mój tata dzis urządza imieniny i tyle
      dobrego jedzonka szczególnie słodkiego przeszło mi koło nosa sad ale nie ma co
      płakać trzeba odchudzać się dalej!
      • zivona do 19 maj 01.12.06, 21:31
        Hej
        2 x kopenhaska, dieta warzywna, dieta bez niektórych produktów, i tak to
        zeszło. Najgorzej zacząć - potem był mi lżej. Efety motywują bardzo, wyrzuciłam
        stare ciuchy, nie bylo powrotu. No i dużo ćwiczyłam, 3 x w tygodniu.
        Najgorzej zacząć i wytrwac, hehe
        buzka
    • makbyt Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 02.12.06, 08:56
      2.12-dziś amoje urodziny 32lata już za mną, dziecko 2,5letnie, waga 64 kilo a
      powinno byc 56 a ja chociaż 58 bym chciala. Dolączę się.
      Jak na razie zamierzam na rowerku jeździć i przestać podjadać wafelki i
      slodycze szcególnioe po 18stej.
      • basik25 No to wszystkiego najlepszego 02.12.06, 11:56
        duzo zdrowia pomaranczy, niech Ci luby nago tańczy.
        A oprócz tego, zycze Ci tych 56 kilo.
      • markac28 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 02.12.06, 13:24
        Ja też życzę wszystkiego najlepszego przede wszystkim zdrowia i oczywiście
        upragnionej wagi
        • malikowna Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 02.12.06, 14:38
          Cześć głodujące ! J się przyznaje,że spieprzyłam sprawę . Wczoraj moje dziecko
          dostało wielką paczkę ze słodyczami i ja mu pomagam w
          konsumpcji...........Dziewczyny zmotywujcie mnie jakoś błagam!!!!
          • agakowalewska4 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 02.12.06, 17:01
            pomysl ze niedługo sylwestra i trzeba się jakos zaprezentowac? jakas suknia
            moze?mnie to motywuje mam nadzieje ze wytrzymam do świąt nie poddawaj się!!!
            kochana trzymam kciuki!!zawsze mozesz zacząc od poniedziałku ale juz tak na
            100%!..POZDRAWIAM PA!!do usłyszenia
    • bogna27 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 02.12.06, 20:34
      hej,to ja sie dopisuje,155cm,waga 59kg,cel 50kg,a jak bedzie 53 to tez bede
      zadowolona.Zaczelam juz od srody,dieta nielaczenia,na razie 1,1kg w dol,nie jem
      slodyczy ani kolacji.Pozdrawiam wszystkie odchudzajace sie i zycze powodzenia.
    • galia29 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 03.12.06, 11:33
      Ja też zaczęłam od 1 .Odstawiłam od piersi swojego 9 miesięcznego synka i
      zaczynam bój o powrót do wagi sprzed ciąży.Ważyłam 58 obecnie niestety
      65,5.Jestem na diecie Cambridge bo chciałabym jak najwięcej schudnąć przed
      sylwestrem bo idę na wielki bal- a to moje właściwie pierwsze wyjście od porodu
      więc chce się czuć boska.Jestem bardzo głodnym i slabym ludkiem, ale trzeba być
      twardym nie miętkimsmile)))))))
      • agakowalewska4 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 03.12.06, 19:28
        hej!!!dziewczyny jak u was???
        ja jakos się trzymam kurcze ciężko ale się nie poddam do cholery wytrzymam!!!!
        piszcie jak sobie dajecie radę??pozdrawiam GŁODUJĄCA!!
        • zivona Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 04.12.06, 09:39
          ceść dziewczyny
          Mój weekend był ciężki, nie powiem. Trochę wczoraj podjadłam bo wyrwaliśmy się
          z mężem do kina i na kawkę, hehe, same rozumiecie. Bez dzieci, cisza,spokój,
          kawusia,ciacho. No trudno, ale od rana już wielki reżim,powrót do
          rzeczywistości. Napiszcie jak wam idzie,haloooooo, no, co tam u was?
          pozdrawiam iwona
          • viki265 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 04.12.06, 09:56
            hej, hej

Ja przyznaje sie bez bicia, ze ciezko zgrzeszylam w weekend. paskudny ze mnie
            lakomczuch. Ale od dzisiaj juz koniec ze slaba wola, zamieniam na silna. smile
            Bosh, jakie to truuuudne "odpasic sie".

Pozdrawiam cieplutko

Viki
    • markac28 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 04.12.06, 10:14
      Cześć dziewczyny z tego co widzę to wszystkie w niedzielę sobie troszeczkę
      odpuściłyśmay, ale mam taki pomysł, że może raz w tygodniu (np. w niedzielę)
      pozwolimy sobie na małe co nie co (oczywiście nie mam tu na myśli słoika
      nuttelli), ale może jakieś ciasteczko do kawy?Przecież jak przez sześć dni
      będziemy się trzymać dietki to ten siódmy może być jakąś nagrodą (oczywiście
      bez przesady). Ja tak zrobiłam i w niedzielę zjadłam ciasto do kawy, nie mam
      wyrzutów sumienia, bo założyłam od razu że moim "słodkim dniem" będzie
      niedziela, dlatego że wtedy i mąż i dzieci są w domu, to nie będę się za bardzo
      obżerać.A tak w ogole to mam prawie kilo mniej i jestem zachwycona (inna
      sprawa,że muszę zrzucić ok.20 kg),ale zważe się dopiero w sobotę. Dalej
      dziewczyny do dzieła, walczymy z tym naszym sadełkiem.
      • khw3 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 04.12.06, 10:57
        Cześć, teraz ja do spowiedziwink
        W weekend było nawet ok, chociaż w niedzielę pozwoliłam sobie na deser w postaci
        lodzikawink. Wieczorami dzielnie robię 100 brzuszków i nie podjadam słodyczy
        (pomijając tę niedzielę). Wczoraj zakupiliśmy z mężem tzw. wioślarza, żeby
        ćwiczyć w domu (bo mąż też postanowił zrzucić trochę brzuszka, a wyczytał, że
        wioślarz dobrze robi na wszystkie właściwie partie ciała). No i zobaczymy, jak
        nam pójdzie.
        Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!
      • shine10 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 04.12.06, 10:58
        widzę dziewczynki że nie tylko mnie brakowało silnej woli w weekendsmile niestety
        miałam gości i tak co chwilkę troszkę tego i tamtego i tak dieta razem z
        ćwiczeniami poszła w zapomnienie ale od dzisiaj ponowna mobilizacja tym
        bardziej że mnie wkurzono wczoraj wieczorem tekstem:" nie każdy może byc przez
        całe życie szczupłą laseczką ale nie przejmuj się więcej sadła też ma swój
        urok..." ludzie aż mi łzy stanęły w oczach więc żeby nie wiem co to schudnę min
        5 kg do świąt-ciszę się że jesteście chyba tylko Wy mnie rozumiecie- dzięki
        • 19maj Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 04.12.06, 12:07
          no i ja też wczoraj jadłam słodkości a jak mi smakowały po tygodniu poszczenia.
          przez tydzień 1kg ubył zostało jeszcze 24 buuuuu sad(( myslałam ,że chociaż z 2
          będą zrzucone no ale dobre i to. Ja do świąt też bym chciała zrzućic 5 , jak
          będzie więcej to sie nie obrażę!!
          • agakowalewska4 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 04.12.06, 14:38
            ja tez zgrzeszyłam w niedzielę 4chruściki!!!!ale były pycha..ale juz dzisiaj
            post ten popmysł z "słodką niedzielą" ok!!troszeczkę nie zaszkodzi do kawki
            prawda??a dla mnie kawa bez słodkosci to be....POZDRAWIAM PA!!
    • basia1315 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 04.12.06, 18:35
      Witajcie moje kochane!
      Jak Wam idzie to odchudzanie? Ja niestety nie mam najlepszych informacji.
      Miałam zacząć 1.12.06- niestety nie wyszło-zjadłam za dużo słodyczy i itp…
      Dzisiaj są moje imieniny i dostałam od męża wagę! I …doznałam ogromnego
      szoku widząc 94,5 na szali….Ratunku! Już dziś nic nie jem a od jutra ostro
      biorę się za siebie.Wam tez życzę powodzenia i proszę o wsparcie!
      • 19maj basia1315 04.12.06, 19:17
        Wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!!!!!!!!!!!
        Nie martw sie damy radę , ważymy podobnie mój cel to do świąt 5kg a może nawet
        zobaczymy na początku 8 przed świętami. Pozdrawiam
        • viki265 Wszystkiego najlepszego Basiu :) 04.12.06, 20:57
          hej Basiu,

Najlepsze zyczenia imieninowe, zebys byla usmiechnieta i optymistycznie
          nastawiona do zycia, zdrowka dla Ciebie i twojej rodzinki i oczywiscie, ze by
          waga ladnie spadala. smile

Na pocieche dodam, ze ja wiele razy podchodzilam do odchudzania. W sumie, to od
          jakiegos czasu jestem permamnentnie "na diecie", chyba tylko slownej. smile

Malymi kroczkami damy rade! A dla nas wszystkich zamieszczam definicje, ktora
          bardzo mi sie podoba i do ktorej czesto wracam. "CHARAKTER - zdolnosc do
          realizacji zamierzenia po przeminieciu nastroju w ktorym zamierzene to zostalo
          podjete". Staram sie byc wiec w miare powazna od dzisiaj i nie rozsmieszac
          wszystkich dookola powtarzajac, ze jestem na diecie przy wsuwaniu kolejnego
          ciastka. Moj "tesc" zaczyna lacha ze mnie drzec, ze zrobilam sie kulka i ze
          musze sie juz z ta mysla pogodzic, ze kulka zostane. O nie! Nie dam mu tej
          satysfakcji! smile
    • madzikow Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 04.12.06, 21:16
      Witajcie!
      Jak fajnie,że ktoś stworzył ten wątek,bo ja też się bardzo chętnie przyłącze.
      W grupie zawsze raźniej się odchudzaćsmile.
      U mnie na razie waga wynosi 62 kg, przy 160 cm.Już sporo udało mi się
      zrzucić,bo po porodzie ważyłam 80 kg,więc teraz pójdzie już z górki.
      Basiu ja równiez życzę Ci wszystkiego najlepszego i na pocieszenie dodam,że
      jesli mąż kupił Ci wagę elektroniczną,to pokazuje ona 3-4 kilo więce niż
      normalna.
      Pozdrawiam i życzę wszystkim mamom powodzenia
      Magda
      • markac28 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 05.12.06, 09:03
        madzikow napisała:
        > jesli mąż kupił Ci wagę elektroniczną,to pokazuje ona 3-4 kilo więce niż
        > normalna
        Bardzo mnie te słowa zaniepokoiły bo wlaśnie mialam zamiar kupić elektroniczną
        bo mam w domu taką zwykłą.A może to faktycznie prawda bo ile razy ważyłam się
        np. w aptece to bylo co najmniej 3 kg więcej niż na dwóch innych wagach nie
        elektronicznych(zwykłych).
        Proszę napiszcie co o tym sądzicie, bo może lepiej nie kupować tej
        elektronicznej, żeby się nie dobić od razu np. 4 dodatkowymi kilogramami?
        • sliwka80 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 05.12.06, 13:09
          He he, obawiam sie, ze wagi elektroniczne sa jednak bardzie precyzyjne (jesli
          sa uzywane wg instrukcji)
          ja dostalam na mikolaja i pikazuje niestety wage taka, jaka mam naprawdesad 70,9
          przy 161 cm... (waze sie rano, jak zrobie siusiusmile
          • shine10 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 05.12.06, 14:39
            ja niestety też przyznam że dobra waga elektroniczna pokazuje prawidłową wagę,
            mam w domu taka zwykłą i elektroniczną obie pokazuja identyczny wynik , dzisiaj
            zakupiłam hula hop przy okazji robienia prezntów mikołajkowych i niestety nie
            umiem nim kręcić ale myślę że trening czyni mistrza, jak na razie jestem po
            sałatce warzywnej i strasznie che mi się coś bardziej treściwego ale nic jak
            się jest grubaską to trzeba głodować- pozdrawiam
    • malikowna Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 05.12.06, 18:37
      Hej pierwszy dzień prawie za mną rano serek wiejski z bułką razową 0 11 serek
      danio lekki ten z obniżona zawartością tłuszczu o 13 mały zestaw sałatek w
      himerze. I nic!!!!!!!!!! teraz piję kawę bez cukru z mleczkiem light a i do
      tego chyba z 8 szklanek wody dziewczyny piszcie co jecie bo mi brakuje
      pomysłów!!!pozdrawiam a głodna jestem jak krucyfiks!!!!!
      • shine10 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 06.12.06, 09:03
        hej
        proponuje sałatkę z kapusty pekińskiej, pomidora, jajka, cebuli,papryki i do
        tego sos vinegre knora, mało kaloryczna, smaczna a zapycha,dodatkowo proponuje
        jogurt lub maślankę z otrębami też zapychaja i skutecznie przyspieszają
        przemianę materii, ja na obiadokolację jem gotowane warzywa z mrozonki na
        kostce rosołowej (też zjadliwe no i nie tuczysmile, dajcie znać dziewczyny czy
        macie coś innego w jadłospisie smile
    • 19maj Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 06.12.06, 07:34
      cześć dziewczyny jak Wam idzie?? dziś mikołajki dostałam od męża mikołaja z
      czekolady ale go nie tknę będzie na niedzielę . Musze go tylko schowac żeby nie
      kusił. Pozdrawiam
    • basia1315 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 06.12.06, 09:36
      Witajcie!
      Dziękuję za życzenia „barbórkowe”!!!
      Dzisiaj życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji Mikołajek!!!
      Jak Wam idzie ?Ja jestem z siebie dumna:_wczoraj zaczęłam biegać-15 min
      wieczorem, a dziś rano było już 23 min, do tego 15 min rowerku stacjonarnego.
      Czuję się świetnie i mam nadzieję,ze wytrwam i zgubię 35 kilo już bezpowrotnie!
      Niestety mam za duży apetyt, ale karmię piersią,więc nie mogę drastycznie
      ograniczyć jedzenia…Postaram się jeść przynajmniej zdrowo!
      Mój mąż stwierdził,że to kalectwo być takim grubym jak ja…Szkoda,że nie mam w
      nim wsparcia…Ale przecież odchudzam się dla siebie nie dla niego-prawda?
      Pozdrawiam
      • agakowalewska4 Re: Zaczynam odchudzanie 1.12. 06 -kto ze mną? 06.12.06, 15:18
        witajcie kochane!!ważyłam się dzisiaj rano i..2kilo mniej boze jak dobrze!!moje
        menu to tylko śniadanie 2bułki grahamki do tego jakas rybka albo twarozek potem
        na obiad jabłko no i woda, herbata czerwona.Mój mąż dostał z pracy paczkę na
        mikołaja same słodycze czekolady no i..PTASIE MLECZKO matko jakbym buchnęła w
        to pudełko to całe moje..no cóż trzeba było się wcześniej nie obrzerac??ale w
        niedzielę pozwolę sobie na to mleczko(troszeczkę) boze kiedy NIEDZIELA...PA
        trzymajcie się kochane i najlepszego zyczę z okazji mikołajek!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka