Dodaj do ulubionych

W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biusty?

31.12.06, 20:00
Oczywiście pytanie kierowane jest do mam piersiowych lub eks-piersiowych.
Znacie jakieś dobre sposoby na poprawienie kondycji swoich przydatków po
działalności małych pijaweczekwink?
(Wszystkie mamy, których biusty niezmiennie "obsatwiają góry" pozdrawiam i
zazdroszczę!)
Obserwuj wątek
    • anulaaa Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 31.12.06, 20:36
      jak w cioąży i w pierwsze mce patrzałam na swoje wielkie piersi to byłam
      przerażona...ale zawsze miałam dużawy biust i już dawno opadł trochę niżejwink)
      na szczeście wraz z końcem karmienia piersi zmalały i poszły w góresmile
      tylko,że skóra paskudnie wygląda-trzeba będie się jakimś kremem poratowaćbig_grin
    • driadea Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 31.12.06, 20:41
      Ja też z tych biuściastych, do tego 2 latat karmienia... Dobry krem i
      ćwiczenia, żeby nie było gorzej. Lepiej nie będzie wink
      • kamila_21 Polecam krem do pielegnacji biustu 31.12.06, 20:55
        z Avonu!!! jest na prawde rewelacyjny!
    • bunny.tsukino Nie mam co ratować 31.12.06, 21:01
      Decyzja o niekarmieniu + zastrzyk na zatrzymanie laktacji dobę po porodzie.
      Polecam.
      • dyzurna Re: Nie mam co ratować 31.12.06, 21:40
        ja mam jakby lepszy po zastosowaniu kremu firmy eris do ujedrniania biustu. nie
        wiem tylko czy to dlatego mam lepszy biust,czy moze dlatego bo sie okresu
        spodziewam i zawsze w tym okresie nabrzmiewaly mi piersi ,
        mam nadzieje ze to krem big_grinD
      • pacsirta Re: Nie mam co ratować 02.01.07, 20:50
        Szczyt egoizmu!!!
        A każdy miesiąc karmienia zmniejsza szansę na nowotwór piersi.
        Karmienie zapobiega osteoporozie.
        A jak skutecznie odchudza.
        Dziecko jest zdrowsze, więc mam mniej kłopotów.
        To moje egoistyczne pobudki.
        A karmię już w sumie 41 miesiąc.
        I nie zauważyłam, żebym miała piersi do pasa.
        • pacsirta Re: Nie mam co ratować 02.01.07, 20:51
          Ten szczyt to a propos zastrzyku na zahamowanie laktacji.
    • guruburu Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 31.12.06, 21:51
      Piersi to głównie zmienia ciąża a nie karmienie.
    • shady27 operacja plastyczna 31.12.06, 22:12
      poki co odchudzam sie wiec narazie decyzja o operacji wstrzymana. Ale kilogramy leca w dol, cyc tez w dol tongue_out, ale jak osiagne wage ktora chce nic mnie nie powstrzyma przed korekta chirurgiczna. To samo zrobie z ewentualna skora na brzuchu, jesli zostanie.
      • paulaada Re: operacja plastyczna 31.12.06, 22:52
        u mnie biust ok, ja nigdynie byłam z biusciastychsmiletroche wiekszy został ku
        mojej radosci ale i kg zbednych sporo zostało, oponka na brzuchu i
        postanowienie noworoczne to bieganie i hula hop no i dieta, po porodzie jestem
        praawie 8 m-cy a opana nie poszła sobie, jedyne co mnie troche niepokojismileto że
        wraz z oponą zniknie biustsmilenajwyżej udam sie do chirurga palstycznegosmile
        • shady27 paulaada 31.12.06, 22:58
          chcesz to ja Ci dam troche biustu za friko wink kiedys marzulam,zeby miec cyc jak pamela anderson, ale jakbym byla szczuplejsza. Teraz mnie on poprostu wkurza, wiec robie co moge aby sie pozbyc nadmiaru smile poki co chwale sie rozmiarem 80 E....koszmar
          • dragon_fruit Re: paulaada 31.12.06, 23:06
            taaaa ja E mialam 2 rozmiary temu
            buuuuuuuuuuuu
            • shady27 o jezuuu 31.12.06, 23:10
              i jak sobie radzisz z tak duzym biustem??? bo mi zaczal siadac kregoslup, przestaam sie juz budzic bez bolu, ostatnio jak mi ciut ubylo, bol jakby z lekka odpuscil, ale niestety mam dosc tych balonow, ba zeby jeszcze byly na swoim miejscu a nie obwisle brrr
              • dragon_fruit Re: o jezuuu 01.01.07, 08:08
                robie co moge-od poczatku ciazy cały czas smaruje 2xdziennie roznymi cudami, zimne prysznice,
                peelingi-fakt-opadl lekko, ale musze przyznac, ze myslalam, ze bedzie gorzej
                kregoslup chyba mam jak tur, bo mnie nie boli-odpukacsmile
                ale wygladam jak chodzace zaklady mleczarskie
                wolałam miec D
                • dragon_fruit Re: o jezuuu 01.01.07, 08:10
                  no i podstawa-dobre staniki-kosztuja majatek, ale kupilam zamiast nowych ciuchow, bo cyc jeden na cale
                  zycie, wiec musze o niego dbac
                  zadne tam canpole w gre nie wchodza
                  polecam niemieckie Anita i szwedzki Anna Cecilia
    • visenna2 nie muszę 01.01.07, 08:19
      Na szczęście ten problem mnie ominąłsmile Zawsze miałam mikrobiust -
      miseczka "chude A"smile)) Ostatnio sporo przytyłam i z "chudego A" zrobiło
      się "średnie B".
      Ale i tak nie zwisa bo nie ma co zwisaćwink
    • mamaimati Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 01.01.07, 21:16
      Dzieczyny, grunt to zachować dobry humor i jak widać nie opuścił was.
      Ja na razie stosuję spychoterapię i odkładam problem do końca dojenia. Miałam
      niewielki biust, teraz z małego B mam D. Skóra wyraźnie strciła na jędrności
      ( trudno, coś za coś) a ja mam tylko nadzieję,że Junior nie zostawi mi pustych
      skórek.
      • anulaaa Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 01.01.07, 21:53
        no u mnie własnie humor to podstawatongue_out
        a puste skórki? u mnie własnie jedna pierś tak wygląda((ta którą przestałam
        karmić jak mała miała jakieś 4mce:/) drugi jeszcze dużawy ale jak skończę nim
        karmić to będę miała dwa małe piersiątka rozmiar pewnie z B ale z ilością skóry
        c cycka D;uncertain
    • zobrien Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 01.01.07, 22:47
      Taaa, ja tez wygladam jak kobieta Masaj, co zamiast cyckow ma kamienie w
      ponczochach... Jak sie odchudze, pewnie bedzie jeszcze gorzej. Ale moze
      przynejmniej bede je mogla sobie owijac dookola szyi w dlugie, zimowe
      wieczory...
      • aga.roro Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 01.01.07, 23:53
        10 pkt za humor
        uśmiałam się jak nie wiem
        pozdrawiamsmile)))))))))0
    • mata811 Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 02.01.07, 12:01
      Ja od niedawna smaruje serum z Oriflama. Przestałam karmić 5 m-cy temu. Biust
      większy jak przed ciąża, ale wisi i wyglada właśnie jak kamienie w rajstopach ;-
      ) Wole malutkie pierożki, niż takie naleśniki. Dzięki Bogu są biustonosze.
      Starsze koleżanki pocieszają, ze z czasem biust się poprawi. Wierze w to! smile
    • gosika78 Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 02.01.07, 12:07
      Mój biust nigdy nie był jakiś wzorcowo piękny (mały i średnio sterczący smile), napełniony mlekiem jest super ;D, za to po wyssaniu... No, źle nie jest, wygląda jak przed ciążą tyle że bardziej miękki. Smaruje Mustelą i skórze dobrze to robi.
      • fifilia Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 02.01.07, 12:15
        Dziewczyny, a czy w okresie karmienia mogę jakoś nawilżać albo natłuszczać skórę
        piersi? Jeśli tak, to czym?? polećcie coś błagam
        Pozdrawiam
        • hipopotamama Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 02.01.07, 14:26
          Ppodobno można ale tymi samymi kosmetykami, które stosowałaś w czasie ciąży.
          Tak powiedziała mi położna.
    • budzik11 Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 02.01.07, 16:19
      Wiele razy słyszałam od tzw. specjalistów w dziedzinie kosmetyki, że tego, co
      już się stało, żadne kremy nie uratują. Przede wszystkim należało zapobiegać,
      bo raz oklapniętego biustu nic nie podniesie, nawet najdroższy i nalepszy krem.
      Na szczęście po skończeniu karmienia biust wraca do swoich rozmiarów, gorzej z
      jędrnością i obwisaniem, ale cóż, ja to akceptuję jako cenę karmienia piersią.
      • marcelin4 Re: Super krem na biust -polećcie 30.05.07, 20:49
        Ja jestem w trakcie odstawiania od piersi. Wyglądają...tak sobie- karmię 8 mcy.
        Szukam dobrego kremu, cena nie gra roli na poprawę jędrności. Trochę tu
        wspominacie o jakichś specyfikach - proszę o jeszcze!!! Pozdrawiam
        • renka14 Re: Super krem na biust -polećcie 31.05.07, 18:39
          u mnie najgorsze spustoszenie świadomie wybrane: nie mogłam juz znieść bólu gdy
          ostawiłam małą od piersi a piersi jakos produkowały dalej i jeszcze więcej, nie
          zniosłam tego i przyjęłam dwutygodniową kurację lekami, które przyniosły mi
          niemal natychmiastową ulgę
    • kruszynka301 Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 01.06.07, 08:20
      jedynie ćwiczenia, i odpowiednie biustonosze. Mając biust E, karmię właśnie drugie dziecko i nie narzekam na wygląd biustu.
      Ale żeby ćwiczenia były skuteczne, to trzeba ćwiczyć z minimum 3 razy w tygodniu (polecam fitball, body sculpt), dodatkowo pływanie.
    • bella761 Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 01.06.07, 10:28
      ja za 6 dni operacyjnie podnosze piersi - już nie moge sie doczekac, znow beda
      sterczace i na swoim miejscu smile))))
    • malgra Re: używam kremu Mustela 02.06.07, 10:11
      zaczęłam go stosować już w ciąży natomiast córkę karmiłam 5 miesięcy.
      Po ponad 3 latach co wieczornego wcierania mogę śmiało powiedzieć,że krem
      przynosi świetne efekty.Mam miseczkę d i właściwie nie muszę nosić stanika.
      Myślę,że tajemnica nie leży tyle w samym kremie co w regularności jego stosowania.
    • kieszonka7 Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 09.06.07, 21:23
      przed ciążą miałam spory biust- rozmiar DD. w ciąży zrobił się gigantyczny z DD
    • kieszonka7 Re: W jaki sposób zamierzacie ratować swoje biust 09.06.07, 21:32
      Przed ciążą miałam ładny, duuży biust- rozmiar DD. w ciąży był gigantyczny-
      rozmiar G!! teraz jestem rok po porodzie, wróciłam do wagi przed ciążą a biust
      nie zmalał do końca- rozm E. Nie wisi co prawda do kolan ale skóra się
      rozciągnęła niestety i bez pożądnego stanika z domu nie wychodzęsmile. ale mąż
      całe szczęście nadal uwielbia moje "maleństwa" smilezamierzam zacząć smarować
      biust kremem ujędrniającym (lepiej późno niż później). Słyszałam kilka
      pozytywnych opini na temat kremu z avonu. czekam właśnie na odbiór zamówienia.
      jeśli okaże się dobry, dam znać!!
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka