Dodaj do ulubionych

skóra na brzuchu

19.02.07, 20:01
mam pytanko jak pomóc obkurczyc sie skórze na brzuchu (macica juz obkurczona)
jestem 3 tyg po porodzie . czy powinnam smarować czymś brzuch lub moze
zastosować coś innego !??????????????
Obserwuj wątek
    • jabluszko81 Re: skóra na brzuchu 19.02.07, 20:53
      mam ten sam problem tylko ze jestem 7 miesiecy po porodzie.do tego
      rozstepy.brzuch mi"zwisa" pod pepkiem.taki pomarszczony jak u 70-latki.czy
      macie moze jakies doswiadczenia czy to zniknie?jest lepiej niz na poczatku bo
      chudne stopniowo ale ta sflaczala,pomarszczona skora...bardziej doswiadczone
      mamy doradzcie cos!!!bo wstyd mi na siebie sama patrzec.
      • izulka83 Re: skóra na brzuchu 19.02.07, 22:11
        nie chcę was dobijać, ale ta skóra nigdy zupełnie nie zniknie. Taka fałda już
        zostanie, na pewno się zmniejszy ale nie zniknie. Ja jestem już ponad rok po
        porodzie i został mi taki brzuszek,co gorsze jak tylko pozwolę sobie na trochę
        rozkoszy jedzeniowej to od razu się powiększa. A potem nie mogę go zrzucić. A
        więc..... BASTA NA ŻARCIE!!!!!!!!!!!!! można ćwiczyć brzuszki, ale po kilku
        wymiękam no i nie chce mi się ich robić
        • aniasol Re: skóra na brzuchu 19.02.07, 22:56
          U mnie jest tak, urodziłam ponad 2 lata temu, przed ciążą w talii miałam 70,
          przed urodzeniem 120cm. Po 2 latach zostało mi 80 cm, walczę z tym nadal,
          właśnie jestem prawie w połowie 6 Weidera. Jestem w pełni świadoma, że coś
          zostanie, ale dziewczyny, nie okłamujmy się, bez ćwiczeń nie będzie dużej
          poprawy. Dieta swoją drogą, ale oprócz tego musimy jakoś pomóc. Zacznijcie
          ćwiczyć, chyba że stać was (i chcecie) robić plastykę brzucha. Mi też na
          początku było bardzo ciężko, zaczynałam od 10-20 brzuszków, teraz to nie
          problem. Do roboty dziewczyny. Warto i da się. Pozdrawiam
          • arszczal Re: skóra na brzuchu 20.02.07, 07:36
            Hej dziewczyny.
            Ja powiem szczerze że u mnie jest podobnie.Rodziłam 2,5 roku temu brzuch jest w
            fatalnym stanie.
            chodziłam przez rok na aerobik oraz ćwiczenia na brzuch i niestety mało co z
            tego pomogł.
            Moim największym marzeniem jest zgubić ten okropny flak!!!! Ale niestety.
            Życzę Wam Powodzenia, ale tak naprawde to ratuje nas tylko plastyka
            brzucha,jeśli jednak zamierzacie jeszcze mieć drugie dziecko to poczekajcie po
            drugim na plastykę bo to dużo kosztuje.
            Papa
    • mata811 Re: skóra na brzuchu 22.02.07, 08:47
      Mam ten sam problem-zwisająca skóra, jak siedze to okropnie pomarszczona fuu.
      Ćwiczyłam 6 W, teraz chodze na kwasy do kosmetyczki. Skóra się troche
      poprawiła, ale prawda jest taka, ze oprócz plastyki brzucha nic więcej się z
      tym nie da zrobić. Chciałabym schudnąć, bo może wtedy brzuch wyda się troche
      mniejszy, ale z rozciągniętą skórą nic nie poczne, no chyba, ze są tu mamy,
      które sobie inaczej poradziłay...Czekam na pomysły.
    • 71sonia Re: skóra na brzuchu 22.02.07, 10:00
      Chyba nie do końca jest to prawda, wszystko zależy od elastyczności skóry i
      tępa chudnięcia. Jeśli ktoś ma suchą skórę z tendencją do rozstępów i schudnie
      w miesiąc 10kg to jasne, że będzie wisieć. Ćwiczenia teź nie na wiele się
      zdadzą bo one przede wszyskim poprawiają mięśnie (swoją drogą też rozciagnięte).
      Trzeba masować brzuch od dołu do góry, wklepywać litry balsamy ujędrniającego
      (są takie specjalne na płaski brzuszek), chudnąć ale powoli max.1kg tygodniowo
      i ćwiczyć też oczywiście.
      Nie wierzcie w to, że nie da się z tym nic zrobić - moja siostra przytyła w
      ciąży 35kg, do wagi z przed porodu doszła w 2 lata nie głodząc się i nie
      chodząc na żadne ćwiczenia. Brzuch ma taki jak deska, płaski i twardy bez
      fałdek i zmarszczek, nie tyje, trzyma wagę 56kg a jest już 7 lat po porodzie.
      Znam też inne dziewczyny wiele lat po dziecku a jak się rozbiorą to ja miałam
      kompleksy będąc przed ciążą.
      Wszystko co nagle to po diablesmile
      • sonikal Re: skóra na brzuchu 23.02.07, 07:50
        polecam masaże ujędrnijąco wyszczuplające na bakę chońską -
        www.studiozdrowia.hbz.pl
      • renia731 Re: skóra na brzuchu 23.02.07, 08:53
        Popieram przedmówczynię! Ja po pierwszej ciąży dzięki ćwiczeniom i balsamom
        miałam po 1,5roku (!) płaski i dosyć jędrny brzuszek. Teraz walczę ze skutkami
        drugiej ciąży dokładnie tak samo i też widzę skutki. Nie schodzi to szybko, bo
        druga córcia ma już rok, ale idzie ku dobremu. Robię brzuszki ok 150, i chodzę
        na stepperze eliptycznym. A do tego smaruję się kremem Bielenda "Sexy Look"
        (fajna nazwa) na brzuch i jest on świetny. Myślę że do wakacji będzie ok.
        Dodam jeszcze że w 2 ciążach przytyłam ponad 20 kg sad
        • smewa Re: skóra na brzuchu 23.02.07, 15:44
          Ja w ciązy przytyłam 12 kg rodzilam w lipcu 2006.Zaraz po porodzie smarowałam
          sie zelem Mustela ale był do bani.Kupilam zel Lierac i smarowałam brzuch nim i
          spirytusem.Brzuszek po 2 miesiacach był taki jak przed ciaza.Polecam u mnie
          działa.
          • suada do smewa 23.02.07, 17:37
            czesc smewa,ja tez jestem tyle co ty po porodzie ale brzuch jeszcze jest.chce
            tylko zapytac w jakim celu ten spirytus?razem mieszalas z balsamem?czy to jakas
            sprawdzona metoda na ujedrnienie czy rozstepy?pozdrawiam
            • zyrafa31 Re: do smewa 23.02.07, 18:40
              ja tez jestem ciekawa po co ten spirytus??????
              • aniulek87 Re: do smewa 26.02.07, 17:24
                no wlasnie po co ten spirytus. jakie balsamy ujedrniajace polecacie na brzuch i
                ile razy dziennie smarujecie??
                • 71sonia Re: do aniulek87 27.02.07, 08:25
                  Najpierw miałam Mustellę, potem L'oreala taki na płaski brzuch(nie pamiętam
                  nazwy)chyba Sculp Up - był super i jeszcze Miracle "Płaski brzuch" - generalnie
                  używam i testuję wszystko co mi wpadnie w rękę. Teraz Nivea Q10 i też jest
                  fajny. Krem + dieta i brzuszek coraz mniejszy, do lata będzie oksmile
                  • kkarrola Re: do aniulek87 27.02.07, 11:27
                    masaż ujędrniający na oliwę z rozmarynem-super.
    • anonim37 Re: skóra na brzuchu 27.02.07, 17:22
      Ja urodziłam 2 lata temu i mam fałdę z rozstepami jestem załamana ćwiczę i nie
      jem duzo efekty już widać smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka