Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu

24.02.07, 17:03
do rzęs. lubię "dużo" rzęs, do tej pory używałam loreal teraz zastanawiam się
nad zmianą co polecacie? pozdrawiam g.
Obserwuj wątek
    • chupachups1 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 24.02.07, 17:09
      Lancome L'extreme. Dla mnie jest najlepszy. raz użyłam i nie mogę sie przestawić
      na inny.
    • oxygen100 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 24.02.07, 20:30
      a ja uzywam badziewnych tuszy Astor albo Rimmel. Probowalam roznych takze i
      lancome i stwierdzilam ze sa fajne, ale po miesiacu robia sie takie sobie a
      kosztuja z 5razy wiecej. Dlatego doszlam do wniosku ze wole kupic badziewiasty
      pouzywac ze 2 tygonie i wywalic. IMO szkoda mi kasy na tusze do rzes. Wole ja
      wydac na cienie szminki czy roze. Albo nawet na porzadne przybory do makijazu.
    • endzi11 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 24.02.07, 20:34
      Maybelline volum'express turbo bost dla mnie super,ładnie pogrubia.
    • kf-c Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 24.02.07, 21:01
      Ja polecam Giordani Gold firmy Oriflame. Moje klientki bardzo go sobie chwalą.
      Wydłuża i pogrubia. Normalnie kosztuje 30 zł, ale czasem są promocje i wtedy
      19,90. Warto.
    • christych Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 24.02.07, 21:09
      Max Factor 2000 kalorii. Według mnie jest świety- wydajny, rzęsy gęste, nie
      sklejone, długie .
      • oxygen100 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 24.02.07, 21:19
        uzywalam kiedys tego 2000 kalorii. Fajny byl, ale pozniej trafilam chyba na
        jakas kiepka serie/egzemplarz bo tusz byl do niczego. Trzeba bylo malowac rzesy
        ze 3 razy zeby byl pozadany efekt. Teraz nie wiem , nie mam odwagi sprobowac bo
        nie chce sie znowu rozczarowac. Warto??
        • joasia33 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 24.02.07, 22:26
          Otóż to, oxygen, otóż to! Mam takie same doświadczenia z 2000 calorie, nie będę
          ponownie ryzykować. Zalega mi taki w kosmetyczce od roku i na pewno go nie użyję
          więcej. Aktualnie mam Lash Architect, ale ten w czarnym opakowaniu i jest ok.
          Powiem Wam, że przed wyjazdem na wakacje postanowiłam zaszaleć i kupiłam sobie
          jakiś super-hiper Heleny Rubinstein. E tam, szkoda kasy. Maybelline i inne wcale
          nie są gorsze, za to 3 razy tańsze i nie kończą się po miesiącu jak tenuncertain. Nie
          dam się już skusić na górne półki, w każdym razie nie, jeśli chodzi o tusz.
          • oxygen100 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 25.02.07, 08:30
            Lash Architect byl fajny ale przynajmniej te w srebrnym a mialam ze 3 sztuki
            mialy jakis defekt w opakowaniu. W kazdym jednym wylazilo koleczko ktore jest
            jakby ogranicznikiem dla szczoteczki. naprawianie tego na ogol owocowalo tym ze
            cala bylam umorusana tuszemsmile
        • fergie1975 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 24.02.07, 22:38
          Max Factor 2000 kalorii - tylko i wylacznie, nigdy mi sie nie zadrzyl zly
          egzemplarz, starcza na pol roku, tzn starczalby na dluzej ilościowo, ale po pol
          roku zaczyna sie grudkowac i sypac, mysle ze 36 zl na pol roku to nie jest za
          duzo.
          Czasami "zdradzam" Max Factora 2000 i kupuje inne 2x drozsze np lancome itp i
          potem po przerwie jak pomaluje 2000 kalorii to widze i mam rzęsy ! naprawde mam
          rzęsy ("włochate gąsiennice") jeśli tylko wiecie o co mi chodzi. Bez tuszu nie
          mam rzęs smile
          • endzi11 Co do Max Factor 24.02.07, 22:48
            www.allegro.pl/item168030897_2000_calorie_mf_swieze_promocja_.html
            Fergie to jest taki sam jaki ty używasz? Cena jest sporo nizsza dlatego sie
            zastanawiam czy warto?
            • fergie1975 Re: Co do Max Factor 25.02.07, 11:01
              tak wyglada na taki co ja uzywam. widac ktos sprowadzil zza granicy, a w USA te
              tusze sa po 5 dolarow, w Polsce w sklepie 36 zł(?!). Wiec ta cena z allegro
              mnie nie dziwi smile.
              • wenus2006 Re: Co do Max Factor 25.02.07, 11:29
                używam go od paru lat ,ale uważam że się strasznie popsuł i owszem zamówiłam
                ostanio na allegro,ale myślę że po raz ostatni - szukam innego,lepszego
                tuszu.Max factor wygląda ładnie zaraz po nałożeniu, po godzinie mam posklejane
                rzęsy,po dwoch juz ledwie widać pomalowanie.Loreal dwu fazowy jest do kitu,tak
                więc naprawdę sama nie wiem w jaką firmę "uderzyć"...
              • endzi11 Re: Co do Max Factor 25.02.07, 12:49
                Moze i faktycznie sprowadzane ale po przeczytaniu komentarzy negatywnych tego
                sprzedawcy chyba sie nie skusze.
                • fergie1975 Re: Co do Max Factor 27.02.07, 21:41
                  a komentarzy nie czytalam, obejrzalam tylko zdjecie smile.
        • haga78 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 25.02.07, 14:15
          Ja jestem swieza posiadaczka 2000 kalorii ( siostra mi o nim przypomniala) no
          i coz... nie spelnia moich oczekiwan. Jestem blondynka, mam bardzo jasne i
          rzadkie rzesy. Musze kilka razy pozadnie przejechac po rzesach, aby efekt byl
          widoczny. Poza tym mam wrazenie, ze jest tego tuszu jakos malo i szybko schnie.

Bede dalej szukac
    • podyanty Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 25.02.07, 00:52

Ja jednak obstaje za L'Oreal - Volume Shocking (2-etapowy)
      www.reviewcentre.com/reviews91337.html
      • ewku1 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 25.02.07, 12:31
        miałam już różne tusze,ale L'oreal volume shocking jest naprawdę
        świetny.polecam,naprawdę wydłuża
    • dominika8 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 25.02.07, 08:28
      od 8 lat, niezmiennie YSL-efekt sztucznych rzęs. Efekt super, nie kruszy się,
      wydajny, ma piękne kolory i cudnie pachnie.
    • adsa_21 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 25.02.07, 08:43
      tez lubie efekt sztucznych rzes. uzywam Volume Shocking. jest dobry choc wymaga
      precyzji przy zakladaniu.
      • gosiuniek1 myślałam o lancome fatale lub hypnose co wy na to? 25.02.07, 11:18
      • gosiuniek1 i gdzie można go nabyć oprócz sklepu...? 25.02.07, 11:19
        może macie kogoś sprawdzoneggo np. sprzedawca z allegro? pozdrawiam g.
        • adsa_21 Re: i gdzie można go nabyć oprócz sklepu...? 25.02.07, 14:29
          ostatnio nabylam tusz Volume Shocking u niejakiego Waldelka.
          jest okeysmile)
          • adsa_21 Re: i gdzie można go nabyć oprócz sklepu...? 25.02.07, 14:31
            www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2648605
    • an_ia5 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 25.02.07, 11:43
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5514134 i
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2648605. Ja kupuję zawsze
      kosmetyki u tych sprzedawców.
      • an_ia5 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 25.02.07, 11:46
        www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2648605
        • ewku1 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 25.02.07, 12:37
          aha nie polacam double extension, skleja rzęsy i przynajmniej w moim przypadku
          szybko zaczął się kruszyć i tworzyć cudne grudki na moich lichych rzęsachsmile
    • wenus2006 Re: zobaczcie proszę... 25.02.07, 12:02
      ...nie mam za dużego doświadczenia na allegro,ale zobaczcie te ceny.Czy to są
      podróbki?www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6494437
      • adsa_21 Re: zobaczcie proszę... 25.02.07, 14:32
        nie ryzykowalabym.
        malo ma komentarzy.
        lepiej poszukaj jakiegos sprawdzonego sprzedawcy.
    • b.bujak Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 25.02.07, 12:22
      ja uzywam tuszy ze średniej półki i zasadniczo nie widze wiekszych róznic
      miedzy nimi; ale za to farbuję rzęsy henną - tusz połozony na rzesy z henną
      daje ładny efekt
    • andzia22l1 ja polecam ten - link 25.02.07, 16:57

www.allegro.pl/item168496508_tusz_do_rzes_max_factor_lash_lift_promocja_.html
    • oxygen100 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 25.02.07, 18:55
      kiedys jeszcze mialam ten:
      www.clinique.com/templates/products/sp_shaded.tmpl?CATEGORY_ID=CATEGORY4904&PRODUCT_ID=PROD754

fajny bylsmile w ogole o nim zapomnialam
      • blum5 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 25.02.07, 20:00
        a ja polecam bourjois, taki zwyczajny z przedluzaczem , jest naprawde dobry,i
        wydajny, i nawet nie taki drogi. a uzywalam juz weeeli, bo jestem maniakiem
        tuszowania rzes, musze miec pomalowane i juz. a do tego mam chyba 4 rodzaje
        tuszow naraz. teraz uzywam co prawda loreala, i almay ( nie ma chyba w polsce,
        ale to dobrze bo do niczego.)
    • kewi111 Re: proszę o pomoc w wyborze dobrego tuszu 26.02.07, 10:55
      dla mnie bardzo dobry jest MaxFactor Masterpiece;YSL "efekt sztucznych
      rzęs"rzeczywiscie daje spektakularny efekt,ale przez 3 tyg.,później tusz
      wysycha przez co źle się nim maluje rzęsy oraz bardzo się kruszy-co jest okropne
      (miałam 5 czy 6 opakowań tego tuszu i za każdym razem było to samo)
      tusze HR nie są warte swojej ceny;
      jeśli chodzi o Lancome dobry jest Hypnose,ale mocniejszy efekt jest po Fatale
      (trzeba dojść do wprawy w malowaniue,bo zamiast szczoteczki jest
      grzebyk);bardziej naturalny efekt jest po L'extreme-wydłuża,nie pogrubia;
      najnowszy chanel Inimitable też nie daje jakiegoś super efektu-wolę max factora
      Masterpiece;uważam,że ze średniopółkowych max factor jest najlepszy-ale to
      subiektywna opinia;kusi mnie wypróbowanie nowego tuszu Estee Lauder,chociaż nie
      wiem czy warto ,bo Lash XL był przeciętny,MagnaScopic wcale mi nie pasował-nie
      wydłużał rzęs;najlepiej próbować,bo każda kobieta ma inne rzęsy i inny efekt
      końcowy lubi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka