Dodaj do ulubionych

PLAMY CIĄŻOWE NA TWARZY!!!!

01.06.03, 17:05
Pomocy!!! W ciąży po krótkim pobycie na słoneczku na mojej twarzy pojawiły
się ciemne plamy. 3 tygodnie temu urodziłam córeczkę, plamy są niestety nadal
i wyglądam tak jakbym miała podbite oczy... Słyszałam że zejdą same ale może
to trwać nawet rok. Poradzcie co z tymi plamami robić, czy są jakieś sposoby
na rozjaśnienie ich? Czekam na rady i z góry dziękuje.
Aldona
Obserwuj wątek
    • yomama Re: PLAMY CIĄŻOWE NA TWARZY!!!! 01.06.03, 18:25
      witajsmile
      ..moge Cie jedynie pocieszyc..ze mi taka plama..."usadowila" sie kolo nosa..a
      zniknela bez sladu po 3 miesiacach po urodzeniu Marysismile
      Pozdrawiam Joaska
    • alltid_ung Re: PLAMY CIĄŻOWE NA TWARZY!!!! 01.06.03, 18:41
      Moje zniknely ale nie moge ci powiedziec jak szybko po porodzie. Nic sie nie
      martw twoje plamy tez znikna. Pozdrawiam
      • aniaasi Re: PLAMY CIĄŻOWE NA TWARZY!!!! 02.06.03, 09:29
        No a ja Cię nie pocieszę. Ok. 7 mies. po urodzeniu córeczki (w poprzednim
        sezonie letnim) wyszły mi plamy słoneczne na twarzy i chyba podobnie jak u
        Ciebie - paski-kręgi pod oczami. Brrrrr! Zaczęłam używać b. mocnych filtrów,
        kupiłam sobie krem wybielający, byłam na poradach u kosmetyczki i ... nic. Są
        jak były, w zimie nieco bledsze, ale przy każdym niezamierzonym liźnięciu przez
        słońce znowu się pogłębiają. Nie wiem czy jest na to ratunek, czy po prostu
        trzeba chronić maksymalnie buzię i zapomnieć o opalaniu. Ja narazie tak robię,
        zwłaszcza, że jestem znów w ciąży.
        Życzę Ci w każdym razie, żeby u Ciebie zanikło szybciutko, a nie trwało tak jak
        na moim pysku smile
        Ania
        • irminka2 Re: PLAMY CIĄŻOWE NA TWARZY!!!! 03.06.03, 07:40
          Mam dokładnie tą samą sytuację co Ania. Plamy nie zniknęły,a synek w tym roku
          skończy 5 lat,jedyną rada dermatologa było - niech pani sobie kupi dobry
          puder.Z tym ,że u mnie występowanie plam mogły nasilić tabletki
          antykoncepcyjne. Zaczęłam je brać rok po porodzie,ale przez ten rok plamy cały
          czas były. Ale ja jestem "stara" matka (44 lata), a na młodej skórze to pewnie
          jeszcze znikną , tym bardziej ,że po drugiej ciąży wszystko może się zmienić.
          Pozdrawiam.
          Irmina
    • irminka2 Re: PLAMY CIĄŻOWE NA TWARZY!!!! 03.06.03, 07:42
      O tej drugiej ciąży to oczywiście było do Ani!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka