Dodaj do ulubionych

super wygląd

17.06.07, 23:40
Dziewczyny czy mając małe dziecko ewentualnie dzieci macie czas aby świetnie wyglądać??
Chodzi mi o to czy starcza wam czasu zawsze na super fryzure, umalowane paznokcie, makijaż,solarka czy naturalne opallanie i ogólnie świetny wygląd zewnętrzny?? Czy odpuszczacie sobie??
Mam 2 synków. Młodszy 7 miesięcy starszy 2,5 roku i gdy ide np. na plac zabaw czy gdziekolwiek i widze mamy z dziećm które pół dnia spacerują po mieście z wózeczkami świetną fryzurą, umalowane i świetnie ubrane bez najmniejszego ale obowiązkowa solarka to zastanawiam się skąd mają na to wszystko czas i ochote czy tylko ja jestem tak mało zorganizowana że ciągle brakuje mi czasu na wszystko a idąc na plac zabaw z malcami zakładam wygodne buty a nie szpilki by móc pobawić się z moim starszym synkiem mały siedzi jeszcze w wózeczku.
Ocdzywiście czasem dopada mnie i wyrzucam sobie że taka właśnie nie jestem ale brak mi czasu a jak go chwilke znajde to marzy mi się aby odpocząć i chwilke usiąść i nic nie robić.
A jak jest z wami?? Może jakieś rady albo złoty środek na świetny wygląd i organizacje czasu??
Prosze pomóżcie
Obserwuj wątek
    • basik25 Re: super wygląd 18.06.07, 06:38
      Ja sobie myśle, że można wyglądac tez ładnie w adidaskach lub japonkach a nie od razu w szpilkach. No jakoś sobie nie wyobrazam, że biegag za Mają w obcasach po placu zabaw. A tak na poważnie, wiem o co Ci chodzi, usiąść, zrelaksować się, połozyć sobie maseczke, a może kąpiel z olejkami. Robie sobie tak od czasu do czasu, oczywiście jak dziecko spi. Ty masz troche inaczej, bo dwoje dzieci, ale może też od czasu do czasu wyskoczysz sobie wieczorkiem do solarium, przecież chyba nic się nie stanie, jak tata popilnuje dzieci?
      • kasiaw143 Re: super wygląd 18.06.07, 13:52
        Hmmm żadko się zdarza mąż dość późno wraca z pracy a jeśli już jest w domku to starszym się jeszcze zajmie ale z dwójką to niestety 20 min i już tel że..... i niestety musze wracać. A jak pozostałe dziewczyny??
        • beniusia79 Re: super wygląd 18.06.07, 14:33
          ja probuje o siebe dbac. dbam o figure, uwazam na to zeby miec umyte i uczesane
          wlosy smile w szpilkach nie biegam bo nie lubie-wole adidaski albo cos na plaskim
          obcasie. ubieram sie raczej na sportowo. czesto ide miedzy ludzi bez makijazu i
          w dresiku-biegam z corcia a po bieganiu id zaraz na zakupy. powiem szczerze, ze
          w takim dresie i bez tapety czesciej mnie chlopy zaczepiaja anizeli te panienki
          w obcasikach. moim zdaniem taka mamusia wystrojona jak lalunia wyglada mi
          podejrzanie smile
    • haidi0111 Re: super wygląd 21.06.07, 10:45
      Mam dzieci w podobnym a wrecz takim samym wieku jak ty. Staram sobie nie
      odpuszczać bo dziękitemu lepiej sie czuję w tym codziennym kołowrotku. Solarim
      nie ale na spacer smaruje się balsamem do opalania i dzięki temu jestem już
      ładnie przybrązowiona. Przed wyjściem obowiązkowo błyszczyk i tusz, czasem
      cienie. ładnie schudłam po drugiej ciąży więć odnowiłam garderobę i staram się
      ją pokazywać na co dzień a nie tylko od święta. A na nałożenie maseczki to
      naprawdę nie trzeba aż tak wiele czasu a maseczka sobie spokojnie działa wtedy
      kiedy ja siedzę i się relaksuje...
    • silwet Re: super wygląd 21.06.07, 11:48
      Popieram poprzedniczkę. Ja mam 2 dzieci w wieku 1,5 miesiąca i 3 latka. Po
      porodzie szybko doszłam do siebie pod względem wagi i kupiłam kilka ciuszków
      tanich ale ładnych (nie mieszczę się w stare bluzki ze względu na biust-karmię)
      żeby czuć się dobrze i wygodnie. Na spacerek maluję rzęsy i zawsze dbam aby
      włosy były czyste. Tak jak poprzedniczka nie chodzę na solarium tylko po
      prysznicu wklepuję balsam samoopalający. Pomalowałam paznokcie u nóg na ciemny
      kolor żeby nie czyścić z piaskownicy codziennie pazurków a chodzę w japonkach.
      Zabiegi upiększające typu depilacja, mycie włosów, pomalowanie
      paznokci ,maseczka robię późnym wieczorem jak wszyscy śpią lub wcześnie rano
      jak jeszcze chrapią moje aniołki. Mąż nie wiele mi pomaga bo mamy firmę i od
      rana do nocy pracuje.Lubię ładnie wyglądać bo czuję się wtedy lepiej sama z
      sobą.
      • koralik12 Re: super wygląd 21.06.07, 12:46
        Pomalowałaś na ciemny kolor paznokcie u stóp żeby ich nie czyścić codziennie??
        Gratuluje pomysłu tongue_out
        • izab26 Re: super wygląd 21.06.07, 13:34
          Japo porodzie schudłam i kupiłam sobie troszkę ciuszków ,pomalowałamsobie
          włosy ,robiępaznokcie ,chodzę na solariumi mam na wszystko czas rano
          wstaję przed 6 najpierw cwiczę do 7 rano ,potem dzieciom daję śniadanko
          i mężowi idę się kompac ,potem ubieram dzieciaczki robimy zakupy i
          gotujemy na potem jemy i jedziemy z mamą na solarium i takie różne ale
          ja jestem troszkęw lepszej sytuacji bo mój starszy synek ma 6 lat i
          pilnuje mi tego młodzego(Marcinek ma 7 miesięcy ) jak gdzieś pojedziemy a
          między czasie opłacanie rachunków , pomaganie mężowiw prowadzeniu firmy na
          brak czasu nie narzekam ale o sobie dbam o dzieci zresztą też zawsze
          pilnuję starszego żeby dbał o zęby no i nauczyłam go w wieku 4 lat
          czytac i pisac i jestem bardzo zadowolona tylko żenie mam rodziców którym
          mogłabym się pochwalic a wieczorem jak ich pomyję i nakarmię podobranoce też
          padam i spię
          • akseinga Re: super wygląd 21.06.07, 13:44
            Jak to nie masz rodziców jak pisze, że jedziecie z mamą na solarium?
        • akseinga Re: super wygląd 21.06.07, 13:43
          ło matko na to bym nie wpadła żeby paznokcie na ciemno bo brudu nie widaćsmile
          • marcia19 Re: super wygląd 21.06.07, 19:36
            Ja również lubię o siebie dbać.
            Mam synka 11-miesięcznego.
            Dorian zasypia koło 19.00-20.00, więc wieczorem kąpiel i po kąpieli 2-3 razy w
            tygodniu solarium.
            Zawsze zadbane paznokcie (nie maluję często ale zawsze ładnie i równo obcięte i
            czyste).
            Nie zdarza mi się, żebym miała tłuste włosy (myję przy kąpieli co 2 dzień).
            Maseczki nakładam w 2 minuty, trzymam na twarzy około 15 minut i w tym czasie
            bawię się najczęściej z synkiem (zawsze ciekawi go co mama ma na twarzy!)
            Lubię ładnie wyglądać.
            Czasem ubieram buty na obcasie, bo nie zawsze buty na obcasie znaczy niewygodne
            buty! To czy buty są wygodne czy nie to nie zależy od wysokości obcasa tylko od
            tego czy są one dobrze wyprofilowane.
            Niskie japonki również zakładam.
            Sporadycznie zakładam również spódniczki
            • izab26 Re: super wygląd 21.06.07, 20:57
              Przejęzyczyłam się chodziłomi o to że dzieci jadą ze mną czyli z mamą
    • mama_4 Re: super wygląd 21.06.07, 22:54
      Witam serdecznie, od razu mówię, że jestem tu nowa smile
      Czwórka w nicku oznacza liczbę moich dzieci - najmłodsza, Klara, "w drodze".
      Najstarszy Tymoteusz chodzi do pierwszej klasy. Czyli jestem taka mama
      rozwojowa wink
      Podobno jestem bardzo zadbana - nie wiem. Na pewno każda z nas ma swoje
      tajemnice i mnóstwo do zarzucenia swojej urodzie - ja też. Ale staram się o
      siebie dbać... bo lubię! I może dlatego znajduję na to czas. Nie wyobrażam
      sobie katowania się maseczkami i masażami, gdybym uważała to za bezcelowe lub
      nudne - taka egoistka ze mnie wink)) Lubię mieć delikatny makijaż na zadbanej
      buzi, pójść do fryzjera i kosmetyczki, poczytać ekspertów od dbania o skórę,
      kupić czasem jakąś gustowną błyskotkę itp. Ja po prostu to lubię - i robię to
      przede wszystkim dla siebie, dopiero potem z myślą o moim M. To chyba istota
      sprawy.
      Pozdrawiam serdecznie!
    • majmajka Re: super wygląd 22.06.07, 07:44
      Czesc!Mam dwoje dzieci;4l. i 6,5.Podobno jestem zadbana,tak mi mowia no i tak sie czuje.tylko zauwazylam,ze niestety czym dzieci starsze to mam mniej czasu.dziwne,ale tak jest.bardzo lubie szpilki i elegancki styl.Mieszkam od pewnego czasu na wsi,wiec z tymi szpilkami musialam troche odpuscic,ale w sportowym stroju tez mozna wygladac ok.Wlosy myje czesto,paznokcie robie wieczorem,kiedy dzieci spia,a makijaz obowiazkowy codziennie.zacznij myslec o sobie kiedy spia maluchy.Nie sprzataj,ale zrob cos dla siebie...No i meza zaprzegnij do pomocy!Nawet 20 min.to jest cos!
      • kasiaw143 Re: super wygląd 28.06.07, 21:49
        podziwiam że macie czas na wszystko ja również myje często włosy bo codziennie (niestety przetłuszczają mi się dość szybko) a maseczka czy pealing robie podczas kąpieli ale nie stety mój 2,5 letni synek od maleńkiego nie sypia dobrze zasypia wieczorem koło 22 a jak się zdrzemnie w ciągu dnia to do 24 walcze z nim i w nocy jeszcze ze 2 pobudki 20-30 min. oraz karmienie nocne młodszego więc kiepsko i mało sypiam. Piszcie jednak jak dajecie sobie rade z obowiązkami mamy i dbaniem o siebie
        • beniusia79 Re: super wygląd 29.06.07, 07:37
          kladziemy corcie o 19 do lozka, kolo 20 zasypia wiec mam wieczorem troche czasu
          dla siebie. popoludniami lub podczas weekendu biegam na fitness. mam tez wozek
          trojkolowy do biegania-biegam wiec 3 razy w tyg po pol godziny (z
          coreczka smile... raz na kilka tygodni obowiazkowa wizyta u kosmetyczki. a propos
          kosmetyczki, osttnio mowila mi, zeby nie przesadzac z "peelingowaniem"-bo
          niszczy naturalne ph skory. sama robilam peeling kilka razy w tygodniu, przez
          co zaczelam miec problemy ze skora. teraz robie co 3-4 tygodnie i jest duzo
          lepiej!
          • kasiaw143 Re: super wygląd 29.06.07, 10:09
            super też mam wózek do biegania i jak wyjde z młodszym dzieckiem (7 m-cy) to owszem skorzystam czasem ale to żadkość jak wychodze z dwojgiem to niestety mój starszy synek 2.5 roku jest na etapie wszystko musi dotknąć wszędzie wejść i wszystko zobaczyć więc z dwójką mam nawet ciężko wyjść na zakupy
            • mama_4 Re: super wygląd 29.06.07, 22:16
              Przypuszczam, że ciężko jest zarezerwować dla siebie cały wieczór w tygodniu,
              by uporać się z wszystkimi depilacjami, maseczkami, masażami i peelingami wink
              Proponuję rozłożyć te zabiegi, które naprawdę są nam potrzebne - na cały
              tydzień i być konsekwentną - a efekty przyjdą. Np. poniedziałek - peeling
              podczas wieczornego prysznica, wtorek - manicure itd. Może dałoby się też
              przekonać rodzinkę i wygospodarować w jeden dzień tygodnia dwie godzinki tylko
              dla siebie, by wyskoczyć na basen, czy choćby pobiegać? Dosłownie DWIE GODZINKI.
              Myślę też, że jest wiele sposobów na urodę, które bardziej wymagają
              systematyczności, niż nakładów czasowych (dobry krem na noc jest ważniejszy,
              niż ten na dzień, na piękne dłonie - bawełniane rękawiczki po zowieczornej
              porcji kremu - itd.).
              • kasiaw143 Re: super wygląd 15.07.07, 19:21
                Wasze rady i pomysły są ciekawe i pomocne czasem ciężko z systematycznością gdy pół nocy buja się dziecko i gdy w dzień znajdzie się chwilka to myśler tylko o malutkiej drzemce ale to jest ciężkie bo z 2 łobuziakami ciężko się zgrać by wszyscy spali jednakowo
                Cz\ekam na pomocne słowa Wasze i opinie jak sobie radzicie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka