Dodaj do ulubionych

pas poporodowy

04.07.07, 21:47
Czy stosowałyście te pasy? Faktycznie spłaszcza brzuch?
Obserwuj wątek
    • maniu111 Re: pas poporodowy 07.07.07, 20:39
      ja nosiłam taki pas po cesarce.Lekarz wypisał mnie już w drugiej dobie po
      porodzie,więc brzuch okropnie bolał a musiałam zajmować się dzieckiem.noszenie
      pasa uśmieżało ból ale brzucha nie zmniejszało.wyczytałam,że pas rozleniwia
      mięśnie i potem trudniej im wrócić do formy sprzed ciąży.
    • katarzynekok Re: pas poporodowy 08.07.07, 15:01
      Urodziłam dwoje dzieci i po każdym porodzie nosiłam pas poporodowy. Moja
      matusia miała nas troje i obwiązywała się bandażem elastycznym bo pasów wtedy
      nie było. I obie jesteśmy bez brzuszków. Pas kupiłam w sklepie medycznym. Nie
      nosiłam go przez cały dzień bo mnie brzuch bolał, ale codziennie po trochu.
      Taki pas pozwala mięśniom i rozciągniętej skórze wrócić jak najszybciej do
      stanu sprzed porodu, nie pozwalając na wiotczenie oraz długie i "rozciągnięte w
      czasie wracanie do siebie". Pracuję z kobietkami które bardzo żałują, że mogły
      a nie skorzystały z pasa i brzuszek pozostał.
      Zainwestuj w pas poporodowy, możesz stracić 35-40 zł albo ... brzuszek.
      • beniusia79 Re: pas poporodowy 08.07.07, 17:10
        ja slyszalam inna opinie, lekarze i polozne sa czesto zupelnie innego zdania-wg
        nich, pas poporodowy rozleniwia miesnie. miesnie powinno odbudowac sie poprzez
        cwiczenia, pas wiec zbyt duzo nie pomoze. moj brzuch wraca do formy dzieki
        cwiczeniom. znam wiele kobiet, ktore nic nie robily i nic nie stosowaly a
        brzuch sam wrocil na swoje miejsce-to czesto zasluga "dobrych genow" a nie pasa
        poporodowego...
        • mieszanka_wedlowska Re: pas poporodowy 08.07.07, 21:22
          Ja tez slyszalam zupelnie rozne opinie o tym pasie. Sama nie nosilam bo
          osobiscie jestem przeciw. Mam dwoje dzieci i prawie plaski brzuch. Pisze prawie
          plaski bo ostatnio pofolgowalam sobie z jedzeniem poznym wieczorem i mam efekty
          do zgubienia.
          • markac28 Re: pas poporodowy 09.07.07, 08:12
            Ja po pierwszym porodzie nie nosiłam pasa i brzuch był potem płaski, teraz po
            drugim położna powiedziała, że koniecznie muszę nosić pas, jeśli chcę mieć
            płaski brzuch, nosiłam więc, oczywiście nie cały dzień, ale jednak i to
            najgłupsza rzecz jaką zrobiłam. Teraz ponad rok po porodzie a brzuch jak w
            piątym miesiącu ciąży, obecnie odchudzam się od kilku miesięcy, chudnę, ćwiczę,
            a brzuchol dalej wielki. Pas rozleniwia mięśnie i każdy lekarz to potwierdzi,
            dlatego nawet osoby po operacjach w obrembie jamy brzusznej, mają zakładać go
            gdy sytuacja naprawdę tego wymaga (np. wysilek fizyczny, długi marsz itp), mój
            tata jest po operacji jelit dlatego znam opinię lekarza i naprawdę nie
            wymądrzam się, ale dostałam nauczkę i chce Wam zaoszczędzić tej wątpliwej
            przyjemności.
            • beniusia79 Re: pas poporodowy 09.07.07, 08:31
              zgadzam sie calkowicie z toba. pas poporowowy pogarsza czesto sytuacje i brzuch
              wcale dzieki niemu nie wraca na swoje miejsce. kiedys, za czasow naszych mam,
              byla moda na pasy i owijanie brzucha, teraz lekarze odradzaja tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka