Dodaj do ulubionych

usuwanie wąsika

18.06.03, 10:32
pytanie kieruję do dziewczyn które usuwają tę wątpliwą ozdobę stosując
depilację woskiem. chciałabym wiedzieć jak wyglądają włoski gdy odrastają,
czy są takie jak przed pierwszą depilacją, czy też wzmocnione i czarne. to co
ja mam to taki meszek, ale niezupełnie biały i kilka włosków po bokach jest
nieco grubszych i ciemniejszych. strasznie mnie to denerwuję. póki co
wybielam, ale wolałabym po prostu nic tam nie mieć, tyle że się boję że
włoski wzmocnią się a wtedy to już bylabym kompletnie załamana
pozdrawiam
Monika
Obserwuj wątek
    • epjasa Re: usuwanie wąsika 18.06.03, 10:50
      Ja mam tą wątpliwą przyjemność usuwania wąsika. Zawsze robię to woskiem, bo usuwa gruntownie i całą powierzchnię. Włoski odratają, ale nie powiem, żeby były mocniejsze i ciemniejsze. Wręcz odwrotnie. U mnie odrastają dosyć powoli. Ciemniejsze włoski są widoczne, jak "kiełkują", ale natychmiast usuwam go pęsetą, bo bardzo rzuca się w oczy. Generalnie polecam.
      • ttpib Re: usuwanie wąsika 18.06.03, 20:17
        Ja rowniez mamo martusi, polecam Ci wosk na wasik. Kup sobie z Veeta. Ja go
        uzywam od 5 lat i jestem bardzo zadowolona. Do wosku sa dolaczone bawelniane
        paski ale sa przeznaczone raczej na nogi. Wiec potnij sobie taki jeden, duzy
        pasek na male, wowczas latwiej bedzie Ci sie wyrywalo. Po depilacji przemyj
        tylko chlodna woda i nie stosuj zadnych kosmetykow. Dawno temu chodzilam na ten
        zabieg do kosmetyczki i ona zawsze aplikowala mi rozne kremy a potem robily mi
        sie syfki, cos jakby zapalenie mieszkow wlosowych. A teraz nigdy nic nie
        stosuje i nie mam zadnego podraznienia. Skora po takim zabiegu jest bardzo
        czerwona i taki stan utrzymuje sie dosc dlugo. Dlatego ten zabieg zawsze
        wykonuj wieczorem zeby juz nikomu sie nie pokazywac z czerwona szrama nad
        warga. Rano mozesz miec jeszcze lekko zarozowiona skore (choc niekoniecznie)ale
        pozesz to zniwelowac podkladem. Wloski odrastaja powoli i wcale nie sa
        silniejsze. Moge Ci to zagwarantowac bo naprawde mam doswiadczenie w tej
        sprawie. Po takim zabiegu ja czesto czuje sie jakos lyso bo skora nad warga
        jest idealnie gladka.

Pozdrawiam serdecznie mamusie i Martusie
    • ttpib Re: usuwanie wąsika 18.06.03, 20:19
      a mam jeszcze do Ciebie pytanie, tylko odpowiedz mi, prosze. I co bylas u tej
      kosmetyczki na depilacji nog woskiem? Opowiedz o wrazeniach, koniecznie bo
      czekam

pa, pa
      • mama_martusi Re: usuwanie wąsika 23.06.03, 08:15
        No i byłam u kosmetyczki na depilacji woskiem. A efekt: włosy odrastają
        niewątpliwie wolniej i jest ich mniej niż po depilacji depilatorem
        elektrycznym - zupełenie tego zjawiska nie rozumiem bo w końcu obie metody
        polegają na tym samym. A kropki .... jak były tak są,tyle że mam wrażenie że
        jest ich mniej - tzn. sa fragmenty nóg gdzie ich nie ma. Ja cały czas mam
        wątpliwości czy to jest zapalenie mieszków włosowych czy też tak wygląda moja
        skóra po wyrwaniu włosków, bo może to kwestia silnych włosów - wtedy i cebulki
        większe i miejsca po ich wyrwaniu bardziej widoczne. Ale kosmetyczka stanowczo
        mówi że to podrażnienie skóry. Namówila mnie też na zakupienie jednego kremu.
        Mam go stosować przez 3 dni po każdej depilacji. Podobno jedna jej klientka po
        dwóch miesiącach kuracji doczekała się idealnie gładkich nóg bez śladu
        kropeczek - uwierzę w to gdy i moje nogi zaczną normalnie wyglądać. A jak sie
        doczekam to dam znać na tym forum. Może podasz swój adres e-mail to poinformuję
        Cię bezpośrednio o efektach.
        Pozdrawiam
        Monika
    • epjasa Re: usuwanie wąsika 18.06.03, 21:15
      Ja ostatnio znalazłam w sklepie wosk firmy Tanita, specjalnie przeznaczony do usuwania włosków z twarzy - gotowe plastry z naniesionym woskiem. Paseczki są niewielkie, akurat na twarz. Poza tym zwiera jakieś środki łagodzące i nie jest drogi. Już go przetestowałam i polecam.
      • melassaa Re: usuwanie wąsika 22.06.03, 11:48
        Ja także polecam plastry Tanita (specjalnie do twarzy). Używam ich od dawna i
        to nie tylko do wąsika... Także do brody i okolic brwi (które w zasadzie mam
        na pół czoła).
        Uwaga! Wydepilowanych miejsc nie należy kremować. Robią się wtedy krostki.
        Poza tym nie należy przykładać plasterka więcej niż 2 razy do tego samego
        miejsca - można zniszczyć sobie naskórek i potem skóra przez tydzień się
        łuszczy.
        Warto przed depilacją zrobić piling.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka