Dodaj do ulubionych

chce schudnac:((

18.11.03, 14:55
mam dosyc swojego cielska,dla niektorych to zadna nadwaga ale ja waze 10 kilo
wiecej niz przed ciazasad(zle mi z tym..
nie dzialaja zadne smieszne ,diety,brak mi sily woli
moze ktoras zna jakis "niezdrowy" sposob zgubienia tych kilogramowa????
plissssss,pomozcie!
jakis slimfast czy inne swinstwosad((((((
Obserwuj wątek
    • olaj10 Re: chce schudnac:(( 18.11.03, 15:49
      hahahaha, no poprawiłaś mi dzisiaj humor na koniec dnia w pracy smile)
      Widzę wielką desperację wink.
      PODOBNO Meridia jest niezła, ale kosztuje coś koło 400zł.
      Ja mam 2 letnie dziecko i ciągle szukam cudu. I chudnę, tyję, chudnę, tyję....
      Pozdrawiam i życzę powodzenia
      olaj
      • mamaestery Re: chce schudnac:(( 19.11.03, 10:56
        hejsmile)
        no chociaz taki pozytek ze sie posmialassmile od tego podobno tez sie chudniesmile))))
        a co to dokladnie jest MERIDIA?..w aptece ja kupie?..
        pozdrawiamsmile)))))
        • olaj10 Re: chce schudnac:(( 19.11.03, 11:00
          Kupisz w aptece, ale tylko na receptę!

"MERIDIA (Sibutramina)
          Lek, który nasila uczucie sytości, działając na ośrodek łaknienia
          zlokalizowany w ośrodkowym układzie nerwowym (w jego części nazywanej
          podwzgórzem). Lek ten hamuje usuwanie neuroprzekaźników (serotoniny i
          noradrenaliny) - substancji odpowiedzialnych za przekazywanie informacji
          między komórkami. W wyniku tego procesu impulsy dochodzące do komórek
          odpowiedzialnych za odczuwanie sytości są silniejsze. Zauważalnym efektem
          działania tego leku jest zmniejszenie uczucia głodu i osiąganie uczucia
          sytości po znacznie mniejszych posiłkach.

Obowiązuje zasada: odchudza dieta, lek nasila uczucie sytości.

Sibutramina (Meridia) ma poza tym dodatkowe działanie pomagające zmniejszyć
          nadmiar tkanki tłuszczowej - nasila termogenezę (produkcję ciepła w specjalnej
          tzw. brunatnej tkance tłuszczowej).

Lek stosowany jest 1 raz dziennie w dawce 10 lub 15 mg.

Przeciwwskazania:
          nadciśnienie,
          bulimia, w przeszłości anoreksja. "
      • mamamamamama Re: chce schudnac:(( 19.11.03, 11:04
        Czesc mamoesterkismile)

Wiesz co ja mam ten sam problem smile
        Przed ciaza wazylam 56 kg , w bogoslawionym stanie doszlo mi "bagatela" 30 kg
        balastu , a teraz waze jakiws 70 kgsad(
        Czyli ze mna jest jeszcze gorzej , bo mam 14 do zrzuceniasad(
        Probowalam juz 13 na ktorej wytrzymalam ( niestety ) tylko 6 dni. Wprawdzie
        schudlam przez te 6 dni 5 kg , ale niestety bardzo szybko wrocila ta stracona
        piatkasad(

Najbardziej denerwuje mnie to , ze przed ciaza jadlam jak slon ( tzn . ogromne
        ilosci ) i nic , a nic nie przybieralam na wadze , a teraz....jem mniej niz
        przed c. , a ten cholerny tluszcz stoi w miejscusad(

Szczerze mowiac jestem w stanie zaakceptowac swoje cielsko , ale... nigdy w
        zyciu nie pogodze sie z przeogromnym i przebrzydlym brzucholem!!!
        Wygladam jak bym byla conajmniej w 6 miesiacusad(

Jak narazie do widzenia krotkie bluzeczki i spodnie biodrowki... tesknie za
        wami ogromnie...

Pozdrawioam Cie serdecznie i twoja Estercie rowniez ( imienniczka mojej
        corenkismile)

Jak widzisz nie jestes w swoim problemie sama ( wiem , ze to zadne
        pocieszenie... ).

Karolina i Estercia
        • exodus774 Re: chce schudnac:(( 19.11.03, 13:08
          Ja też chce schudnąćwink
          pokrótce jestem 2,8 roku po urodzeniu młodego od mniej więcej roku dorosłam do
          schudnięcia z 19 kg które mi pozostały po ciązy w której było + 30 kilka kg.
          Najpierw były diety pt Mż czyli mniej żreć, później 13 ekstra wynik -ok 7 kg
          później mało przestrzegane 1000 kcal. a mnie jeszcze zostało do zrzucenia
          jakieś 4-5 kg których nic sie nie ima. Ponieważ o 13 mysle z przerażeniem i
          obrzydzeniem a moim głownym problemem są napady obrzarstwa zwłaszcza przy PMS
          no i chleby frytki itp kuszące rzeczy jak wyczytałam na sąsiednim forum o
          diecie dla uzależnionych od węglowodanów postanowiłam ja wypróbować i od dziś
          jesem 1 dzień na diecie. Całkiem milutka jest.
          A co do specyfików aptecznych to tu bede nudna slimfasty itp są paskudne i mało
          skuteczne może owa osławiona Meridia ale na nią szkoda mi kasy no i troche się
          jej boje.
          Kasia (na nowej dieciewink))
    • squaw1 Re: chce schudnac:(( 19.11.03, 15:27
      Hej!
      A moze sprobujesz homeopatii? Polecam Fucus firmy Dagomed, ja bralam dwa razy
      w odstepie m-ca, za pierwszym razem zjechalam 10kg, a za drugim prawie 9 kg.
      Startowalam z wagi 83 kg, obecnie waze 63,5kg.
      Wczesniej probowalam 13-tki, ale wytrzymalam tylko poltora dnia sad potem
      byly rozne inne swinstwa z zerowym skutkiem, teraz biore Ocea Svelt firmy
      Thalgo (zezarlam juz polowe opakowania) jak narazie bez rezultatu.
      Jako, ze moim marzeniem jest waga 55-58 kg, mam zamiar wrocic do Fucusa.
      Jest tylko jeden warunek, trzeba go systematycznie przyjmowac (5 razy dziennie
      po 5 granulek)efekty zaczynaja byc widoczne po ok. 2 tyg.
      U mnie ubytek wagi tygodniowo wynosil ok.1,5 kg (przy spozywaniu 1200-1500cal),
      0,5 kg -jezeli za bardzo sie objadlam lub nawcinalam maszkietow smile
      Pozdrawiam cieplo smile
      squaw1

• olaj10 Re: chce schudnac:(( 19.11.03, 15:35
        A jaki jest miesieczny koszt kuracji?
        • squaw1 Re: chce schudnac:(( 19.11.03, 17:04
          Jedna buteleczka ma 175 granulek i starcza mniej wiecej na tydzien, kosztuje
          ok.18 zl (a jeszcze w lipcu placilam 9 zl buuuuuuu ).Kuracja jest 3 m-czna,
          wiec latwo wyliczyc koszt.
          Miedzy kuracjami robi sie miesieczna przerwe.
          Pozdrawiam smile
          • gosiek1000 Re: chce schudnac:(( 19.11.03, 18:51
            Hej!
            Ja też bym to chętnie wypróbowała (muszę zrzucić jeszcze parę kilogramów...) i
            w związku z tym mam pytanko: czy mozna stosować kariąc piersią?
            Pozdrawiam!
            Gosiek
            • squaw1 Re: chce schudnac:(( 19.11.03, 20:24
              Na ulotce nic nie pisza odnosnie p/wskazan w czasie ciazy i karmienia, wiec
              chyba mozna brac ( ja zaczelam brac dopiero po zakonczeniu karmienia )
              Wejdz na strone www.fucus.pl, tam pisze wiecej
              Pozdrawiam smile
              squaw1
      • danik1 Re: chce schudnac:(( 21.11.03, 16:54
        Ale te granulki trzeba lykac godzine przed lub po jedzeniu, wiec trzeba jesc
        piec razy dziennie! To jeszcze przytyje!
      • xena26 Re: chce schudnac:(( 30.11.03, 18:57
        Jak dobrze, że tu zajrzałam. Pieronem poleciałam do apteki i kupiłam tez
        Fucus. Zażywam go już drugi dzień. Odezwę się za kilka dni powiem czy coś się
        zmieniło.
      • 210369.b Re: chce schudnac:(( 25.01.04, 14:33
        Cześć.
        5.09.03 urodziłam i ważyłam 72 kg-to było straszne bo nic na mnie nie
        wchodziło.Teraz jest lepiej bo spadło mi 11 kg.Używam L-karnityny 1000,jedna
        tabletka godzinę przed snem.Przed ciążą ważyłam 56kg.i mam nadzieję że do tego
        wrócę.Oprócz tego ważny jest ruch.Ja codziennie z wózkiem robię kilka
        kilometrów
        Pozdrawiam życzę sukcesów Beata
    • ewasoko Re: chce schudnac:(( 20.11.03, 10:12
      Hej,
      podchwycilam watek, bo tez karmie i tez musze zrzucic kilka kg.
      Napisalam emaila z apytanie czy lek jest bezpieczny i mozna go stosowac
      podczas laktacji. Oto odpowiedz( z reszta dostalam ja natychmiast):

"...Witam Panią,
      Wszystkie leki homeopatyczne są bezpieczne, a więc mogą być stosowane przez
      kobiety w ciąży, matki karmiące i małe dzieci.
      Również stosowanie leku FUCUS Dagomed 17 podczas karmienia piersią jest
      bezpieczne. Nie szkodzi ani Pani ani dziecku, leki homeopatyczne Dagomed nie
      mają żadnych przeciwwskazań, ani działań niepożądanych. Nie można ich też
      przedawkować"
      • renosiak Re: chce schudnac:(( 20.11.03, 16:05
        Poprawił mi się humor po przeczytaniu tego postu, jeszcze dziś lece do apteki
        po ten Focus Dagomed 17 i od jutra zaczynam brać. Potrzebuję schudnąć około 10
        kg, może w tym jakaś nadzieja. Też karmię piersią, a na chodzenie na aerobic,
        siłownię, basen, nie mam czasu i po kilku nocnych karmieniach nie mam siły.
        Pozdrawiam.
    • gosiek1000 Re: chce schudnac:(( 20.11.03, 16:18
      dzięki za informacje!
      Ja też lecę do apteki i zobaczymy...
      Pozdrawiam serdecznie,
      Gosiek
      • squaw1 Re: chce schudnac:(( 20.11.03, 22:44
        Dziewczyny pamietajcie o SYSTEMATYCZNOSCI, to jest warunek powodzenia, niewazne
        o jakich porach bedziesz brac, wazne aby to bylo 5 razy dziennie.Ja polykalam
        co 3 godziny zaczynajac od 8 rano.Zycze powodzenia i napiszcie za miesiac
        jakie sa efekty
        Pozdrawiam smile
        squaw1
        • danik1 Re: chce schudnac:(( 21.11.03, 17:01
          Tak jak pisalam wczesniej, trzeba rowniez jesc piec razy dziennie, bo te
          granulki musimy brac godzine przed lub po jedzeniu. To czy nie przytyjemy przy
          okazji?!
          • squaw1 Re: chce schudnac:(( 21.11.03, 21:25
            A Ty jadasz 5 posilkow dziennie? U mnie jest tylko sniadanie, obiad i kolacja,
            no i podjadanie pomiedzy smile
            Ale do rzeczy, dlaczego piszesz ze trzeba jesc piec razy dziennie? wcale nie
            trzeba, po prostu jesz jak zwykle. Granulki powinno sie zazywac jakies pol
            godziny przed posilkiem( nie oznacza to jednakze koniecznosci jedzenia 5
            posilkow dziennie).
            Granulki polykasz w dogodnych dla siebie godzinach (w moim przypadku to bylo co
            3 godziny zaczynajac od 8 rano, jak sie budzila dzidzia)i nawet jak zapomnisz
            wziasc o danej godzinie nic sie nie stanie, po prostu bierzesz, a nastepna dawke
            odpowiednio przesuwasz. Najwazniejsze abys w ciagu dnia wziela 5 razy, granulki
            mozna rozpuscic w wodzie lub trzymac pod jezykiem (pod jezyk jest wygodniej)
            Od grudnia z powrotem wracam do Fucusa, do sylwestra musze zleciec przynajmniej
            do 60 kg smile)
            Pozdrawiam
            squaw1
            • danik1 Re: chce schudnac:(( 22.11.03, 13:01
              Napisalam tak, bo tak wyczytalam w ulotce. Wzielam sobie do serca te godzine
              po lub przed posilkiem, ze gdy zagapilam sie to juz nie bralam. Z
              systematycznoscia u mnie nie jest za dobrze, ale gdyby bylo inaczej to nie
              mialabym teraz problemow z waga! Pozdrawiam!
              • pepsii Re: chce schudnac:(( 25.11.03, 13:39
                Witam wszystkie "grube" emamy. Dobrze, że znalazłam ten wątek....
                Ja też chce zrzucić ok 12 kg więc wypróbuję ten wspomniany Focus. mam tylko
                skromne pytanie. Czy trzeba go zarzywać również w nocy?
                • kingusia21 Re: chce schudnac:(( 25.11.03, 15:49
                  Witam.
                  Ja też muszę zgubić 12 kg, ale czuję, że mało wiem o odchudzaniu. Bo nie mam
                  pojęcia co to jest 13-tka. Może ktoś mi powie. Chętnie spróbuje. Cieszę się, że
                  nie jestem sama. Pozdrawiam. Basia
                  • squaw1 Re: chce schudnac:(( 25.11.03, 21:04
                    Witaj!
                    Pare watkow nizej mozesz poczytac na temat 13-tki lub wrzuc w wyszukiwarke
                    diete 13-to dniowa,albo diete kopenhaska ( to jest druga nazwa)
                    Rowniez na stronie www.grubasy.pl mozesz znalezc ta diete ( tam moze wystepowac
                    pod nazwa kopenhaska lub regulacyjna).Ja niestety wytrzymalam na tej diecie
                    niecale dwa dni sad(
                    Pozdrawiam
                    • kingusia21 Re: chce schudnac:(( 27.11.03, 16:57
                      Bardzo dziękuję za informację. Na pewno odszukam, może spróbuję jak mi sił
                      wystarczy. Jak tylko dostanę pieniążki kupię też tego Fucusa. Może się uda tym
                      razem? Pozdrawiam.
                  • betty_julcia Re: chce schudnac:(( 26.11.03, 10:53
                    Hej.A ja wytrzymałam na 13-tce 10 dni, a przerwałam tylko dlatego że
                    wyjeżdżałam w góry na 3 dni. Muszę przyznać że nie miałam problemów z
                    wytrzymaniem, bo generalnie nike ma mało jedzenia tylko nie ma podjadania. Mój
                    największy problem polegał na tym, że nie wyrabiałam się z posiłkami i czasami
                    zjadałam jeden w ciągu dnia a niestety należy zjęść wszystko co uwzględnia
                    dieta. Może dlatego schudłam tylko i aż 4,5 kg w 10 dni.
                • squaw1 Re: chce schudnac:(( 25.11.03, 20:54
                  Fucusa nie trzeba zazywac w nocy, dawki mozesz sobie rozlozyc np od rana do
                  wieczora. Ja konczylam zazwyczaj ok godz. 20 lub 21, ale pare razy sie
                  zdarzylo, ze przez zapomnienie polykalam o 23-24. Niewazne sa godziny, o
                  ktorych chcesz brac, wazna jest systematycznosc i unikanie zbyt dlugich przerw
                  w trakcie kuracji ( dluzej niz dwa dni)
                  Pozdrawiam smile
                  squaw1
                  • 12m12 Re: chce schudnac:((pytanie do sguaw 1 20.01.04, 14:01
                    Od wczoraj biorę Fucus 17 i mam pytanie czy muszę je brać w równych odstępach i
                    czy koniecznie po nich muszę coś zjeść.Pytam bo mam problem ze zjedzeniem 5
                    posiłków dziennie,po prostu nie chce mi się jeść.Czy te posiłki mogą być w
                    postaci jakiegoś owocu lub małej przekąski.Czy jak od 7 do 15 wezmę go 4 razy a
                    potem tylko raz czy to tak może być.Proszę odpisz
        • kasia_jed1 Re: chce schudnac:(( 26.11.03, 16:47
          Cześć.
          dzięki za pocieszenie w postaci leku w granulkach na nadmiar ciała. moje
          dziecko ma juz 13 miesięcy a ja nadal 10 kg nadwagi. w ciąży przybyło mi 20
          polowy juz się pozbyłam, została mi druga połowa, a ze za kilka miesięcy
          wychodzę za mąż i nie chce w mojej wymarzonej sukni wyglądać jak wieloryb to
          lece zaraz do aptekismileteraz waze 70 kg ale moim marzeniem jest zejscie do wagi
          przed ciąży - 59 kg.
          jeszcze raz dziękujEsmile
          Kaśka
          • agga_w Re: chce schudnac:(( 27.11.03, 08:44
            Kasiu, mam dziecko prawie w tym samym wieku co Ty, podobną wagę i podobne
            marzenia. Napisz czasami jak Ci idzie. Chyba kupię sobie te granulki, ale
            myśle, że granulki to nie wszystko, przydałoby sie jeszcze trochę poruszać.
            Zyczę Ci powodzenia! Agnieszka
    • pilaczi Re: chce schudnac:(( 27.11.03, 10:56
      BOŻE JAK DOBRZE ŻE WESZŁAM NA TE STRONĘ. OD RAZU POPORAWIŁ MI SIE HUMOR A OD
      RANA MAM KIEPSKI. W CIAZY PRZYTYŁAM 22 KG Z 49 A TERAZ WAŻE 54. MOZE POWIECIE
      ZE TO MAŁO ALE JA SIE ZLE Z TYM CZUJE TYM BARDZIE ZE NOSIŁAM ROZMIAR 34-36 I W
      MOICH WSZYSTKICH SPODNIACH WYGLĄDAM JAK "BALERON". ZARAZ PO PRACY LECĘ DO
      APTEKI I DAJE CZADU.
      W KOŃCU JEST JAKAŚ NADZIEJA. DZIEKI!!!!!!!!!!
      • mamaestery Re: chce schudnac:((I JAK SIE CZUJECIE??? 27.11.03, 12:55
        HEJ DZIEWCZYNKIsmile)
        lykam te granulki od tygodnia i jakie odczucia?..
        po pierwsze faktycznie mam uczucie sytosci,jem,tak czesto jak kiedys ale sa to
        o wiele mniejsze porcje,czasami mam wrazenie po zjedzeniu polowy kanapaki ze
        jestem OBZARTA i dokladnie za moment ekspoldujesmile)nie mam wagi wiec nie wiem co
        tam sie dzieje ,no ale nie oczekujmy cudu po tygodniowym stosowaniu,prawda?wink
        no a po drugie(pytanie do ekspertow:smile czy mozna ten lek przedawkowac??bo ja
        strasznie sie boje ze zapomne wziasc dokladna dawke i lykam kiedy mi sie
        przypomnitongue_outwiec wychodzi tego chyba nawet z dziesiec razy dziennie,po za tym sa
        taaaakie slodziutkie te granulkismile)))
        no i nastepna sprawa czy bywa wam niedobrze czasami ?...po ich zazyciu?..
        pozdrawiam dziewczynkismile))))))))))))))
        nastepna odslona za miesiac,juz po zwazeniusmile
        ach ,zapomnialam,przeczytalam jeszcze na stronie fucusa ze niektore ze
        skladnikow maja rowniez dzialanie antydepresyjne?fajnie nie?smile
        • squaw1 Re: chce schudnac:((I JAK SIE CZUJECIE??? 27.11.03, 22:29
          Witaj Mamoestery!
          Oby tak dalej, trzymam mocno kciuki smile
          Co do przedawkowania to leki homeopatyczne sa lekami bezpiecznymi (nie mozna
          ich przedawkowac), nie powoduja powiklan i nie blokuja dzialania innych lekow.
          W razie jakichkolwiek watpliwosci mozesz wyslac maila (kontakt na stronie
          www.fucus.pl). Jesli zas chodzi o nudnosci to przy pierwszj kuracji mialam moze
          z piec razy, natomiast za drugim razem zauwazylam, ze wystepuja tylko wtedy,
          gdy za bardzo sie objadlam sad
          Acha i jeszce jedno, zapomnialam napisac, ze lekow homeopatycznych nie powinno
          sie wysypywac na dlon, tylko do koreczka i z koreczka do buzi pod jezyk,
          ja bralam do reki, nie chcialo mi sie do koreczka.
          Jeszcze raz zycze powodzenia smile
          Pozdrawiam cieplo
    • haribo Re: chce schudnac:(( 28.11.03, 11:53
      Fajnie, że i ja do was zajrzałam. Za 6 tygodni mam termin, ale z chęcią już
      podjęłabym się jakiejś kuracji odchudzającej. Jak na razie przytyłam 15kg, ale
      wcześniej nie należałam do "chudzielców", więc na dzień dzisiejszy jakieś 20kg
      mam do zrzucenia. Nadzieja, że już po porodzie połowy tego nie będzie
      (hahahha). Ale wiem jedno - jakies tabletki, proszki, koktaile itp. nie
      poprawią nam jędrności skóry, nie wzmocnią naszych mięśni i nie dodadzą nam
      kondycji. Czekam spokojnie do wiosny, a wówczas wskocze na mój ukochany żółty
      rower i popędzę z przyjaciółmi za miasto (w tym roku tylko o jeździe
      marzyłam), no ale mam też nadzieję, że w lutym będzie w miarę mroźnie i będę
      mogła między karmieniami wyskoczyć na lodowisko, a od marca (jeśli nie będzie
      padało) wieczorkami na rolki. A jeszcze jedno - ciocia obiecała mi pożyczyć
      swój rowerek treningowy. A co do tego Fokusa - też spróbuję, przecież będę
      miała tylko kilogramy do stracenia....
      Kasia.
    • mamaestery Re: chce schudnac:((cd 29.11.03, 11:27
      dla zainteresowanych,nie wiem jak i dlaczego i czy to nie jest przejsciowe ale
      po tygodniu stosowania weszlam na wage i uwaga ,widze spadek o rowne 5 kilooo!!
      to chyba niemozliwe????
      • mon7 Re: chce schudnac:((cd 01.12.03, 17:40
        Witam w tak szanownym gronie pan chcacych agubic kliogramy. Ja rowniez
        uwierzylam w fucus i zakupilam go kilka sztuk. Problem tkwi w cenie: 1-wsze
        opakowanie kupilam za 22,50 , a 2 nastepne po 15,50. uwazam, ze aptekarze sa
        nie fair. Urodzilam cudowne drugie dziecko 3 miesiace temu i mam 10 kg
        nadwagi. 13 lat temu majac 25 lat urodzilam syna i po 3-ch miesiacach mialam
        cudowna, idealna figure. Wszyscy mi mowia, ze jestem "stara" mama, a ja
        naprawde walczylam o to dziecko i uwazam, ze pozne macierzynstwo to jest
        dopiero radosc. Jeszcze dodam, ze zaczelam cwiczyc. Napiszcie ile chudniecie?
        • new5 Re: chce schudnac:((cd 01.12.03, 20:08
          ja mialm to samo pierwsza corke rodzilam majac 18 lat i po kilku mies.idealna
          figure,teraz mam 30 i 3 mies.droga coreczke a waga pozostawia wiele do
          zyczenia.tez bym chciala 10 zgubic.zobaczymy jak bedzie po tym fucus
    • agnes.en Re: chce schudnac:(( 29.11.03, 23:03
      Witajcie!Az nie moge uwierzyc w t, co czytam i tak mysle, czy juz blogoslawic
      Niebiosa za to, ze znalazlam Wasze posty o fucusie???!
      Juz taka mam chandre z powodu tej nadwagi, ze sobie nie wyobrazacie (a moze i
      wyobrazacie wink)Nadal mam dokladnie tyle ile tuz po urodzeniu coreczki - 71kg. W
      trzecim miesiacu wazylam 58...MUSZE SCHUDNAC BO OSZALEJE!!!

Czy to prawda, Mamo Esterci, ze schudlas az 5kg w TYDZIEN???#

Mam wazne do Was pytanie co do tych granulek. Moge nie wiele jesc (choc nie
      chudne, jak widac), z tym jest roznie, ale musze pic rozne napje
      (niewyskokowe). Czy przy zazywaniu granulek zbrania sie picia (w tym nawet
      wody)???Czy pijecie herbatke itd. wkrotce po zazyciu granulek lub przed???
      Napiszcie prosze!
      POzdrowionka i gratulacje dla MAmyEsterci!
      • squaw1 Re: chce schudnac:(( 02.12.03, 12:20
        Witaj!
        Spokojnie mozesz pic napoje przed i po smile
        Ja sobie czasem wypijalam piwko jak mialam ochotesmile)
        Pozdrawiam
        • agnes.en fucus i piwko 04.12.03, 00:10
          Wspaniale smile))))
          Pozdrawiam serdecznie
    • new5 Re: chce schudnac:(( 30.11.03, 16:15
      czes,to ja tez od dzis biore fucus,jak przeczytalam te posty to polecialam
      odrazu do apteki ,ciekawe czy mi pomoga?Moja waga jest niby jak z przed
      ciazy/urodzilam 3 mies temu i niewiele przytylam/ale jestem jakas tlusta i nie
      mieszcze sie w swoje ciuchy,nie wiecie przypadkiem dlaczego tak sie stalo?
    • marzuss Re: chce schudnac:(( 02.12.03, 09:44
      Mam pytanie, głównie do Exodus774, bo o tym wspamniała w swoim poscie, o jakiej
      diecie dla uzależnionych od węglowodanów pisałas? Ja też jestem od nich
      uzależniona, dlatego Atkins, Montignac nie za bardzo się sprawdziły. Jak
      możesz dać jkiś link, to będę wdzięczna. Pozdrawiam
      • betty_julcia Re: chce schudnac:(( 04.12.03, 10:58
        A ja biorę już prawie 2 tyg i mimo że mało jem to kilogramów przybywa. Może nie
        na wszystkich działa ten cudowny środek...
        • squaw1 Re: chce schudnac:(( 04.12.03, 16:40
          Cierpliwosci smile
          Kuracja Fucusem trwa 3m-ce, wiec waga na pewno zacznie spadac, nie zrazaj sie
          tak szybko smile
          Mojej kolezance zaczelo ubywac dopiero po poltora mieiaca, u mnie po 2 tyg
          spadlo tylko 30dkg, potem bywalo w granicach 0,5 - 1,5kg w ciagu tygodnia,
          kazdy reaguje inaczej.Fucus zazywam od maja i spadlam na wadze 20kg (dwie 3-
          miesieczne kuracje z miesieczna przerwa)Teraz waze 63,5(wg obliczen jest to
          moja prawidlowa waga ) i daze do 55kg, ale idzie teraz baaaaaaaaardzo wolno w
          dol. Podobno Fukus najlepiej i najszybciej dziala u osob z faktyczna nadwaga,
          u osob z prawidlowa waga(ale chcacych jeszcze co nieco spuscic)moze to
          przebiegac troche dluzej.
          Pozdrawiam cieplo i zycze sybkich efektow
          squaw1
          • ewasoko Re: chce schudnac:(( 04.12.03, 21:31
            Hi,
            moje wyniki nie sa az tak spektakularne, ale sa!
            Fucusa biore od dowoch tygodni i schudlam 2 kg, i dodam, ze niczego sobie nie
            odmawiam.
            Pozdrawiam
            • exodus774 Re: chce schudnac:(( 05.12.03, 09:44
              Ja też wspomagam się fucusem (oczywiscie pobiegłam do apteki zachęcona waszymi
              postami ) po kilku dniach zaczynam zauważać że rzadziej zdarzaja mi się napady
              wilczego głodu i mam mniejsza chęć na podjadanie niz normalnie czyli jest ok.
              A na rezultaty cierpliwie poczekam. (oczywiście staram się tez przestrzegać
              mniej wiecej reguł dla uzaleznionych od węglowodanów)
              • pepsii Re: chce schudnac:(( 05.12.03, 10:58
                dziewczyny jesteście teraz na bieząco więc proszę was - oświeCcie mnie...
                Ile kosztuje ten Focus i na jak długo wystarcza? Muszę uwzględnić go w
                miesięcznym budzecie a nie jest on spory stąd to pytanie.
                • betty_julcia Re: chce schudnac:(( 05.12.03, 12:01
                  Jedno opakowanie wystarcza na 1 tydzień i kosztuje ok 16 zł.
                  • squaw1 Re: chce schudnac:(( 05.12.03, 13:22
                    Buuuuuuuuu, u mnie w aptekach kosztuje prawie 20zl, a jeszcze nie tak dawno
                    (w lipcu) placilam 9,90, od sierpnia producent podniosl cene, gdyz granulki
                    zbyt dobrze schodza(to uslyszalam od magister w aptece).
                    Pozdrawiam
                    squaw1
                    • betty_julcia Re: chce schudnac:(( 05.12.03, 21:35
                      We Wrocławiu w centrum miasta jest apteka leków homeopatycznych i wyobraźcie
                      sobie nie ma fucusa bo nie było zainteresowania...
        • zanetastocka Re: chce schudnac:(( 30.12.03, 14:21
          Muszę wam powiedzieć, że mam 20 miesięcznego synka i przez te 20 miesięcy nic
          nie schudłam a przybyło mi 20 kg. Próbowałam wszystkiego, nawet jadłam tylko
          jogurty przez miesiąc i fakt schudłam 5 kg ale szybko to wróciło do normy.
          Tego Fucusa też stosowałam i może to działa na kobiety z dobrą przemianą
          materii ale nie na mnie. Ja gdybym chciała stracić kilogramy to pewnie bym
          musiała żyć tylko o wodzie. Proszę może ktoś zna inny środek, ale oczywiście w
          rozsądnych granicach cenowych.

Pozdrawiam
    • agusmichal Re: chce schudnac:(( 06.12.03, 20:00
      Witam wszystkie mamy. Zupełnie przypadkowo weszłam na tą stronę i niezmiernie
      się cieszę!!!
      Ja w ciaży przytyłam 30 kg! Ale to jeszcze nie koniec bo starając się zajść w
      ciąże też przytyłam prawie 8 kg. Na szczeście po urodzeniu dziecka 6 m-cy temu
      od razu zaczęłam chudnąć. Teraz spadło mi już to co przybyło w ciąży ale nadal
      zostały te prawie 7 kg. Mój synek dawał mi w kość od samego początku i chwała
      mu za to. Przeczytałam kiedyś w wywiadzie z Felicjańską, że ona też miała
      ciężko ale wstając w nocy do synka tłumaczyła sobie, że spala kalorie i nie
      złościła się. Ja robiłam podobnie. Teraz mój synek mając niespełna 6 m-cy
      raczkuje i trzeba ciagle za nim chodzić a ja nie denerwuje się tylko spalam
      kalorie!!! No ale przed sylwestrem chetnie zrzuce ten balast! Może z tym
      focusem wbije sie w moją suknię kupioną przed styciem. Marze o mojej wadze
      przed ślubem a nie przed ciożą(to już mam). Może wkrótce i ja będę miała się
      czym pochwalić. Dzięki. Aga.
    • agusmichal Re: chce schudnac:(( 06.12.03, 20:27
      Zapomniałam dodać, że ogromnie pomagają mi codzienne 3 godzinne spacery z
      małym. Ale nie wiem jak to będzi na śniegu i zawieruchach??? Już sie boję bo
      się tak przyzwyczaiłam do chodzenia "w kółko" codziennie, że jak jeden dzień
      nie wyjdę to mi źle. A nasze spacery to nie siedzenie na ławce
      tylko "zasuwanie" alejkami po parku. Jak bym się zatrzymała to mały się budzi a
      tak to śpi całe trzy godziny!!! Polecam.
    • agnes.en FUCUS 06.12.03, 21:45
      Witajcie!
      Wciaz jeszcze nie go nie zdbylam, w najblizszej aptece nie bylo, a z tego co
      czytam, potrafi kosztowac raz 9, raz 15, raz 22zl...Jak to wlasciwie jest?!
      Jesli dobrze zrozumialam potrzebne bedzie kilka opakowan na miesieczna
      kuracje???W poniedzialek ruszam na poszukiwania smile

No i pytanie do Was - jak tam efekty? Raz mama estery napisla o zgubionych w
      tydzien 5kg...ale odtad milczy i nie moge jej spytac, czy to naprawde mozliwe!!!

...czy sadzicie, ze przed swietami to dobry moment na fucusa ? (i tak go
      zdobede!smile)
      Milo mi, ze tyle nas jest (chcacych SCHUDNACwink))- zupelnie inaczej sie teraz
      czuje majac takie wsparcie. Po raz pierwszy nie-beznadziejnie z tym cielskiem...
      smile))
      • mamaestery Re: FUCUS 07.12.03, 16:45
        hej jestemsmile)
        faktycznie waga mi spadla o 5 kilo,teraz mam chlubne 60 kilo wagismile)
        niestety musialam zrobic kilka dni przerwy(przechodzilam grype zoladkowa:sad )i
        tak sie zastanawiam czy bedzie sie liczyla ciaglosc (ale kontynuuje
        kuracje)..strasznie szybko te granulki schodza...no coz ,trzeba placic jak sie
        chce byc pieknymsmile))
        z tego co ja zrozumialam to on kiedys kosztowal 9 zl,.tak zreszta kosztuja inne
        leki tej samej firmy w prawie identycznych opakowaniach jak focussmilewidocznie
        taki jej popyt na focus ze cena samoistnie zaczela rosnactongue_out ja kupilam pierwsze
        opakowanie za 17 zl,potem jakos nie zauwazylam ze juz sie konczy i musialam
        nabyc w pierwszej napotkanej aptece..za 23 zl!!!jak widac to zalezy jednak od
        apteki jaka bedzie cena..wiec jakby nie patrzec to miesieczny koszt kuracji
        wynosi 80 zl! no ale jak pomysle o tych ilosciach slodyczy ,ktorych nie musze
        kupowac...to tylko widze oszczednosctongue_out
        pozdrawiamsmile)))
        • xena26 Re: FUCUS 07.12.03, 18:33
          Witam ponownie, Obiecałam, że się odezwę po tygodniu jak mi idzie z tym
          Fucusem. Granuleczki są przepyszne smile, uczucie głodu faktycznie jest mniejsze.
          Ochotę na słodycze mam dalej i sięgam po nie, ale np. po trzech tofelkach
          czekolady mam dosyć, a przedtem potrafiłam zjeść całą tabliczkę i było mi
          mało, więc kuleczki jednak działają. W ciągu tego tygodnia schudłam 1,5 kilo.
          Oby tak dalej.
    • danka24 Re: chce schudnac:(( 07.12.03, 22:22
      Witajcie,
      mam podobny problem, czyli co najmniej 12 kg do zrzucenia. Dziecko ma ponad 2
      lata, a ja - co schudnę, to przytyję - i tak w kółko. Kilka dni konsekwencji
      kończy się nieprzepartą potrzebą wynagrodzenia sobie tego reżimu - wiadomo, w
      jaki sposób. Cieszę się, że tu zajrzałam, myślałam że tylko ja nie potrafię
      sobie poradzić...Ja się wstydzę własnego męża; moje ulubione ciuchy patrzą na
      mnie z szafy, a ja mimo, iż nie lubię siebie za to - nie potrafię zadziałać.
      Kilka godzin temu przeczytałam ten wątek i już mam te cudowne granulki (22zł).
      Pani w aptece powiedziała, że cena na ten preparat zmienia się zależnie od
      popytu. Po dużym skoku ceny w górę nastąpił spadek popytu i teraz nowe dostawy
      maja być podobno tańsze.
      Ostatnio czytałam o zależnościach pomiędzy problemami ze schudnięciem, a
      dbałością o stan jelit. Zakwaszenie jelit ponoć prawie uniemożliwia chudnięcie.
      Znalazłam info nt. Colon C; biorę od kilku dni. Na pewno poprawia perystaltykę
      i stan jelit, bo zawiera błonnik, ale to, co dla mnie ważniejsze - blokuje na
      długi czas uczucie głodu. Cena miesięcznej kuracji ok. 35 zł. Poniżej link do
      informacji na jego temat: www.firmalidke.power.pl/colon_c.htm ; ponadto
      bardzo Wam polecam lekturę również tego artykułu(preparat jeszcze nie jest
      dostępny, ale na dniach ma się pojawić):
      www.aapospa.pl/what_is_basep.htm
      Pozdrawiam
      Danka
    • squaw1 Re: chce schudnac:(( 07.12.03, 22:29
      Hej Agnes kuracja trwa trzy miesiace (nie miesiac)wychodzi ok.12 opakowan, na
      tydzien schodzi przewaznie jedno, co do ceny to ja od sierpnia za Fucus place
      18 - 22 zl,zalezy od apteki (jezeli sie komus uda kupic Fucusa jeszcze ze
      starych zapasow to zaplaci tylko9,90)
      Pozdrawiam serdecznie
      • agnes.en Re: chce schudnac:(( 07.12.03, 22:36
        Do squaw! Witaj - jestesmy jednoczesnie on line - teraz pisalam w tymsamym
        czasiesmile))troszke mnie to smuci, ze to taki wydatek,zwlaszcza przed swietamisad
        Ale coz- chyba musze...
        pozdrowionka serdeczne!
    • agnes.en Re: chce schudnac:(( 07.12.03, 22:32
      Witajcie - mamo Estery i Xenkosmile))
      Ciesze sie z tego co piszecie - te 5kg to naprawde niesamowite!
      Wiecie, ja nie jadamwlasciewie slodyczy wcale, w ogole nie jem jakichs duzych
      porcji i tym bardziej nie wiem, dlaczego wciaz utrzymuje mi sie ta waga jaka
      mailam tuz po urodzeniu coreczki: 15kg wiecej niz przed ciaza, ani kilograma
      mniej! czemu tak jest??? (oczywiscie to fakt, ze nie cwicze itd...sad(()
      Czy fucus mi pomoze???
      pozdrawiam serdeczniesmile))
    • agnes.en Re: chce schudnac:(( 09.12.03, 00:00
      Czesc, dziewczyny!Dzis zakupilam jedna fiolke focusa..!PO kazdej porcji
      granulek - jak dotad 3 - czuje,ze apetyt znika!...Alenapis na ulotce glosi, ze
      lepiej unikac mocniejszej herbaty i kawy (+Papierosow)- czy tez nie pijecie
      tych trunkow???
      Ach, sila we mnie wstapila!
      POzdrowionkasmile))
      • danka24 Re: chce schudnac:(( 09.12.03, 02:00
        Ja od dzisiaj też łykam te granulki; ale bez kawy rano nie trafiłabym w drzwi,
        więc piję. Poza tym, wydaje mi się, że sama konieczność brania fucusa 5 razy
        dziennie powoduje większą samokontrolę - często myślę o tym, że mogę być
        szczupła... więc - przynajmniej dzisiaj - nie jadłam za dużo. Oby tak dalej!
        • betty_julcia Re: chce schudnac:(( 09.12.03, 08:56
          Słuchajcie!!! Ten Fucus chyba naprawdę działa. Zaczęłam go brać w dziesiątym i
          ostatnim dniu 13-tki. Na niej schudłam ok 4 kg czyli do 74 kg. Potem waga
          niestety podskoczyła bo i ja niczego sobie nie żałowałam. Sama dieta nie była
          dla mnie problemem, nawet nie była taka straszna, skróciłam ją z powodu
          wyjazdu w góry na rajd, gdzie trudno przy maleńkim dziecku w małum pokoju
          smażyć sobie kuraka albo gotować brokuły, poza tym, co najważniejsze-
          wieczorem była impreza i ulubione piwko... pierwszy raz od chyba ponad roku.
          No to co miałam sobie żałować. To było ok 3 tyg temu. Niedawno jak stanęłam na
          wagę to się przeraziłam, waga wróciła i nawet fucus nie pomógł. Ale dalej
          sobie nie żałowałam, więc jak dzisiaj stawałam na wagę to spodziewałam się 80
          kg, naprawdę. Zresztą stawałam na wage z mocnym postanowieniem ,że zaczynam
          dziś znów 13-tkę. Patrzę a tytaj 75 kg. Czyli tylko 1 kg więcej niż po diecie.
          To dziwne, bo w tydzień zgubiłam 4 kg i przy takim jedzeniu (może nie dużo ale
          tłudte sałatki i słodycze niemal bez opamiętania)myślałam że waga wróci
          prędzej niż się jej pozbyłam, i wróciła ale chyba dzięki fucusowi znów spadła.
          Już nie wiem jak to tłumaczyć. Najgorsze jest to że już zwątpiłam w moc fucusa
          i zaczęłam zapominać o jego zażywaniu, tak więc zdażało się że wzięłam go raz
          dziennie albo dwa albo innym razem 5 razy.
          Ale zamieszałam. Ciekawe co wyjdzie z mieszanki Fucusa i 13-tki.
    • guga74 Re: chce schudnac:(( 10.12.03, 23:39
      Ja też zakupiłam ten cudowny specyfik fucus dagomed i zaczynam od jutra, żeby moje lustro nie pokazywało mi już więcej miss pigi. Życzta mi laski powodzenia! Pozdrawiam, aga

Ps. Herbatkę czerwoną piję = błe, ohyda!
      • betty_julcia Re: chce schudnac:(( 13.12.03, 17:59
        Hej dziewczyny. Jak postępy? Ja czuję jak niestety jednak tyłek rośnie...
        • squaw1 Re: chce schudnac:(( 13.12.03, 21:24
          A jak chcesz miec efekty skoro wyzej piszesz, ze zdarza Ci sie zapomniec
          o przyjmowaniu granulek, caly czas podkreslam aby fucus zazywac SYSTEMATYCZNIE
          codzienne zapominanie mija sie niestety z celem i lepiej zrezygnowac.
          13-tke tez przerwalas, wiec moze wrocil do Ciebie Pan Jojo ?
          Wszystki cuda, ktore obiecuja duzy spadek wagi w krotkim czasie, zazwyczaj
          powracaja jeszcze szybciej i dokladaja drugie tyle co stracilismy.
          Z Fucusem chudnie sie troche dluzej, ale w zamian efekt jojo nie wraca.
          Betty porozwieszaj kartki z godzinami brania granulek, niewiem, wymysl cos
          i do dziela, jezeli nie uda sie do sylwestra zgubic chociaz troche, to
          przynajmniej na wiosne bedziesz laska.
          Trzymam mocno kciuki smile
          Pozdrawiam cieplo
          • squaw1 Re: chce schudnac:(( 13.12.03, 21:34
            Betty mam nadzieje, ze nie rozzloscilam Cie moim tonem na poczatku?
            Jezeli tak,to sle przeprosiny z buziakami smile
            • ollka02 Re: chce schudnac:(( 13.12.03, 23:39
              Mam pytanko a jak jecie w ciagu dnia?
              • squaw1 Re: chce schudnac:(( 14.12.03, 22:00
                Jesz jak zwykle (w rozsadnych ilosciach oczywiscie), ja sobie pozwalalam nawet
                na slodycze w niewielkich ilosciach no i male piwko( 2-3 razy w tygodniu, a
                bywalo ze czesciejsmile)
                Jezeli robilam ograniczenie kalorii do 1200 dziennie spadek wagi byl szybszy
                Pozdrawiam
                squaw1
            • betty_julcia Re: chce schudnac:(( 14.12.03, 20:51
              No co ty Squaw1. Pewnie że mnie nie rozzłościłaś. Trochę głupio mi się zrobiło
              bo masz rację. Tak na marginesie to powinien mnie ktoś porządnie zrugać bo
              jestem ostatnio strasznie roztrzepana. Jesteśmy z Julcią (5,5 miesiąca) chore
              i dobrze że chociaż pamiętam o tej całej stercie lekarstw do zażywania. Dobrze
              że trochę mnie ustawiłaś, chyba porozwieszam te kartki albo wymyślę coś
              innego. Pozdrawiam.
              • squaw1 Re: chce schudnac:(( 14.12.03, 21:50
                O Jezu, ale mi ulzylo smile
                Szybkiego powrotu do zdrowka zycze Tobie i corci
                Pozdrawiam
    • hgrala Re: chce schudnac:(( 14.12.03, 21:17
      witajcie
      dołaczam do wytrwałych zwolenniczek Focusa ( jutro mam zamiar kupić )
      waże 68 i chce zejsc do 58 kg jak przed ciąża
      dodam, że od porodu minęło 6 mies, a ja z tymi 10 kg wiecej czujęc się
      strasznie

piję tez czerwoną herbatkę BIO ACTIV "ojca klimuszki"-podobno działa
      gorzej z ŻP i ze słodyczami

a tak na marginesie-szukam mamy na wspólna gimnastykę w wodzie.Ja chodzę na
      Gąbińską/wola/k redutoowej ( basen Nova fala ) na aqua robic- 2 x w tyg na 20
      ale samej trudno jest się zmobilizować
      może któras ma niedaleko i chce wspomóc Focusa ???
      pozdrawiam
      • xena26 Re: chce schudnac:(( 15.12.03, 14:15
        Witam po dwOch tygodniach zazywania Fucusa. Schudłam 2 kg i oby tak dalej.
        Kupuję go cały czas w tej samej aptece i o dziwo ostatnio nie kosztował już 20
        zł tylko 15zł więc jednak ma to chyba jakiś związek z popytem na niego, jak to
        któraś z was już wcześniej wspominała.
    • kumana Re: chce schudnac:(( 15.12.03, 14:12
      Witam wszystkie mamy!
      Też mam ten problem, ośmiomięsięczny dzidziuś i 12 kg więcej niż przed ciążą.
      Mam pytanie czy zażywając Fucus muszę zjadać pięć posiłków dziennie? Jestem
      przyzwyczajona do trzech góra czterech w ciągu dnia a granulki trzeba
      przyjmować pięć razy przed lub po posiłku. Pozdrawiam.
      • gosiek19 MAZINDOL-----super sprawa !!!!!! 16.12.03, 10:27
        witam !!!! Widac ze wszystkie mamy tez sam problem smile)))))))))
        ja stosowałam lek Mazindol ----skuteczny ale .....chudlam w oczach .Niestety
        lek jest na receptę i jak nie masz znajomego lekarza to inny ci niechętnie go
        przepisze .Minus mazindolu to taki ,że nie zawszego mozna dostać w aptece .
        • kumana Re: MAZINDOL-----super sprawa !!!!!! 16.12.03, 12:23
          Witam!
          A jak ma się ma MAZINDOL do karmienia piersią? Czy są jakieś przeciwskazania?
          • squaw1 Re: MAZINDOL-----super sprawa !!!!!! 16.12.03, 15:16
            Kumano!
            przy Fucusie mozesz jesc jak zawsze, nie jest wymagane spozywanie posilkow 5
            razy, a co do Mazindolu to slabo hamuje uczucie glodu i mz wiele dzialan
            ubocznych, zakazany w ciazy i w czasie karmienia piersia.
            Zreszta poczytaj sama
            MAZINDOL

Na receptę
            Producent Polfa-Warszawa, Polska.
            Forma leku: tabletki 1 mg.
            Zawartość substancja czynna - imidazoizoindol.
            Sposób działania Mazindol działa hamujaco na ośrodki głodu w mózgu. Działa
            słabo pobudzająco na centralny system nerwowy.
            Zastosowanie Otyłość.
            Ostrzeżenie Leku nie wolno podawać pacjentom chorym na jaskrę, nadciśnienie
            krwi oraz choroby krążenia. Pacjenci cierpiący na niewydolność nerek oraz
            cukrzycę powinni powiadomić o tym lekarza przed rozpoczęciem kuracji. W czasie
            leczenia należy zachowywać dietę ubogokaloryczną. Oczekiwany skutek leczenia
            może ulec zmianie, jeśli Mazindol stosuje się jednocześnie z innymi lekami.
            Preparat wzmaga działanie pochodnych benzo-
            diazepin, natomiast osłabia działanie leków obniżających ciśnienie krwi.
            Zamiar stosowania innych leków łącznie z Mazindolem należy omówić z lekarzem.
            Leku nie podaje się dzieciom poniżej 12 roku życia.
            Działania niepożądane Brak danych statystycznych na temat działań ubocznych
            leku. Wiadomo jednak, że Mazindol może powodować suchość błon śluzowych jamy
            ustnej, dlatego też nieodzowna jest dokładna higiena zębów po każdym posiłku.
            Lek może wywołać również zawroty i bóle głowy, zaburzenia w oddawaniu moczu,
            częstoskurcz serca oraz nadciśnienie krwi, a także impotencję.
            Dawkowanie Dawkę ustala lekarz. Dorośli początkowo 1 mg dziennie przed
            śniadaniem. W razie stwierdzenia dobrej tolerancji leku można dawkę zwiększyć
            do 2-3 mg (dwie, trzy tabletki). Po uzyskaniu zadowalających rezultatów można
            przejść na dawkę podtrzymującą, tj. 1 mg dziennie. Dzieci powyżej 12 lat 1 mg
            dziennie podczas obiadu.
            Ciąża i karmienie Istnieje prawdopodobieństwo, że preparat oddziałuje na płód.
            Nie wolno zażywać leku w okresie ciąży.
            Ograniczone doświadczenia ze stosowaniem leku w okresie karmienia dziecka
            piersią, należy zatem zasięgnąć opinii lekarza w razie zamiaru stosowania
            preparatu w czasie laktacji.

Wkleilam Ci to z encyklopedii lekow
            Pozdrawiam
            squaw1
            • kumana Re: MAZINDOL-----super sprawa !!!!!! 16.12.03, 15:58
              squaw1 dziękuje bardzo! Przekonałam się do Fucusa.
              Pozdrawiam.
              • e-ivetta Re:Fucus 18.12.03, 14:05
                Witajcie!

Przeczytałam caly ten wątek i stwierdziłam, że ja też się za siebie wezmę. Nie
                mam dużo do zrzucenia, bo ok.4 kg, ale właśnie tą nadwyżkę bardzo trudno mi
                zrzucić. Z Fucusem mam dobre doświadczenia, bo kiedyś bardzo mi pomógł po
                pierwszej ciąży. Trzeba tylko, jak wielokrotnie to na tym wątku podkreślano,
                brać go regularnie, czyli 5 razy dziennie. Tak więc też przelecę się do apteki
                i zacznę go brać mimo, że święta za pasem. A może dzięki temu pochłonę trochę
                mniej żarcia smile)))
                Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce z kilogramami!!!
            • new5 Re: MAZINDOL-----super sprawa !!!!!! 18.12.03, 15:59
              ja jestem po 3 opakowaniu fucusa niestety jeszcze nie ma efektow ale biore
              dalej.co do mazindolu to rewelacja ,bralam kiedys i schudlam w ciagu kilku
              mies.z 78 do 59 kg.niestety leku juz nie produkuja,sprzedaja stare zapasy,jest
              pochodna amfetaminy i ma fatalne skutki ubiczne.ja mialam czeste bole
              glowy,okropna susze w ustach i uderzenia goraca ale pomogl.
              • squaw1 Re: MAZINDOL-----super sprawa !!!!!! 18.12.03, 21:01
                New 5 piszesz, ze po Mazindolu schudlas 20 kg w ciagu kilku miesiecy ( pomijam
                fakt ze jest szkodliwy i ma wiele skutkow ubocznych), ja na Fucusie rowniez
                schudlam prawie 20 kg w ciagu 6 miesiecy (Fucus nie ma zadnych dzialan
                ubocznych). Po porodzie wygladalam jak slonica, wazylam prawie 84 kg i nie
                moglam na siebie patrzec, ten stan trwal przez dwa lata, pod koniec kwietnia
                wzielam sie za siebie i w polowie listopada wazylam juz 64,5. Od 2 tyg znowu
                biore Fucusa i dzisiaj waga pokazala 62,700 smile Mam nadzieje, ze do konca
                grudnia dobije 60kg (tylko, ze swieta przed nami)Napisze czy mi sie udalo smile
                Wszystkim Fucusomanom zycze powodzenia
                Pozdrawiam
                • new5 Re: MAZINDOL-----super sprawa !!!!!! 18.12.03, 23:34
                  a myslisz ze jeszcze zadziala na mnie ten fucus?
                  • mon7 Re: fucus-nie chudne!!!!!!! 20.12.03, 10:12
                    Witam wszystkie panie. Juz 3-ci tydzien jem regularnie fucus, gimnastykuje sie
                    codziennie (z ciezarkami) po 30 min. Ograniczylam jedzenie do niezbednego
                    minimum, chleb tylko pelnoziarnisty i to niewiele, male porcje , w ogole nie
                    jem slodyczy ani cukru i nic!!!!!!!!!! stoje w miejscu z waga jak zakleta. Nie
                    wiem czy rezygnowac z fucusa czy nie, karmie 4 ro miesieczna corcie i padam
                    juz z nog. Nic nie podjadam, dodajcie otuchy!. Nie wiem dlaczego nie chudne.
                    Nie moge jesc mniej , bo juz trace pokarm.
                    pozdrowionka
                    • new5 Re: fucus-nie chudne!!!!!!! 20.12.03, 11:54
                      czesc,ja tez zaczynam 4 poakowanie i nic,tez nie wiem co robic
    • e-milly Re: chce schudnac:(( 22.12.03, 09:00
      Co do preparatów homeopatycznych to nie na każdego oddziaływuje tak samo.
      Wieczorem spróbuję odnaleźć inne nazwy "homeopatyków" i ich zastosowanie.
      Pozdrawiam
      e-milly
    • e-milly Re: chce schudnac:(( 22.12.03, 22:24
      No to uwaga,
      Calcarea carbonica 15CH
      Otylosc prosta u osob flegmatycznych, krepej budowy ciala, systematycznych,
      dokladnych, leniwych, skloennych do depresji

Antimonium crudum 15CH
      Zarloczny apetyt; osoby lakome, uparte, impulsywne i zawistne, nie znoszace
      zwracac na siebie uwagi; sklonnosc do niestrawnosci z przejedzenia.

Spongia tosta 5CH
      Przy niedoczynnosci tarczycy.

Natrum sulfuricum 9CH
      Otylosc obejmujaca cale cialo a szegolnie brzuch, posladki i uda; u osob
      spowolnialych ale lubiacych czesto zmieniac pozycje; towarzyszace zaburzenia
      watrobowe; wielka wrazliwosc na wilgoc.

Fucus vesiculosus 5CH
      Lek zalecany w kazdej postaci otylosci.

Badiaga Complexe Lehning nr 47
      Otylosc prosta, sklonnosc do tycia; towarzyszacy przerost utkania limfatycznego;
      tluszczaki, cellulitis, wole.

Fucus Complexe Lehning nr 111
      Otylosc prosta jak i na tle niedoczynnosci tarczycy; sklonnosc do tycia;
      nadmierny apetyt, zaburzenia przemiany materii, zaparcia.

R 59 (Reckeweg)
      w tyciu spowodowanym nieprawidlowa czynnoscia gruczolow wydzielania wewnetrzengo

Fucus 17(Dagomed-Pharma)
      Otylosc prosta, zarlocznosc zaparcia.

To wszystko przepisane z ksiazki dr Jacka Czeleja "Praktyczny poradnik
      homeopatyczny"

Pozdrawiam
      Milly
    • agnes.en do squaw1 i wszystkich Dziewczyn :)))) 23.12.03, 18:33
      Witajcie, mile bojowniczki odchudzania!
      Wesolych Swiat, pysznych smakolykowwink))) i oczywiscie, ciaglego chudniecia
      pomimo tychze smakolykow......smile))))))
      Co do mnie to nie wiem, czy zaczacteraz fucusa zeby nie przytyc (!!!) czy juz
      po swietach ruszyc 'nacalego' z odchudzaniem...???Jesli macie rade w tej
      kwestii - napiszciesmile))
      • squaw1 Re: do squaw1 i wszystkich Dziewczyn :)))) 24.12.03, 01:06
        Witaj Agnes smile
        Zaczynaj brac juz teraz, w swieta bedziesz mogla spokojnie spalaszowac to i owo
        wiedzac ze fucus robi swoje smile
        Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat smile))
        squaw1
    • ankus2 Re: chce schudnac:(( 24.12.03, 12:15
      Dziewczyny ja też walkę z tłuszczem postanowiłam wzocnić FOCUSEM, biorę go od
      wczoraj. Łykam te granulki 5 razy dziennie i zastanawiam się co Wy jecie kiedy
      odczekacie te swoje 15 minut???? Ja zazwyczaj jem w ciagu dnia 3 razy
      dziennie. Czy wystarczy zjeść byle owoc lub kanapkę? Szczerze mówiąc to nie
      zawsze mam ochote cokolwiek jeść kiedy połknę granulki, mam wrażenie że one
      mi "zamulają" żołądek. Czy z Wami też tak sie dzieje??? I co wtedy robicie,
      szklanka wody i po jedzeniu ???smile))))) Jak sie oderwiecie od światecznego
      stołu to dajcie znać!!!!
      Pozdrawiam Was serdecznie bojowniczki ,
      mamuśka rocznej Olki, Anka M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka