anita.anita80 05.09.09, 15:21 Witam! ostatnio mam problemy z włosami stały się cienkie i wypadają co polecacie na mocne i piękne włosy ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kali_pso Re: włosy 05.09.09, 15:26 > co polecacie Poszukać przyczyny, dla której stały się cienkie i wypadają. Może zła dieta? Może złe zabiegi? Może objaw choroby? Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: włosy 05.09.09, 15:27 Myslisz,ze jak nalozysz na glowe jakas odzywke to od niej urosna ci geste wlosy? Szukaj przyczyny. Moze trzeba sie wybrac do lekarza. Jak uprawiać seks, żeby nie było dzieci? Wysłać je do dziadków. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: włosy 05.09.09, 17:47 nie chodzi mi tu o odżywki raczej jakieś witaminy ,dobra dieta (myslę ,że zle się odżywiam ,ostatnio sporo schudłam) Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: włosy 05.09.09, 18:57 Schudlas,bo sie glodzilas czy waga poleciala z nieokreslonych przyczyn? Same witaminy tu niczego nie zalatwia. Kondycja wlosa w duzej mierze zalezy od poziomu hormonow. Jesli przez glodowke zachwialas gospodarke hormonalna to pora przerwac taka diete i zaczac sie normalnie odzywiac. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 rodzilas niedawno? 05.09.09, 19:01 ja po porodzie polowe wlosow stracilam. pomoglo nie farbowanie, uzywanie szamponow dzieciecych. nie uzywam do dzis zadnych pianek, zelow ani lakierow. myje wlosy i to wszystko. bez odzywek (tez niszcza wlosy). ozywam tylko od czasu do czasu prostownicy i preparatu do prostowania. wlosow juz dawno nie mialam w tak dobrym stanie. aha, nie farbuje ich juz od kilku lat, mam tylko pasemka... Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: włosy 06.09.09, 01:09 Jak nie masz problemów z nerkami to weź coś ze skrzypem(pokrzywa też dobra plus witaminy i minerały -kupa jest takich vitapili, skrzypowitów i innych), a do skóry głowy wcierka rzepowa joanny albo neril garniera z apteki - fajne specyfiki i nniezbyt kosztowane (joanka ze 7 zł neril ok 22, ale objętość większa) I dobrze by było hormony sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
efvka Re: włosy 06.09.09, 08:36 Jeśli niedawno urodziłaś dziecko, to jest to normalne. W czasie ciąży włosy rosną jak szalone i prawie wcale nie wypadają, po porodzie wypadają. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: włosy 06.09.09, 09:54 1. zacznij dobrze sie odzywiac, nie musisz duzo jesc ale zroznicowanie i wszystkiego po troche 2. z suplementow ja stosowalam Inneov tricomas i msm (niby dla sportowcow ale na wlosy super, cere i paznokcie) 3. Kuracja dercos vichy do wcierania w skore glowy, u mnie skutecznie zachamowal wypdanie po porodzie i spowodowal szybki odrost wlosow 4. nie farbuj chemia, zafarbuj henna ale ta prawdziwa a nie farbami na bazie henny, moze byc neutralna jesli nie pasuja ci miedziano czerwone odcienie, zyskasz polysk i objetosc (henna pogrubia wlos) 5. czesz szczotka z wlosia, zwlaszcza jesli wlosy masz dlugie, juz po kilku dnaich sa bardzo blyszczace i maja zdrowszy wyglad Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: włosy 06.09.09, 10:30 właśnie farbuje włosy co 2 miesiące + zła dieta mało witamin (spróbuję henny) Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: włosy 16.11.09, 13:16 Olej lniany pic codziennie na czczo po łyżeczce, ten przechowywany w ciemnej butelce w lodówce, zakupiony w sklepie ze zdrowa żwynoscia. Smarowanie nim włosów też, przed myciem kilka godzin. Olej rycynowy działa cuda, jednak należy być konsekwentnym. Bardzo. Jeśli ostatnio schudłaś bardzo, to polecam prześwietlenie płuc. Odpowiedz Link Zgłoś
sugar78 Re: włosy 24.11.09, 14:07 Jedzeien ma ogromny wpływ, stres wiadomo. Jak wszystko odrzucisz (choroby i in) to polecam Revalid kapsułki i szampon Vichy z Dercosem (ampułki też sąskuteczne ale drogie zalezy jak stoisz finansowo), mnie pomógło. Odpowiedz Link Zgłoś
agulag76 Re: włosy 16.11.09, 17:43 Jestem 4 m-ce po porodzie i ok. m-ca temu włosy zaczęły mi wypadać garściami. Z rada koleżanek kupiłam w aptece szampon Dermena i biotynę w kapsułkach, i chyba działa bo zauważyłam że coraz mniej włosów na grzebieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
grace.4 Re: włosy 22.11.09, 05:23 sezon jesienia i wiosna kazdy sie leni wlosy sa niesforne, tak samo jak i cera,wszystko sie przyzwyczaja do zmiany klimatu. ja raz na miesiac( wystarczy ) uzywam domowej odzywki do wlosow ,staja sie puszyste, bardziej blyszczace i sa zdrowsze,czuja sie gestsze. tak jest u mnie bynajmniej 1-2 jajka w zaleznosci od dlugosci i grubosci wlosow lyzka oliwy z oliwek mozna dodac lyzke majonezu wszystko razem ubic,wetrzec we wlosyy i skore glowy (na sucho) nalozyc worek foliowy,reklamowke i owinac recznikiem, najlepiej cieplym,ale niekoniecznie.zostawic na min 20 min do 30 min ,splukac, umyc wlosy jak na codzien. uwielbiam ta maseczke Odpowiedz Link Zgłoś
ela_1976 Re: włosy 01.12.09, 10:11 JA od tygodnia biorę kw foliowy, skrzyp, kwas omega , olej z rekina i piję rano herbatkę z pokrzyw. Jak pomoże to dam Ci znać za jakieś 3 miechy! Jak nie pomoże - zarzucam łykanie.... Z drugiej strony - patrzcie na nasze babcie. Przecież one nie miały możliwości jedzenia takich rzeczy i jakie piękne włosy miały !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rahtivani Re: włosy 08.09.14, 11:13 Zapraszam do polubienia fanpage na fb Przedłużanie włosów Profil stworzony dla wszystkich, którzy chcieliby podzielić się doświadczeniem z zabiegiem przedłużania włosów. Opinie, sugestie i porady. Czekamy na wasze opinie tnij.org/99hlwy6 Sprawdź koniecznie! Informacje i konkursy! ? Bądź na bieżąco Odpowiedz Link Zgłoś