Dodaj do ulubionych

fotelik rowerowy na przód

24.09.09, 10:36
czy posiadacie takie foteliki? jaką firmę polecacie, szukam i większość jest
do 15kg, wiem że są takie holenderskie foteliki ale nie znam ich nazwy i nie
mogę ich znaleźć, widziałam też coś kiedyś do 18kg.
Fotelik na tył mam hamax kiss (właściwie mąż ma go przy swoim rowerze), a ja
chcę na przód bo wydaje mi się że będzie mi łatwiej smile
Obserwuj wątek
    • martulka79 Re: fotelik rowerowy na przód 24.09.09, 11:38
      To tylko Ci się wydajesmile
      Nie uwazasz,ze to jest mało bezpieczne?
    • alpepe Re: fotelik rowerowy na przód 24.09.09, 11:46
      mieszkam w Berlinie, widziałam tu takie foteliki na kierownicę. W życiu bym się
      na takowy nie zdecydowała. Ciężko mi z młodą w foteliku za mną, ale wystarczy,
      że przednie koło wpadnie dziurę lub wgłębienie torów tramwajowych i lecę do
      przodu wraz z dzieckiem. Ja się wygrzebię, ale dziecko w foteliku przed
      kierownicą? Niee. Jeszcze fotelik za kierownicą, na ramie, może ujdzie, ale taki
      z przodu w razie czołówki z samochodem czy nawet głupiej wywrotki do przodu.
    • kapoosta Re: fotelik rowerowy na przód 24.09.09, 12:37
      z fotelikiem z przodu jest bardzo trudno kierować
      • slonko1335 Re: fotelik rowerowy na przód 24.09.09, 12:43
        Może coś takiego, podobno rewelacja. Znajoma ma dla roczniaka i nachwalić się
        nie może...
        www.jazdarowerem.pl/index.php?id=101
        • magda79pn Re: fotelik rowerowy na przód 24.09.09, 13:24
          właśnie chodzi mi o fotelik podobny do tego podanego w ostatnim wątku, fotelik
          który przymocowany jest do rury pod kierownicą (nie wszystkie są przymocowane do
          ramy) dziecko siedzi od wewnątrz przodem do kierunku jazdy czyli między
          ramionami rodzica, gdzieś widziałam takie foteliki holenderskiej firmy (nie
          pamiętam jakiej i nie mogę znaleźć...
          WYDAJE MI SIĘ TO DUŻO WYGODNIEJSZYM I STABILNIEJSZYM ROZWIĄZANIEM DLA
          KIERUJĄCEGO, DLA DZIECKA PEWNIE TEŻ LEPIEJ BO ZAMIAST OGLĄDAĆ TYŁEK RODZICA
          OGLĄDA ŚWIAT smile
          • slonko1335 Re: fotelik rowerowy na przód 24.09.09, 14:03
            Faktycznie mi też coś się po głowie kołacze, że ktoś kiedyś wklejał jakies
            holenderskie....
            • slonko1335 Re: fotelik rowerowy na przód 24.09.09, 14:09
              Zobacz w tym wątku dziewczyna opisuje ten co wyżej wkleiłam, ponoć nie musi byc
              rower z ramą i jest też jakiś włoski wklejony, też sie przymierzamy do zakupu...:
              forum.gazeta.pl/forum/w,583,94023159,,fotelik_rowerowy.html?v=2
              • magda79pn Re: fotelik rowerowy na przód 24.09.09, 14:58
                dzięki, fajny ten fotelik z tą dodatkową rurą ale kurcze właśnie niedawno
                kupiłam sobie rower typu "koza" żeby móc swobodnie wsiadać i zsiadać smile
                już znalazłam fotelik o który mi chodziło i jest nawet taki na allegro i ma
                szybę w komplecie smile ale tylko odbiór osobisty... no i do 14kg...

allegro.pl/item752149110.html
                czy myślicie że taki fotelik da radę uwieźć większy ciężar? syn waży ok 17-18kg,
                chyba zaraz nie spadnie co?

bo tego chyba nie mogę kupić ponieważ ja mam przy rowerze jedną grubą rurę a nie
                dwie...
                allegro.pl/item744408943.html
                tego typu byłby najlepszy
                allegro.pl/item748978472_fotelik_rowerowy_przedni_romer_sulky_9_15_kg.html
                • majatusia Re: fotelik rowerowy na przód 24.09.09, 23:52
                  Jak syn waży 18 kg to i pewno ma koło 100 cm wzrostu. Czy takie duże dziecko siedzące z przodu nie będzie Ci zasłaniac widoku lub uderzać w brodę? Na tych zdjęciach to takie maluszki siedzą z wyższym dzieckiem wydaje mis sie że moze być problem.
                  • magda79pn Re: fotelik rowerowy na przód 25.09.09, 07:47
                    nie będzie zasłaniał, mierzyłam smile
                    • wiola_wd Re: fotelik rowerowy na przód 25.09.09, 21:37
                      ja mam ten WeeRide Kangaroo, o którym pisałam w wątku wklejonym przez
                      slonko1335. Jeździmy z córką prawie codziennie od 3 m-cy i jestem naprawdę
                      zadowolona. Fakt, że córka mimo wieku (3,5roku) jest drobniutka i lekka (10 kg i
                      89cm) ale w ogóle nie czuję, że jadę z obciążeniem. A co do zasłaniania
                      widoczności to ona w kasku jest jeszcze jakieś 10-15cm poniżej mojej brody (i
                      nie prostuję się za bardzo na moim rowerze smile ) Myślę, że spokojnie w przyszłym
                      roku jeszcze pojeździmy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka