monna16 10.10.09, 14:57 Dziewczyny który śpiworek do spania jest lepszy/cieplejszy? Drewex, Feretti czy jeszcze coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: śpiworki do spania 10.10.09, 15:45 My mieliśmy zawsze takie cieplejsze. Najpierw spała w wełniany śpiworku z wózka - rewelacja. Cieplutko ale w ogóle się w nim nie pociła. Potem mieliśmy jakiś no name ale świetny. Kupiony w Norwegii. Bardzo mięciutki. Spała w nim aż się nie miesciła, bo niestety nie mogliśmy znaleźć podobnego, większego w Polsce, nawet na allegro. Takie podobne produkowała firma Sofija czy coś takiego, teraz nie pamiętam ale są w Smyku, ale były tylko w małych rozmiarach. W końcu siostra zakupiła nam w Anglii śpiworek właśnie taki jak chcieliśmy Mothercare. Rewelacja. Mięciutki i cieplutki. Spała w nim prawie do 2 lat. Śpiworek rozmiarowo był do 3 latek. Tych firm co podajesz nie znam ale Drewex mi sie w ogóle nie podoba ze zdjęć, wygląda strasznie grubo! Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja Re: śpiworki do spania 10.10.09, 15:54 Zależy gdzie mieszkasz i jak z ogrzewaniem. Znajoma kupiła gruby śpiworek dla syna bo jej się wydawało ze dziecku będzie ok a syn jej w ogóle nie chciał w tym spać bo było mu za gorąco. Wg. mnie w bloku w CO można było się w nim ugotować. Ja mieszkam w bloku, syn nie lubi gorąca i z wszystkich śpiworków polecam najbardziej firmy Grobag. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosco Grobag.. 10.10.09, 17:25 ... dla mnie nr 1! W Polsce do kupienia w Mothercare. Odpowiedz Link Zgłoś
lucka6 Re: śpiworki do spania 10.10.09, 16:03 My mamy feretti, juz kolejny romiar i jest swietny, leciutki, cieply, dziecko sie nie poci, ja bardzo polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: śpiworki do spania 10.10.09, 17:37 Najlepsze śpiworki na świecie są GROBAG, najcieplejsze to te 2,5 tog: www.gro.co.uk/ Polecam, moja małą wyłącznie w nich spała- rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
monna16 Re: śpiworki do spania 10.10.09, 20:55 Dziękuję serdecznie Mała musi mieć ciepły śpiworek mimo że mieszkamy w bloku i mamy własne ogrzewanie - każdy grzeje kiedy chce. Niestety ogrzewać mieszkania za bardzo nie możemy ze względu na starszaka, który musi przebywać w temp. 17-19st Odpowiedz Link Zgłoś
monna16 Re: śpiworki do spania 10.10.09, 21:00 Te śpiworki Grobag faktycznie wydają się idealne. Nawet byłam wczoraj w Mothercare, ale specjalnie się nie przyglądałam bo większość tych co wisiała to rozm. 0-6 a my potrzebujemy 18-36mc Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja Re: śpiworki do spania 11.10.09, 15:23 Ja Grobag taki wielki dla mojego prawie 3 latka kupiłam na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: śpiworki do spania 11.10.09, 15:46 Ja miałam dla starszaka i używam dla młodszego: Mothercare, Early Days, H&M - wszyztkie fajne. Drewexu mi się nie podobają - oglądałam w sklepie ale za grube (w sensie nie ciepłe ale "puchate". Nie byłam tez zadowolona z Amy - też za puchaty według mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cibora Re: śpiworki do spania 11.10.09, 17:43 Witam! Drewex jest puchaty, ale tak naprawdę cienki. My mamy w sypialni 19-20 stopni i synkowi jest w nim zimno. Szukam czegoś grubszego, dzięki temu wątkowi mam nadzieję, że coś znajdę Pozdrawiam! Agnieszka i Staś (03.05.2008) Odpowiedz Link Zgłoś