Dodaj do ulubionych

Tapicerka w Maxi-Cosi Rodi xr

24.10.09, 11:53
Dzięki waszym radom zdecydowałąm się, zostaje mi tylko dobór tapicerki z tego co wiem mają one różne faktury i grubości. U mnie wchodzi jedynię w grę zakup przez internet.Czy kolor Midnight Blue będzie ok dla chłopca czy może polacacie jakieś inne?
allegro.pl/item790879635_fotelik_maxi_cosi_rodi_xr_15_36_kg_model_2009_30.html
Obserwuj wątek
    • kotka.szrotka Re: Tapicerka w Maxi-Cosi Rodi xr 24.10.09, 13:40
      Jak dla mnie fajny kolor. Niebrudzący. Pewnie ma część welurową - tą
      ciemniejszą. Nie ma białych wstawek więc nie będzie się brudził za szybko.
      Kiedyś mieliśmy taki podobny ciemnoszary z czrnym welurowym przy głowie. Bardzo
      fajnie się prezentował. Rodi kupiliśmy na allegro, u G-7. Sprzedaje z pokrowcem,
      tyle, że drożej. Mam nadzieję, że ochroni to fotelik przed różnymi wypadkami w
      podróży (zdarzały się niestety) i przed płowieniem (słoneczny parking). W każdym
      razie sprzedawcę szczerze polecam - wyjątkowo sympatyczny i uczciwy.
      • ilhenny Re: Tapicerka w Maxi-Cosi Rodi xr 24.10.09, 14:21
        Forum to nie miejsce na reklemę, więc daruj sobie takie teksty.
    • ozanja Re: Tapicerka w Maxi-Cosi Rodi xr 24.10.09, 16:26
      Witaj,
      my mamy MC Rodi xr z ta tapicerka i faktycznie jest bardzo fajna - zaglowek i
      podlokietniki z miekkiego weluru, a reszta z takiego sztywniejszego materialu z
      polyskiem, ale tez milego w dotyku. Brudu nie widac od razu, chyba, ze sa to
      rozmazane ciasteczna maslane...
      Mialysmy wczesniej tez 2 MC, za kazdym razem z inna tapicerka i najmniej mi sie
      sprawdzila ta najbardziej bawelniana (w xr tak wyglada Adriatic Blue), bo
      material troche splowial od slonca, troche sie skulkowal po praniu, a na dodatek
      rozszedl sie na szwie. Co gorsza Mala i tak zawsze latem miala mokre plecy...
      Troche pomoglo dokupienie pokrycia frotte. Teraz od razu bralam z frota.
      Mialam tez Navy Reflection i jednak wole Midnight Blue, bo mam wrazenie, ze
      lepiej sie z niego te rozpackane ciasteczka sciaga na sucho smile
      A generalnie polecam ten fotelik (mamy tez cybex'a solution x) i kotwica jest
      naprawde uzyteczna - pewnie, ze nie jest to takie przytrzymanie jak pasami
      samochodu fotelika z grupy I, ale przynajmniej nie lata jak oszalaly po tylnim
      siedzeniu samochodu, jesli nie ma pasazera. Rodi ma grubsza tapicerke od cybexa
      i mozliwosc poszerzenia bokow dla tezszych dzieci. Siedzisko pochyla sie za
      pomoca dzwigni z przodu i uwazam, ze jest to fajne rozwiazanie. No i Mala tez
      woli rodiego.
      Pozdrawiam,
      ozanja
      • ola25 Re: Tapicerka w Maxi-Cosi Rodi xr 24.10.09, 16:38
        Bardzo dziękuję za odpowiedzi, a czy jak zakładamy pokrowiec frotte to ten główny zdejmujemy?
        • ozanja Re: Tapicerka w Maxi-Cosi Rodi xr 24.10.09, 17:36
          Nie, nie sciaga sie tej "glownej", zeby zalozyc frotowa. Frota nie ma wlasnej
          "podsciolki".
    • kotka.szrotka Re: Tapicerka w Maxi-Cosi Rodi xr 24.10.09, 18:59
      Tak, na główną się zakłada.
      • ola25 Re: Tapicerka w Maxi-Cosi Rodi xr 24.10.09, 21:20
        Dzięki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka