izabela1976 03.12.09, 13:04 Czy WAsze dzieci mają takie klocki? Zastanawiam się nad ich kupnem dla 4-5 lata. Czy one rzeczywiście są fajne i dzieciaki lubią się nimi bawić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagabaga92 Re: Klocki Geomag 03.12.09, 13:13 R E W E L A C J A!!!!! Mój synek dodatkowo ma tablicę magnetyczną, która była w zestawie z magnetycznymi literkami, ale literki poszły w kąt, a tablica używana jest jako "fundament" wszelkich budowli magnetycznych Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Klocki Geomag 03.12.09, 14:11 Mój synek dostał na 5 urodziny. Budujemy z nich wszyscy, tzn syn, tata (on najbardziej zachwycony), ja i nasza 2latka też Są fajne. Lepiej kupic więcej (około 100), można wtedy bardziej eksperymentowac. Jedyne, na co narzeka synek to, że magnesy są bardzo mocne i czesem klocki "czepiają się" nie tam, gdzie on chce. Taka rada, zanim kupisz przez internet to sprawdź kilka sklepów, ceny mogą się znacznie róznic. Ostatnio były w Auchan, oryginalne i przystępne cenowo. Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Klocki Geomag 03.12.09, 14:25 nasz zestaw ma juz rok i raptem byl w uzyciu moze z 5 razy. Nie trafiony . Liczyłam,że mlodemu sie spodoba bo wszyscy bardzo zachwalali, a tu nici. Tyle ze mlody generalnie z klockami nie po drodze..... Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Klocki Geomag 03.12.09, 14:23 Swietne sa. Moj mlody je uwielbia, ale ma pijemnik z podrobami, z ktorych mozna budowac tylko plaskie konstrukcje, przestrzenne sie zalamuja, bo magnesy sa zbyt slabe. Jesli chcesz kupic, to faktycznie oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa08 Re: Klocki Geomag 07.12.09, 12:29 świetna rzecz, bawi się u mnie dwulatek i pięciolatka, plus jeszcze my rodzice na dokładkę; ja gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
szybcia1 Re: Klocki Geomag 11.10.13, 07:23 Jaki zestaw kupić na początek? Podoba mi się seria z autkami allegro.pl/klocki-magnetyczne-geomag-wheels-100-el-nowe-i3609312436.html i taki allegro.pl/geomag-wheels-68el-klocki-magnetyczne-geo-708-i3597461673.html a może na początek lepiej takie allegro.pl/listing/listing.php?string=geomag+color&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
tomanksa Re: Klocki Geomag 11.10.13, 08:06 Ja potwierdzę, że są rewelacyjne. Syn ( wówczas 4-latek) dostał je rok temu i cały czas są w uzyciu. Z resztą bawi się nimi cała rodzina . Co do tych aut zalinkowanych, to słyszałam, że to porażka, chociaż my ich nie mieliśmy, tak więc nie wypowiem się na 100%. Chyba najlepiej kupić zwykłe bądź też z panelami. No i rzeczywiście tylko oryginalne, bo z nich bez problemu można robić konstrukcje przestrzenne, chociaż przyznam się, że poszukuję jakiegoś tańszego zamiennika, ale właśnie takiego, aby nie zawalały się budowle. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: Klocki Geomag 11.10.13, 08:07 Pamiętaj, że do ilości elementów wlicza się wszystko... A więc w zestawie z autami będą to głównie plastikowe kształtki, w zestawie z płytkami trójkątnymi i kwadratowymi też jest ich sporo, a co za tym idzie - samych klocków (kulek i pałeczek) jest niedużo. Ogranicza to mocno możliwości przebudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: Klocki Geomag 11.10.13, 08:15 dokładnie, my na początek kupiliśmy same 'kulki' i 'patyczki'. Panele miałam zamiar dokupić, ale młody świetnie daje radę bez nich. Dostał je 1,5 roku temu a dopiero od ok pół roku są częściej w użyciu. Młody ma 5,5l. Na święta planuję dokupić kolejny zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
amstill Re: Klocki Geomag 11.10.13, 08:47 My pierwsze pudło kupiliśmy z panelami, coś takiego allegro.pl/geomag-panel-180-el-geo-454-i3559792606.html i panele bardzo się przydają. Dzieci budują z nich w większości budowle przestrzenne i bez wypełniaczy by runeły Odpowiedz Link Zgłoś
bob.budowniczy Re: Klocki Geomag 11.10.13, 08:58 My mamy tego sporo: krótkie i długie. Na początek daruj sobie te samochodowe. Najlepsze to zestaw: patyczki + kulki , osobno możesz dokupić panelki ( mój 4,5 latek uwielbia z panelami). Tylko jak będziesz dobierać panele to zwróć uwagę czy są do długich czy do krótkich patyczków. Odpowiedz Link Zgłoś
jovik77 Re: Klocki Geomag 11.10.13, 09:25 Potwierdzam, że przede wszystkim jeśli kupować, to tylko oryginały. Mamy trochę podróbek i niestety można z nich zrobić jedynie płaskie kształty, magnesy nie trzymają. Naszą przygodę zaczęliśmy od kupna kulek i patyczków, później dokupiliśmy różne panele. Ostatnio zakupiliśmy coś takiego i synek super się bawi. Buduje sobie zamek i bawi się konikami i rycerzami. Odpowiedz Link Zgłoś