Dodaj do ulubionych

Piranie atakują - polecacie?

22.12.09, 09:25
Pytam bo znalazłam prawie same negatywne opinie na temat tej gry. Może jednak
jest ktoś komu ta gra się spodobała. Mam dylemat czy zostawić tę grę czy ją
jeszcze zwrócić. Babcia kupiła dzieciom na gwiazdkę, ale jest możliwość
wymiany prezentu. Dzieci są w wieku 4 i 7 lat
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Piranie atakują - polecacie? 22.12.09, 09:52
      moi chłopcy (prawie 4 i prawie 7 lat) dostali na mikołaja tą grę i moim zdaniem
      jest beznadziejna, pomijam już fakt że ja po przeczytaniu zasad gry w ogóle nie
      kumam o co w niej chodzi i jak w nią grać... faktem jest że nie miałam czasu
      żeby ze spokojem usiąść i przeczytać więc instrukcja czytana w biegu jest dla
      mnie niezrozumiała, może ktoś wytłumaczy o co w niej chodzi?
    • agula82 Re: Piranie atakują - polecacie? 22.12.09, 09:54
      nasz syn bawil sie nia w przedszkolu(chyba jakies dziecko przynioslo). i tak jak
      wczesniej pod wplywem reklam byl nia nakrecony i wiercil dziure,ze ja chce,to
      tak po zagraniu raz i drugi ochlonal. mysle,ze gdyby wywarla znaczny wplyw na
      niego (pozytywny) chcialby ja miec w domu...cale szczescie chyba nie wywarlasmile)

/aga
      • lis888 Re: Piranie atakują - polecacie? 22.12.09, 10:04
        A u nas ta gra jest strzałem w dzisiątkę. Uważam, że instrukcja jest
        bardzo czytelnan i prosta. Mój czterolatek uwielbia sie nią bawić, i
        nieraz bawi się sam. Niewięcej frajdy ma, jak wyrzuci dwa razy
        piranię na kostcewink I nie przeszkadza mu, że nieraz wszystkie rybki
        traciwink
        • magdapik instrukcja 22.12.09, 10:13
          Szukając opinii na temat tej gry znalazłam na taką instrukcję. Myślę, że jest
          zrozumiale napisana bo ja chociaż nie mam tej gry fizycznie jeszcze zrozumiałam
          jej senssmile
          forum.gazeta.pl/forum/w,576,56785803,,piranie_atakuja_instrukcja.html?v=2
          Zastanawiam się tylko na ile potrafi ona wciągnąć moje dzieci. Mamy sporo gier i
          bardzo lubimy grać jednak tego typu jak właśnie piranie, małpki, żabki itp nie
          mamy więc nie wiem. Nie chce żeby zagrały w nią sporadycznie bo jednak nie jest
          taka tania, żeby tylko leżała i się kurzyłasmile
          • eryk2601 Re: instrukcja 22.12.09, 12:13
            Według mojej oceny ta gra jest beznadziejna, ale mój syn ją bardzo
            lubi.Gramy w nią razem,ale bawi się też sam w "pożeranie przez
            piranie".Ponieważ zabawki są dla dzieci,a nie dla nas to jestem z
            niej zadowolona.
            • gosionica Re: instrukcja 22.12.09, 13:28
              Wg mnie ta gra szału nie robi. Może sprawiać frajdę na początku, ale później się
              nudzi. Zdecydowanie przereklamowana.
              Z tego typu gier mamy jeszcze w domu nosorożca - lepszy od piranii ale pamiętam,
              że w reklamie sprawiał lepsze wrażenie, oraz żabki skaczące na drzewo - to mogę
              Ci polecić.
              • magda79pn Re: instrukcja 22.12.09, 15:39
                Przymocuj tackę do planszy z otworami. Przyczep dwie nogi do dna. Zamocuj
                tablicę na wyższym końcu planszy. Załóż dźwignię do wypuszczania piranii musi
                być umieszczona pionowo i kliknąć przy wkładaniu). Upewnij się ,że wszystkie
                piranie są "zanurzone" i widać błękit rzeki. każdy z graczy wybiera komplet 3
                kulek w jednym kolorze. Może je trzymać przy sobie lub przechowywać na tacce.
                ZASADY : Zaczyna gracz, który najlepiej potrafi pokazać minę wściekle głodnej
                piranii. Jeśli nie będziecie mogli zdecydować, kto udaje piranię najlepiej,
                rzucacie kostką. Kto pierwszy wyrzuci na kostce piranię , ten zaczyna grę.
                Kolejka przechodzi na następnego gracza zgodnie z kierunkiem ruchu wskazówek
                zegara. Ruch w każdej kolejce polega na rzuceniu kostką. od wyniku rzutu
                zależy , czy Twoja ryba popłynie w kierunku bezpiecznej strefy, czy piranie
                zaatakują.CDN

--------------------------------------
                Jeśli wyrzucisz na kostce LICZBĘ, przesuwasz JEDNĄ ze swoich ryb o wylosowaną
                liczbe oczek. Zaczynasz od dolnego rzędu i płyniesz "w górę" w kierunku
                bezpiecznej strefy. Możesz płynąć do przodu, w prawo lub w lewo, ale nigdy po
                przekątnej. Nie możesz przeskoczyć innej ryby - nawet jeśli nie możesz przez
                nią wykonać całego ruchu lub wykonac go wcale.
                Jeśli wyrzucisz na kostce NIEBIESKĄ RYBKĘ, możesz liczyć na ...miłą pogawędkę.
                - TEGO NIE ROZUMIEM... CO DALEJ? NIC? STOISZ W MIEJSCU?
                Niebieska rybka przypływa, by Cię pozdrowić i powiedziec "Cześć", ale nie może
                Ci pomóc w wyścigu. Jest tak, jakbyś wylosował zero - przekazujesz kostkę
                kolejnemu graczowi, a Twoje ryby stoją w miejscu.CDN
                ----------------------------------------------------------------
                Jeśli wyrzucisz na kostce POMARAŃCZOWĄ PIRANIĘ, możesz zacząć się bać.
                -I CO WTEDY? NIC SIĘ NIE DZIEJE? TYLKO TRZEBA DRUGI RAZ RZUCIĆ KOSTKĄ?
                Rozglądasz się czujnie i rzucasz kostką jeszcze raz. To, co się wydarzy, zależy
                od kolejnego rzutu.
                Jeśli w drugim rzucie wylosujesz rybkę, uff!- jesteś bezpieczny. Przekazujesz
                kostkę kolejnemu graczowi.
                -CZYLI ZNOWU NIC? STOISZ?
                Jeśli w drugim rzucie wylosujesz liczbę, to jest to
                liczba piranii, które zaatakują. Właśnie taką liczbę piranii musisz teraz
                umieścić na " terytorium piranii"- w okrągłych otworach w górnej części tacki.
                Wypuść piranie: zwolnij dźwignię i patrz , jakie spustoszenie sieją wśród ryb!
                CDN
                ----------------------------------------
                Jeśli w drugim rzucie znowu wyrzucisz piranię , masz prawdziwego pecha i możesz
                już nadawać sygnał "S.O.S. Piranie atakują "Umieśc Wszystkie cztery piranie na
                szczycie planszy, zwolnij dźwignię i obserwuj , co sie stanie! Uwolnione
                piranie stocza się i "zjedzą " ryby. Te, które "nie spłyna piranią z drogi"
                zostaną pożarte!
                Te spośród Twoich ryb, które zostały zjedzone, muszą rozpocząć ucieczkę od
                początku.Otrząśnij płetwy i nie martw się . Zacznij znowu i płyń w górę. Po
                ataku, gdy wszystko się uspokoi, odwróć piranie, by znowu było widac błękit
                rzeki. Płyń dalej do bezpiecznej strefy. Możesz mieć na planszy jedną lub
                wszystkie ryby, ale w jednej kolejce możesz przesuwać tylko jedną.
                --------------------------
                JAK WRÓCĘ DO DOMU W NOWYM ROKU TO MUSZĘ USIĄŚĆ Z TĄ GRĄ I ZOBACZYĆ, JAK NA
                RAZIE MÓJ 7 LATEK SIĘ NIĄ WCALE NIE BAWI A 4 LATEK BAWI SIĘ "PO SWOJEMU" wink

• kanna Re: Piranie atakują - polecacie? 22.12.09, 16:19
      Poza wszystkim, jest źle wywazona - moje dzieci suie szybko
      zorientowały, ze sa rzedy, gdzie prawdopodobienstwo "ataku" piranii
      jest wieksze.
      • leigh4 Re: Piranie atakują - polecacie? 22.12.09, 21:45
        U nas sprawdziła się idealnie. Albo trafiłam na jakis świetny
        egzemplarzsmile Wszystko wyważone jest idealnie, nie można
        przewidzieć, gdzie pirania uderzy w kulkę, gra wciąga, wcale nie
        jest nudna, czego również się obawiałam.Chyab najwiecej obaw maja
        osoby, które same co prawda w domu gry nie maja, ale sporo sie o
        niej naczytaływink
    • magdapik Re: Piranie atakują - polecacie? 22.12.09, 22:07
      Dzięki za opinie.
      Oddałam jednak. Stwierdziłam, że jednak nie zainteresuje moich dziewczyn na dłużej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka