Dodaj do ulubionych

garnki z IKEA

30.01.10, 17:23
Witam,
chciałabym się dowiedzieć coś więcej na temat garnków Ikea z Serii SKÄNKA oraz
z serii SNITSIG. Wszędzie każdy chwali garnki z Ikea, ale z serii 365+. Czy
garnki z innych serii ale z Ikei są równie dobre w użytkowaniu co seria 365+.
Będę wdzięczna za opinie.
Zastanawiam się także, czy teflon na niektórych garnkach wewnątrz garnków nie
ściera się.
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • eddie1980 Re: garnki z IKEA 30.01.10, 23:33
      my używamy takich półokrągłych na wysoki połysk, niestety serii nie pamiętam i
      są ok, choć w zmywarce nie zawsze się domywają właśnie ze względu na kształt
      • oliwkka Re: garnki z IKEA 05.03.10, 22:25
        Witam,
        Ja mam te garnki z serii 365+ i robią się im rdzawe plamki. Mam je od 1,5 roku.
        Dzisiaj, po przeczytaniu wielu postów na różnych forach, zdecydowałam się je
        zareklamować. Garnki ze stali nierdzewnej nie powinny przecież rdzewieć.
        Po bardzo niemiłej wymianie zdań dostałam nowy komplet garnków. Pani od
        reklamacji mówiła, że to moja wina i to ja coś źle robię, że jest rdza. No i
        oczywiście jestem pierwszą i jedyną, której się to zdarzyło. Straszyła, że
        następnym razem gdy przyjdę z reklamacją to będą ja wnikliwie rozpatrywać.

Jest mi bardzo przykro, iż stało się to w sklepie, który do tej pory bardzo
        lubiłam i po którym nie spodziewałabym się takiego traktowania klienta. A robię
        tam zakupy bardzo często od jakiś 12 lat.

Myślę, że jakby więcej ludzi zgłaszało te problemy i reklamacje to by je w końcu
        wycofali lub ulepszyli, czy coś takiego. W końcu to są podobno garnki ze stali
        nierdzewnej. Robią tak co jakiś czas z różnymi produktami, na które ludzie
        zgłaszają reklamacje.
        • agatka-78 Re: garnki z IKEA 06.03.10, 14:07
          ja kupiłam 4 garnki z tej serii.
          3 garnki często używam i jest ok. Natomiast ten największy po pierwszym użyciu
          ma właśnie takie plamki. Też zamierzam go przy okazji reklamować.
          • oliwkka Re: garnki z IKEA 17.03.10, 14:54
            Nie używam ich intensywnie, a na dodatek te wymienione znowu rdzewieją. Nie
            minęły nawet 2 tygodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka