Dodaj do ulubionych

Fotelik 15-36 kg do 300 zł.Jaki?

15.02.10, 09:43
Kto może mi polecić bezpieczny i wygodny fotelik w tej cenie. Wiem, ze jak na fotelik to nie dużo ale gdybym mogła przeznaczyć więcej to bym to zrobiła. Niestety budżet okrojony. Musze się zmieścić w tej kwocie. Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • kasianowa2 Fotelik 15-36 kg do 300 zł.Jaki? 15.02.10, 10:39
      Ja proponowałabym Coneco Zenith. Ma sporo zabezpieczeń, a oprócz
      tego jest fajny kolorystycznie. A i można go rozkładać, żebydziecko
      mogłowygodnie pospać, a to w tej rozmiarówce nie jest często
      spotykane!!! Sama będę wymieniać dla córki bo w starym nam pies
      wygryzł dziurę smile Na allegro taka przyjemność kosztuje ujednego
      sprzedawcy 275 już z transportem!!! Trzeba tylko w wyszukiwarce
      wpisać "coneco zenith". POwodzenia
      • alfa36 Re: Fotelik 15-36 kg do 300 zł.Jaki? 15.02.10, 10:49
        Ja kupilam cybexa salution przekonana przez emamy. Co prawda mialam
        zamiar wydac tylko 200 zl, ale dolozylam i wlasnie w granicach 300
        zl kupilam cybexa w sklepie internetowym (a roznice w cenie byly
        duze). Kupowalam jesienią.
        • angie07 Re: Fotelik 15-36 kg do 300 zł.Jaki? 15.02.10, 11:18
          Popieram cybex wypada najlepiej w testach bezpieczeństwa. Bez zastanowienia za
          tą kwotę kupiłam bym cybex.
          • ilhenny Re: Fotelik 15-36 kg do 300 zł.Jaki? 15.02.10, 12:16
            wiesz już co ja zaproponowałem, ale muszę napisać że Coneco Zenith
            nie nadaje się dla większych dzieci, jest to fotelik 9-25kg i jest
            troszeczkę dłuższy niż 9-18kg , w rzeczywistości trzeba go traktować
            jak 9-18 kg
            • kasianowa2 Re: Fotelik 15-36 kg do 300 zł.Jaki? 15.02.10, 13:36
              Nie zgadzam się że fotelik Coneco Zenith nie nadaje się dla
              większych dzieci. Mój syn prediadł się z tego fotelika bezpośrednio
              do małego siedziska. A poza tym foteliki Cybex w tej rozmiarówce
              kosztują kupe kasy na allegro. Nie znalazłam żednego do 300zł,
              natomiast w tej kategorii cenowej foteliki Coneco Zenith są u kilku
              sprzedawców.
              • aniakoles Re: Fotelik 15-36 kg do 300 zł.Jaki? 15.02.10, 14:08
                ???w jakim wieku się przesiadł do "małego siedziska" (cokolwiek to
                znaczy...)miałam fotelik coneco zenith i również uważam, że trzeba go traktować
                jako fotelik 9-18 kg. córka ważyła 16 kg, czyli niby mogła jeszcze w nim
                jeździć, ale przy wzroście ok. 100 cm głowa wystawała poza boczne
                zabezpieczenia, tylko ten wysoki zagłówek od tyłu niby ochraniał, a to wg mnie
                za mało...teraz też mam cybexa dla niej.
    • kakuba Re: Fotelik 15-36 kg do 300 zł.Jaki? 15.02.10, 12:24
      Baby Dreams JUMBO
      • ewelina266 Gdzie kupię Cybex Solution??? 15.02.10, 16:21
        Szukam od miesiąca i nie ma już ich. Są jego następcy ale za dużo większą kasę. Za 300 zł nigdzie nie znalazłam.
        • alfa36 Re: Gdzie kupię Cybex Solution??? 15.02.10, 19:25
          Ja kupilam w sklepie inernetowym. Szukalam przez ceneo i wybór padł
          wlasnie na sklep, w ktorym wtedy (październik) cybex kosztowal ok.
          300 zł.
          • alfa36 Re: Gdzie kupię Cybex Solution??? 15.02.10, 19:28
            Rzeczywiscie ceny bardzo wzrosły. Sprawdzilam ten sklep- to byl
            topmarket, ale teraz tam zdecydowanie drożej.
          • mmala6 Re: Gdzie kupię Cybex Solution??? 15.02.10, 19:28
            ostatnio też komus polecałam cybexa solution za 300zł ale okazało się, że już
            nie ma. Ja też kupowałam jesienią i było ich wszędzie pełno.
            Może w jakimś stacjonarnym sklepie znajdziesz? ja kupowałam w Askocie we Wrocławiu.
    • ilhenny [...] 15.02.10, 21:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • berciunia1 Re: Kupiłam!!! 15.02.10, 21:57
      nie czepiajcie się ihenny cieszcie się że jest ktoś kto uświadamia "ciemnoty",
      że fotelik samochodowy to nie kolejny gadżet tylko przedmiot najwyższej wagi.

ja już pisałam kiedyś w mojej rodzinie zginęło dziecko bo jechało w foteliku
      meggy- i gdyby rodzice tego dziecka znali troszkę faktów dotyczących
      bezpieczeństwa a nie kierowali się tylko tym, że nie zapłaa mandatu to wszystko
      skończyło by się napewno inaczej
      • monna16 Re: Kupiłam!!! 16.02.10, 01:47
        Popieram koleżankę wyżej wink Dobrze że jest ktoś, kto zna się na rzeczy i
        dodatkowo chce tłumaczyć każdemu z osobna dlaczego taki fotelik lepiej kupić a
        nie inny? Nawet jeśli sprzedał kilku osobom fotelik to co? Zazdrość przez Was
        przemawia? Chyba lepiej że kolejne dziecko będzie jeździło w bezpiecznym
        foteliku a nie w czymś co tylko fotelikiem się nazywa! Fotelik samochodowy to
        najważniejsze "wyposażenie" dziecka. Wózek można kupić kiczowaty, ale fotel
        nie!!! Rodzice nie powinni nawet brać pod uwagę zakupu fotelika, który nie
        przeszedł testów.

My też mieliśmy poważny wypadek z dzieckiem w foteliku. Fotelik zniszczony ale
        na szczęście młodemu nic poważnego się nie stało. Często zastanawiam się co by
        było, gdybym wtedy kupiła synowi "pseudo fotelik" tylko po to żeby był, nie
        zastanawiając się czy dziecko w nim będzie bezpieczne (a kasy mieliśmy wtedy
        naprawdę bardzo mało).
        • donkaczka Re: Kupiłam!!! 16.02.10, 08:44
          chyba sie wam dziewczyny cos pomylilo

w watku ilhenny nie pojawiaja sie rodzice po rade jaki kupic fotelik do 200 pln
          i trzeba im wyjasnic po co jest fotelik i jaka gra role jego jakosc, tylko sa
          typowo techniczne pytania - jaki fotelik ma jakie obicie, jakie pasuje do
          jakiego samochodu, jaki na jaki wzrost dziecka
          to sa rodzice, ktorych nie trzeba przekonywac, ze fotelik i to dobry jest potrzebny

watkow uswiadamiajacych jest duzo, tam sie ilhenny nie pojawia, bo to nie
          klientela dla niego, a szperanie po forach za glupimi rodzicami zajmuje czas,
          ktory mozna poswiecic przeciez na swoj watek reklamowy i sprzedac pare sztuk

ja widze ogromna roznice, a uswiadamianie ilhennego polega nie na dyskusjach a
          na linkowaniu filmikow z youtube i wyzywaniu od idiotek i kretynek, wiec slabo
          to dziala

chcecie watki w ktorych potrzeba uswiadamiania, prosze:
          forum.gazeta.pl/forum/w,57971,107205327,107205327,Kiedy_zmieniacie_fotelik_samochodowy_.html
          widzialam dyskusje z udzialem pana, jesli rodzic chce wydac okreslona kwote na
          fotelik, to sie tego trzyma, nawet jesli oznacza to 3 gwiazdki z bezpieczenstwa,
          wiec nie piszcie mi o uswiadamianiu, bo to czysty handel jest i tyle

a to ze wam pasuje watek - jasne, wszystko podane jak na tacy, robienie samemu
          rozeznania i jezdzenie po sklepach zeby poogladac czy poprzymierzac foteliki
          zajmuje cenny czas

to nie jest forum dla sprzedawcow, mozna wykupic reklame, zalozyc forum o
          fotelikach (na gazecie chyba tez komercyjnych forow nie wolno zakladac, jak mi
          przykro) i reklamowac sie w necie, zeby klienci trafiali, a nie korzystac z
          popularnosci forow gazety krecic tu biznes

to jest forum dla RODZICOW na ktorym wymieniaja OPINIE o produktach ktorych
          UZYWAJA nie sprzedaja
          • margolciar Re: Kupiłam!!! 16.02.10, 09:00
            donkaczka podpisuję sie pod Twoim postem wszystkimi czterema
            kończynami!!!

jesli zachętą dla was drogie kolezanki są słowa "mordercy, idioci i
            kretyni" to wspólczuję. Mam o sobie znacznie lepsze zdanie
        • donkaczka Re: Kupiłam!!! 16.02.10, 08:51
          > Rodzice nie powinni nawet brać pod uwagę zakupu fotelika, który nie
          > przeszedł testów.

widzisz, uwazam tak samo
          ale z punktu widzenia sprzedawcy wazna jest cena, jesli fotelik kosztuje tyle na ile rodzic sobie pozwolic moze, to sie mu pisze tak:
          "Nie przekonali mnie z nowymi pasami ,już wolę RAMATTI VENUS 250 zł gdzie jedynym
          problemem jest napinanie i luzowanie pasów samochodowych za każdym razem kiedy
          rozkładamy fotelik do spania. Priori pewnie jest lepszy i wygodniejszy, ale
          kosztuje 550 zł więc nie wiem jaki przedział cię bardziej interesuje. Wejdź na
          fora i zapytaj tych co mają jak użytkuje się formula , bo co do Venusa i Priori
          znajdziesz dużo pozytywnych ocen rodziców. "

"Napisałaś sporo ,ale muszę się z tym zgodzić . Ramatti robi dobre foteliki i
          bardzo im kibicuję, może za kilka lat będą mieć super foteliki w rozsądnych
          cenach. Nie każdy sklep może sprzedawać foteliki światowych marek bo szkolenia
          są dość drogie i trzeba posiąść sporo wiedzy , zarobek jest mniejszy niż na
          chińszczyźnie więc sprzedają to co jest. Każdy jaki wybierzesz będzie bardzo
          dobry. W moim rankingu wygląda to tak Safefix ,King , Duo. A dystans między
          pierwszym, a drugim to tylko kwestia pieniędzy, jeśli ich nie brakuje to mamy
          pewność, że kupiliśmy najlepszy. "

ramatti nie maja testow, ocena jakosci na oko, bo solidnie wyglada.. no coz, foteliki ktore przepadaja w testach tez na oko pewnie wygladaja solidnie
          • ewelina266 Posłuchajcie... 16.02.10, 11:10
            Widzę, że niezłą "wojnę" rozpętałam wink
            Dla mnie najważniejsze jest to, ze udało mi się kupić dobry a zarazem niedrogi fotelik.
            Jak dla mnie koniec tematu.
    • ewelina266 Tak na marginesie... 16.02.10, 11:18
      To sama ilość odpowiedzi w tym poście mówi za siebie. Kolega udziela konkretnych informacji a Wy się czepiacie.
    • emma30 Re: Fotelik 15-36 kg do 300 zł.Jaki? 16.02.10, 18:07
      Też muszę kupić foteli i nie wiem jaki.
      Co sądzicie o fotelikach Chicco do 36 kg dostępnych w
      hipermarketach za 299zł?
      Jaki fotelik polecacie w rozsądnej cenie, z rokładanym oparciem i
      żeby był bezpieczny dla dziecka?
      • pani.0 Re: Fotelik 15-36 kg do 300 zł.Jaki? 16.02.10, 18:27
        cybex
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka