Dodaj do ulubionych

pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ?

25.02.04, 12:30
czesc,
zapytam jeszcze raz.
Niedlugo jade do Polski i chcialabym kupic dla moich brzdacow troche ciuchow,
ale nie znam sie na firmach polskich.
Czy moglby mi ktos pomoc, powiedziec ktora Fa. jest dobra ? A moze zna ktos
polskie firmy, ktore wysylaja ciuszki tez do Niemiec , albo strony
internetowe, gdzie mozna byloby sie zapytac ?
Dzieki z gory, tym, ktorzy by mi mogli pomoc.
Dzieki dzieki, dzieki !!!!!!!!!!1
Obserwuj wątek
    • madzia.b2 Re: pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ? 25.02.04, 13:00
      z firm polskich to na pewno Wójcik (do obejrzenia www.wojcik.com.pl), daga
      (www.daga.pl), mininiebo (www.mininiebo.pl-sprzedaż internetowa).
      Tak prawdę mówiąc to, jesli chodzi o mnie, nie kieruje się firmami a raczej
      wybieram "wizualnie-dotykowo"smile jak trafisz do jakiegos dużego sklepu z
      ciuchami dziecięcymi to na pewno sobie poradzisz bez problemu. W każdym
      wiekszym mieście jest centrum handlowe, w którym znajdziesz mnóstwo sklepów z
      ciuchami dziecięcymi a jesli chcesz jeszcze pooglądac to na www.onet.pl wpisz w
      wyszukiwarce "odzież dziecięca". tam znajdziesz mnóstwo stron sklepów,
      proucentów. Powodzenia
      • adziulers Re: pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ? 25.02.04, 13:04
        dzieki, dzieki, dzieki,
        obejrze sobie te strony, to moze cos fajnego znajde. Ja bede w okolicach
        Koszalina, Kosz. zawielki nie jest, ale moze cos fajnego znajde.
        Dzieki, ide ogladac smile
        • ewelinaz25 Re: pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ? 25.02.04, 13:16
          Ja polecam stronę www.bellvit.pl mają super kolekcje dla maluchów, ciągle
          kupuję tam coś fajnego. Polecam
          • pinik Re: pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ? 25.02.04, 13:31
            W Polsce na wystawie sklepu 5-10-15 widzialam tez ladne ciuszki.
            I w sklepie SMYK.

Pinik
        • pinik Re: pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ? 25.02.04, 13:30
          Hej

Smiesznie! Mnie tyle mam z Polski opowiada/pisze, ze tak chcialyby miec H&M w
          poblizu, a Ty go pewnie masz i z koleji szukasz polskich ubranek.

Ja mialam kilka polskich i nie bardzo bylam z nich zadowolona. Albo sie mocno
          skurczyly w praniu, albo ogolnie w Polsce trzeba kupowac wieksze rozmiary, bo
          kroje mniejsze.

W Niemczech fajne ubranka i niedrogie ma H&M, C&A (tez lepiej kupic troche
          wiekszy rozmiar) i moje aktualne odkrycie: dom wysylkowy Jako-o! www.jako-o.de
          Tam teraz jest duzo ubranek, ktore mozna dowolnie ze soba kombinowac (np.
          gladkie i w paseczki w bardzo wielu kolorach). maja swietne body (dwa rzedy
          zatrzaskow! Ich ubranka sa czesto robione na dwa rozmiary: np. dlugie
          sciagacze, ktore najpierw sie zawija, a potem odwija). Maja swietne body w
          fajne wzorki ze smiesznymi zwierzatkami, fajne T-Shirty itd. I jakosc swietna!
          Zreszta pisza tam, ze ich rzeczom nie przekrecaja sie szwy. I to prawda (czego
          o wielu firmach nie mozna powiedziec). Maja tez b. dobra bawelne. I nie sa az
          tacy drodzy. Wlasnie wyszedl ich nowy katalog, ktory mozna w internecie
          zamowic. Jesli zamowisz rzeczy w weekend przez internet, placisz tylko polowe
          za przesylke (zawsze masz dwa tygodnie na oddanie bez zadnych dodatkowych
          kosztow).

Pinik
          • anula_mm do pinik 25.02.04, 20:59
            Napisz, jak zamówiłaś katalog na tej stronie. Przed chwilą próbowałam, ale nie
            można wybrac Polski jako kraju do wysyłki. A może po prosty mój niemiecki nie
            jest zbyt dobry sad(
            Ania
            • pinik Re: do pinik 25.02.04, 22:27
              Hej!

Ja zamawialam ten katalog do Niemiec...
              Z tego co wiem, to oni przy zamowieniu zadaja nr. telefonu stacjonarnego w
              Niemczech (dlatego kiedys zamawialam tam cos na moj adres dla kolezanki z
              Polski).

Gdyby ci bardzo zalezalo, to moglabym katalog zamowic na siebie i potem ci go
              przeslac.

Pinik
          • adziulers Re: pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ? 25.02.04, 21:55
            ach, h&m nie jest wcale takie wspaniale, nie mowiac o tym jak w ostatnich 3
            latach ceny wzrosly. Prawde mowiac wiele rzeczy po praniu nie nadaje sie do
            noszenia, albo stracilo 70% swojego koloru. W Jak-o nigdy nie kupowalam, musze
            tam zajrzec, C&A nie lubie, ja to taka wybredna jestem .....
            A moja znajoma mi mowila, ze w Polsce kupuje ciuszki i super sa. W Polsce nawet
            jak te drozsze kupie, to mnie taniej wyjda, niz w D.
            Pozdrawiam
    • fk4i4 Ciuszki w Koszalinie-ZAPOMNIJ 25.02.04, 21:50
      chyba,że chcesz coś całkiem taniego, ale na jakość nie licz, a te lepsze
      jakościowo lepsze ciuszki są z reguły droższe niż niemiecki H&M, Palomino,
      jeśli nadal chcesz moge Ci przesłać adresy sklepów, ale raczej szkoda czasu
      • adziulers Re: Ciuszki w Koszalinie-ZAPOMNIJ 25.02.04, 22:00
        Hmmm, moja siostra wrocila dzisiaj z urlopu, byla w Koszalinie na zakupach,
        mowila ze tylko polecic, kupila synowi fajne spodnie, koszulki, kurteczki, i
        takie tam, nie wygladaly na badziewie, byly Firm bajbus, GP, Wojcik, Joker.
        Hmmmm, nie wiem, zobacze jak bede, jak nie, to mozna jeszcze gdzie indziej
        zajechac, ja dawno nie bylam, to nie wiem.
        Pozdrowienia
    • kdb.se Re: pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ? 25.02.04, 22:42
      Hej
      ja moge Ci polecic firme Endo , njlepiej zobacz ich kolekcje na stronie
      internetowej www.endo.pl
      maja malo sklepow raczej w wiekszych miastach ale mozesz tez zlozyc zamowienie
      przez internet .Super jakosc - polecam
      pozdrawiam
      • adziulers Re: pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ? 25.02.04, 23:16
        dzieki, bede odrazu patrzec, co taM CIEKAWEGO JEST:
    • madzia.b2 Re: pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ? 26.02.04, 09:19
      nie rozumiem dlaczego dziewczyny uważają, że polskie rzeczy są kiepskie???
      H&M jest w Warszawie i wcale niu ważam, że ciuchy stamtąd sa lepsze od polskich
      firm właśnie Endo, Wójcika i wielu innych. Od urodzenia moje 9-cio miesięczne
      dziecko chodzi pzreważnie w polskich ciuszkach i jestem bardzo zadowolona. Nie
      kurczą się w praniu, kolory nie blakną. Oczywiście nie mówię o ubrankach
      bazarowych albo supermarketowych. Te ze sklepów są ok. Rozpisałam się, ale
      naprawdę wiele się u nas zmieniło. Już nie jest tak, że co polskie to do
      śmietnika.
      • pinik Re: pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ? 26.02.04, 09:31
        Hej!

Moze moja opinia zle zabrzmiala. Mialam b. niewiele polskich ubranek i nawet
        nie znam ich firm. A te co mialam, byly male. Ale tu nie liczcie sie zbytnio z
        moja opinia (male doswiadczenie). Piszac wczoraj chcialam jednak autorce watku
        poradzic, zeby obejrzala sobie buciki dzieciece w PL (ale zapomnialam). Ja
        wlasnie w sobote przyjrzalam sie kilku (Bartek, Mrugala itd.) i uwazam, ze
        niektore sa super (wszystko ze skorki, mieciutkie, wiele kolorow) i o wiele
        tansze niz odpowiedniki w Niemczech. Ja zamierzam malego na lato zaopatrzyc w
        buty w PL. Nawet firmowe adidaski byly tansze. A nastepnym razem bedac w W-wie
        przyjrze sie rowniez polskim ubrankom smile

Pinik
      • pinik Re: pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ? 26.02.04, 09:36
        Aha, i jeszcze jedno: wiem, ze rzeczy z H&M nie sa jakosciowo super. Ale maja
        duzy wybor modnych rzeczy i fajne komplety. A i cena w Niemczech jest w
        porownaniu z innymi sklepami nie wyskoka (tansze moze C&A, ale te rzeczy sa
        bardziej typu "dla dzidziusia": mnostwo spiochow itd.).

Pinik
    • agni71 Re: pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ? 26.02.04, 11:20
      adziulers napisała:

> czesc,
      > zapytam jeszcze raz.
      > Niedlugo jade do Polski i chcialabym kupic dla moich brzdacow troche ciuchow,
      > ale nie znam sie na firmach polskich.
      > Czy moglby mi ktos pomoc, powiedziec ktora Fa. jest dobra ?

Ja polecam z polskich firm Pinokio - maja dobrej jakosci i ladne body, pajace,
      spiochy, kaftaniki.
      czesto kupuje tez body Sofija, ale oni maja mala rozmiarowke - generalnie,
      jaknp. dziecko zinnej firmy nosi 80, to u nich co najmniej 86 albo 92. Oni maja
      rozne rodzaje bawelny, np. prazkowana czy taka azurowa - te azurowe sa moim
      zdaniem lepszej jakosci i wieksze.
      jest jeszcze firma Quadri Foglio, ktora nie wiem czy nie jest polska, mimo
      wlosko brzmiacej nazwy - maja fajne kurtki, kombinezony, rowniez buciki, ale
      tym sie specjalnie nie przygladalam.
      Jesli chodzi o Endo, to moim zdaniem, przereklamowane - niektore ubranka sa
      wrecz brzydkie.
      wojcik slynie z kurtek, ale majatez fajna kolekcje ubranek np. z polaru.
      A w mininiebo - sliczne sukienki...choc drogie, ale jesli cena nie gra roli, to
      warto zajrzec...
      Firma Drewex ostatnio zaczela tez szyc ubranka - reklamy prasowe najnowszej
      kolekcji wygladaja fajnie, ale nie widzialam ich na zywo - nie wiem jak z
      jakoscia.

pozdr
      aga
      • adziulers Re: pomocyyyyyyyyy ;-) Nie chce mi nikt pomoc ? 26.02.04, 12:20
        dzieki za tak wiele informacji, w mini niebo bylam, bardzo ladne ciuszki maja,
        oj podobaja mi sie bardzo, w porownaniu z naszymi cenami tutaj nie sa az tak
        drogie. Dzieki, inne obejrze tez, niektore strony znalazlam juz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka