s.ivona 19.04.10, 08:37 Witam Czy sa jakies zamienne pasujace wkaldy (filtry) do czajnikow Brita? Potrzebuje te Classic. Moze znacie? Dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malpa513 Re: Brita - wkłady zamienne... 19.04.10, 09:09 tak jest mnówstwo zamienników, ja kupuje firmy Anna na allegro, ale w kazdym markecie dostaniesz jakies tanie wkłady Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: Brita - wkłady zamienne... 19.04.10, 10:10 Od czwartku będą w Lidlu wkłady za 35zł/4szt Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Brita - wkłady zamienne... 19.04.10, 13:02 A ja już dawno te dzbanki britta wyrzuciłam (miałam 2szt) , wkurzało mnie kupowanie tych wkładów wolę kupić wodę mineralną Odpowiedz Link Zgłoś
asikwikt Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 19.04.10, 14:43 a ja wole wode z brity niz mineralną.Przestałam wierzyc w mineralną. Jak nam kiedys nie zamarzła butelka mineralnej pozostawiona na mrozie - czyli sama chemia w nij była Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 19.04.10, 18:21 Lepiej biegac co chwilę po wodę mineralną niż raz na miesiąc wymienic wkład w dzbanku? Chyba nie ma porównania. A woda po przefiltrowaniu jest 100 razy lepsza niż mineralka. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 19.04.10, 18:31 Mineralna to raczej powoduje osadzanie kamienia w czajniku... Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 19.04.10, 19:19 Do czajnika leję kranówę - bez przesady wodę z dzbanka brita używałam do picia bez gotowania a mineralną kupuję w zgrzewkach, nie pojedynczo Napisałam tylko że znudziło mnie już zmienianie filtra, kupowanie go (ciągle zapominałam go kupić) itp, każdy robi co chce... A tak na marginesie, czy te "podrobione", czy tam "tańsze" filtry pasujące do brity, tak samo dobrze filtrują wodę? Pytam z ciekawości, nawet nie wiedziałam że jest coś takiego, zawsze kupowałam oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 19.04.10, 21:34 Ja używam Annę i filtruje rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
linka4 Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 19.04.10, 22:35 Ja mam dzbanek brity głównie ze względu na czajniki. Mamy wodę ze studni i niestety jest zakamieniona i to widać i czuć po herbacie. Nie biegam co chwilę po filtry, bo kupuję na allegro w pakietach. Kupuję dla siebie i jeszcze 3 osób, więc wychodzi tanio i raz na 4 miesiące. Tyle, że ja mam wkłady maxtra. W sklepie kossztuja 20zł, a w pakiecie wychodzi po 12-14zł. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 20.04.10, 23:17 Dokładnie, można dogadać się z sąsiadami i kupić od razu większą paczkę. Wtedy wkłady wychodzą po ok 14-15 zł. Na wkłady Anna czaję się od jakiegoś czasu. Skończy się orginał, kupie Annę. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: A do Brita Maxtra sa jakieś zamienniki? 21.04.10, 12:09 o tym właśnie piszemy Brita Maxtra wkłady anna i inne Odpowiedz Link Zgłoś