Dodaj do ulubionych

Brita - wkłady zamienne...

19.04.10, 08:37
Witam
Czy sa jakies zamienne pasujace wkaldy (filtry) do czajnikow Brita?
Potrzebuje te Classic.
Moze znacie? Dzieki za infosmile
Obserwuj wątek
    • malpa513 Re: Brita - wkłady zamienne... 19.04.10, 09:09
      tak jest mnówstwo zamienników, ja kupuje firmy Anna na allegro, ale
      w kazdym markecie dostaniesz jakies tanie wkłady
      • aniulekq Re: Brita - wkłady zamienne... 19.04.10, 10:10
        Od czwartku będą w Lidlu wkłady za 35zł/4szt
        • magda79pn Re: Brita - wkłady zamienne... 19.04.10, 13:02
          A ja już dawno te dzbanki britta wyrzuciłam (miałam 2szt) , wkurzało mnie
          kupowanie tych wkładów smile wolę kupić wodę mineralną wink
          • asikwikt Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 19.04.10, 14:43
            a ja wole wode z brity niz mineralną.Przestałam wierzyc w mineralną.
            Jak nam kiedys nie zamarzła butelka mineralnej pozostawiona na
            mrozie - czyli sama chemia w nij była
            • aniulekq Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 19.04.10, 18:21
              Lepiej biegac co chwilę po wodę mineralną niż raz na miesiąc
              wymienic wkład w dzbanku? Chyba nie ma porównania. A woda po
              przefiltrowaniu jest 100 razy lepsza niż mineralka.
              • mniemanologia Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 19.04.10, 18:31
                Mineralna to raczej powoduje osadzanie kamienia w czajniku...
                • magda79pn Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 19.04.10, 19:19
                  Do czajnika leję kranówę - bez przesady
                  wodę z dzbanka brita używałam do picia bez gotowania a mineralną kupuję w zgrzewkach, nie pojedynczo smile
                  Napisałam tylko że znudziło mnie już zmienianie filtra, kupowanie go (ciągle zapominałam go kupić) itp, każdy robi co chce... wink

A tak na marginesie, czy te "podrobione", czy tam "tańsze" filtry pasujące do brity, tak samo dobrze filtrują wodę? Pytam z ciekawości, nawet nie wiedziałam że jest coś takiego, zawsze kupowałam oryginalne.
                  • aniulekq Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 19.04.10, 21:34
                    Ja używam Annę i filtruje rewelacyjnie.
                    • linka4 Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 19.04.10, 22:35
                      Ja mam dzbanek brity głównie ze względu na czajniki. Mamy wodę ze studni i
                      niestety jest zakamieniona i to widać i czuć po herbacie. Nie biegam co chwilę
                      po filtry, bo kupuję na allegro w pakietach. Kupuję dla siebie i jeszcze 3 osób,
                      więc wychodzi tanio i raz na 4 miesiące. Tyle, że ja mam wkłady maxtra. W
                      sklepie kossztuja 20zł, a w pakiecie wychodzi po 12-14zł.
                      • pasik Re: Brita - wkłady zamienne...woda mineralna 20.04.10, 23:17
                        Dokładnie, można dogadać się z sąsiadami i kupić od razu większą paczkę. Wtedy
                        wkłady wychodzą po ok 14-15 zł.
                        Na wkłady Anna czaję się od jakiegoś czasu. Skończy się orginał, kupie Annę.
                        • ewelina266 A do Brita Maxtra sa jakieś zamienniki? 21.04.10, 08:34

• pasik Re: A do Brita Maxtra sa jakieś zamienniki? 21.04.10, 12:09
                            o tym właśnie piszemy Brita Maxtra
                            wkłady anna i inne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka