franianiania 28.04.10, 21:19 jak w temacie , czy macie taka ksiazkę dla dzieci? to raczej nowośc , nigdzie w ksiegarni nie mogę dostać , są w necie ale nie wiem dla jakiego to wieku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sinceramente Re: miasteczko Mamoko 28.04.10, 21:51 Dla jakiego wieku? To zawsze trudno określić. Ja bym obstawiała, że tak od 2 lat w górę (choć i pewnie młodszym się spodoba). Podejrzeć możesz sobie trochę tutaj: hipopotamstudio.pl/#/pl/portfolio/ksiazki/miasteczko_mamoko/ Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: miasteczko Mamoko 28.04.10, 22:44 Moja córka ma 16 miesięcy i Mamoko jest jedną z ulubionych książek. Im dziecko starsze, tym więcej dojrzy, można mu układać historyjki, może je samo wymyślać. IMHO jedna z najlepszych pozycji, jakie ostatnio wyszły. Tutaj więcej opinii Odpowiedz Link Zgłoś
asiaooo1 Re: miasteczko Mamoko 28.04.10, 22:58 Świetna książka,bardzo uniwersalna dla dzieci w każdym wieku - sama chętnie przeglądam Mojej ponad dwulatce bardzo się podoba,ale my już wcześniej mieliśmy "Gdzie jest tort" - bardzo polecam,IMO jest bardziej przejrzysta (ma mniej wątków i czytelniejsze ilustracje) i dla młodszego dziecka bardziej się nadaje. Moje dziecko bardzo lubi obie te książki. Mamoko ma dużo więcej szczegółów i młodszemu dziecku może być trudniej odszukiwać bohaterów. Obie książki bardzo polecam. Pobudzają wyobraźnię, ćwiczą koncentrację uwagi i spostrzegawczość oraz rozwijają mowę. Oprócz tego to naprawdę świetna zabawa dla rodziców i dzieci,a czas spędzony wspólnie bezcenny Za każdym razem "czyta" się je inaczej - nowa historia,nowi bohaterowie,nowe opowiadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodziana Re: miasteczko Mamoko 29.04.10, 11:58 tak przy okazji rozmowy o tego typu kasiakach polecam ksiazke "Gdzie jest moja siostra" Sven Nordqvist . Duzo ogladania, niesamowite rysunki. Polecila mi ja ksiegarka i jak dla moich dzieci ulubiona. Odpowiedz Link Zgłoś