Dodaj do ulubionych

EL-JOT trójkołówka

03.03.04, 10:34
Widziałam wczoraj w sklepie bardzo interesującą trójkołówkę - polskiej firmy
EL-JOT. Wygląda naprawdę solidnie (pompowane koła, mocny stelaż). Wózek
określony jest przez producenta jako spacerówka (znalazłam go na stronie -
nazywa się Tagger www.eljot-wozki.com.pl/taggetsw.html). Tyle, że ja
chciałabym wozić w nim swojego synka, który urodzi się w czerwcu, od
początku. Z tego co widziałam rozkłsda się zupełnie na płasko, a jeśli
jeszcze zastosować do srodka jakieś nosidło? ...
Czy ktoś może zna ten wózeczek i mógłby mi na jego temat coś napisać? Czy
nada się dla niemowlaka. Napisałam wprwdzie maila na stronę producenta, ale
wciążczekam na odpowiedź.
Dodam może jeszcze, że wózeczek jest naprawdę niedrogi (naoglądałam się już
trochę trójkołówek i nie tylko...) Kosztuje około 480 zł.
Pozdrawiam
Jola.
Obserwuj wątek
    • pinik Re: EL-JOT trójkołówka 03.03.04, 11:37
      Hej!

stelaz (i nie tylko!) tego wozka przypomina do zludzenia stelaz quinny fashion
      3. Moze nawet el-jot go od quinny kupil? A ten quinny nadaje sie spokojnie dla
      noworodka. dokupic gondolke (jest fajna granatowa firmy emmaljunga/ITC - ITC to
      produkty dla emmaljungi produkowane w PL i znacznie tansze niz szwedzkie) i
      juz. Ta ITC dla emmaljungi kosztuje jakies 125 zl! Tak, ze niewiele! Ten wozek
      (jak niewiele trojkolowcow) ma rowniez resory na przednie kolo, wiec jest
      naprawde ok dla malenstwa. Nie wiem tylko, czy siedzonko da sie obracac. Jesli
      nie, to wyprobuj, czy budke da sie zamontowac w druga strone (tak, zebys mogla
      widziec, co jest w wozku). W niektorych wozkach to mozliwe, i dopoki dziecko
      lezy, moze w dodatkowej gondolce w ten sposob lezec buzka w kierunku
      prowadzacego. Wtedy bym sie wogole nie zastanawiala i kupila ta dodatkowa
      gondolke i ten wozek. Gondolke mozesz dostac w W-wie chyba na ul. Grojeckiej
      (gdzies w miare blisko lotniska), albo zapytaj importera/producenta:

www.itc-gdansk.com.pl
      .
      A moze el-jot sprzedaje tez osobne wklady-gondolki (bo wiem, ze takie
      produkuje).

Pinik
      • yessa Re: EL-JOT trójkołówka - dzięki... 03.03.04, 22:11
        Dzięki za odpowiedź. Jest tylko jedna więc pewnie wózki są ogólnie wśród
        czytelników forum nieznane. Szkoda. Byłam jeszcze raz w tym sklepie - tym razem
        rodzinnie. No i niestety mojemu mężusiowi wózek się nie spodobał. Buuuuu....
        Określił go mianem zbyt przewiewnego. Fakt, tam gdzie wykończenia innych wózków
        bazują na napach, tu niestety są gumeczki zaczepiane gdzie się da. W efekcie
        materiał budki trochę fruwa. No ale przecież jest to spacerówka... Mnie i tak
        się podoba. Dostałam też odpowiedź od producenta - proponuje gondolkę swojej
        produkcji - niestety nie znam ceny, ale dalej można już dopytać np. przez
        telefon. My jednak nie możemy pozwolić sobie na tradycyjną twardą gondolkę, bo
        nie zmieści nam się do samochodu (stelaż wózka + gondolka + fotelik z dzieckiem
        + 12-letni starszy syn + ...pies smile))). No i niestety wszystko wskazuje na to,
        że maluch w gondolce czy nosidle jeździłby i tak przodem do kierunku...
        Szkoda, tak marzyła mi się trójkołówka...
        Pozdrawiam
        Jola.
        • pinik Re: EL-JOT trójkołówka - dzięki... 03.03.04, 23:03
          Hej!

super mala (po zlozeniu)i lekka trojkolowka jest maxi cosi speedi sx. Tylko
          gondolke trzeba...

Pinik
          • yessa Re: EL-JOT trójkołówka - dzięki... 05.03.04, 11:47
            Szukając niedrogich trójkołówek trafiłam na dwa kolejne modele: jeden z nich to
            Teutonia (znalazłam wątek, w którym wypowiadasz się o niej nie aż tak bardzo
            pochlebnie), drugi to Jędroch Trio - również bardzo polecany przez sprzedawcę
            sklepu, w którym miały być te pierwsze wózki. Dzisiaj pojadę zobaczyć Jedrocha
            na żywo. Wcześniej znalazłam jednak wątek, w którym wózek ten został oceniony
            przez dziewczyny (i Ciebie też) całkiem nieźle. Tam też napisałaś, że
            dysponujesz cennikiem i katalogiem tkanin producenta.
            Czy mogłabyś mi go przesłać? Dzięki serdeczne.
            Znów rośnie we mnie nadzieja, że jednak będzie trójkołówka...
            A tak poza tym, to widzę, że jesteś naprawdę fachowcem jeśli chodzi o pojazdy
            dla naszych milusińskich. Złapałam się już na tym, że referując mężowi newsy
            n/t jakiegoś modelu, powołuję się na Twoje opinie....

Pozdrawiam
            Jola.
    • aaakkk1 Re: EL-JOT trójkołówka 04.03.04, 09:08
      możesz zobaczyć też Corrado - Magda, ja niestety kupiłam już inny ale gdyby
      dało się cofnąć czas....Jest bardzo miękki i ma super resory + pompowane
      kółka..Rozklada sie też na płasko i jest solidnie wykonany. Co do gondolki to
      nie wiem, ale jakieś nosidło usztywniane na pierwsze dwa -trzy mies, moglabyś
      spróbować włożyć. Dzieci szybką rosną, pozdrawiamsmile
      • yessa Re: EL-JOT trójkołówka 04.03.04, 11:09
        Dzięki, ale zupełnie nie słyszałam o tej firmie. Gdybyś mogła coś bliżej,
        najchętniej adres strony www, lub jakiekolwiek namiary... Próbowałam przez
        wyszukiwarkę, ale tam do hasła "Corrado" wyświetlają sie przede wszystkim
        stronki dotyczące Volkswagena Corrado smile)))
        Pozdrawiam
        Jola
        • martael Corrado 05.03.04, 21:27
          Cześć,
          Jolu, oni najwyraźniej nie mają swojej strony w internecie, ale ich wózki bardzo
          często pojawiają się na Allegro (trójkołówki też). Ceny tych wózków są, z tego
          co zauważyłam, niewysokie. Wózki, zaś takie sobie, choć to oczywiście kwestia
          gustu. Według mnie ten El-jota i Jedroch, o którym piszesz w innym wątku o wiele
          fajniejsze.
          --
          Pozdrawiam Ciebie i czerwcową Dzidzię,
          Marta, mama słodkiego Gucia (8.09.2003), który wygląda tak:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9908869
    • mmtv Re: EL-JOT trójkołówka 08.03.04, 02:29
      yessa napisała:

> Widziałam wczoraj w sklepie bardzo interesującą trójkołówkę - polskiej firmy
      > EL-JOT. Wygląda naprawdę solidnie (pompowane koła, mocny stelaż). Wózek
      > określony jest przez producenta jako spacerówka (znalazłam go na stronie -
      > nazywa się Tagger www.eljot-wozki.com.pl/taggetsw.html). Tyle, że ja
      > chciałabym wozić w nim swojego synka, który urodzi się w czerwcu, od
      > początku. Z tego co widziałam rozkłsda się zupełnie na płasko, a jeśli
      > jeszcze zastosować do srodka jakieś nosidło? ...

Wiesz chciałbym Ci zwrócić uwagę na jeden fakt. Trójkołówka nie ma sensu. Głównym argumentem jest brak stabilności. Sportowy wygląd tych wózków jest marketingową zmyłą. Zastanawialaś się dlaczego nie ma trójkołowych samochodów? Trójkołowe podwozie jest niestbilne z założenia. Ja wiem, że to może wyglądac solidnie, ale łatwo się przewraca. To znaczy nalezy porównywać dwa wózki o tej samej długości - czterokołowy i trójkołowka.
      • elsdorfka Re: EL-JOT trójkołówka 08.03.04, 19:28
        > Wiesz chciałbym Ci zwrócić uwagę na jeden fakt. Trójkołówka nie ma sensu.
        >Głównym argumentem jest brak stabilności.
        (...)
        >Ja wiem, że to może wyglądac solidnie, ale łatwo się przewraca.

Liczba kółek nie jest świadectwem stabilności wózka.
        Niejeden wózek trzykołowy jest bardziej stabilny od niektórych czterokołowych...

• morkisowie Re: EL-JOT trójkołówka 08.03.04, 19:57
          Ja mam zamiar kupić ABC Design Novus 3. To trójkołowiec który nadaje się teżdla
          noworodków .Waży około 11 kg. Lepszy niż czterokołowy bo lżejszy.( mieszkam na
          2 piętrze).Lepszy niż Maxi Speedi SX bo można ustawiać siedzenie w obie strony
          i jest lżejszy. Też rodzę w czerwcu. Dołoże tylko miękki wkład( dno
          usztywniane) i jazda na spacerki.Pierwsze dziecko też rodziłam w tym samym
          czasie i gondola wydaje mi się bez sensu.Chyba że mamy pieniążków dużo.Ja chcę
          mieć wózek jeden na 3 lata i mam nadzieję że ten wybór będzie o.k.
          • yessa Re: EL-JOT trójkołówka 08.03.04, 21:48
            Wydaje mi sie, że gdzieś go widziałam i jest na pewno OK. Z tym, że przeraziła
            mnie cena (trochę ponad 1000 zł bez nosidła?). Chyba, że znalazłaś taniej...
            Ja ostatnio oglądałam Jędrocha Trio (pisałam o nim na innym wątku).
            Zdecydowanie przystosowany dla noworodka, bardzo ładnie wykonany, można zamówić
            kolorystykę. To oczywiście też trójkołówka (trochę "oszukana" - przednie koło
            jest podwójne, ale skrętne). Cena już od 612 zł (z pełnym doposażeniem) zależna
            od rodzaju materiału i kółek. I co najważniejsze - został zaakceptowany przez
            męża smile. Niestety nie znam wagi, ale szczerze chyba więcej niż 12 kg.
            A w niestabilność trójkołówek nie wierzę - tak na zdrowy rozum: czterokołowy
            przewócić można przechylając go mocno na bok, trójkołówkę, trzeba przechylić
            jeszcze przy tym do przodu - uwierzcie - próbowałam!
            • borsuczatko Re: EL-JOT trójkołówka 11.03.04, 21:16
              ja tylko w kwestii stabilnośći trójkołowców. Przez 3 punkty w przestrzeni można
              poprowadzić płaszczyznę, a przez 4 nie. 3 kółka są lepsze niż 4!!!!
      • nocole Re: EL-JOT trójkołówka 29.04.04, 10:38
        A co w ogóle sądzicie o trójkołówkach? Zastanawiam się właśnie nad kupnem
        bebecara ale mam watpliwosci - czy jest stabilny, czy jest wystarczajaco miekki
        i można dziecko pobujać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka