Dodaj do ulubionych

Rysuj z czu czu - ktoś widział, ma?

18.05.10, 14:14
Widział ktoś może tą nowość? Pomysł wydaje się bardzo fajny -
dziecko zgaduje, rozwiązuje, a potem może wszystko zetrzeć i użyć na
nowo.
Ciekawa jestem jakiej to jest wielkości i czy naprawdę tak fajnie
się na tym rysuje, czy faktycznie dobrze się ściera itd.
Jakiej grubości są te karty?
Obserwuj wątek
    • mamachlopca1 Re: Rysuj z czu czu - ktoś widział, ma? 18.05.10, 15:01
      ja dzis kupilamwinku mnie w smyku byly 2 rodzaje 6-7 i chyba 3-4.dla 5-latka
      wzielam ta wieksza werje bo sa tam tez takie jakby szlaczki do
      dokonczenia.wielkosc jest jak pol strony z zeszytu-nie za wielkie ale i nie
      miniaturka do zabrania z soba akurat.sciera sie dobrze-no ale do tego nie kazdy
      flamaser sie nadaje
      • asiaiwona_1 Re: Rysuj z czu czu - ktoś widział, ma? 18.05.10, 15:12
        a możesz napisać jakieś przykładowe zadanie?
      • kalina886 Re: Rysuj z czu czu - ktoś widział, ma? 18.05.10, 15:13
        Ale pół strony z jakiego zeszytu bo zeszyty też mają różne
        wielkości smile
        Mnie interesuje 4-5 lub 5-6 bo córka w sierpniu kończy 5 lat - w
        zasadzie to nie wiem, którą część wziąć, ale pewnie jak będzie to
        wezmę tą dla starszych.
        • mamachlopca1 Re: Rysuj z czu czu - ktoś widział, ma? 18.05.10, 16:18
          moj syn w listopadzie konczy 5 i wolalam ta-na dluzej posluzy.troszke jest
          trudnejsze.
          wielkosc kartek to 10x16cm.kartki dwustronne, grube, lakierowane.zabania
          rozne.sa np szlaczki do dokonczenia, roznice w dwoch obrazkach znalezc i
          dorysowac, kartka podzielona na kwadraciki-piksele i trzeba cos tam sobie
          narysowac,dorysowac dziewczynce zimowe ubranko(z glowy),policzyc kola na obrazku
          i wpisac cyferke; pol kartki to dzien pol to noc-narysowac zwierzeta co spia w
          dzien i co spia w nocy; narysowana łąka i pytanie"co widzi wiatr pedzac po
          łące"?uzupelnic twarz, sa tez takie na labirynty(trzeba policzyc dodatkowo po
          drodze rozne grzybki,"zaprojektuj wymarzony plac zabaw", jest tez wies z
          zaczetymi rysunkami zwierzat w formie kwadratow, trojkatow itp z podpowiedzia
          jak dokonczyn np krowe.
          ogolnie stron jest 50.w zestawie flamaster i wielka scierka do scierania(wieksza
          niz kartka)
          • asiaiwona_1 mamachlopca 18.05.10, 20:50
            dzięki za przykładowe zadania. Brzmi ciekawie. Myślę że i ryzuj z
            czuczu i zgaduj z czuczu to genialne zajęcie na podróż
            samochodem/pociągiem.samolotem. Szkoda, że dla starszech dzieci nie
            ma zagadek rysowanych. Moja młoda zaraz 8 lat skończy i chyba jest
            za "stara" na te dla 7-mio latków. A zgaduj z czuczu ma i bardzo
            lubi.
            • magdalenna224 Re: mamachlopca 19.05.10, 11:50
              ja wlasnie wczoraj poczynuilam zakupy w Smyku! co prawfa wybralam sie po prezent
              dla kolezanki, na urodziny jej dziecka ale przy okazji zakupilam i mojemu
              szkrabowi te zgadywanki i rysowanki. Pogdladalam Wasze ypowiedzi i mnie tak
              zaciekawily, ze musialam wyprobowac. Kupilam Zgaduj z CzuCzu dla dzieci 4-5 lat
              i Rysuj z CzuCzu tez dla tego wieku. Zgadywanki super, do [oznego wiezora sie
              bawilismy, smiechu tona! a wymyslilam jeszcze teleturniej z nagrodami do tego,
              to juz dopiero był ubaw. A rysowanki sa w uzyciu od rana. Kamilek siedzi i
              rusyuje, juz chyba 5 raz maluje łatki paski zwierzatkom. W zestawie jest
              odpowiedni flamaster, ktorych chyba na dlugo wystarczy i duza sciereczka, dobrze
              wyciera i dzieki swoim rozmiarom dziecko nie brudzi rak wycieajac obrazek.
              Jestem bardzo zadowolona i pomyslalam nawet zbey zaproponowac na dzien dziecka
              kupienie w przedszkolu na prezenty ze skladek. Tylko nie wiem czy w Smykach beda
              mieli az tylwe? Czy to trzeba gdzies zamowic wczesniej? Orientujecie sie?
              • kalina886 Re: mamachlopca 19.05.10, 14:42
                Można chyba zamówić ze strony:
                czuczu.pl/
                • asiaiwona_1 Re: mamachlopca 19.05.10, 14:44
                  kalina886 napisała:

> Można chyba zamówić ze strony:
                  > czuczu.pl/

tak - ja też zamawiałm bezpośrednio z tej strony na prezent
                  mikołajkowy dla dzieci w szkole. Proponuję zadzwonić do nich i
                  pogadać o rabacie. Ja za zakup 27 sztuk dostałam całkiem fajny smile
                  • magdalenna224 Re: mamachlopca 20.05.10, 10:53
                    Nie znałam wczesniej tej strony a faktycznie maja tam caly asortyment, ktory
                    mozna zamawiac. Mam wprzyszlym tygodniu spotkanie rodzicielskie, to koniecznie
                    zaprponuje CzuCzu jako prezent. A czy zamowione ksiazeczki przychodza w miare
                    szybko? Czy sa jakies opoźnienia? bo Dzien Dziecka lada chwila. Dzieki za pomysl
                    z rabatem, na pewno sprobuje smile Swoja droga, jesli mowicie ze rabaty wchodza w
                    gre, to firma oprocz wydawania fajnych rzeczy dla dzieci, dba jeszcze o klienta.
                    Coraz bardziej mi sie ten CzuCzu podoba smile)
                    • asiaiwona_1 Re: mamachlopca 20.05.10, 12:21
                      mi wysyłali kurierem - zapłaciłam 12 zł za jedną książeczkę (x27 szt)
                      + 16 zł za przesyłkę. Wysłali mi szybko - od razu jak dostali kasę na
                      konto.
                      • mamachlopca1 Re: mamachlopca 20.05.10, 12:51
                        to faktycznie dali ladny rabat.a pojedynczych to sie nie oplaca ze strony-koszt
                        ten sam co w smyku+wysylka a mozna miec z gazety kupon rabatowy na 15%-zawsze to
                        coswink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka