Dodaj do ulubionych

Pościel: Amy czy Gluck?:)

10.03.04, 14:34
Zastanawiam się nad w/w pościelami.
A dokładnie nad "new eko 201" gluck albo "A kuku" amy.
Które są lepszej jakości?
Czy poszwy zapinane są na zamki błyskawiczne czy guziczki?

Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • matmam Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 10.03.04, 22:43
      Witam.
      Jakieś 2-tyg. temu zakupiłam w sklepie internetowym pościel AMY"a kuku"w
      kolorze jasnozielonym.Pościel jest poprostu cudowna.Wykonana jest ze 100%
      bawełny,ma bardzo delikatne pastelowe kolory.Poszwy mają duże zakładki i
      dodatkowo zapinane są na rzepy.Ja dodatkowo zamówiłam śpiworek w tym samym
      kolorze,który jest naprawde bardzo gruby i cieputki.Natomiast co do pościeli
      firmy GLUCK jakoś nie mogłam nabrać przekonania.Nie podobał mi się materiał z
      jakiego jest wykonana{taki sztywny}a ochraniacz do łożeczka w porównaniu z
      drugą firmą jest połowe cieńszy.Osobiście bardzo polecam AMY.

POZDRAWIAM
      MATMAM I 37tyg....
    • elsdorfka Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 10.03.04, 22:54
      Dzięki matmam za odpowiedźwink Ciesze się, że jestes zadowolona z zakupusmile
      Z seri Amy podoba sie pościel a kuku w kolorze niebieskim i new decko też w
      niebieskimsmile Zastanawiam się tylko czy kolory zbliżone są do rzeczywistych...
      Piszesz, że pościel ma szerokie zakładki i zapina się na rzepy... czyli raczej
      nie ma ryzyka, że kołderka będzie "wychodzić" ze środka poszwy?smile
      I jeszcze jedno: w którym sklepiku zamówiłaś pościel?
      Pozdrawiamsmile
      • aniade Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 11.03.04, 10:59
        Nie wiem jak sprawuje się Gluck, ale my mamy pościel Amy i musze przyznać,że
        jestem rozczarowana. Kolory i wzory co prawda wspaniałe, zakładki duże i nic
        nie wychodzi, ale... Po trzech praniach szwy kołderki puściły i musiałam spory
        kawał ponownie przeszywać. Rzep przy kołderce (mikroskopijny) odpruwa się.
        Wykończenie baldachimu oszczędne, tzn. brzegi są obszyte materiałem który
        powyłaził spod szwów i postrzępił się i nie bardzo jest co z tym zrobić.
        Ochraniacz i rożek z wypełnieniem "sflaczałym" po pierwszym praniu. I to
        wszystko wcale nie tanio, z firmy której pościel sklepy nazywaja ekskluzywną.
        Dodam, że pościel kupowałam u producenta w Dąbrowie Górniczej. Mają ekspozycję
        przy zakładzie i można sobie wybrać jaka się chce pościel, a oni szyją na
        zamówienie. Można tez zmienić wymiary, np. prześcieradła w zależności od
        wysokości materaca. A propos materacy to mają świetne ( to musze przyznać )
        wysokie materace, dość twarde, "oddychajace" i wygodne.Myślę, ze dobre dla
        kręgosłupa.
        Pozdrawiam
        • sylwik7 Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 11.03.04, 12:03
          Ja mam komplet z Glucka. Nie pamiętam dokładnie jak się nazywa.Kupił go mąż po
          porodzie w tamtym roku w kwietniu. Wizualnie ładny. Natomiast troszke jakby
          sztywny materiał i fatalny do prasowania. Wyprasowanie baldachimu i kołderki
          przekracza moją cierpliwość. Tzn cześć jest z fajnego materiału a część z
          trudnego do wyprasowania nawet przy kropieniu wodą.Teraz juz baldachim poszedł
          w odstawkę.Natomiast ochraniacz jest z miękkiego materiału choć dość cienki.
          Teraz kupiłam troche materiałów i krawcowa na wymiar uszyła mi poszewki za
          jakieś śmieszne pieniądze.
          Ja Glucka nie polecam.
          • matmam Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 11.03.04, 14:53
            Witam ponownie.
            Pytasz jakie kolory pościeli są w rzeczywistości.Musze ci powiedzieć ,że też
            najbardziej się tego obawiałam,ale ku moiemu zaskoczeniu kolory są identyczne
            jak na zdjęciu.Poszewka na podusie jest dł.60cm.natomiast zakładka w środku ma
            dł.30cm.czyli chyba nie ma możliwości ,żeby cokolwiek z niej wystawało.Pościel
            kupiłam w sklepie internetowym www.baby.com .pl i jestem bardzo zadowolona
            zarówno z zakupu jak i z obsługi.Wyobraż sobie ,że poprosiłam ich dodatkowo o
            sprzedaż 1m.materiału wiecej i bez żadnego problemu mi przysłali:-}Nie mam i
            mam nadzieje ,że nie będę miała takich doświadczeń jak Aniade, ponieważ
            pościeli jeszcze nie prałam dopiero mam zamiar.Mi osobiście naprawde bardzo
            podoba się materiał jak oraz wykonanie tej pościeli i mimo ,że wydatek jest
            spory to nie żałuje:-}Jak już zdecydujesz się kupić i dostaniesz paczke napisz
            jak pierwsze wrażenie i czy jesteś zadowolona.Pozdrawiam cię cieplutko i życzę
            udanych zakupów.

MATMAM I 37-tyg...
            • elsdorfka Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 11.03.04, 18:06
              Dziękuje za odpowiedzi e-mamusiesmile
              Pościel będę kupowała za około dwa tygodnie i matmam z pewnością powiem, którą
              wybrałamsmile
              Bardzo podobaja mi sie wzorki amy natomiast za gluck przemawia jeden argument -
              wzór, który mnie interesuje jest prawie gładki - co jest dużą zaletą bo dookoła
              bedzie wystarczająco psrtokato hihi
              Myślę i myśle i postanowiłam w sobote wybrać się do sklepiku pooglądac i
              popytacsmile
              Znacie stronke: www.amy.com.pl/Tkaniny.htm
              Wczoraj ją odkryłamsmile Bardzo podoba mi się też wzorek 2149/1
              Pozdrawiamsmile
              • gosia.mama.wojtusia Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 18.06.04, 09:57
                gdzie w necie mzona obejrzec wzorki poscieli amy?
                • betty1234 Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 18.06.04, 11:22
                  hej,
                  Ja kupowałam nawet prosto od producenta bo u mnie w mieście akurat nie ma jej w
                  żadnym sklepie.
                  strona firmowa to www.amy.com.pl a ich pościel mają też w www.baby.com.pl
                  Pzdr,
                  Beata
                  p/s pościel naprawdę świetna - ja mam akurat pościel ANA w kolorze kremowym.
    • ewelinaz25 Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 11.03.04, 15:16
      ja mam pościel AMY i jestem z niej zadowolona. Poszwa na poduszkę ma zakładkę,
      a na kołdrę rzep. Ochraniacz pożądny, gruby i solidnie zakończony. Kolory
      super. Moja jest w żółtym. Posiadam też rożek w kolorze zieleni z wkładem
      kokosowym - super sprawa. Teraz służy mi jako wkład do wózka, dzięki temu
      maluchowi jest cieplej. Także polecam.
    • mlodamama20 Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 18.06.04, 11:28
      gluck polecam gorąco są na suwak ale w ogóle go nie widac i tym samym nie
      przeszkadza dziecku.
      • malwes Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 18.06.04, 23:09
        Witaj!
        A ja mam obie smile)))))))))))
        I Glucka (Expo) i Amy (A-kuku niebieską). Obie są super. Prałam włącznie z
        ochraniaczem i nic się nie zmieniło, ani w kolorystyce ani w kształcie.
        O ochraniaczach moge powiedzieć najwiecej bo synek nie uzywa poduszki a śpi pod
        lekkim polarowym kocykiem, lub w śpiworku (mam na myśli taki "woreczek").
        Gluck jest taka "sztywniejsza" w dotyku, natomiast dla mnie A-kuku to przede
        wszystkim przepiękny deseń. Synek spędza godziny na ogladaniu miśków na
        ochraniaczu.
        Pozdrawiam,
        Gosia
        • elsdorfka Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 18.06.04, 23:58
          Witajcie!

Od czasu mojego ostatniego postu w sprawie pościeli juz sie zdecydowałamsmile
          A było bardzo trudno!
          Wybrałam jednak pościel glucka... dokładnie tą:
          www.gluck.com.pl/spiworek_expo2001_050.php
          i jestem bardzo zadowolona!smile
          Mojej córeczce tez się podoba bo uwielbia oglądać wzorki na ochraniaczusmile
          Pozdrawiam!
    • kasiaemil Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 21.06.04, 17:29
      Polecam:
      www.bobasmarket.pl/pages/list.php?product=poscielea&page=1&quantity=3&menu=posciele&view=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka