elsdorfka 10.03.04, 14:34 Zastanawiam się nad w/w pościelami. A dokładnie nad "new eko 201" gluck albo "A kuku" amy. Które są lepszej jakości? Czy poszwy zapinane są na zamki błyskawiczne czy guziczki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matmam Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 10.03.04, 22:43 Witam. Jakieś 2-tyg. temu zakupiłam w sklepie internetowym pościel AMY"a kuku"w kolorze jasnozielonym.Pościel jest poprostu cudowna.Wykonana jest ze 100% bawełny,ma bardzo delikatne pastelowe kolory.Poszwy mają duże zakładki i dodatkowo zapinane są na rzepy.Ja dodatkowo zamówiłam śpiworek w tym samym kolorze,który jest naprawde bardzo gruby i cieputki.Natomiast co do pościeli firmy GLUCK jakoś nie mogłam nabrać przekonania.Nie podobał mi się materiał z jakiego jest wykonana{taki sztywny}a ochraniacz do łożeczka w porównaniu z drugą firmą jest połowe cieńszy.Osobiście bardzo polecam AMY. POZDRAWIAM MATMAM I 37tyg.... Odpowiedz Link Zgłoś
elsdorfka Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 10.03.04, 22:54 Dzięki matmam za odpowiedź Ciesze się, że jestes zadowolona z zakupu Z seri Amy podoba sie pościel a kuku w kolorze niebieskim i new decko też w niebieskim Zastanawiam się tylko czy kolory zbliżone są do rzeczywistych... Piszesz, że pościel ma szerokie zakładki i zapina się na rzepy... czyli raczej nie ma ryzyka, że kołderka będzie "wychodzić" ze środka poszwy? I jeszcze jedno: w którym sklepiku zamówiłaś pościel? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniade Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 11.03.04, 10:59 Nie wiem jak sprawuje się Gluck, ale my mamy pościel Amy i musze przyznać,że jestem rozczarowana. Kolory i wzory co prawda wspaniałe, zakładki duże i nic nie wychodzi, ale... Po trzech praniach szwy kołderki puściły i musiałam spory kawał ponownie przeszywać. Rzep przy kołderce (mikroskopijny) odpruwa się. Wykończenie baldachimu oszczędne, tzn. brzegi są obszyte materiałem który powyłaził spod szwów i postrzępił się i nie bardzo jest co z tym zrobić. Ochraniacz i rożek z wypełnieniem "sflaczałym" po pierwszym praniu. I to wszystko wcale nie tanio, z firmy której pościel sklepy nazywaja ekskluzywną. Dodam, że pościel kupowałam u producenta w Dąbrowie Górniczej. Mają ekspozycję przy zakładzie i można sobie wybrać jaka się chce pościel, a oni szyją na zamówienie. Można tez zmienić wymiary, np. prześcieradła w zależności od wysokości materaca. A propos materacy to mają świetne ( to musze przyznać ) wysokie materace, dość twarde, "oddychajace" i wygodne.Myślę, ze dobre dla kręgosłupa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik7 Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 11.03.04, 12:03 Ja mam komplet z Glucka. Nie pamiętam dokładnie jak się nazywa.Kupił go mąż po porodzie w tamtym roku w kwietniu. Wizualnie ładny. Natomiast troszke jakby sztywny materiał i fatalny do prasowania. Wyprasowanie baldachimu i kołderki przekracza moją cierpliwość. Tzn cześć jest z fajnego materiału a część z trudnego do wyprasowania nawet przy kropieniu wodą.Teraz juz baldachim poszedł w odstawkę.Natomiast ochraniacz jest z miękkiego materiału choć dość cienki. Teraz kupiłam troche materiałów i krawcowa na wymiar uszyła mi poszewki za jakieś śmieszne pieniądze. Ja Glucka nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
matmam Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 11.03.04, 14:53 Witam ponownie. Pytasz jakie kolory pościeli są w rzeczywistości.Musze ci powiedzieć ,że też najbardziej się tego obawiałam,ale ku moiemu zaskoczeniu kolory są identyczne jak na zdjęciu.Poszewka na podusie jest dł.60cm.natomiast zakładka w środku ma dł.30cm.czyli chyba nie ma możliwości ,żeby cokolwiek z niej wystawało.Pościel kupiłam w sklepie internetowym www.baby.com .pl i jestem bardzo zadowolona zarówno z zakupu jak i z obsługi.Wyobraż sobie ,że poprosiłam ich dodatkowo o sprzedaż 1m.materiału wiecej i bez żadnego problemu mi przysłali:-}Nie mam i mam nadzieje ,że nie będę miała takich doświadczeń jak Aniade, ponieważ pościeli jeszcze nie prałam dopiero mam zamiar.Mi osobiście naprawde bardzo podoba się materiał jak oraz wykonanie tej pościeli i mimo ,że wydatek jest spory to nie żałuje:-}Jak już zdecydujesz się kupić i dostaniesz paczke napisz jak pierwsze wrażenie i czy jesteś zadowolona.Pozdrawiam cię cieplutko i życzę udanych zakupów. MATMAM I 37-tyg... Odpowiedz Link Zgłoś
elsdorfka Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 11.03.04, 18:06 Dziękuje za odpowiedzi e-mamusie Pościel będę kupowała za około dwa tygodnie i matmam z pewnością powiem, którą wybrałam Bardzo podobaja mi sie wzorki amy natomiast za gluck przemawia jeden argument - wzór, który mnie interesuje jest prawie gładki - co jest dużą zaletą bo dookoła bedzie wystarczająco psrtokato hihi Myślę i myśle i postanowiłam w sobote wybrać się do sklepiku pooglądac i popytac Znacie stronke: www.amy.com.pl/Tkaniny.htm Wczoraj ją odkryłam Bardzo podoba mi się też wzorek 2149/1 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 18.06.04, 09:57 gdzie w necie mzona obejrzec wzorki poscieli amy? Odpowiedz Link Zgłoś
betty1234 Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 18.06.04, 11:22 hej, Ja kupowałam nawet prosto od producenta bo u mnie w mieście akurat nie ma jej w żadnym sklepie. strona firmowa to www.amy.com.pl a ich pościel mają też w www.baby.com.pl Pzdr, Beata p/s pościel naprawdę świetna - ja mam akurat pościel ANA w kolorze kremowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaz25 Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 11.03.04, 15:16 ja mam pościel AMY i jestem z niej zadowolona. Poszwa na poduszkę ma zakładkę, a na kołdrę rzep. Ochraniacz pożądny, gruby i solidnie zakończony. Kolory super. Moja jest w żółtym. Posiadam też rożek w kolorze zieleni z wkładem kokosowym - super sprawa. Teraz służy mi jako wkład do wózka, dzięki temu maluchowi jest cieplej. Także polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodamama20 Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 18.06.04, 11:28 gluck polecam gorąco są na suwak ale w ogóle go nie widac i tym samym nie przeszkadza dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 18.06.04, 23:09 Witaj! A ja mam obie ))))))))))) I Glucka (Expo) i Amy (A-kuku niebieską). Obie są super. Prałam włącznie z ochraniaczem i nic się nie zmieniło, ani w kolorystyce ani w kształcie. O ochraniaczach moge powiedzieć najwiecej bo synek nie uzywa poduszki a śpi pod lekkim polarowym kocykiem, lub w śpiworku (mam na myśli taki "woreczek"). Gluck jest taka "sztywniejsza" w dotyku, natomiast dla mnie A-kuku to przede wszystkim przepiękny deseń. Synek spędza godziny na ogladaniu miśków na ochraniaczu. Pozdrawiam, Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
elsdorfka Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 18.06.04, 23:58 Witajcie! Od czasu mojego ostatniego postu w sprawie pościeli juz sie zdecydowałam A było bardzo trudno! Wybrałam jednak pościel glucka... dokładnie tą: www.gluck.com.pl/spiworek_expo2001_050.php i jestem bardzo zadowolona! Mojej córeczce tez się podoba bo uwielbia oglądać wzorki na ochraniaczu Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaemil Re: Pościel: Amy czy Gluck?:) 21.06.04, 17:29 Polecam: www.bobasmarket.pl/pages/list.php?product=poscielea&page=1&quantity=3&menu=posciele&view=1 Odpowiedz Link Zgłoś