Dodaj do ulubionych

Meble Bodzio

02.08.10, 17:07
Zastanawiam sie nad kupnem mebli Bodzio dla dziecka, moze ktos
napisac jak z jakoscia tych mebli?
Obserwuj wątek
    • ewa_mama_jasia Re: Meble Bodzio 03.08.10, 08:15
      Ostatnio kupiłam sypialnię. Ładna. A czy badziew? Teraz wszystko
      masz badziew, zobacz brw - koleżanka kupiła i nie poleca. Rozpada
      się w trakcie składania. Szafki z Ikei kupiłam dla dziecka dwa lata
      temu - rozpadają sie.
      Obawiam sie, ze na rynku nie ma porządnych mebli w przystępnej
      cenie.
      • katka74 Re: Meble Bodzio 03.08.10, 14:45
        "Ostatnio kupiłam sypialnię. Ładna. A czy badziew? Teraz wszystko
        > masz badziew, zobacz brw - koleżanka kupiła i nie poleca. "

Ja mam sporo mebli brw od 6 lat i nic się z nimi nie dzieje.
        • anyx27 Re: Meble Bodzio 03.08.10, 14:56
          Jesli ktoś lubi styl gierkowski, to bodzio nada się w 100% big_grin
          Meble w guście mojej teściowej, no ale co kto lubi tongue_out
          • saszanasza Re: Meble Bodzio 03.08.10, 16:29
            popieram, popieramsmile
    • iwonag25 Re: Meble Bodzio 03.08.10, 21:15
      Nie wiem czy mówicie tylko o meblach dziecięcych, ale ja mam meble
      kuchenne i są rewelacyjne. Za małe pieniądze mam urządzoną całą
      kuchnię. Meble solidne, nic się z nimi nie dzieje. Nie wiem jak z
      innymi systemami.
    • koza_w_rajtuzach Re: Meble Bodzio 03.08.10, 22:57
      Z Bodzia meble są porządne. Moja mama ma. Są nieporównywalnie lepszej jakości
      niż te z Ikei.
    • alchemik1091 Re: Meble Bodzio 05.08.13, 12:58
      Witam Cię. Ja miałam niestety przykre doświadczenia z tą firmą. Zakupiłam dwa lata temu meble kuchenne Bodzio z serii Grenada, po paru tygodniach zaczęły puchnąć na złączach, wymieniono mi jedne drzwi, ale po kilkunastu miesiącach sytuacja się powtórzyła. Bardzo obdzierają się na brzegach, bo jest to taniej jakości płyta wiórowa obklejona bardzo cienkim papierem. Zawiasy badziewne, po niedługim czasie opadały, za kilka szafek zapłaciłam 2.400, a na przykład w Ikei miałabym o wiele lepszej jakości za te same wymiarowo szafki w podobnej bądź trochę wyższej cenie. Gwarancja w Ikei długa i z tego co wiem wymieniają bez problemu no i szafki ładniejsze. Za to w Bodziu powiedziano mi,że 2 lata minęły i o co mi chodzi - teoretycznie zgodne z prawem. Tylko pomyślcie, czy warto wydawać pieniądz w w błoto... Nigdy więcej nie zakupię tych mebli.
      • ewa_mama_jasia Re: Meble Bodzio 05.08.13, 23:16
        No widzisz, a moja sypialnia jak nowa. Już trzy lata. Nic się nie rozwala, nic się nie obrywa....
    • fajna_myszka Re: Meble Bodzio 05.08.13, 21:59
      W pokoju starszaka są meble IKEA od paru lat i nic się z nimi nie dzieje!

Co do Bodzia: w kuchni mamy cały komplet od 11 lat - rewelacja!
      W sypialni (obecnie pokój dla gości) od 10 lat - rewelacja !!!
      Pojedyncze szafki, regały od kilku lat - rewelacja!!!
      Wersalka w innym pokoju gościnnym ma kilka miesięcy - niestety taka sobie.......
      --
    • aga77713 Re: Meble Bodzio 14.08.13, 19:59
      Witam forowiczów. Co do mebli Bodzio, to moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Pięć lat temu kupiłam 2 sofy Ania ekoskóra beż. Do dzisiaj spisują się bez zarzutów, a poza tym kupiłam je w promocji. pzdr.
    • marino12 Re: Meble Bodzio 21.08.13, 16:05
      Dziwi mnie nieraz bezradność niektórych ludzi. Przecież skręcenie mebli to żadna filozofia. Niemal wszystkie meble jakie są na rynku są produkowane podobną techniką. Uważajcie podczas montażu, bo niektórych procesów nie da się odwrócić np. zaschnięty klej przy mocowaniu kołków. Meble z bodzio montowałem dwa razy i zrobiłem to bez większego trudu. Narzędzia: wkrętak i młotek gumowy.
      • marcino197811 Re: Meble Bodzio 09.12.13, 14:06
        ja już niejedne mebelki skręcałem i pierwszy raz widze taką kiche,no ale to zależy jak komu leży,czasem ludzie lubią jak coś jest nieidealnie,krzywe szulady też mają urok wink,może twoje akurat były wykonane przez sumiennych pracowników,poza tym nie każdy jest tak dokladny jak ja,dla kogoś 8 mm rużnicy w otworach przy uchwytach drzwiowych może być normom,ale mnie to strasznie wkurzyło,bo nawet niemoge nowych nawiercic bo będzie widać te stare,fajnie że tobie się udało to origami poskładac idealnie,pozdrówka wink.
        • rodzic_pl Re: Meble Bodzio 14.12.13, 16:35
          W pierwszej kolejności pragnę zwrócić uwagę na język: ruznicy czy normom nie brzmi dobrze.

Następna rzecz - kontenerki szufladowe, komody posiadają szyny regulowane - możesz (a nawet powinieneś) wyregulować szyny w sposób wykluczający zahaczanie frontów poszczególnych szuflad o siebie. Jeżeli będziesz miał problemy to zawsze możesz zadzwonić do firmy i zapytać jak wyregulować szuflady, na pewno Ci pomogą.

Wypisywanie w internecie, że problemy z szufladami to wina producenta nie jest z Twojej strony uczciwe.
    • rajueko Re: Meble Bodzio 28.08.13, 22:17
      Moje pytanie jest banalne. Czy sam będę w stanie skręcić szafę przesuwną Bodzio? Ktoś ją kiedyś montował? Będę wdzięczny za pomoc
      • mamuska25 Re: Meble Bodzio 29.08.13, 12:27
        Ostatnie pytanie mnie rozbawiło big_grin WSZYSTKIE meble skrecałam sama, nawet szafę przesuwną, gdzie kąt prosty ma niebagatelne znaczenie, bo jak go nie ma, to drzwi się nie dosuwają. I dałam radę. big_grin
        Meble BRW to loteria- z jednej serii mam szafę, komodę małą, dużą i szafkę pod RTV. Tylko mała komoda przetrwała bez szwanku 8 lat. Do reszty przymierzam się z siekierką big_grin przed większym remontem big_grin
        Ogólnie z tańszej półki tak to niestety wygląda- albo trafisz, albo rozlatuje się już w czasie składania wink
    • iw_a20 Re: Meble Bodzio 12.09.13, 21:19
      Nie chciałabym się wdawać w jakieś słowne polemiki. Jakie komu meble się podobają i dlaczego to sprawa konkretnego gustu, ale jakość i obsługę można ocenić dosyć obiektywnie. Podam przykład: w 2011 roku szukałam mebli do mieszkania. Pod uwagę brałam 4 duże firmy. Okazało się, że tylko Bodzio był w stanie dowieźć meble w kilka dni. U innych słyszałam, nie ma na magazynie, są w produkcji itp. Wielki plus dla firmy za sprawną organizację sprzedaży.
    • paulita06 Re: Meble Bodzio 13.09.13, 12:56
      Może montaż mebli to nie jest test na inteligencję, ale trzeba mieć jaki zmysł techniczny. Meble z bodzia montuje się całkiem znośnie. Brat zmontował (przy mojej niewielkiej pomocy) biurko i komodę. Nawet sprawnie poszło.
    • zawiedzionajaknigdy [...] 16.09.13, 19:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mamuska561 Re: Meble Bodzio 20.09.13, 09:39
        ja kupiłam wczoraj meble kuchenne i kanapę co do jakości nie wypowiem się ,meble u nas będą dopiero w poniedziałek,ale jak czytam opinie to wszyscy krytykują te meble,ale dziwne piszą opinie negatywne a firma ma niesamowitą wysoką sprzedaż,meble brw komoda wytrzymała 3 lata reguły niema.
    • marcino197811 Re: Meble Bodzio 09.12.13, 13:49
      Witam,kupiłem niedawno mebelki pokojowe tej firmy,sam je poskładałem i po całym dniu pracy dopiero wyszły mankamenty,szuflady a dokładniej ich otwory pod szyny sa tak niedokladnie nawiercone że efektem było to że sie nie domykaja,zachodza jedna za drógą,wygląda to strasznie,jedna szuflada obita na rogu,a najlepsze ze uchwyty są krzywo bo jak mierzyłem otwory pod nie są nawiercone z różnicą 8 mm ,wygląda to strasznie,widać że w tym zakładzie pracuje sie na akord,niema kontroli jakości ,ciekawe czy mają normy iso ,gdyby nie te wady to calkiem niezle by sie prezentowały,no ale cóż można oczekiwać od mebli robionych na akord i pewnie za najniższą krajową,nie tylko ja mam ten problem jak widze w necie,szkoda ze wczesniej tego nie sprawdziłem,spewnością wybrałbym inne.Właściciel powinien dać pracownikom troche czasu,aby wykonali to jak trzeba,pracowałem na akordzie więc wiem jak to wygląda,a przeciez te opinie niezadowolonych klientow doprowadza firme wkoncu do bankructwa,a szkoda bo ładne mają mebelki ,tylko ta jakość!!!!!!!!!!!!!!!
      • rodzic_pl Re: Meble Bodzio 14.12.13, 16:44
        Odpowiedziałem (odnośnik) już na jeden Twój wpis - czas na kolejny...

Jeżeli zauważyłeś - od razu po otwarciu paczki, że jedna z szuflad była obita na rogu - powinieneś skontaktować się z firmą i złożyć reklamację. Internauci, którzy czytają ten wpis - nie zrobią tego za Ciebie, tym bardziej jeżeli wykonałeś pomiar, z którego wynika, że doszło do błędu w trakcie produkcji elementu.

Z tego, co dowiedziałem się od kierowcy, który dostarczał moje meble - w tej firmie nie pracuje się na akord (kierowca zanim zaczął rozwozić paczki miał przeszkolenie 3 miesiące na produkcji). Każdy pracownik zarabia podstawę (kierowca nie chciał mówić o konkretnych kwotach, ale zasugerował że jest to zdecydowanie powyżej najniższej), a po osiągnięciu wyników powyżej normy przekłada się na premię na koniec miesiąca.

Kolejna rzecz - ostatnio czytałem w reklamie że każdego dnia produkują powyżej tysiąca zestawów mebli, przy takich ilościach produkowanych mebli, pojedyncze incydenty jak Twój (złe nawiercenie otworów) mogło się zdarzyć... w firmie pracują tylko ludzie, nie roboty.

Cieszę się, że i Tobie podobają się te meble, bo są na prawdę ładne i praktyczne, pojemne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka