smerszmit 27.03.05, 13:27 Czy ktoś zna narty Atomic SX9? Będę wdzięczny za opinie (jestem na kupnie). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jozzo Re: Atomic SX 9 IP: *.sympatico.ca 29.03.05, 21:21 i znou zabrako expertow, glownie Skyddad'a a szkoda w koncu ludzie o takim poziomie nie powinni olewac zapytan poszukujacych zwlaszcza jesli chodzi o tak ciekawa narte. No wiec SX9 Atomic'a To narta z cyklu allroud cross, jest to deczko spokojniesza i mniej ze tak powiek kopiaca niz przeboj Atomic'a Sx11. Jesli to zeszloroczna to jest twardsza i odpowiada mniej wiecej tegorocznej sx10, Doskonala narta do normalnej jazdy a i giganta na niej pojedziesz jak nalezy. Orietacyjnie mozna powiedzec, ze jesli wazysz tak to 70Kg to OK jesli wiecej to rozwazylbym sx10 lub sx11 ale nie koniecznie. Co do dlugosci to mnie wiecej w okolicy wzrostu ++ ale tez nie koniecznie zalezy od czynnikow ... . Napisz o sobie to jak wroce skrobne wiecej. A i nie przejmuj sie komentarzami ztypu ze slalomki, carving to jedyne sluszne rozwiazanie - to juz wychodzi z mody ot przemija z wiatrem. Pozostanie to nowa technologia ulatwiajaca wykananie skrtu cietego Dla niektorych do tej pory niedostepnego. Sria Atomica SX to pochodne nart gigantowych (sx11, sx10, sx9 ...) to jest naprawde good stuff na kazda warunki. Jozzo. ps, poszukaj Kazia post o kramie narciarskim tamjest link do testow nart pewnie znajdziesz opis SX9. Jozzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Atomic SX 9 IP: 193.111.166.* 30.03.05, 11:40 Mam SX9, model 04/05. Odnośnie wagi - waże 95 kg ;-), kupowałem narty w profesjonalnym sklepie, więc myślę, że model dobrano mi odpowiedni - także do wagi. Nartę oceniam bardzo dobrze, jest bardzo zwinna i łatwa. Nowością dla mnie jest to, że na tej narcie NAPRAWDĘ wszystko wychodzi tak jak chcesz. Wcześniej jeździłem (testowo) na SX11 i tamte narty wymagają więcej siły fizycznej i szybciej męczą "niedzielnego" narciarza, takiego jak ja. Natomiast moje SX9 nie są takie hardcorowe, ale równocześnie pozwalają na jazdę bardzo szybką i agresywną (jak dla mnie). Generalnie polecam SX9, jeśli masz dobrą kondycję, to może pomyśl też o SX10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: Atomic SX 9 IP: *.sympatico.ca 30.03.05, 14:34 Dokaladnie to co mailem na mysle mowiac o roznych czynnikach.Generalnie to o czym piszesz ( zaawansowanie, kondycja, styl jazdy ) mozna regulowac wyborem z zakresu SX9, SX10, Sx11 a nawet SXb5 Ta seria nart jest niesamowita i to co piszesz dokladnie odzwierciedla jej walory. Oczywiscie mozna dobor mozna jeszcze rgulowac wyborem dlugoscie nart. Napisz ile masz wzrostu i jak dlugie masz te narty. Jozzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Atomic SX 9 IP: 193.111.166.* 01.04.05, 10:24 Mam 182 cm i jeżdżę na 170 cm nartach. Nie przemęczam się ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekkkk Re: Atomic SX 9 IP: 217.17.46.* 01.04.05, 13:51 Jozzo, Jesli chodzi o mode nie jestes na biezaco. SX byly modne w ubieglym sezonie. Na ten sezon Atomic promowal Metrony. Moze za ocean moda dociera z opoznieniem- w koncu wielcy kreatorzy pochodza z Europy;) Tak na powaznie to wydaje mi sie ze nie wazne co modne-przynajmniej w przypadku kogos kto szuka nart do jezdzenia. To co napisalem powyzej, wcale nie oznacza,ze odradzam SX SX9 to calkiem fajna narta. Twierdzenie jednak, ze to jedyny sluszny wybor to przesada. Sugerowalbym dobor narty raczej w zaleznosci do tego co chce sie jezdzic (gdzie i po czym), warunkow fizycznych i kondycji (moze sie okazac ze rzeczywiscie SX to dobry wybor, ale wcale nie musi) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: Atomic SX 9 IP: *.sympatico.ca 07.04.05, 20:25 Zeld odebraes nie chodzi o mdnie narty tylko o mode w narciarstwie moze moda to zle slowo moze szlgier marketingowy czy cos w tym roedzaju. Mysle tu o b. krotkich mocna taliowanych nartach i carvingu jako nowoczesnym narciarstwie. Gdzie w sumie carving to jenda z technik, ktora stala sie dostepna szerokim rzeszom dzieki nnnowym technologiam stosowanym w narciarstwie. Tak czy inaczej SX to ciekawa seria nart, na ktora warto zwrocic uwaga. Jozzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: Atomic SX 9 IP: *.sympatico.ca 07.04.05, 20:31 No i o to chodzi. Jedzilem na sx11 180 tego roku dwa dni i tez sie nie przemeczalem mailem tez okazje spedzic dzien na sxb5 174 i tez byko OK o dziwo lzej niz myslalem. Jednak ten typ narty lezy mi najbardziej, osobiscie ma 9x oversize. ale na przyszly sezon chyba wejde w atoica cos z sx. Tak ze gratuluje wyboru grunt to miec frajde i sie nie przemeczac bo w konu jest jakies zycie po nartach i warto brac w nim udzil w pelni sil. Jozzo. Odpowiedz Link Zgłoś