Dodaj do ulubionych

Tchibo - problem ze zwrotem

07.09.10, 09:26
Witam,
zwróciłam do tchibo rzeczy zakupione przez internet. Przesyłka poszła kurierem miesiąc temu, więc u nich była następnego dnia. Do dzisiaj zero kontaktu, zero kasy za zwrot. Na maile tchibo nie odpisuje, dodzwonić się do nich to jakiś koszmar. Po 3 dniach wreszcie mi się udało - nie mają zarejestrowanego mojego zwrotu, także mogłam sobie czekać. Proszą o dosłanie mailem skanów dokumentów to zatwierdzą zwrot.
Jak u Was przebiegały zwroty ze sklepu internetowego tchibo?
Obserwuj wątek
    • hevik Re: Tchibo - problem ze zwrotem 07.09.10, 09:36

U mnie bez większych problemów. Tzn niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość , czekałam może miesiąc na zwrot pieniędzy . Dzwoniłam i wysłałam mejla z prośbą o przelanie pieniędzy na inne konto . Dostałam potwierdzenie , że tak zrobią . Pieniądze dostałam ale na to konto, z którego za dany towar zapłaciłam ...
      Reasumując , towar przyjmą a na pieniądze trochę trzeba zaczekać .
    • aga_olen Re: Tchibo - problem ze zwrotem 07.09.10, 09:40
      ja też miałam problemy ze zwrotem
      twierdzili, że nie otrzymali mojej paczki
      musiałam wysłać skan listu przewozowego, potem spis artykułów które zwróciłam
      pieniądze w końcu otrzymałam, ale trochę to trwało

• mama_pyzuni Re: Tchibo - problem ze zwrotem 07.09.10, 09:45
      U mnie był problem za pierwszym razem - przesłałam paczkę a potem czekałam miesiąc na zwrot kasy.
      Wpłacili mi ją na konto dopiero po interwencji mailowej, bo wcześniej po prostu te pieniądze "zapisali" na moim koncie klienta do wykorzystania przy następnym zamówieniu.
      Teraz już wiem, że jak chcę zwrotu na konto, to jakiś tydzień po odesłaniu paczki piszę maila z pytaniem czy doszła i prośbą o przelanie pieniędzy.
      Aha - na odpisanie na maila czeka się czasem i 3-4 dni, ale odpisują zawsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka